Helg, jobb, förkylning...

Denna helgen är jobbhelg. Jobbade både igår och idag. Igår slutade jag 18.15. Skulle gått på jobbfest, men min annalkande förkylning tyckte inte riktigt om det.. Dessutom ville våra f.d. grannar med samojederna att vi skulle komma och äta hos dom. Så det blev det istället. God mat, fika och efterrätt =)

Idag vart det återigen jobb som stod på schemat. Slutade för en timme sen. Vart sådär kul, för idag kickade förkylningen igång. Det rann i näsan, lät som en kråka. Som tur är känner jag mig fortfarande relativt pigg i huvudet. Hoppas det blir en pigg förkylning. Annars har jag en förmåga att säcka ihop totalt när jag är förkyld...

Ska försöka få lite gjort idag. Satt igång en disk. Ska vika tvätt. Plocka undan i sovrum och badrum. Borde dammsuga med...
     Det är inte lätt att bo i ett kaos. Men vad gör man? Dröjer ca 2 ½ månad innan hemmet är helt färdigt. Oj, så jag längtar! Vissa planer och detaljer ändras med tiden, men det kommer bli sååå fint! Har lagt upp allt som vi inte fått såld på Blocket.se en sista gång. Man går ju nästan back... Tråkigt... Men men...

Nähä... Nu har jag vilat upp mig lite. Druckit en kopp svartvinbärste med honung. *mmm*
Dags att ta tag i lägenheten!



Shopping från MUS

Vart inne en sväng på stan idag med Henke. Var inne en snabbis på Gina Tricot. Tänkte titta på toppen som jag bloggat om innan. Men orka... Det är så surt att gå inne på Gina. Massa folk, allt i en enda röra.. Toppen kändes sådär. Leggingssen som jag med tittat på orkade jag inte ens leta reda på... Sååå.. Blev inget där...

Vidare gick vi in på Make Up Store. Dom har flyttat sin butik till själva shopping-gatan. Mycket större, mycket fräschare. Mycket bättre helt enkelt! Det ser mer tilltalande ut nu att gå in där. Med mig därifrån fick jag massa saker! Handlade för strax över tusenlappen, och fick då ett badlakan på köpet =) Trevligt sånt.

Detta fick jag med mig hem från MUS:

- Intensive Foam Cleanser, 175 kr. Ej med på bild.
- Brush Cleaner, 135 kr.
- Microshadow Sunrise, 135 kr.
- Cybershadow Ra, 135 kr.
- Foundation Brush #366 i både syntet och äkta hår, 255 kr.
- Angled Shading Brush #115, 195 kr.
- Syntethic Brush Small  #204, 110 kr.




Gina Tricot

Det var faktiskt längesen jag var inne på Gina Tricot. Jag har liksom tröttnat på att gå klädd som alla andra. Betalar hellre lite mer för att vara iaf lite mer speciell. Dessutom är det alltid så sjukt mycket folk och kö på Gina. Orka... Såg deras reklam på tv och tänkte iaf kika in på hemsidan. Men där fanns faktiskt inte så mycket. Hittade två leggings och en topp som såg lite intressanta ut.


Nytt från Disney

The Princess and the Frog. Kommer på bio 2010.



Alice in Wonderland. Med Johnny Depp som Hattmakarn. Biopremiär 2010.





Blötmat is da shit!

Vi hade helt slut på torrfoder idag. Det räckte precis till hundarnas frukost. Men sen vart det slut. Då jag jobbar så dumma tider nu så kan vi varken köpa mer idag eller imorgon... Så jag köpte med mig lite blötfoder från jobbet istället. Det fick duga. Och duga var väl bara förnamnet.. Jisses, hundarna blev ju helt galna!

För tillfället har vi bara en matskål, då vi aldrig fick hit Cools skål efter att vi kommit hem från Öland... Så först fick Cool mat. Donna vart tokig och försökte smita förbi till matskålen. Sen när Cool var klar var det Donnas tur. Henke fick hålla tillbaka Cool, för han ville ha meeeer. När Donna börjat äta släppte Henke Cool, och Cool flyger fram till matskålen och hinner ta en munfull av Donnas mat innan vi sliter bort honom.

