Bilder från midsommar




Middag på Piren


Såhär gött kan man ha det! Igår åt vi middag på Piren. Supermysigt! Vi firade att vi skrivit på för nya lägenheten =) Det är ett nybygge, grannhuset faktiskt. Så det blir en större lägenhet, en fyra. Det är 1 ½ år till inflytt, can't wait! =)




Makeup heaven!

Detta paket hade hittat till min postlåda idag! En mängd prov på ögonskuggor från Tikei!

Jag kan ju förklara lite närmre. Jag mailade Tina på Tikei om hon ville länka till min blogg. Hon har en lista på sin hemsida med bloggrecensioner. Hon blev så impad av mina sminkningar och mina foton, att hon ville att jag skulle hjälpa henne med ett smingalleri till hennes hemsida. Så hon skickade prover på alla hennes skuggor, plus höstens lanceringar, så nu har jag att göra! =)

Det ska bli jättekul! Jag skulle gärna pröva att experimentera på andra, så vill ni bli sminkade, kontakta mig! =)



Fästingplockare

Donna har riktigt bra päls. Fästingar gillar den inte =) Så hon får väldigt sällan fästingar, men ibland smyger det in en iaf. Efter att vi fått tillbaka Donna från Martins Hunddagis, där hon spenderade midsommar, så såg vi att hon fått en fästing.

Jag har alltid använt pincett innan, men det är så bökigt. Vi var på Djurmagasinet igår. Var tvungna att köpa mer foder till Duchess, och passade på att köpa en fästingplockare.

Smidigare får man leta efter! Den ser ut som en kofot. Det är ungefär som att dra ut en spik med en hammare. Huuur smidigt som helst! Att jag inte köpt en sån tidigare!




Midsommarbild

Såhär gött kan man ha det på midsommarkvällen.
Mer bilder och info om midsommar kommer senare. Ville bara ge er en appetizer.




Tikeis Illusion

Jag är sjukt imponerad av hennes ögonskuggor!

Låt mig förklara varför:

Idag (igår) hade jag en fullbokad dag! Jag sminkade mig kl 10. Sen var jag på stan heeeela dagen. Jag kom hem 20.30. Då har jag alltså haft sminket på mig i nästan 12 timmar! Det har fått utstå blod, svett och tårar! (Nästan bokstavligt talat...) Det har varit så varmt! Svetten rann, den starka solen fick mina ögon att tåras... 

När jag kommer hem ser jag mig i spegeln. Ögonskuggan var snudd på lika snygg som när jag sminkat mig på morgonen! Sjukt imponerad! Ingenting låg i globlinjen!

Kan ju påpeka också att Illusion är svagt skimrande grön. Den passar perfekt till mitt nuvarande röda hår, som en diskret men ändå färgad skugga. Supersnyggt! 

Dessa bilder tog jag runt kl 21. Hade bara bättrat på sminket pyttelite,
för att öka styrkan och djupet, så det syns bättre på bild.




Just Glow

Har vart nyfiken på dessa ett tag. Nu har jag köpt schampo och balsam.
Blackberry & Passion Flower för färgat hår, den lila flaskan.




Skrivbordsunderlägg

Vilken dag det har varit! Jag skulle gått med mamma runt Rocksjön i förmiddags.
Men hade gått och blitt sjuk, så det vart inget med det...

Istället fikade jag med Anna och hennes vän Johanna, som just flyttat hit från Skövde.
Blev en macka och två koppar kaffe.

Sen åkte jag hem en snabbis och bytte om. Började bli varmt..
Sen träffa Zandra för shopping och fika. Wienerbröd och ytterligare två koppar kaffe...

Men var inte färdig för dagen än. Fika med Linn. Scones och ännu en kopp kaffe...

Så det har vart full rulle mellan 11-20. Underbart väder, underbara vänner!



Denna bilden har jag som skrivbordsunderlägg, tycker den blev så fin:







Redhead

Nu när sommaren är här vill man gärna vara lite ljusare i håret.
Så nu håller jag på att ljusa upp håret =) Just när kvalitén blivit skitbra! ;)


Duchess fångad på bild




Fika på Waynes

Tog en fika på Waynes med Pernilla i torsdags. Det var så fint väder, så vi satte oss ute. Först vart det lite skuggigt, och det började bli lite småkyligt. Men då roterade solen åt vårt håll, och vi avslutade fikan i sol och värme!



