Senaste bilderna på Duchess

Nu har det inte blivit några kort på ett tag. Som vanligt blir det inga på Donna, eftersom hon hatar att bli fotad. Dessa bilder på Duchess är tagna för ca två veckor sen.




Har vägt katten

Jag har just kollat runt på lite kattforum, och hamnade i en (rex)tråd där de pratade om vad deras respektive katter väger. Många av mina vänner tycker att Duchess är så liten, så jag tänkte att nu ska jag jämföra...

Jag la en bricka på köksvågen och ställde henne på den. Hon väger 2,4 kg och är åtta månader gammal. Vissa verkar ha små rexar som vid samma ålder vägde 2,1 kg. Någon hade en bamsetjej som vägde 3,2 kg. Så jag tror allt att min lilla Duchess utvecklas bra =)




Ångest...

Om man ändå vore en kameleont...




Rödtott?

När jag väl har börjat ljusa upp håret, då kommer hösten. Och med hösten kommer suget att bli rödtott. Och detta hår från Rapunzel of Sweden hade verkligen gjort min höst looovely!




Glädje på jobbet

Varje dag när jag ska byta om på jobbet tittar jag på skåpet bredvid.
Emme är en av de coolaste tjejerna på jobbet, med bäst humor =P


Olycka på toaletten

Inte jag alltså. Fick ett sms på jobbet av Henke. Han hade svimmat, samtidigt som han satt på toaletten. Stackarn åkte ner i golvet med huvudet före. Han beräknade att han nog legat avtuppat i kanske tio minuter. Tack och lov kom Duchess och strök sig mot honom så han vaknade till liv igen. 

Jag är mest glad för att han mådde bra, och att han förvarnat mig. Jag blev ändå lite paff när jag såg hans ansikte. Det har lagt sig lite nu, men han är fortfarande öm, stackarn.

Vet inte riktigt vad det är med honom. Han har inte mått så bra i veckan... Till helgen ska vi bröllopsplanera hos storasyster med familj. Han har valt att följa med, men får se om han orkar med stöket. 




Röjt hela lägenheten

All min fritid de senaste dagarna har gått till att röja, slänga, städa heeela lägenheten. I princip ett rum per dag. Igår var mäklaren här igen med en fotograf som tog bilder på lägenheten. Så ska bli kul att se hur dom blir =) Vi hade fortfarande massa skit framme innan dom kom, så kvällen innan dumpade vi allt i Henkes pärons lägenhet, dom är ju ändå inte där =P
Såhär blev det iaf:





Barndomsminnen!














Haft mäklaren på besök

Usch, så dålig man är på att uppdatera... Kan berätta lite om helgen som gått.

I fredags städade vi lägenheten grundligt. Jag var ledig. Så vi passade på att rensa här hemma. Mäklaren skulle komma på besök efter helgen och reka inför fotningen. Jag tog itu med köket och Henke tog badrummet. Jag plockade undan massa, diskade, tvättade, rengjorde. Man vart ju helt slut...

I lördags jobbade jag åtta timmar. Efteråt åkte jag och Henke upp till IKEA. Köpte sängöverkast. Jättefint! Vidare gick vi till Hemtex där vi köpte gardiner. Sen vart jag sjuuukt trött! Henke åkte iväg framåt kl 17, då däckade jag med Donna i sängen... Vaknade 1-2 timmar senare. Henke var hemma. Sa åt honom att väcka mig när maten var klar.. Fattar inte varför jag var så trött...

På söndagen blev det ett 10-timmars pass... Det kändes i kroppen...Men dagen flöt på, och snart var man hemma igen. Då tog jag itu med sovrummet. Röjde undan all skit. Nu står där bara några kartonger som ska upp på vinden. La dit det nya sängöverkastet och hängde upp de nya gardinerna. Hade dock klantat mig dagen innan på A6. Hade köpt två par gardiner, men bara ett par gardinstänger... Men men.

Idag var det dags för ännu ett 10-timmars pass... Jobbade 6-16. Men dagen flöt på bra. Axeln har krånglat som fan nu efter semestern, men morgonens plock gick oväntat bra. Skulle egentligen jobbat stängning, men böt till morgonpass eftersom mäklaren skulle komma på kvällen. Strax efter kl 18 var han här för att reka lägenheten inför fotningen. Fick mycket bra betyg! Han hade inte så mycket att tillägga. Vissa uppenbara vardagssaker som ska bort. Smådetaljer som ska inhandlas. Sen är vi redo!