Efter mycket om och men vart utfodringen över och Henke skulle lägga in resten av matburken i kylen. Med sig in i köket hade han två extremt tiggande hundar.... Hehe. Så det gick hem =) Burken är på lite över 1 kg och kostar 10,50 om jag inte minns helt fel. På Lidl såklart ;)

Vanligtvis har hundarna bättre matbeteenden... Dom väntar snällt på maten. Cool blir alltid klart först och inväntar att Donna ska bli färdig så han kan slicka rent hennes skål. Men idag var som sagt all disciplin som bortblåst...

Rått kött i all ära... Men blötmat is da shit! ;)



Tjejsnack #20 - Gäster

Hur ofta brukar du ha gäster?
Det går i perioder. Ibland känns det som man alltid har folk hemma. Ibland är det helt dött. Nu hr vi ju knappt några möbler, så det droppar väl en en kompis lite då och då bara.

Vad brukar ni göra då ni har gäster?
Brukar sitta på vår inglasade balkong. Dricka te, titta på folk, snacka skit.

Hur känns det att ha andra människor sovandes i ditt hem?
Det gör mig inget. Nu kommer vi få världens mest gudomliga soffa, så alla kommer vilja sova över i den! ;)

Vad är det jobbigaste med att ha gäster?
Tycker inte det är särskilt jobbigt. Ibland kanske det blir lite väl mycket lite väl ofta, så man känner att man själv skulle behöva vila upp sig lite emellan besöken. Men då ska det krävas massa folk hela tiden ;)

Vad gillar du att sova hemma hos någon annan?
Det har jag inga problem med. Blir ju mest om man är på annan ort, men det kan vara rätt skönt. Komma ifrån hemmet och vardagen lite.




Helgen som gått

I fredags tog vi det lugnt. Jag skulle tränat med Finduss, men vi ställde in det. Jobbade till kl 14, kom hem. Sen åkte jag och Henke på lite ärenden. Vi åkte bl.a. förbi Myresjökök. Vi vill byta ut våra icke släta vita luckor till släta luckor i ek. Men då Myresjökök ska byta ut hela sin standard visste vi inte om man fortfarande kunde beställa den gamla standarden. Fick veta att det går någon månad till iaf. Så imorgon kommer dom hit och mäter alla luckor och ge oss ett prisförslag. *hoppas*

I lördags vart det full rulle. Middag och kortspel hos päronen. Hundarna slog jackpot då de hittade mammas efterrätt på balkonggolvet och hävde i sig för fullt. Jag vann en omgång Kort & Lång, och pappa-jäveln en gång.
     Sen på kvällen vart det kräftskiva! Stressade som fan från päronen, gjorde mig iordning, krånglade med utskrift av diverse snapsvisor och åkte sen iväg till Helén. Kräftorna vart fortfarande lite frysta då Henke lagt dom i frysen igår efter att vi köpt dom istället för kylen. Smart... Men alla åt sig mätta iaf. Snapsvisor för full hals blev det. Mycket trevligt =) Utgång till Karlssons. Skitkul!

Idag har vi sålt vårt matsalsbord med stolar. Gött. Inget prutande. Dom köpte det osett. Kom hit, hämtade det, betalade, åkte. Gött. Men attans så tomt det är nu... =) Ska till Ikea imorgon och köpa ett mindre bord.
     Det vart även kalas för största snyggsyster som fyllde 44 år i fredags. Hon fick lite Disney-assietter av oss. Vi fikade. Trevligt. Tinna har tipsat att dom söker folk på Elgiganten, så Henke ska skriva till deras personalchef. *hoppas*



Tungpiercings

Jag är så trött på de kassa näspiercings jag jämt köper för ca 20. Alltid med stenar, pärlor eller strass. