Nyfrissad med inbakad fläta

Min frisör tar alltid hand om mig. Nu sist gjorde hon en liten inbakad fläta i luggen. Fick inga bra bilder på flätan med mobilen. Tog bara två bilder med digitalkameran, så denna får duga. Har som sagt varken tid eller ork. Men jag gör så gott jag kan! =) I helgen skulle jag åkt på kryssning, men det blev inställd. Så istället ska jag ta en välförtjänt softa-helg! Lite shopping och Rosenlunds Relax på lördagen. Myyys.

Tacka vet jag Seche Vite!

Jag har verkligen ingen ork att fixa med naglarna när jag är hemma 19.30 om dagarna. Och det är så mina dagar ser ut numera. Jag åker hemifrån kl 8 och är hemma igen 19.30... Idag har jag dessutom varit på workshop för Shellac (det som håller i 2-3 veckor) och tittat på höstens nyheter, dekorationer m.m. Så idag var jag hemma kl 21.

Men ikväll tänkte jag banne mig fixa naglarna! Tog bort mitt slitna halvdana lack igår. Så det var i alla fall färdigt. Filade till naglarna lite snabbt, det allra nödvändigaste. Depend baslack, Depend nr 259 (nytt) och avslutade med Seche Vite. Snabbt, slarvigt, simpelt. Bara för att ha NÅGOT på naglarna. 

På mindre än en timme har jag målat naglarna, fixat kvällsmat, tittat på tv och suttit här. Naglarna är helt torra, blanka och fina. Allt tack vare Seche Vite! Snacka om extremt snabb torktid! Egentligen är nr 259 ett matt lack, men Seche Vite får fram glansen som jag vill ha det. På bilderna ser lacket ut som det ska göra utan topplack. Men med Seche Vite är färgen högblank!




OBS! Bilderna är tagna med blixt, därför ser de väääldigt glittriga ut.

Rödtott!

Yes, då var det ljusa håret äntligen borta! Nu är mitt sanna jag tillbaka! Jag trivs väldigt bra i rött hår, men det är så jobbigt att underhålla. Men nu ska jag testa Revlons färginpackning, så kanske det håller sig snyggare längre. Min frisör var jätteglad över att jag äntligen ville färga håret rött. Hon har väntat i flera månader på att få färga mitt hår rött! =) Det blev mörkare än jag tänkt, men det blev också mycket snyggare än jag tänkt.. ;) Min frisör är bäst, hon gör mig alltid jättesnygg! ;) Fick även en liten inbakad fläta i luggen.

Här kommer två snabba mobilbilder. Har haft fullt upp idag, inte vart hemma alls. Så det har inte blivit så mycket bloggande som jag hade hoppats på. Provade en av TiKei's senaste ögonskuggor, Lace, som var supersnygg och väldigt diskret. Lite mer naturlig. Me like!

Föreningsmöte...

Idag tog jag bilen till jobbet och slutade en timme tidigare, för jag skulle på ett möte. Jag och sambon var nämligen på föreningsmöte med resten av gänget som köpt lägenhet i HSB:s Yasuragi som vi flyttar in till i januari. Har fått exakt datum nu. 27e januari kan vi hämta nycklarna. Gött! 

Det kommer finnas en lokal i bottenplan, under oss. Det kommer bli en brödbutik!
Så himla underbart! Det var snack om att det skulle bli en sushibar, men doften av nybakat bröd varje morgon tycker jag låter mycket bättre! Det är Rosetten i Taberg som flyttar in. Tror de kommer erbjuda lite sallader och annat smått också.

Gud så jag längtar! Imorgon har jag min lediga dag, då är ett besök hos frisören inbokat!
Kommer eventuellt även bli middag med tjejerna på kvällen.

Fullbokad vecka...

Jag är inte riktigt van vid att vara såhär fullbokad. Min kalender är vanligtvis tom. Nu är den fullproppad med saker.. Speciellt denna veckan! Massa jobb och aktiviteter efter jobbet. Måste till och med sluta tidigare två dagar för att hinna hem (tar ju en timme från jobbet), och även på min lediga dag är jag fullbokad. Men jag gnäller inte, jag är mest förvånad =) Jag är trött, men glad!