Blev sjukt nöjd med sovrummet. Kommer bli vita gardiner bakom de lila.
Och sen ska det inte vara grönt på sängen. Ska köpa lila kuddar, och eventuellt en lila filt.
Såhär blev det:




Dejt med Erika

Idag har jag haft en mycket bra dag! Först skulle jag och Henke ut på ärenden, men det blev inte av. Otippat? Nej. Hur som. På eftermiddagen gick jag till sjukgymnasten. Välbehövligt! Sen skulle jag träffa Erika! Och det var verkligen inte igår! Det var nog sommaren från två år sen kom vi fram till. Hon flyttade med sin pojkvän till Holland då.

Det var jättekul att träffas igen! Vi var överraskande nog väldigt synkade. Vi föreslog samma saker samtidigt, sa samma meningar. Lite skumt. Hehe. 

Vi tog en fika på Johans. Gick igenom varandras liv de senaste två åren =) Sen ville hon gärna ta en sväng på A6, så jag följde med. Vi provade mycket, köpte inget. Jag provade världens skummaste klänning på MQ. Tajt kort finklänning. Jättestor över bysten, alldeles för tajt runt låren. Helskum...

Sen blev jag helt kääär i en klänning från Bikbok! Gillar inte den butiken särskilt mycket. Man måste nog vara en benig liten fjortis för att kunna få på sig deras kläder... Jag hittade en superfin grön spetsklänning. Men den var verkligen supertajt! Nej, den fick inte följa med hem... Tyvärr...




Hårförlängningar?

Jag har länge länge velat göra hårförlängningar igen. Anledningen till att jag inte gjort det är att det kliar något så förbannat efter ett tag i hårbotten, och att det inte riktigt känns nödvändigt när mitt eget hår börjar bli rätt långt.

Jag har haft hårförlängningar två gånger. Första gången när en bekant (ej frisör) klippte av mig allt hår i en pottfrisyr... Jag grät mig till sömns i en månad... Andra gången minns jag inte varför jag gjorde det. Började få lite längd, men ville ha långt igen. Tjockt, svart, ruffsigt hår mitt i sommaren. Ingen hit...

Har även köpt ett clip-on set i fejkhår. Då kvalitén sög, så slängde jag det och köpte clip-on i äkta hår. Detta har jag kvar, men det är ju nästan svart.

Ska snacka med Jessica, min frisör, imorgon så får vi se!




Lycka!

ÄNTLIGEN har mina HTC-skal kommit!
Beställde dom för två veckor sen. Så fina!



Cappuccino från Lidl

Detta är mitt nya beroende! På senare tid har jag fått ett större sug efter kaffe. Men jag kan få ont i magen av kaffe... Efter fikan hos Finduss, då vi drack pulverkaffe och pulvercappuccino, så kom jag att tänka på att jag själv köpt bådadera för ett tag sen. Men Henke dissade det, så det har blivit stående längst bak på en hylla... Ack så glad jag blev när jag såg att vi hade cappuccino hemma, när jag var som mest sugen! Och ATT det var gott!




Schwarzkopf BonaCure

Me looooooooove detta schampo och balsam från Schwarzkopf!! Första gången jag testade detta var när jag och lillasyster var hårmodeller. Då fick vi en goodiebag med bl.a. detta schampo och balsam. Jag blev kär! Men som de flesta frisörprodukter låg detta lite utanför min budget...

Nu när jag ljusat upp håret behövde jag ett silverschampo. Då detta sliter en del på håret så skulle jag varva med vanligt svensson-schampo. Ville då ha ett frisörbalsam till silverschampot. Det fick bli Schwarzkopf BonaCure. Och jag fick en uppenbarelse! Jag blev påmind om varför jag äääälskade BC! 
Balsamet är helt underbart! Doftar ljuvligt, håret blir silkeslent! Snudd på att man verkligen känner hur det jobbar sig in i djupet av håret! Lovely! Schampot är också alldeles alldeles underbart!

