Slut på sjukskrivningen...

Ja, vad kan man säga? Jag är fullt beredd på att ge upp..... Trodde att det skulle bli en riktig utredning på jobbet angående min axel, men efter att ha varit hemma i två månader och frustrerat vänta på att det ska bli någon slags åtgärd så ger jag nog upp...

I korta drag de senaste händelserna:

För tre veckor sen hade jag möte med min chef och min läkare. Jag blir sjukskriven en månad och ska till ortoped som ska boka tid till röntgen.

Två dagar efter det gick jag till en ortoped, som dock har en förkärlek till att ordinera ut träning som enda möjliga lösning. Alltså ingen röntgen.

Några dagar senare pratar jag med doktorn om detta. Han ska i sin tur prata med ortopeden, och höra av sig till mig angående röntgen.

Efter en vecka har jag fortfarande inte hört av honom... Och eftersom det bara går att nå honom en gång i veckan (på tisdagar) så missade jag honom den veckan, och fick telefontid efter ytterligare en vecka.... *suck*

När jag talar med honom anser han att ortopeden kanske har rätt, men att en röntgen kanske är nödvändig ändå pga att jag haft ont i över ett år... Men han vill undersöka mig först.

Så då får jag vänta ytterligare en vecka för ett möte. Vilket var idag. Och vet ni var läkaren säger?! Att, jo nu borde jag ju vara så pass frisk att jag åtminstone kan börja jobba halvtid... Och han la faktiskt till att försäkringskassan jagar honom om detta!

Så beslutet att låta mig börja jobba trots att axeln ännu inte är bra är inte läkarens egna beslut, utan f-kassan som inte vill betala ut mer pengar! Tack för den!

Trött liten vovve

Donna gillar verkligen mattes nya svindyra dunkudde...
Myser hos husse. För en gångs skull.. ;)
Husse njuter av de få gossestunder han får. Oftast är det mattes vovve!

Paketkalender!

Igår var man julskyltningen i Jönköping. Hade sån tur med vädret! Det snöade så vackert och det blåste nästan ingenting. Handlade inget, men det var mysigt. Fick lite glögg, köpte lite brända mandlar. 

Sen tvingade jag med mig Henke till storasyster. Hon hade visst en tack-för-all-hjälp-med-bröllopet-och-allt-annat-under-året-present till mig (och lite till Henke med såklart...) Men den vägde visst mycket, så var tvungen att ta med mig musklerna, alltså Henke =)

Och syster har vart så söt och fixat en paketkalender åt mig! Precis som för två år sen, fast denna är fetare ;) Vi har tjuvöppnat nr 1, men jag väntar med att lägga upp det här.. ;)

Prinsessorna attackerar!

Jag älskar det här klippet från Shrek 3! =) Hittade det inte på svenska...

Julskyltning i Jönköping

Imorgon är det dags för julskyltning i Jönköping! Alla butiker har julöppet.
Hela stan blir fylld av liv, musik, ljus och shower.

Det är öppet 12-19. Här är programmet för morgondagen:

Scen Öster - Hoppet Torg
13.00 Gunnar Andersson hälsar välkomna – presentation av dagens program
13.10 Dagens gäst i soffan - Anders Rudberg
13.15 Handbolls snack med Calle Tollén och Johan Pettersson
13.40 Juldans - Medborgarskolan
13.50 Gäst i soffan med Gunnar
14.00 Quintetterna - körsång med ledning av Harriet Ramsten
14.40 Juldans - Medborgarskolan 
14.50 Gäst i soffan med Gunnar 
15.00 Citytomtarna besöker scenen
15.15 Impuls dansar - Medborgarskolan
15.30 Mikaelikören - barnkör
15.50 Cantalena Ekhagskyrkan - körsång med ledning av Håkan Sparv 
16.15 Impuls dansar - Medborgarskolan
16.30 Jönköpings Lucia 2010 presenteras av Lions samt julsång
17.00 Invigningsprogram - Julkrubban
17.30 Pingst Brass underhåller

Väster - Barnarpsgatan 
15.00 Quintetterna sjunger accapella 
16.30  Pingst Brass underhåller
13.00-17.00 Jönköpings Fältrittklubb körning med häst & vagn, fiskdamm mm.

Vindbron 
13.00-19.00 Tomten tar emot önskelistor från barnen i Brostugan

Hamnparken
13.00-18.00 Julpyssel för barn med Aktivigruppen
12.00-19.00 Julmarknad

Övrigt
Levande skyltfönster på Väster
Ambulerade musiktomte på Väster
Räddningstjänsten visar upp Brandbil på Hotellplan
Mat- och hantverksknallar på Hovrättstorget
Dansande citytomtar på Öster och Väster
Föreningsaktiviteter och Julknallar över hela city!

Så se till att spendera söndagen på Jönköpings julskyltning!

 

Blondie?

Inte för att jag tänker bli blondin, men jag hittade bilder tagna för två år sen där jag är rätt ljus. Lite kul att se, eftersom jag oftast är mörk i håret =)

Jag har ju hållit på att ljusa upp håret ett tag nu, men nu har jag kört fast. Ska jag ljusa upp det en gång till, eller kanske göra det lite mer åt det röda hållet kanske?

Ny säng från Sova

Tidigare i veckan var jag och Henke på Sova för att kolla efter en ny säng. Och snacka om service! Ni som sett reklamen, det är precis så! De lägger ner sin själ för att hitta det rätta för just dig! Vi provlåg sängar och diskuterade i två timmar! 

Efter att ha tänkt på saken är nu sängen beställd! Den kommer levereras till den nya lägenheten på Torpa i januari. Vi köpte även varsin dyr, men riktigt bra, kudde. Sååå skönt att äntligen kunna sova gott!

Så för er som funderar på att köpa ny säng; åk till Sova! De rekommenderas varmt!

Trött liten kisse

Lockigt hår med plattång

Vad gör man sent en kväll när man är uttråkad? Ja, jag fick i alla fall för mig att jag skulle testa att locka håret med min plattång. Något jag aldrig testat innan. Lockarna blir mycket bättre och mer hållbara om man använder en plattång, men jag har aldrig fattat hur man gör. 

Gjorde ett försök, och det blev helt okey. Men jag skulle såklart ruffsa och förstöra mina fina lockar.. Jaja... Fattar heller inte varför lockarna ska bli så fina på ena sidan, och totalt fel på andra sidan...

Header made by scrapping

Allt började med att jag, efter att ha lagt upp min nya julheader, blev lite nyfiken på hur förra årets julheader såg ut. Väldigt simpelt. Ville pröva något nytt och såg detta med scrapping. Kollade runt lite för inspiration och material.

Detta var väldigt intressant, för det är första gången jag använder mig av scrapping. Helt nytt för mig, och det är mycket svårare än det ser ut!

En liten ändring gör allt...

Nu har jag fixat till headern, och det känns mycket bättre! Nu är den uppe på bloggen!

Kört fast...

Håller på med en julheader, men har totalt kört fast... Den är väl egentligen färdig, men jag är inte nöjd... Vet inte vad som känns fel. Texten? Aja, såhär ser den ut just nu:
Är lite intresserad av att göra en header med hjälp av scrapping. Orkar inte nu, tar det sen...

Nyöppnat i Jönköping

Idag var jag inne i stan. Det har öppnat lite nya butiker sen sist jag var inne, så ville se hur det såg ut.

New Yorker hade massa fint! Två våningar fyllda med fina jackor, toppar, jeans m.m. De hade massa fina underkläder som jag ska titta närmare på. Hittade även en supersnygg jacka! De har jättebra priser, men för tillfället har jag inga pengar att shoppa för...

Deichmann Sko hade jag tidigare inte hört så mycket om. Efter deras senaste tv-reklam spanade jag in hemsidan. Massa fina skor till bra priser! En stor och rymlig lokal med rad efter rad med skor! Och massa finfina billiga väskor! Hittade två par stövlar som jag vart sugen på, men avvaktar lite...

Sen var det en inredningsaffär som jag tyvärr inte minns namnet på. Mindre lokal. Lite trångt, men mysigt. De hade även en hel del blomster, tillägnat julen. Även tomtar och annat julpynt. Ljus och dekorationer. Fint!

Lagerhaus ska öppna snart med. Kikade in genom fönstret, och det såg ut som om de har massa fina saker där med! De öppnar sina dörrar 25e november.

Har vart duktig idag. Var uppe på jobbet och handlade och sa hej till jobbarkompisarna. Saknar dom... =( När jag kom hem tog jag ut Donna. Gick sen upp på vinden och hämtade vinterskor. Skönt! Gick in till Henkes päron och hämtade deras post och lite av vår skit som blivit liggandes hos dom.

Imorgon förmiddag har jag äntligen telefonmöte med läkaren. Har inte hört av honom på två veckor. Detta trots att han skulle ringa tillbaka till mig efter vårt senaste samtal, för två veckor sen... Har just nu ingen aning om hur det ligger till med röntgen, min sjukskrivning eller framtidsplaner... Suck...

Duchess nya leksak


I torsdags kom paketet. Idag packade jag upp det.

Catit Play Circuit & Catit Massage Center

Duchess lekte gärna med skräpet medan jag fixade ihop allt.

Smyyyyyger på bollen...

Attack!

Tror hon lekte med den i en timme.. Nu är det dock tyst.

Bilder på Duchess


En av favoritplatserna. Nackstödet på divanerna.

Närbild i profil.

Duchess gömmer sig bakom gardinerna i vardagsrummet och spanar ut.

China Glaze Ruby Pumps

Idag skulle jag ha fotat med Elin (aka Nevnarien). Vi hade först bestämt tid i fredags, men hon fick förhinder. Och idag.. Ja, ni som bor här har ju kanske noterat det otroligt vackra vädret vi haft idag... *not* Men vi kollade ut outfits, och kör förhoppningsvis på nästa fredag istället!

Dagen till ära hade jag målat naglarna i klassisk fransk manikyr. Tyvärr hade det vita lacket redan börjar spricka, så jag målade över det med ett rött glitterlack från China Glaze. Blev riktigt fint! Lite julkänsla..



IsaDora Plain White, China Glaze Ruby Pumps

Dreams Unlimited

Den senaste tiden har jag köpt mycket av The Body Shops Vitamin E-serie. Först blev det Peeling, toner och fuktmask. Vart så förtjust att jag nästa månad även köpte dag- och nattkräm från samma serie. Då fick jag med mig ett doftprov av deras parfym Dreams Unlimited. Och vilken doft! Blev verkligen positivt överraskad!

30 ml kostar 195 kr. 50 ml kostar 295 kr.

Spelat Wii med lillasyster

Idag var nog den värsta natten ever... Pga axeln och sjukskrivningen så har denna nattugglan vänt på dygnet. Jag lägger mig kanske runt 3-4 på nätterna... Inatt la jag mig halv fem. Två timmar senare hade jag fortfarande inte somnat. Hade så ont. Var pigg... Till slut somnade jag ändå.

Vid 12 smsade syster och ville att jag skulle komma och spela Wii hos henne. Sov lite till. Vaknade halv ett. Då ser jag hur Duchess spinner och myser med Donna och tvättar henne i ansiktet och på huvudet. Sååå sött!

Hur som... Henke hade snott med sig bilnyckeln, så jag fick lämna djuren hemma och cykla till syster. KALLT! Hon hade köpt den här röda limited edition Wiiet med bl.a. Nya Super Mario. Sååå himla kul! Syster bara dog hela tiden, men det var kul iaf! =) Det var inte sådär överdrivet überstylat som många nya tv-spel är, utan det var ändå rätt så old school a la Nintendo 64. Kul som attan!

Önskelistan 2010

Här kommer en liten lista på saker jag önskar mig.
Presentkort på bl.a. Gina Tricot, Elgiganten och A6 mottages tacksamt!
1. ModNation Racers - 265 kr (köpte det själv)
2. Start the Party! - 349 kr
3. TV Superstar - 379 kr
4. Toy Story 3 - 499 kr
5. Family Game Night 3 - 449 kr
6. Tekken 6 Platinum - 239 kr
7. Sega Superstars Tennis - 189 kr
8. Little Big Planet - 199 kr
9. Madagascar Kartz - 349 kr

Alla priser är tagna från elgiganten.se, förutom den första som ej finns där.

Header till Jonna

Jag har lyckats vara lite effektiv idag i alla fall... Har satt igång en maskin tvätt, betalat bilbesiktningen och gjort iordning alla papper till f-kassan. Tyvärr noterade jag att vi inte har några frimärken, så får köpa det imorgon..

Sen har jag suttit framför tv:n med min laptop i knät och tråkat. Så tänkte jag fixa lite i PS, och bestämde mig för att göra Jonna till mitt nästa offer. Och här är resultatet:

Mys med Duchess

Måste ju visa hur mysigt jag och Duchess har haft det idag! Efter att ha blivit kastrerad idag har hon inte alls haft samma spring i benen, utan hellre legat och sovit. Och det mesta av kvällen har hon sovit i mitt knä eller precis bredvid mig. Och hon som inte har legat still i knät sen vi fick hem henne i april... =)



Min vackra Donna


Donna möblerar om kuddarna i husses fåtölj. Mycket bättre såhär!

Lyckades få en fin bild på Donna innan hon flydde från kameran.

Kastrera Duchess, check!

Idag har Duchess varit hos veterinären och blivit kastrerad. Hon var tyst som en mus inne hos veterinären. Men så fort vi satte oss i bilen började hon prata, och var himla kelig. 

Hon har fått en tratt som hon måste ha i tio dagar. Hon gillar den inte. Hon kryper ihop till en orörlig boll, sen börjar hon backa runt i hela lägenheten. Donna har vart och nosat lite på henne, kollat läget.
Fick även med mig en kartong med matprover från Royal Canin, för kastrerade unga katter. Är inte helt nöjd med fodret vi har nu, så ska testa detta.

Vi hade planer på att sterilisera Donna med. Hon har valpat färdigt. Men när vi insåg vad det skulle kosta la vi ner det direkt! Vi överlever nog löpandet två tillfällen om året. De skulle ha ca 4 600 kr för kastrering... Såå, vi skippar nog det sålänge...
En timme senare: Duchess börjar lugna ner sig lite, och lägger sig ner ibland.

Sminkning i brunt

Nu har jag kommit igång lite igen med sminkningarna. Får väl hoppas att det håller i sig. 
Denna gång blev det den mörkaste bruna Mocca som fick komma i fokus.

Memory - Vackert guldig. Placerad i inre ögonvrån.
Mocca - Den mörkaste bruna i samlingen. Placerad i mitten och yttre ögonvrån.
Java - Gråbrun. Min favorit. Placerad längs undre fransraden.


Memory

Java

Mocca

Fredagkväll med ansiktsmask

I fredags passade jag på att mysa lite. Jag tog en av ansiktsmaskerna som jag köpte på Åhléns.
Det ser ut precis som lera. Det luktar som lera. Och så mjuk och fin jag blev! =)

Jepp, visst är jag sjukt het? ;)

I min handväska

Nu har jag lagt alla grejer i min nya väska. Och jag var ju bara tvungen att ta kort på all skit jag har i väskan =)
Lite godis, tamponger, compeed, solglasögon, solarieögon, hårklämma, plastpåse, tuggummi, handsprit, spegel, busskort, 7 st läppstift/läppglans, skräp, visitkort, näsdukar, nycklar, kalender, plånbok...

Shoppat väska och kläder

Jag har verkligen vart i behov av en ny väska pga min axel. Min nuvarande har för kort axelband, och är för bred. Min arm hamnar fel, så det belastar axeln. Idag hade Accent 25% rabatt på hela sortimentet. Så jag passade på att köpa en väska.

Väska från Esprit, köpt på Accent. 499 kr (med rabatt 374 kr)

Jag var som sagt på stan med Erika idag. Hon hade inte vart inne i Gina Tricots nya lokaler. Så vi gick dit. Och självklart handlade jag lite! Bl.a. en svart jacka som jag försökt få tag på i år och dar!
Usch, hatar höstmode. Allt är så snyggt!

Ulla jacket, 299 kr

Sakina tunic, 249 kr

TiKei's Destiny

Idag har jag vart på stan med min vän Erika. Tänkte att jag skulle testa ytterligare en av TiKei's alla skuggor som jag har. Valet föll på den fina silverblå Destiny. Superfin! När jag applicerade skuggan hade jag visst lite rester av Twilight på penseln sen förra sminkningen. Så det blev lite mörkade runt globlinjen, men det blev riktigt bra.

Usch, så svårt det är att fota smink när det är så mörkt ute...
Har försökt fixa bilderna i PS för att få en mer korrekt återgivning. Detta får duga.
Destiny

Vill ha ett glöggset!

Ska det vara så svårt att hitta ett snyggt glöggset?! Jag vill ha ett trendigt, medan Henke vill ha ett äldre klassiskt i koppar. Men när jag googlar hittar jag bara företagspresenter... Alltså, företag köper mängder och ger till sina anställda...

Ska det vara så svårt att hitta butiker som säljer till privatpersoner? Hallå?! Tips någon?!

OPI's Black Satin

Fick tyvärr inte så många bra bilder på det här lacket. Jag tänkte vara effektiv, så jag har Diva of Geneva på vänster hand och Black Satin på min högra hand. Och att fota med vänster hand blev rätt skakigt..

Hur som! Detta är också ett jättesnyggt lack! Mörkt grått som nästan blir svart. Precis som mina andra OPI-lack är detta ett skiftande skimrigt lack. 

Det finns några saker som verkligen imponerar med OPI's lack.
1. De täcker otroligt bra.
2. De är väldigt lätta att jobba med.
3. De torkar väldigt snabbt.
4. De har ett långt och hållbart resultat.

När vi var i storstaden och såg Blue Man Group hade jag med mig Black Satin. Fem minuter innan vi skulle iväg till konserten drog jag fram lacket och målade över det fula röda Royal Rajah Ruby. Torkade sjukt snabbt!

OPI's Diva of Geneva

Detta är ett av mina favoritlack! Det går åt det lila hållet, men under en lampa ser det rött ut. Väldigt snygga skiftningar!
Diva of Geneva

Sminkning med Summer och Twilight

Nu var det alltför längesen jag la upp en sminkning. Nu när jag är sjukskriven har jag ju förvisso all tid i världen, men orken finns inte riktigt... Men här har ni en disket fin makeup!

Summer är en gul/orange skugga med skimmer. Twilight är en mörk gråbrun skugga med skimmer.
Summer
Twilight

Fixat till bloggen...

Har länge tyckt att bredden på bloggen har vart för dålig, så nu har jag utökat bredden! Fick då även bredda headern, och passade då på att få bort den svarta bakgrunden... Hade tänkt ändra om lite andra detaljer senare, när jag orkar...

Önskelista - BoConcept

Det mesta i vårt vardagsrum är köpt på BoConcept.
Redan när vi köpte soffan, soffbordet m.m. bestämde vi oss för att komplettera soffgruppen senare.

För tillfället har vi två skinnpallar från Duka och en (väldigt tillfällig) matta från Rusta. Vi vill ha en grön matta. Men ville inte lägga många tusenlappar förrän vi var säkra på att man inte tröttnar på en grön matta. Men nu har vår gröna matta från Rusta verkligen gjort sitt, och jag vill verkligen ha min feta soffgrupp med en stooor grön matta!

Vad fattas då? Två mattor och två fåtöljer:

Ny hobby?

Funderar starkt på att köpa hem ett startkit för gelénaglar...

Lite bilder på djuren


Donna kröp upp i mitt knä.

Visst har vi det mysigt? =)

Duchess har en ny myskompis. Kudden.

Jag frös, då kom Donna och värmde mig.

Varmt och mysigt!

Donna möblerar gärna om kuddar efter eget behov...

Google Maps

Hittade en kul grej på Facebook! =)

‎1. Gå till Google Maps.
2. Välj "Vägbeskrivningar."
3. Välj Japan som startadress. 
4. Välj Kina som måladress.
5. Titta sedan på nr 43.

Kolla in det! Rätt kul faktiskt! =)

Lip Butter

Jag har blivit tipsad om The Body Shops Lip Butter. Det ska tydligen funka bra på natten. Dra på lite klet innan man lägger sig, och vakna med babymjuka läppar. Så nu ska här testas!

Jag är helt inne i Shea-serien, men idag köpte jag Coconut.
Finns på The Body Shop och kostar 95 kr.

Catit till Duchess

Nu har jag shoppat lite! Både jag och Henke får lite smått panik på Duchess demonattacker när hon springer omkring som en galning. Så nu har jag köpt lite aktivitetsgrejer till henne! Catit finns bl.a. att köpa hos Djurmaxi. Leveranstiden är 5-7 dagar.

Önskelista från MAC!

Nu när Kicks äntlingen har öppnat en webshop, och därmed utökat sitt sortiment, är jag så sjukt sugen på att shoppa! De har ju fått in MAC, som annars bara finns att köpa i MAC's egna diskar i storstäderna. Så jag har hittills vart helt körd!

Men nu när Kicks har börjat sälja MAC online, så nu vill jag klicka hem lite saker!
Prep + Prime Lip 175 kr, Lipstick 180 kr, Pro Longwear Lipcreme 205 kr

Prep + Prime Skin 235 kr, Pro Longwear SPF10 Foundation 290 kr,
Prep + Prime Finishing Powder 215 kr

Det finns nog bara en enda nackdel med Kicks webshop... Och det är att den är så förbannat seg! Det tar hundra år att ladda varje sida! Så ska man klicka runt där, så lär det ta ett tag!

Happy Halloween! I efterskott...

Kunde inte låta bli... Min svåger hittade denna, och den är såå bra!
Och jag bara ääälskar The Nightmare Before Christmas!

Donna-mys

Idag har jag haft jättemysigt med Donna. Himlen öppnade sig och regnet öste ner. Det vart rätt kallt, så jag tog på mig min underbart mysiga tröja från Sälen. Donna tror som vanligt att hon är liten som en chihuahua. Duchess ligger gömd under filten mellan mina ben. Massa mys!

Mattelärare visar skön videopresentation

Kossan.se

OPI's Russian Navy

Jag har provat mina nya OPI-lack lite nu, men inte hunnit blogga om dom. Detta är ett av mina favoritlack, av de fem jag har. Det är mörkt skimrande blått, men i solljuset skiftar det mot lila och grått. Läckert! Jag ääälskar OPI's lack! De täcker sjukt bra, och håller sjukt länge.
OPI's Russian Navy.
Har en ny laptop utan PS, så bilderna är inte redigerade.

Och så till lite goda nyheter! Jag hade möte idag med både min läkare och min chef. Och jag ska äntligen få en röntgen! Så ska jag till en ortoped på torsdag med, så förhoppningsvis får jag lite mer svar. Är nu sjukskriven en månad istället för en vecka i taget.

Det pikas lite över att jag var på skidsemester i våras, och bowlade nu i höstas. Men jag säger som jag alltid gjort. Resan bokades innan mina besvär, jag kan inte ens åka skidor, jag följde med för att mina sex vänner ville åka, och så Henke kunde få åka snowboard. Jag grät mig till sömns om nätterna pga smärtan. Jag åkte i barnbacken två HALVdagar av sju...

Bowlingen var en sista-minuten-lösning på min systers möhippa då alla tackade nej kvällen innan möhippan. Jag fick då avboka planerna och komma på något som inte behöver bokas flera veckor i förväg; bowling. Jag testade att använde en arm. Då det var för jobbigt använde jag barnklotet och båda händerna för att lindra smärtan. Jag hade aldrig bowlat om det inte varit för att det var min systers möhippa. Jag har inte bowlat på år och dar, och har inga som helst planer på att göra det igen...

Så... Jag har offrat en timme på ett helt år för min syster, fy mig!
RSS 2.0