Konsten att tigga

Donna ville absolut hoppa upp på en av köksstolarna och joina oss i köket. Henke hade just ätit upp sin glass. Donna tyckte det verkade fruktansvärt gott. Hon såg så söt ut när hon rynkade pannan när Henke långsamt sköt fatet mot henne. Men nej, hon fick inte smaka. Men matte fick lite roliga bilder på henne! =)

Flytten närmar sig med stormsteg! På lördag kommer flyttfirman. Jag tycker det är mycket skönt att jag passar på att åka och jobba hela lördagen, så får Henke och flyttkillarna sköta flyttandet! ;) Sen när jag kommer hem från jobbet på eftermiddagen är det väl bara till att börja plocka upp kartonger! Det känns fruktansvärt skönt att äääntligen kunna plocka upp ALLT och göra oss riktigt hemmastadda; för där tänker vi stanna!

Godnatt!

Det har vart en lång vecka, och vi har haft många undersökningar och sålt mycket på jobbet. Full rulle hela veckan resulterar i en mycket trött Linda! Såhär mysigt kan man ha det när man har en ännu tröttare vovve! <3

Nya frisyren!

Jag blir alltid så nöjd när jag lämnar min frisörs salong. Hon är så duktig! Vi kommer så himla bra överens, och jag litar alltid på att jag blir fin i håret, oavsett vad hon vill göra. Jag brukar ge henne fria händer. Nu har jag ju varit väldigt mörkhårig med lite röda slingor, men idag var vi överens om att det skulle bli rött igen. Hon tycker jag passar så himla bra i rött hår, så hon blir alltid glad när hon får leka med rött i mitt hår. Eftersom jag var så mörk sen tidigare så valde vi att bara ljusa upp det lite med två röda färger och lämna några enstaka mörka partier kvar. Så det är fortfarande ganska mörkt, men rött =) Jag är i alla fall supernöjd!

Vill flytta nu!

Både jag och Henke ser såå mycket fram emot denna flytten! Lägenheten känns jättebra, området relativt lugnt och det verkar vara en bra hyresvärd! Vi har redan bott in oss där, även om vi inte flyttat än. Jag refererar den redan till "min" eller "vår" lägenhet om det diskuteras något om flytten. Till månadsskiftet får vi flytta. Lördagen den 2a februari kommer flyttfirman (då jobbar jag, så jag slipper flytta allt, hehe..) Sen kommer det bli såå kul att få upp alla saker! Äntligen ett eget hem igen! 

Jag har tittat på lite saker för att fräscha upp lägenheten. Ikea är grejer det! Jag vill byta handtagen i köket. Just nu är det klassisk hyresrätt; vita luckor och handtag i ek eller liknande. Jag vill köpa rostfria handtag på Ikea för att liva upp köket lite! Vidare vill jag även köpa ett tvättställsskåp och ett nytt matchande överskåp. Blir lite roligare då =) Och ett högskåp, tror det får plats.. Tittade på sånt redan när vi tillfälligt bodde på Torpa, men då kändes det inte lönt eftersom vi bara skulle bo där ett år tills vår nybyggda lägenhet blev färdig. Så nu är jag på jakt igen! Tyvärr verkar utbudet minskat sedan sist jag kollade...

Hemnes tycker jag är fruktansvärt snyggt! Däremot verkar de inte ha kvar tvättställsunderskåpet, utan bara överskåp... Lillången är enklare och billigare. Godmorgon ser ut att ha det snyggaste högskåpet (och det enda undan spelegdörr..) Lillången ska ha haft ett högskåp utan spegel, men det hittar jag inte längre..

Lillången tvättställsunderskåp - 595 kr.


Lillången spegelskåp - 395 kr, Hemnes spegelskåp - 1 695 kr

Lillången spegelskåp - 895 kr, Godmorgon högskåp - 1 495 kr, Hemnes spegelskåp - 1 795 kr
Lansa handtag - 39 kr/2 st
 
 

Mycket lyckad födelsedag!

Igår var det min födelsedag, och jag fyllde hela 28 år! Det gjorde ingen egentlig skillnad, eftersom jag känt mig som 28 i ett halvår i alla fall. Detta året inföll min födelsedag på min lediga dag, så jag hade planerat in lite fikadejter med några vänner. Kvällen innan säger Henke att han planerat att överraska mig, så jag fick snällt ställa in en av fikadejterna.