Yankee Candle

Dessa doftljus har lång brinntid och flera otroliga underbara och annorlunda dofter! Jag tyckte det lät intressant, och nu när vi var i Göteborg såg jag en butik som hade dessa. Doftade runt ett tag, och föll för två dofter. French Vanilla och Fluffy Towels. Jag köpte inga just då, för jag vet att företaget har en webshop med mängder av olika dofter och storlekar. För er som vill unna er något litet extra så tipsar jag er att kolla in Yankee Candle's webshop eller en av deras återförsäljare!

Finns att köpa på Yankee Candle's webshop eller hos bl.a. Grandma's i Göteborg.
OBS! Bilder lånade från Yanke Candle.

Tjejkväll med ansiktsmask

Ja, då var man hemma efter en låång och händelserik helg i Göteborg! Har haft det underbart! Men nu är man minsann trött, så jag kommer nog gå och lägga mig när som här nu... 

Tänkte eventuellt slänga upp lite bilder senare, men just nu bjuder jag på mig själv!
På lördagen hade vi lite myskväll med ansiktsmask och ostbricka, sen blev det även utgång. Men så här fin var jag med min Chocolate Mud Mask! 


Djuprengörande och återfuktande. 20 kr på Åhléns.
Den luktar så gott så man bara vill äta upp den!

Tre veckor avklarade!

Idag jobbade jag veckans sista pass. Jag har alltså jobbat på Synsam i tre veckor nu. Och det känns så sjukt bra! Jag har inte ens något emot att pendla. Det tar en timme med buss. Igår och idag har det varit rätt lugnt. Det har väl varit lite dåligt väder. Och snart ska jag gå lite utbildningar! Ska bli skoj! En i Jönköping och en i Stockholm.

Jag har väl egentligen inte tid att sitta här... Drar ju till Göteborg imorgon över helgen!
Ska dit med tre nära vänner och bara ha roligt! Ska bli sjukt skoj! Känner mig dock lite stressad, eftersom jag ikväll måste duscha, äta något och packa (och jag har ingen aning om vad jag ska ha med mig...)

Jag ber om ursäkt för extremt dåligt bloggande den senaste tiden.
Jag har helt enkelt ingen ork när jag åker hemifrån kl 8 och är tillbaka 19.30. Och då är det dessutom så mörkt att jag inte kan fota varken smink eller mina nya lipgloss från TiKei... Men men.. Jag har en ledig dag på onsdag, så då borde jag hinna fota lite i alla fall! Har även lite bilder som ligger och bara väntar på att bli redigerade, så ska väl försöka ta itu med det någon dag här snart. 

Men nu kommer det bli lite dött på bloggen över helgen i alla fall. Jag är just nu både stressad och skapligt irriterad, men det löser sig! Nu väntar en helhelg i underbara Göteborg! =)

Nya ögonskuggor från TiKei

Ja, dom kanske inte är helt nya, men nya i min samling! =) De är precis så fina som jag hoppats på! Och väldigt enkla att applicera och jobba med.

Jag har använt Fairydust och Amethyst från TiKei och Satin från MUS.

Varning för katten!

Akta er, ni kryp som vågar er in! Jag bussar katten på er! Hon tar er alla!

Nu tar jag helg!

Idag har jag varit på skolan i Alingsås. Vi har haft marknadsföringsdag. Man lärde sig lite nytt. Och vi fick många nyttiga tips. Jag flyttade på min lediga dag för att kunna närvara i skolan idag. Jag är grymt sugen på att starta företag redan nu, som diplomerad manikyrist. Men först måste jag ju klara provet och få mitt diplom! ;) Jag är även sugen på att gå Nail Art-utbildningen snart. Och gelé- och akrylutbildningarna till våren. Men en sak i taget!