Mys på balkongen




Mer sminkningar från Tikei

Ja, vad gör man en måndagkväll när man har semester?

Kan ju börja med att säga att det tidigare idag blev en fika på Waynes med sambon och hans polare. Underbart väder! Helt underbart!

Efter att sambon drog till jobbet så har jag suttit och njutit på balkongen tillsammans med Duchess i den brännande solen. Nu när solen gått ner sitter jag här, nu när det är svalt och skönt, med en cider och tända ljus, tittar på den röda himlen och bloggar =)

Jag var uttråkad, så då tänkte jag att jag skulle göra något som jag faktiskt aldrig tidigare tagit mig tid till. Lägga två olika sminkningar på ögonen! =) Så får ni se lite mer från Tikei!

På vänster öga har jag Whisper, en ljusblå matt skugga, i inre halvan av ögonlocket.
I det yttre v:et och upp mot globlinjen har jag Midnight, en mörkblå matt skugga. 

På höger öga har jag Memory längst in, September i mitten, och Mocca i globlinjen.

På båda ögonen har jag den vita Satin från MUS som highlighter.




Loreal Hydrafresh

Nu har jag äntligen (!!) köpt en ny dagcreme! Gillade inte alls den från The Body Shop. Doftade lite på några andra, men dom luktar ju apa...

Har tidigare använt Loreal Hydrafresh (för normal hy) och varit suuuupernöjd med den! Så den fick det bli igen! Denna gång köpte jag dock den för torr hy. Har börjat känna att det stramar mer i huden efter dusch och så. 

Normal hy - Den är lite mer grönfärgad och har lite mer flytande, vattnigare konsistens. Doftar diskret, men väldigt gott. Smälter lätt in i huden. Huden andas och känns uppfräschad.

Torr hy - Den är krämigare i konsistensen, tjockade. Färgen är mer vit. Det känns att den är fetare. Doftar också gott, men diskret.

Jag gillar båda, starkt! Men tror ändå att jag återgår till den för normal hy nästa gång.
Den passar nog mig bättre. Finns att köpa på bl.a. Kicks för 99 kr.


Återfunna kläder!

Jag blev lite ledsen och otroligt nervös när min svarta klänning spårlöst försvann... Jag hade tvättat den, sen var den bara borta. Strax efter upptäckte jag att även mitt svarta brottarlinne var poff borta... Va fan, ska alla mina favvoplagg bara försvinna?!

Men nu är mysteriet löst! När jag hade tvättat den mörka tvätten så hade min klänning och mitt linne hamnat i Henkes hög med t-shirts. *puh* Av någon anledning hade jag nog haft lite bråttom när jag sorterat tvätten, och glömt sära på mitt och hans... =) *lättnad*



Donna är på pensionat

Vi har försökt hitta någon som kan ta hand om Duchess ett tag. Så hon kommer ifrån det här med att tutta, och så Donna slutar producera mjölk. Men det var inte det lättaste att hitta någon...

Så kom vi på det! Vi brukar ju lämna Donna på Martins Hunddagis när vi åker till Öland m.m. Så vi ringde dit igår och frågade ifall vi kunde lämna Donna där en vecka. Hon får springa mycket fritt, och leka med alla andra hundar. Så då får hon massa träning på köpet också.

Det car helt okey. Dom minns Donna =) Så i förmiddags var vi uppe och lämnade henne. Ska hämta henne igen på måndag. Hoppas att hon då slutat producera, och att Duchess i fortsättningen låter bli henne!

Kan ju poängtera att kroppsstrumpan vi köpte på Djursjukhuset hjälpte ju inte ett skvatt.. Donna kunde för det första ta sig ur den, och även om hon hade den på så lyckades Duchess ändå hitta en tutte... *suck*

Hoppas hon kommer hem fin och fit!




Kungligt bröllop

Ja, ingen har väl missat kronprinsessan Victorias bröllop? Jag tittade dock inte på det. 
Nu efteråt har jag tittat lite på SVT Play. Men då min dator är sepe så tittade jag bara lite.

Jag måste bara påpeka vilka underbart vackra klänningar våra kungliga systrar hade på sig under festföreställningen i konserthuset! Våra sessor är så vackra båda två!
Kronprinsessan brås på sin mor. Så vacker! Hon fullkomligt strålar!
Och vilken klänning!

Prinsessan Madeleine, lika söt som alltid. Och prins Carl Philip är ju så stilig!
Kronprinsessan i sin omtalade brudklänning.
Kan man säga annat än att hon fullkomligt utstrålar lycka?
Prinsen och prinsessan.

OBS! Bilderna är hämtade från Posh24.se!




Vitos - En grym ryss

Vitos, född 1979, är en rysk sångare, kompositör, skådespelare och modedesigner.
Hans största hit "Opera No. 2", skrev han år 2000, och släpptes som singel 2001.
Han hämtar inspiration från techno, dance, klassiskt, jazz och folkmusik. 

Hans falsett påminner mycket om Divan i The Fifth Element =) Han är grym!


Hans hitsingel "Opera No. 2"


Här sjunger han låten "Friendship" med sin farfar/morfar. Gulligt =)




Kicks startar e-handel

Detta läste jag om hos Purity. Hon har en MAC-blogg som jag följer slaviskt, och jag blev riktigt glad när jag läste hennes inlägg om att Kicks till hösten ska starta e-handel.

Följande är hämtat från Purity:

"I butiken på
kicks.se kommer det att finnas närmare 200 varumärken och över 10.000 produkter tillgängliga i sortimentet. Genom starten av e-handeln kommer märken som tidigare enbart har gått att få tag i i de större städerna, som till exempel MAC, YSL och Make Up Store, bli tillgängliga över hela landet. Onlinebutiken är Kicks 137:e butik, och inom tre år räknar de med att e-handeln kommer att vara deras största butik omsättningsmässigt."

Läs hela inlägget här.

Åh, det ska bli så kul att man äntligen kan köpa MAC! Har varit riktigt intresserad av det märket sen jag började följa hennes blogg! Hittills har det ju bara funnits i Stockholm, Göteborg och Malmö om jag inte minns fel. Jag gillar MUS som jag oftast köper i nuläget, men jag ska lätt testa MAC till hösten!



Skopunkten

Jag behöver verkligen nya skor... Jag vet, jag har mängder... Men det är bara skyhöga partyklackar hela bunten... Jag behöver ett par vardagsklackar, gärna lite gladiatormodell. Och även ett par platta, även där gärna gladiatormodell. Jag äger bara ett enda par platta skor, och det är mina sneakers... (=vaaarmt...)
Dessa kostar 299 kr på Skopunkten. Jag har alldeles för smaka fötter för att ha skor med massa remmar. Men dessa satt som gjutet, och var sköna som attan! Det skulle nog kunna bli mina vardagsskor! Fanns de i min storlek när jag väl skulle köpa dom? Icke... *suck*
Sååå snygga sandaler! Kostar 299 kr. Men jag hade samma problem med dessa som alla andra miljoner sandaler jag provade... Dom är alldeles för breda! *suuuck*




Dags för ett besök hos frisören...




Rocksjön runt med Donna

Igår sprang vi runt sjön med Donna. Eller, Henke hade inlines och jag cyklade.
Här har ni iaf lite bilder!





Duchess har tuttat färdigt!

Nu har vi köpt en kroppsstrumpa på Djursjukhuset. Så nu kommer Duchess inte åt att tutta längre! Hoppas hon fattar vinken, så Donna slutar producera mjölk...




Du sa ju en halv kopp...

Haha! Ååh, vad jag diggar denna koppen! =P




Donna aka Sprintern

Okey, det får bli ETT inlägg till... ;)

Henke har börjat ta Donna runt Rocksjön. Han åker på sina inlines. Så får Donna springa/dra honom runt sjön. Riktigt bra träning för henne. Hon älskar ju att dra.

Hon är dock inte riktigt i form. För två somrar sen var hon riktigt fit och kunde springa två varv runt sjön utan problem. Nu blir hon dock trött fortare..

Nu har hon dock gjort ett genombrott! Ibland följer jag med på cykeln. Och när vi begav oss idag, så började Donna sprinta direkt! Hon fullkomlig flög fram! Och, som vanligt, visste hon exakt vilken väg som ledde till sjön. Hon kan springrundan utantill ;)

Visst, hon brukar spurta vid två raksträckor.. Men nu ville hon inte sluta! Henke fick säga åt henne och tvinga henne att sakta ner. Men snart försökte hon springa igen. 

Vi tog en paus, men Donna ville bara iväg igen. Ville inte sitta ner och vila heller, hon villa springa! Hon är som en huskey... Älskar att dra, och skulle kunna fortsätta med det tills hon stupar! 

Det var riktigt kul att se hennes energi, att hon fortsatte springa hela vägen. Henke föredrar dock att hon travar, inte galopperar...

Väl hemma på Kålgården igen skulle vi svänga av hemåt. ICKE! sa Donna. Hon tvärnitade. Visste precis att detta var vägen hem, och hem ville hon INTE! Så okey, vi tog en omväg runt området lite joggandes. Donna förstod att vi var påväg hemåt iaf, så hon tjurade lite men trippade på iaf.

Nu är hon helt slut, och vill bara däcka i knät.

Ska försöka få med mig kameran nästan gång så jag kan få lite bilder och filma lite.

Såhär fit ska hon bli igen!



Shopping på Gina Tricot

Idag blev det många inlägg! Har haft fullt upp idag, eller kanske inte...
Skulle städat hemmet och bilen, men blev shopping, softa och middag ute istället...


Tog en snabb runda på stan. Skulle in på Gina Tricot för att visa Henke ett par billiga jeans som jag ville ha hans godkännande på. Han har alltid velat att jag ska ha ett par ljusblå jeans som nästan ser målade ut, ni vet... Och nu trodde jag att jag hittat dessa. Han gillade modellen, jag provade, och vi dissade dom båda två... Satt inge bra... Men trippen var inte helt bortkastad. Fick nämligen syn på en snygg skjorta, som fick följa med hem istället =)

Vidare tog vi en liten fika/lunch med ett annat par. Pratade lite och fick något i magen.
Det behövdes..

Vidare åkte vi upp till Elgiganten. Köpte ny router och usb-minne. Routern ska vi lämna tillbaka imorgon dock.. Den dög inte. Nu när Clion typ är "min" bil, så tänkte jag investera i en ny bilstereo. Den vi har nu har fått fnatt... Så då tänkte jag köpa en som man bara kan stoppa ett usb-minne i =) Smidigt! Såå, usb:n har jag nu. Bilstereon har dom inte i butik, så den får jag beställa från nätet.

Efter att ha tvättat en maskin med jeans så drog vi till Velvet Lounge, för att avsluta dagen med en härlig middag. Och trevligt var det! Mycket god mat, efterrätt och inte allför mycket folk. Me like.

Om vädret tillåter imorgon så ska Clion städas! För lääääängesen köpte jag nya bilmattor, så förhoppningsvis kommer de på plats imorgon.

Det var allt för idag. Massa inlägg och massa update senare så tackar jag för mig! =)




Duchess kan vara jobbig...




Makeup med Tikei






Ögonskuggor från Tikei

För ett tag sen beställde jag ytterligare 10 prover från Tikei. Fick dessutom två prover extra. Jag tänkte vänta med att slänga upp allt här tills jag provar lite mer, men jag får inte riktigt tillfälle. Dock så har jag fått en favorit. Java används flitigt! Gillar även den rosa Rose. Idag har jag dessutom testat svarta Gothic och grönskimriga Illusion. Mer om dessa kommer i enskilt inlägg.




Dags för ny dagcreme!

På senare tid har jag fått upp ögonen för The Body Shop. Älskar deras serie Shea. Har bodybuttern och bodylotion. De doftar svagt av nöt. Diskret, men gott. Har prövat Coconut, men man tröttnar snabbt på den starka doften...

Så varför inte även köpa dagcreme från The Body Shop? 
Valde då mellan Aloe och Vitamin E

Vitamin E hade tilltalat mig ett tag. Serien var relativt ny. Riktades till oss yngre. Doftade gott. Men när man har så många andra dofter (bodylotion, parfym, deo m.m.) kan alla blandade dofter bli lite för mycket.

Butiksbiträdet rekommenderade Aloe, som tydligen skulle vara doftlös. Det vette katten alltså... Mitt första intryck var att den luktade som en blandning mellan lera och bajs... Inte najs. Trots att jag vant mig vid doften, så tycker jag fortfarande inte om den. Den fuktar just när man kletat in den, men så fort den torkat in börjar huden kännas torr igen..

Så nej.. Jag dissar Aloe. Men jag tror jag ska testa Vitamin E nästa gång.




Jag vill ha en systemkamera!

Ska det vara så svårt?? Vill ha, vill ha, vill ha!!




Dagen i korthet

Jobbade 6-13. Höll på att försova mig... Klockan ringde ju inte! Hade ställt den på fem. Som tur var hade Henke vart så snäll och ställt sin klocka på halv sex, bara för min skull. Så då vaknade jag!

Jobbet gick bra. Mycket folk, men lugnt och fint. Frågade om jag kunde sluta en halvtimme tidigare om jag skippade lunchen, och det gick bra! =) 

Vart trött och sliten när jag kom hem. Fötterna värkte. Drack lite underbart gott Kahls-kaffe. Fixade lite mat, piffade till mig lite.

Sen åkte jag till sjukgymnasten. Sjukt skönt att axeln är mycket bättre nu! Visst, den gör sig påmind lite då och då. Men inte alls lika ofta och intensivt som innan. Började med två besök i veckan hos sjukgymnasten. Sen en gång i veckan. Nu varannan vecka. Men nu var det nog tre veckor sen sist =) Skönt!

Efter sjukgymnasten blev det fika med Helén, Anna och lille Oskar. Linn försvann... Dök aldrig upp... *hmmm* Trevligt iaf, satt och snackade i ca två timmar. Spöregnade!

Skjutsade hem Helén. Regnet fullkomligt öste ner när jag kom hem. Sprang in, kopplade Donna, tog fram paraplyet. Gick ut, då hade det slutat regna =) Tur! Donna gillar iiiinte regn...

Nu ska jag bara softa resten av kvällen! Gött!




1-årig snowboardtjej

Hur söt får man vara på en skala?! =)






Hjärtattack!

Höll på att få en hjärtattack för några dagar sen... Jag och Henke skulle ta ut Donna på en promenaden. Jag öppnade balkongdörren innan, för att få in lite syre. Jag tänkte ju inte på att Henke även hade öppnat balkongfönstren... Så när vi gick ut hörde vi Duchess jama. Låter det så högt när hon jamar, tänkte vi. Men det kan ju bero på att hon var utomhus! Hon hade hoppat ut från balkongen och stod nu på marken och sträckte sig upp mot balkongen! Jag trodde hjärtat stannade! Jag satte mig på huk och började prata med Duchess. Hon tittade upp mot mig och kom tacksamt springande till min famn. *puh* Gick in med henne, såg till att allt var stängt, sen gick jag ut till Henke och Donna igen.

Läskigt värre! Med alla hundar i områden hade hon ju lätt kunnat bli uppskrämd och sprungit iväg... Så jag är så tacksam att hon stod kvar! Min lilla plutta...

Hon har dessutom blivit rymningsbenägen... Så fort man öppnar ytterdörren är hon där snabbt som blixten och försöker springa ut. Hon har redan smitit ut två gånger, men eftersom vi även har en port så spelar det inte så stor roll. Hon är ändå fast i trappuppgången =)

Kom hem från jobbet för en timme sen. Rastade Donna, satte igång en maskin tvätt, och nu väntar kaffet på mig! Har dock svårt att slita mig från datorn. Har Il Divo i hörlurarna. Så vackert så nackhåret reser sig!


Tesil från Bluebox

Detta är tesilen som jag valde att inte beställa från Bluebox.
Blev som sagt liiite dyrt med allt jag ville ha, då måste man solla lite!
Hur som.. Lät nog bli för att jag nu sett att Iems tagit in denna i sitt sortiment.
Så vill jag ha den kan jag köpa den där =)
Hos Bluebox.se kostar den 185 kr. Tror att Iems låg på samma pris.



De små liven

Det har bloggats dåligt om djuren i hushåller märker jag... Det har hänt så mycket!

För det första så växer Duchess så det knakar om henne. Hennes ben är långa och slanka.
Allergimässigt har det med gått jättebra. Bättre skulle det nog inte kunnat gå.

Det var aldrig några problem mellan Donna och Duchess. Dom fann snabbt varandra. Speciellt Duchess fann snabbt Donna, och utsåg henne till sin nya mor... Hon började tidigt tutta på Donna. Och detta har gått så långt att Donna nu har börjat producera mjölk... Donna lägger inte upp sig eller så, men hon låter Duchess tutta. Så katten pressar in huvudet under benet på Donna, så hon kommer åt dom bästa spenarna... *suck*

Duchess kommer undan med allt, vad gäller Donna.. När Donna får sin mat är Duchess där direkt. Ålar runt Donna och sticker ner huvudet i Donnas skål. Väntar på att Donna ska äta färdigt, så hon får slicka i sig resterna. Donna bryr sig inte för fem öre. Som om katten inte ens är där...

Men dom kommer överens i alla fall. Duchess spinner och gosar med Donna.
Och Donna tvättar Duchess lite grann ibland.

Duchess har sina favoritställen. På nätterna sover hon oftast i köksfönstret på filten som uppfödaren skickade med. Hon har kommit på att kattmöbeln också är utmärkt att sova i. Antingen ligger hon på plattan högst upp, eller ihopkurad i den lilla korgen. Nu på senare tid, när hon lärt sig hoppa högre, har även barstolarna blivit bra sovplatser.

De senaste dagarna har vi haft underbart väder! Detta leder till två djur som ligger avtuppade i rottingmöblerna på vår inglasade balkong. Där gassar solen gott.

Vi är så glada över att Duchess är vår! Ibland stannar man upp och tittar på henne, och kan inte riktigt fatta att hon faktiskt är här. Hon ger oss mycket glädje och en hel del skratt. Och vi ser redan fram emot nästan kisse, som Henke har bestämt ska vara en chokladhane ;)








Paket från Bluebox!

Äntligen har det kommit! Eller, äntligen... Beställde i förrgår kväll, så det gick fort.

Har väntat länge på att lägga min beställning på Bluebox. Var en produkt som var tillfälligt slut som jag väntat på ska komma in i lager igen. Och just som jag tänkte ge upp och beställa ändå, så vips så fanns den där igen! =)
Grejerna är verkligen superfina!

Kortspel - Jag har aldrig: 99 kr
Glasmarkörer - Daisy (8 st) : 125 kr
Glasmarkörer - Party People (12 st): 75 kr
Spel - Tjejmiddag: 219 kr
Dörrstopp - Lönnlöv, grönt: 129 kr
Rice - Miniburkar (3-pack): 25 kr

Totalt inkl. frakt: 721 kr


Från början blev det lite dyrt, så fick ta bort två produkter.
Ananasskivare och en tesil i form av en blomma (som numera även finns på Iems).

Jag är supernöjd! Dörrstoppet ligger redan vid badrumsdörren =) 
Alla fattar ju inte att man har katt som behöver komma in till sin låda... ;)




Blågul punschrulle


Visst är dom så söta?! Kunde inte låta bli att köpa dom på jobbet idag! =)
Sen har ju Henkes päron italienskt finbesök, så dom fick en klick svenskhet ;)





Diverse shopping

Det har ju blivit åtminstone lite shopping de senaste dagarna.
Tänkte att jag skulle slänga upp några bilder.
- Vasen är köpt på Company Living. Blommorna på IKEA. Blev superfint!
- I Väla köpte vi de tre silverringarna, muggen och Henkes Carlings-tröja.
- Här hemma shoppade vi loss på H&M åt Henke. Fem piké och ett par badbyxor.
- På IKEA blev det som sagt blommarna. Även  klädöverdrag, tvättkorgar och en golvlampa.




Roadtrip till Helsingborg

I söndags åkte jag och Henke iväg på en liten roadtrip. Någon mil norr om Helsingborg ligger Väla shoppingcenter. En jobbarkompis till Henke rekommenderade det. Skulle tydligen vara bra shopping!

Så dit åkte vi! =) Dock kan jag i efterhand inte påstå att det på något sätt skulle vara bättre shopping än A6. I Väla finns lite mer inredningsbutiker och dylikt, men de flesta klädaffärer var samma som här. Vissa har dessutom större lokaler och bättre utbud här hemma..

Men det var mysigt att komma iväg! Vi fick lite shoppat iaf, och vi hade en trevlig dag!




Vi drack Kullamust. Men jag läste något annat på eticketten.. ;)
Dom hade världens mysigaste godisaffär! Butikerna såg ut som små hus.





RSS 2.0