Schwarzkopf BonaCure finns att köpa hos frisörer eller på nätet. Kolla in lyko.se! Din frisör på nätet! Där finns BC schampo och balsam för 139kr/st!




Smärta

Axeln har börjat krångla med mig igen. Jag har ju förvisso alltid ont, mer eller mindre. Men nu efter semestern så har den börjat göra sig påmind...

Jag jobbade öppning igår. Vilken innebär att jag plockar pall eller pall med frukt.. Som tur var jobbade jag bara 6-10. Efter en timmes plock började jag få ont. Efter två timmar gjorde det riktigt ont. Efter tre timmar var jag totalt död. Sista timmen satt jag i kassan. Kunde inte plocka mer...

Imorgon ska jag jobba öppning igen. Egentligen skulle jag jobbat stängning, men då Henke också jobbar kväll blir Donna ensam hemma för länge. Så jag bytte till morgonpass. Men nu pallar inte min axel det. Så jag ägnade halva kvällen åt att ringa runt och försöka få tag på någon som kunde ta halva mitt pass, innan öppning. No luck. INGEN kunde... *suck* Efter mycket om och men så gjorde jag ett sista försök, och fick tag på en ängel som kunde jobba mina morgontimmar! *lycka*





Diskret makeup

Ikväll var vi som sagt på piren och firade Henkes mor. Och självklart ville jag passa på att göra mig lite extra fin! Lockade håret med min Babyliss iCurl. Looove it! Så ville jag sminka mig lite mer diskret, vilken jag sällan gör =) Blev mycket förtjust i resultatet!

Var dum nog att vänta med att ta bilderna tills vi kom hem, då solen försvunnit. Därav den kassa kvalitén. Kan ju också lägga till att jag för första gången använt TiKei's foundation och finishing veil! Är supernöjd! Recension på dessa kommer vid senare tillfälle!
Dream
Orion




Grannsonens bil

Hur ball är inte denna på en skala?! =P




Middag på piren

Ikväll har jag och Henke ätit middag på piren med hans föräldrar. Hans mor har fyllt år, så det var vår present till henne. Det var riktigt trevlig, god mat. Alltid kul att göra sig extra fin! Jag fick till och med på mig mina gamla favoritjeans, som jag inte kunnat ha på ett tag då de mystiskt har krympt... *harkel* ;)




Tre dagars stjärnfall


Foto: Alessandro Della Bella

"I kväll inleds tre dagars långt stjärnfall som kan beskådas i hela landet.

- Man ser det bäst med blotta ögat, då kan man ta in helheten, säger Niklas Henricson, chef på Tycho Brahe-observatoriet i Oxie utanför Malmö till TT.

Det som i dagligt tal kallas stjärnfall är i själva verket meteorskurar, band av grus som jorden "kör över". När gruset hettas upp och förångas syns ett ljusspår på himlen under någon sekund.

- Som mest kan man se 50-60 stjärnfall i timmen, säger Niklas Henricson.

Hans observatorium håller kvällsöppet onsdag till fredag och särskilda handledare kommer att finnas på plats för att peka ut intressanta objekt på natthimlen. Men det går utmärkt att beskåda himlaspelet med blotta ögat. Under onsdagen var det är dock molnigt i södra Sverige, vilket kan vara bekymmersamt.

- Vi får hoppas att det klarnar upp. Men även med ett tunt molntäcke ska man kunna se vad som händer, säger Niklas Henricson."


- Publicerat: onsdag 11 augusti kl 14:23, Nyheter P4 Kalmar




Jif äger!

Fick tipset av en jobbarkompis att köpa Jif. Det gör under för bl.a. diskhon! Vi har öppna hyllplan i köket, där det förbannade kletiga, fastklistrande fettet mer än gärna bosätter sig!

Idag har jag och Henke rensat både köket och vardagsrummet. Plockat bort all småskit som bara legat och skräpat, rensat bland våra högar med papper, slängt utgångna kryddor m.m.

Såå, när vi rensat krydd- och kokbokshyllan så kände jag ett starkt behov att göra hyllorna skinande rena. Har gjort detta för, och fått kämpa hårt för att få den ren från detta envisa fett.

Så nu provade jag med lite Jif! Det är nästan skrattretande hur enkelt det blir skinande rent! Nästan som taget ur en reklamfilm för rengöringsmedel!

Me looove Jif!

Nu återstår bara att rensa i sovrummet och skräp som blivit ståendes i hallen...

Nu är mina Tradera auktioner avslutade, och jag är 1375 kr rikare! Najs som fan!




Sminkning med Eternal och Java

Eternal
Java




Sminkat syrran

Magnolia
Java




Snart är auktionstiden slut!

Om 3 ½ timmar går mina auktioner ut! Känns riktigt bra, vissa auktioner ligger bra till, andra inte. Men i det stora hela ser det bra ut =) 

Ta en sista titt här, och se ifall du hittar något av intresse!
Tre timmar kvar!




Helgen som gått

Har haft en riktigt bra helg. Sista helgen på semestern, så nu jobbar man igen.

I fredags var ju jag och Henke på bio. Vi såg The Sorcerer's Apprentice, riktigt bra film!

I lördags var lillasyster här. Vi tog massa kort och fånade oss, som vanligt =)

Och igår var min jobbarkompis Jonna här. Hon ville fota mig och syrran, så vi gick ut i regnet och tog massa massa bilder. Det var kul =)

Lite bilder jag och syrran tog i lördags:






The Sorcerer's Apprentice

Imorgon ska jag och Henke på bio! Har länge velat se The Sorcerer's Apprentice, och nu äntligen går den på bio! Den visas förvisso i en liten sal, vilket brukar leda till att jag struntar i att gå på bio och väntar tills den kommer ut på dvd istället. Men detta är en film helt i min smak, och jag kan inte vänta!

Så nu har jag bokat biljetter!





Idag var jag iväg en sväng till Finduss. Hon bjöd på blåbärsmuffins och blåbärspaj. Mums mums! Och då både hennes kaffebryggare och kaffepress gick sönder samma dag, så tog vi pulvercappuccino och sen varsin pulverkaffe! =) Och det var faktiskt riktigt gott!

Nu ska jag fortsätta titta på filmen på tv... Over and out!




Ny header

Tänkte göra en header i ära till mina älskade djur =) Visst blev den fin?



"Kamphundar skapar splittring i Danmark"

Denna artikel är hämtad från NorraSkåne.se (www.nsk.se).

Men lagen är kontroversiell – och ineffektiv, menar danska veterinärer.
Lagen kommer att skapa fler problem än den löser, säger Arne Skjoldager, ordförande i danska veterinärförbundet.

Han är i likhet med många av sina kolleger, inklusive svenska veterinärer, mycket kritisk till den nya lagen.
– Förbud hjälper inte. Det finns många raser som kan göras aggressiva som rottweiler, dobermann, schäfer. Då hjälper det inte att avliva en väluppfostrad "muskelhund".

Att lagen nu påbjuder koppeltvång och munkorg på allmän plats för de förbjudna hundraserna menar han är djurplågeri och rent kontraproduktivt.
Munkorg – hundburka, menar du? Det är helt onaturligt och asocialiserande i förhållande till andra hundar. Det skapar en utveckling som bara gör hundarna mer aggressiva. Ju fler restriktioner man sätter för hundens naturliga beteende, desto konstigare kommer den att uppföra sig. Dessutom tror jag att den här lagen skapar en underliggande ångest bland befolkningen, skapar en obefogad rädsla som i sin tur bäddar för incidenter mellan människa och hund.

Kamphundsförbud har tidigare prövats i bland annat Nederländerna och Italien, men visat sig ineffektivt och förkastats. Arne Skjoldager tror att rättsläget kommer att visa sig bekymmersamt, då det ligger på hundägaren att bevisa att en hund inte tillhör en förbjuden ras eller korsning. DNA-analys är minst sagt vanskligt, och:
– Det säger ändå ingenting om hur aggressiv hunden är.

En hel del danska veterinärer har öppet deklarerat att de vägrar avliva friska hundar, bara för att de råkar tillhöra någon av de förbjudna raserna. Danska veterinärförbundet har bett dessa veterinärer kontakta förbundet för att få tips på kolleger som är villiga att göra det i stället.
– Vi vill ju absolut inte att folk ska försöka avliva hundarna på egen hand. Man kan föreställa sig fruktansvärda scener om det skulle hända.