Så gårdagen började med en snabbfika med Henke och hans mor. Sen hem till en vän och fikade där i två timmar. Kommer hem och blir tillsagd att börja packa. Badkläder. Så då väntade Roselunds Relax där jag skulle få 45 minuter helkroppsmassage. Helt underbart! Så passade vi på att bada lite ångbastu och bubbelbad. Riktigt mysigt! Sen blev det middag på kvällen, då Henke bokat bord på den nya restaurangen N.E.O. Dyrt, gott och riktigt trevlig personal! =)

Absolut bästa presenten blev lägenheten som vi tittat på! Någon annan skulle egentligen ha lägenheten, men ångrade sig i sista stund. Henkes kompis tipsade oss om den, vi tittade på den, tyckte den var superfin! Väntade bara på att bli godkända av hyresvärden, och igår skrev vi på kontraktet! Snabba puckar; vi tittade på den i söndags, skrev på kontraktet igår (onsdag) och flyttar in i månadsskiftet! Ska bli såå skönt att flytta på en gång! Vill flytta nuuu!

Så mycket presenter annars blev det inte. Henkes present har inte kommit med posten än ;) Mina föräldrar är i Thailand, men dom hade bett min syster att ge mig en present från dom; biobiljetter och en stoor bukett tulpaner med en söt hälsning på. 

Absolut bästa presenten! Igår fick vi kontraktet!

Gårdagens middag. Entricote, tiramisu och snäckor (som Henke åt, jag smakade en. Blä!)

Trött liten tjej

Ibland känner man sig som en mamma med en liten bebis, fast med en hund. Hon är ju så himla söt när hon sover, och man bara måste ju dokumentera! Så här får ni två söta bilder på min lilla vovve. När hon däckat hos mig, vilket hon gärna gör. Och en där hon klämt in sig hos husse.. =)
 

Lite bilder på Donna...

Efter att ha legat i en kartong i flera månader, så har systemkameran återfunnits. Och det första jag gör är såklart att terrorisera min trötta hund.. ;) Hon hatar när jag tar kort på henne. Med min gamla kompaktkamera kunde jag ta en bild, sen gick hon och gömde sig. Nu tolererar hon det i alla fall. Även om hon varken gillar ljudet eller blixten. Hon är väl för gammal för att bry sig numera =)

Min lilla tant börjar bli gråhårig runt nosen. 

Önskelistan 2013

Det blev ingen önskelista till jul, men jag orkade fixa en nu till jag fyller år i alla fall. Nu är det inte långt kvar; den 16e januari fyller jag hela 28 år! Men jag har ingen som helst åldersnoja. Har aldrig haft, och kommer antagligen aldrig att ha. Det är inte min grej =) Att det bara är två år kvar till jag fyller 30 stör mig inte alls. Det har känts som om jag varit 28 i ett halvår i alla fall, så det blir nog ingen större skillnad när jag väl fyller år. När folk undrar hur gammal jag är brukar jag svara: "Jag är 28. Nej! Vänta.. Jag är ju 27!" =) Fast de flesta verkar tro att jag är runt 22, så de brukar få en smärre chock när de får veta hur "gammal" jag är =)

Hur som! Det är så svårt att önska sig saker. Det man har råd med köper man själv, och det jag inte har råd med har nog ingen annan heller råd med. Men önska är ju gratis! Här är en snabb lista med saker på min önskelista:

- Limited Edition ghd Rich Ruby Deluxe Gift Set, 1999 kr
- Biobiljetter
- Dreams Unlimited parfym från The Body Shop, 30 ml 195 kr
KMS California Hairstay Medium Hold Spray (Jessicas Hårstudio eller 185 kr hos Lyko)
- Presentkort på Elgiganten eller A6
- Nintendo Wii konsol, paketpris 1790 kr på Elgiganten

Mina mysiga raggsockar

Minns inte riktigt vart jag fått dessa ifrån faktiskt, men supermysiga är dom! Jag älskar att dra på mig en filt eller myssockar och bara gotta mig i värmen. Dessa raggsockar är supermysigt när jag har strumpbyxor och vill ha lite extra värme om fötterna. Visst ser dom mysiga ut? =)

Flashback till Lunarstorm

Ja, ni minns väl tiden innan Facebook? När man hängde på Lunarstorm istället? =) Jag minns speciellt hur glad man blev när de små fötterna trampade längst upp när någon skrivit i ens gästbok. Jag tillhörde skaran som gärna betalade 30 kr/månad för att vara PRO och kunna göra egna presentationer. Redan på den tiden satt jag gärna i Photoshop. Jag minns att man, för dessa designer, var tvungen att dela bilden i två. Det var minsann lite bökigt att dela dom exakt rätt så ingen linje syntes sen på presentationen.