Vi slutade tidigare idag, så jag hann med ett tidigare tåg. Njöt av solen på stationen.
Så skönt att vara hemma innan sex på kvällen, och med detta strålande väder också! Men jag tänker vara tråkig ändå och sitta inne! Ska äta lite kvällsmat och avsluta kvällen med en kopp kaffe, kaka och ett fotbad framför tv:n! =)

Gjorde ett tappert försök till att få håret lite lockigt idag. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Duschade precis innan jag la mig igår kväll. Så tänkte passa på att knyta ihop två toffsar på vardera sida om huvudet och vakna med lite lagom lockigt hår. Blev inte ett dugg lockigt.. Men snarare lite nyvaket ruffs med inslag av vågor. Men jag tyckte om det faktiskt. La lite Dust It i överhåret och sprayade lite. Nu framåt kvällen har det lagt sig lite, men fint ändå va?

Lipgloss från TiKei!

Snart kommer Tikei att lansera sina nya läppglans! Helt nytt i sortimentet! Jag är såå nyfiken på dessa! Och jag har ju faktiskt turen att kunna testa dom innan dom kommer ut på deras hemsida! Igår fick jag nämligen hem ett paket från TiKei med deras läppglans. De ska hårdtestas! Och det kan bli en utmaning, då jag mer är en läppstifts-person. Så jag är svårflörtad när det kommer till läppglans! ;)

TiKei's Lipgloss är gjorda på 100% mineraler och naturliga oljor. De är även veganvänliga, och självklart inte djurtestade! Där finns inga mineraloljor, keminska konserveringsmedel eller konstgjorda smakämnen. Men mer om detta senare!

Eftersom jag jobbar mycket nu och kommer hem sent blir det inte mycket smink här...
Men på lördag ska jag börja testa! Fick även hem deras nya skuggor, som jag ännu inte haft hemma. Så de ska också testas! Är grymt nyfiken på Galaxy och Amethyst, som är möörka. Me like! Här kommer en snabb bild!

Sotningspalett från Kosmetikan

Det blir inte så mycket text, jag är för trött. Är nöjd över att jag tog bilder alls. Blev bara några snabba bilder med digitalkameran sent på kvällen, så bilderna blev sådär. Närbilderna är jag dock nöjd med. Jag har använt sotningspaletten från Kosmetikan.

Har ni sett mina ögonfransar på närbilderna?? Är sjukt nöjd med min nya mascara!
Max Factor False Lash Effect Fusion Mascara. Jag får långa, täta, böjda fransar med massa volym! "Nya Fusion Mascara kombinerar succé-borsten från vår prisbelönta bästsäljare False Lash Effect Mascara med vår mest förlängande formula någonsin. Resultatet? 3-i-1-effekt! Du får knockout-volym, svindlande längd - och 100% fransglamour!" Kostar 175 kr på Kicks.

Sällskapssjuk kisse

Duchess ska alltid vara med när jag sitter vid datorn. Om hon inte ligger på mina axlar och spinner, så sitter hon bredvid och spanar efter musen på skärmen.

Är lite lagom trött om kvällarna numera. Är borta 12 timmar om dagen.
Har inte riktigt tid till att blogga då. Och har verkligen ingen ork till att redigera alla mina bilder som staplas på hög... Kämpar för att komma igång med pluggandet inför provet till manikyristutbildningen. Men det är det värt! Trivs jättebra på jobbet, och jag lär mig fort! Jag är trött, men glad! =)

Circle of Life

Jag fullkomligt älskar denna låten! Den ger mig rysningar. Sen älskar jag ju Lejonkungen i allmänhet =) Alla sånger är grymma. Där har Disney (och Elton John) verkligen lyckats...

Panic Restaurant på NES

Det har varit så kul att hitta de gamla spelen till NES (Nintendo 8-bit). Men det finns ett som jag inte kunnat hitta. När jag var liten hade jag och syrran våra äldre bröders gamla NES. Den hade ju ett antal år på nacken, så vi hade mängder med spel varav många inte fungerade särksilt bra... Jag tjatade på mamma om att få ett nytt spel, så det sista spelet i vår samling blev Panic Restaurant. 

Nu när jag letat efter alla nostalgi-spel, så kunde jag inte komma på vad detta hette. Jag frågade syrran, och hon visste direkt vilket spel jag menade, men hon kunde inte heller komma på vad det hette. Jag visste att man var en kock som springer omkring och slår saker med en stekpanna, eller en träslev. Men sen kom jag inte längre. Så igår hade syrran fått svar på ett mail angående titeln på spelet, och där var det! Panic Restaurant! Ett av mina absoluta favoritspel!