Veterinärförbundets förslag inför lagändringen var att man i stället skulle skärpa den redan gällande lagen. Att hundattacker varit ett tilltagande problem är alla överens om.
Johan Beck-Friis, informationschef på Sveriges veterinärförbund, håller med sin danske kollega i allt väsentligt.
– Även vi är kritiska mot att förbjuda vissa raser. Vem som helst kan göra en golden retriever till ett dödligt vapen, så ett förbud löser inte minsta problem. I stället borde nuvarande lagstiftning förbättras och förtydligas – det är beteenden som ska förbjudas, inte raser, säger han.

Men det finns de som inte riktigt håller med. I mitten av juli stack statsrådet Mats Odell (KD) handen i ett getingbo med en artikel på Newsmill vars rubrik var "Därför måste kamphundar förbjudas".
– I egenskap av bostadsminister har jag besökt många bostadsområden, framför allt kring de stora städerna, och kan konstatera att det är ett stort problem att människor är rädda för hotfulla hundar. Lagkraven på hundägare behöver skärpas och i sista hand måste ett kamphundsförbud övervägas, säger Mats Odell.

Han understryker att ett förbud måste utredas noga och att han i första hand tror på att sätta press på bostadsmarknadens parter.
– Jag kommer att ta initiativ för att se om någonting kan lösas avtalsvägen – om man har en aggressiv hund så får man helt enkelt inte bo kvar.



Jag hoppas att svenska folket tar sitt förnuft till fånga, och att medierna slutar ösa galla över våra älskade familjehundar. Den ras som attackerar flest människor i Sverige är Golden Retriever! Förbjud den isf! Inför djurpoliser och hundägarkörkort! Förbjud inte dessa snälla hundar, för faktum är att majoriteten av dessa "livsfarliga mördarmaskiner" är lydiga, vänliga, och otroligt kärvänliga!




Grattis min lilla Donna!

Igår fyllde min lilla plutta 6 år! Henke var så söt och sjöng för henne ;)
Hon fick ett saftigt ben som hon tyckte var maaaassa gott!


Annars då... Har vart med Helén och Tina hos Sara och lille Sigge idag. Sigge studerade mig länge och väl, och försökte bestämma sig för om jag var en läskig eller snäll tant. Men han kastade glatt boll med mig och gav mig sina böcker, så jag tror jag fick OK ;)
Hade supermysigt med kaffe, bullar och massa tjejsnack!

På lördag ska jag nog träffa lillasyster! Ska bli najs. Man ser ju inte henne så ofta ;)

Skulle fotat med Jonna idag, men eftersom jag somnade ca kl 4 imorse, så var jag skapligt däckad i förmiddags... Såå, får se ifall det blir till helgen. Annars i nästa vecka!

Nu ska jag nog sätta igång lite kaffe. Har booooring...




Auktionerna ligger ute!

Så var det då dags att tradera lite! En mobiltelefon, och massa smink!
Kika gärna in här för att se auktionerna.




Paket från TiKei!

Idag damp det ner ett litet paket i brevlådan! Ack så glad jag blev!
Har beställt lite skoj från TiKei, och jisses så snabbt jag fick hem det!
Foundation - Finishing Veil - Bronzer - Rouge - Concealer Yellow - Puderborste

Eftersom jag är så sjukt nöjd med mina ögonskuggor och borstar därifrån, och allt gott jag hört om resterande produkter, så var jag tvungen att klicka hem detta! Ska bli väldigt intressant att pröva dessa! Och som vanligt fick jag med två gratisprover på skuggor, som jag egentligen inte behöver eftersom jag redan har alla prover ;)




Strawberry Blonde

Börjar bli rätt ljus i håret. Hade inte riktigt tänkt mig det =) 
Jessica, min frisör, kallade mig Strawberry Blonde. Lite rödblond typ. Fint.




Envisa hund...

Vi har världens lataste hund.. Eller så försöker hon bara gömma sig för katten... För hon vill spendera mesta delen av dagen i sovrummet. Hon brukar ställa sig vid dörren och titta sorgset mot mig. När jag börjar gå mot dörren börjar hon vifta på svansen och buffa på dörren. När jag öppnar dörren springer hon glatt upp i sängen och lägger sig snabbt tillrätta...

Eftersom Duchess fortfarande smygtuttar lite på Donna när vi inte ser henne (hon har nog iaf fattat att hon inte får) så måste jag ha koll på Donna. Så om jag tittar på tv måste Donna vara hos mig, annars får hon vara i sovrummet. Och tyvärr föredrar dummerjönsen oftast sovrummet... *suck*

Hur som... Försökte få henne tidigare idag att ligga i Henkes divan i tv-rummet. Själv satt jag i min divan med datorn i knät och fixade med bilderna till morgondagens Tradera-auktioner. Meeen, Donna ville ju självklart inte ligga i Henkes divan. Hon gav mig tydligt valet att antingen skulle hon ligga i mitt knä, annars inte alls.... Gissa hur det gick...
Jepp, hon fick som hon ville... Som vanligt...

Efter att hon tröttnat, och jag åter skickat in henne i sovrummet, så ville jag ha henne hos mig igen. Och hon vet ju, som vanligt, vad hon vill. Men nu fick hon minsann nöja sig med att ligga jämte mig, inte i knät...



Dags att tradera lite...

Hade tänkt slänga upp lite annonser på Tradera imorgon. Har massa smink jag aldrig använder. Och dessutom en oanvänd mobil som bara ligger och samlar damm...
Lite av sminket:
Har vart hos frisören idag med. Såå, nu är man lite ljusare i håret =) Känns faktiskt bra att bli av med det mörka, nästan svarta.. Känns inte riktigt som mig längre, och speciellt inte mitt i sommaren.

Har faktiskt inte så mycket mer att blogga om just nu. Är inne på min sista semestervecka. Ska bara vara hemma, Henke jobbar ju. Ska träffa Finduss imorgon för en fika. Kanske träffa lillasyster senare i veckan. Försöka få ihop festprogrammet till storasysters stundande bröllop. Snacka kakel, kök, tapeter m.m. med Henke... Städa... Blir mycket småsaker i veckan =)




Jag vill ha en iPhone!

Jag gillar min HTC starkt. Det enda jag inte gillar är den s.k. kameran. Den suger!
Visserligen borde man väl köpa Sony Ericssons Xperia om man vill ha en bra kamera, men jag gillar inte riktigt designen... En iPhone lockar mer!

Jag som dessutom tröttnar snabbt på saker i allmänhet. En iPhone, med utbytbart skal, skulle passa mig perfekt. Varför tror ni jag skaffade mig min HTC Tattoo? =) Meeen, även om min HTC är perfekt i storlek, och iPhonen egentligen känns lite stor för mig, så är jag ändå sååå sugen! Men känns som lite onödiga pengar... Men men... Önska är gratis!


TiKei's Meadow


Meadow

Meadow är en härligt guldgrön ögonskugga. Jämfört med Illusion är denna mörkare och har mer guld i sig, medan Illusion är mer rent grön. Jag gillar att blenda Meadow med t.ex. guldskuggor, medan jag gärna har Illusion enskilt på ögat.




Kryssning med Cinderella

Ja, här kommer då lite bilder från helgens kryssning! Vart lite orolig för vädret, men solen sken hela resan! Njöt på soldäck när båten lämnade Stockholms skärgård. Förfestade på smuggelgods, dansade på soldäck i månskenet till härliga beats. Somnade gott. Åt världens godaste hamburgare. Lätt beställning. "Sju hamburgare och sju vatten, tack!" ;) Såg karaokefinalen. Drack kaffe. Njöt på soldäck tills båten åter var i hamn.





Borta bra, men hemma bäst!

Har haft en underbar helg i Stockholm! Det blev Cinderellakryssning med tjejerna!
Hade tur med vädret också, underbart! Men nu är det skönt att vara hemma igen!
Bilder kommer senare!

Köpte en tidning på vägen hem, "Hem ljuva hem". Fick inspiration till kök och badrum.
Insåg också att Hemvaruhuset har sjukt mycket grejer till badrummet. Som detta:
Hafa East 140 Exklusiv Plus Bubbelbadkar



RSS 2.0