Precis nyss, när jag hittade massa gamla bilder som jag nu tittar igenom, så hittade jag detta. Några av mina gamla Lunar-presentationer! Haha, riktigt underhållande faktiskt! =)

Fyndat på MQ

Idag var min första möjlighet att kolla in mellandagsrean i city. Egentligen vill man ju passa på när de dyra kläderna är på 70% rea, men idag hittade jag en jättefin svart klänning på MQ. En lite finare klänning som jag köpte för halva priset. Vad tycker ni?

Ord. pris 699 kr. Nu 349 kr.

Lite shopping!

Jag var på A6 med lillasyster i onsdags. Var på jakt efter två saker. En finklänning på Esprits rea och en pennkjol på H&M. Jag hittade en klänning på Esprit, dock var det bara 30% rea, hade hoppats på mer. Så jag lät den vara och hoppas på att den kommer sänkas ytterligare! Hittade ingen kjol på H&M, orkade inte leta heller för den delen.. Så jag köpte ytterligare två baslinnen för 49,90 kr/st. Äääälskar just denna modellen och har flera färger hemma!

Klänningen jag hittade på Esprit. Hiss eller diss?

Favvolinnet från H&M! Köpte ett rosa och ett mörkblått!

Donna börjar repa sig

Donna har ju haft en bakterieinfektion i båda baktassarna. Så vi har fåt rengöra tassarna ordentligt en gång om dagen, hon måste gå i bandage och utomhus måste hon ha skor. Men nu börjar hon bli bättre. Hon sparkar alltid av sig bandagen, men hon ligger mest och sover, så hon anstränger ju inte tassarna i alla fall. Hon ligger gärna i soffan och myser när vi ser på film eller serier via datorn. Och hon håller gärna ett öga på vad husse gör =)

"Vad gör du husse?"

"Ååh, så skönt! Precis där! Det kliar gott!" Hennes tass hänger utanför.. ;)

Nyårsafton

Detta nyåret firade jag och Henke i hemmets lugna vrå med Donna. Egentligen skulle vi fira hos Erika och hennes fästman, men Erika blev sjuk. Sen är ju Donna väldigt smällrädd och jag tror att det hörs mindre här hemma. Plus att hon skadat tassarna och måste gå med skor utomhus, som hon inte alls är förtjust i. Skor + smällare = ingen bra kombo... Donna har i alla fall skött sig bra detta nyåret. Måste faktiskt säga att människor har varit väldigt duktiga i år och inte smällt så mycket som de brukar. Vissa år skjuter folk smällare en vecka innan nyår. Då vägrar Donna gå ut under ungefär två veckor... Men i år har det gått bra. Det blir kanske två promenader om dagen (egentligen tre, men mittenpromenaden gör hon inget på...). 

Henke lagade maten. Älgfransyska med hasselbackspotatis, sky och bearnaisesås. Herregud, så gott det var! Vi ägnade mestadelen av kvällen åt att titta på film; Transformers 3 och Taken 2. Bra med filmer som det skjuts mycket i, då hör Donna det mer än smällarna ute.. Vid tolvslaget gick vi ut på balkongen och lyssnade på fyrverkerierna. Såg inte så mycket av dom. Vid denna tidpunkt kunde Donna inte längre ignorera smällarna och låg och skakade i soffan. Men hon höll sig faktiskt där, och det var första året som hon INTE sprang in i badrummet och gömde sig i ett hörn i duschen.. Och det tror jag beror på att det inte smällt i flera dagar innan nyårsafton.

Årsresumé 2012

Utöver min vanliga års-lista, så tänkte jag sätta lite fokus på de större händelserna 2012. 
De saker som jag verkligen kommer komma ihåg. Så, hur var mitt 2012?



Året började med att vi flyttade in i vår älskade nybyggda 4a i byggnaden som kallas Yasuragi. Jag blev helt frälst i vårt kök och det lilla badrummet med spa-känsla och natursten på duschgolvet. Dock insåg vi att månadskostnaderna blev för höga, så efter bara sex månader valde vi att sälja lägenheten. Att vi dessutom sålde den för 2,5 miljoner kändes roligt!
Jag lyckades äntligen få med två vänner på en Monday Bar-kryssning! Musiken var helt underbar, och jag blev helt lycklig när jag stod på dansgolvet och studsade till musiken och kände dunket i mitt bröst. Det var lycka! 

Två gånger lyckades Duchess rymma i nya lägenheten. Hon smet ut genom balkongdörren på den icke-inglasade balkongen, smet ut i hörnet till en avsats och gick runt hörnet till den inglasade balkongen. Där stod hon och pep. Jag var skräckslagen! Inte för att hon skulle trilla och skada sig, utan alla hundar och bilar som finns i området. Första gången lyckades hon vända och gick tillbaka till den icke-inglasade balkongen där Henke fiskade upp henne. Andra gången skulle jag visa min lillasyster hur Duchess gjort, men Duchess tyckte att hon minsann kunde visa själv! Och stack ut igen.. Denna gången lyckades vi öppna upp balkongfönstrena och syrran böjde sig ut och fick upp Duchess. Grannarna tittade lite konstigt på henne.. ;)
Jag köpte även en Sony Ericsson Xperia Arc S, som dessvärre aldrig slutade krångla... Skärmen svartnade när jag försökte ringa, så antingen kunde jag inte ens ringa eller så kunde jag inte lägga på... Efter att ha lämnat in den tre gånger så fungerade den igen, men pajade sen i alla fall. Bytte då upp mig till en Samsung Galaxy S3 som jag fullkomligt älskar! 
En nära vän gifte sig, och vi anordnade möhippa i UllaredHon kallas inte Fynd-Anna för intet.. ;) Vi satte för alla fönster i bilen, så hon inte skulle se vart vi var på väg. Hon fick göra uppdrag på Gekås, dansa med Ullareds-Morgan, vi badade badtunna och åt exotisk planka och shoppade loss inne på Gekås. En underbart rolig helg! Jag och Henke kom sist till bröllopet, och fick springa in. Alla trodde nog att det var brudparet som gick in i kyrkan, men det var bara vi... ;)
Jag och min vän Erika drog till Amsterdam. Det börjar bli en årlig grej! Denna gången åkte vi dit för att fira Queens Day med holländarna. Alla klär sig i oranget och det är gatufest hela helgen! Detta året hade de dock bestämt sig för att stänga den största parken där de stora namnen som Tiësto och Avicii brukar spela, och allt slutade kl 20 på kvällen.. Men det hindrade inte oss! Jag testade sushi för första gången, och vi fick massa goda holländska kakor av flygvärden på KLM! =)
Jag har shoppat en hel del bra saker detta året. Bland annat köpte jag äntligen en dockningsstation till mobilen med grymt ljud; vår älskade Herman! Efter att ha haft samma rock i 10 år köpte jag äntligen en ny på Vila med en stoor luva! Älskar den! Erika kallar mig Gråluvan och Henke och hans kompis tycker jag ser ut som en Assassin, från spelet alltså.. ;) Erika fick mig att gå in på Noa Noa och på skämt prova en klänning som vi båda insåg var skitsnygg på mig! Så den fick följa med hem!
Jag fortsatte min nagelterapeut-utbildning genom att gå gelé-kursen. Själva kursen var två veckor lång, sen började hemmapraktiken. Gjorde naglar på mina systrar, några vänner, en helt ny kund och på mig själv. Min axel, som pajade när jag jobbade på Lidl, började göra sig påmind igen. Framåt slutet av sommaren kunde jag knappt använda armen, fingrarna löd mig inte, jag skakade och hade fruktansvärt ont. Så efter mycket om och men beslutade jag mig för att inte göra slutprovet och sluta göra naglar. Jag hoppas kunna fortsätta som manikyrist på hobbynivå så småningom. 
Året avslutades med att jag körde av vägen på E4an. Jag fick sladd och valde mellan att köra in i vajerräcket eller en lastbil. Valet var lätt. Fastnade i en snövall och fick hjälp av polis, ambulans och räddningstjänst...Och slutligen så flyttade Henke och jag in i hans föräldrars tomma lägenhet tills vi hittar egen lägenhet, Duchess flyttade därför tillfälligt till mina föräldrar.
RSS 2.0