Bilder från Kinnarps. R.I.P. Stefan Liv

Igår var jag och Helén på Kinnarps Arena för att hedra Stefan Liv. Folk köade utanför för att få komma in. Jag har aldrig varit med om en sån tystnad i en fullsatt arena... Det var väldigt vackert. Och så sorgligt att se familjen, vännerna och lagkamraterna lägger blommor och ta farväl. Det snyftades i hela arenan. Efteråt öppnade de upp till isen så att allmänheten också kunde lägga en blomma och ta farväl.












Tips! Spela Nintendo 8-bit på nätet!

Jag hittade en sida på nätet där du kan spela klassiska Nintendo 8-bits spel online. Jag har verkligen hamnat i en nostalgi-koma! Sjukt kul! Men man märker att det kanske var 10 år sen man spelade sist, för man suger numera... ;) Där finns även lite andra Nintendo-spel, som Super Nintendo och Nintendo 64. Men kika in här! Kanske hittar du din favorit?

Första arbetsveckan avklarad!

Det känns i huvud och fötter att man börjat jobba. Men det känns skitbra! Jag är så glad över att jag äntligen fått ett jobb! Och över att jag fått just det jobbet! Och jag börjar lära mig. Jag kan boka in kunder, fixa med utlåning, prova ut bågar och hantera köp alldeles själv! Och idag kom min namnskylt! =)

Nu ska älsklingen börja fixa med käket. Ikväll blir det tacos! Sen ska jag ta ett långt bad! Det känner jag verkligen att jag har förtjänat! Imorgon blir det Kinnarps Arena för att hedra Stefan Liv, sen på kvällen blir det fest! =P Börjar redan ladda med dunka-dunka-playlisten på Spotify!

HV71 anordnar Stefans Dag

Jag blev ledsen när jag hörde om Stefan Livs död. Men jag blev ännu mer ledsen av att se min bror sörja sin stora idol. Han är nog den största HV-supporter jag vet. Och att se hans sorg påverkar mig något enormt. Kl 12 på lördag förmiddag öppnar Kinnarps Arena för allmänheten. Runt 13.30 kommer där hållas en tyst minut för vår bortgångne hjälte.

Vi hyllar dig alltid. Vi glömmer dig aldrig...

Nya skor!

Även om jag spanat in dessa skor tidigare, så var det inte dom jag tänkt köpa... Men vad gör man när man provar en sko och fötterna ropar "Kärlek!"? Jo, man köper dom! För det är sällan mina fötter blir så kära i ett par skor! Dom har lite rejälare sula dessutom, så dom lär komma till användning när snön är här!

För övrigt så har det varit mycket folk på jobbet idag. Jag hjälpte kunder ensam. Så stolt är jag! Inga stora grejer. Men kollade ut bågar, fixade med utlåning och bokade tid för synundersökning. Utan hjälp. Skönt att man kan fixa vissa grejer själv, så de andra kan fokusera på alla andra kunder som ränner i butiken samtidigt. Så det börjar ta sig! =)

Deichmann-Sko, 349 kr

R.I.P. Stefan Liv

Jag kan inte fatta att Stefan Liv är död. Hela Sverige sörjer denna hjälte. Som de flesta säkert redan vet nu så dog Stefan Liv i en flygplansolycka, tillsammans med sitt ryska lag Lokomotiv Jaroslavl. De hade precis gått på planet som skulle ta dem till Minsk för torsdagens säsongspremiär i den ryska ishockeyligan. Men precis efter starten på Tunosjno-flygplatsen gick något fruktansvärt fel, och 44 av 47 passagerare omkom. Minst två personer ska ha överlevt, men inget vet exakt hur många som faktiskt klarade sig.

Jag är i chock. Han kommer alltid leva vidare i våra hjärtan! Han är och kommer alltid vara unik!


Nintendo 8 bit nostalgi!

Åh, jag har hamnat i en nostalgitripp till det härliga 90-talet och vårt Nintendo 8 bit! Jag älskade den konsollen och jag ÄLSKADE dessa spel!







Första arbetspasset avklarat...

Det har har varit en lång dag och nu är jag väldigt trött. Blir att lägga sig tidigt. Men jag har haft jättekul! Känner mig rätt frustrerad över att jag inte kan något och mest ser ut som ett levande frågetecken, men det går väl över så småningom. Ser fram emot när jag lärt mig så pass mycket så att jag klarar mig själv och faktiskt kan hjälpa kunder utan att titta frågande på mina kollegor.. ;)

Och jag är väldigt glad över att jag valde att ta buss istället för bil.
Det är så skönt att bara kunna slappna av, både på morgonen på väg till jobbet och på vägen hem när man är trött efter en lång dag. Jag går hemifrån kl 8 och är tillbaka hemma 19.30... Så det blir långa dagar.. Men än så länge kommer jag inte jobba lördagar. Det blir när jag kan jobba lite mer självständigt.

Aja, det var en liten update från första dagen på jobbet!
Det känns verkligen helskumt att ha ett jobb. På ett sätt känns det så självklart att vara där, och på ett annat så känns det helt overkligt. Jag har vant mig vid att bara vara hemma och arbetslös, men det här är så mycket bättre! Nu ska hunden rastas och sen ska jag soooova. Natti!

Dags att börja jobba!

Imorgon är första dagen på mitt nya jobb! Jag ser jättemycket fram emot dagen! Känner mig lite nervös, men det ska nog gå bra. "Mjukstartar" arbetslivet med ett 8 ½ timmars-pass ;) Har köpt ett periodkort nu som gäller i hela länet, så det är bara till att börja pendla! Känns bättre och tryggare än att ta bilen... 

Har just ätit kvällsmat. Tänkte hoppa i duschen nu, och plocka fram kläder för morgondagen.
Sen blir det nog bara att zappa på tv:n och varva ner. Försöka komma i säng i tid, men jag lär ju inte kunna sova mycket inatt ändå.. Hoppas första dagen kommer gå bra!

Nya byxor från Gina Tricot

Jag blev jätteglad när jag såg dessa kostymbyxor på Gina Tricots hemsida. Det är exakt det jag behöver nu när jag ska börja jobba som säljare på Synsam! Kom på i efterhand att jag kanske faktiskt borde ha köpt två par, för det lär ju gå åt... Får se ifall jag kanske går tillbaka och köper ett par till!

Jenny Trousers - 349 kr

Vinkväll med lillasyster

Ikväll sitter jag och lillasyster och myser med lite vin!

Jag och sötaste lillasyster!

Våra fina blommor på vinglasen matchar våra kläder! ;)

Närgångna fåglar...

För ett tag sen när jag fikade med bästa Zandra och hennes syster fick vi besök. Någon hade lämnat en halv macka framme, som fåglarna kalasde gott på! Inte var dom blyga heller...


Färdig med Manikyrist/Spa-utbildningen

Denna veckan har gått så fort! Och vi har haft så roligt och skrattat gott! Idag var en ganska soft dag, som de flesta andra ;) Vi gjorde en spamanikyr på varandra, med alla steg så som det ska vara. Gick ut och åt en underbart god middag tillsammans. Och avslutade med att städa =) Det har varit en underbar vecka, och jag längtar redan till jag kan gå gelé- och akrylutbildningarna!

Igår när vi gick igenom spamanikyren. Patricia övar på mig.

Här ballar Agnetha och Matilda ut totalt och vi fattar inte varför.

Mysigt med spabehandling! =)

Jag och Matilda med våra fyllda produktpåsar efter dagens avslutning.

Min "lilla" (svintunga") påse fylld med manikyr- och spaprodukter!

Nya datastolen gick hem...

Duchess älskar att ligga på ens axlar när man sitter vid datorn. Men nu behöver hon inte göra det längre, om hon inte vill.. ;) Henke har nämligen köpt sig en ny Ikea-stol som tydligen föll den lilla damen helt i smaken. Imorgon ska jag träffa mina söta flickor för en fika efter skolan! Kommer vara tröttare än tröttast imorgon kväll!



RSS 2.0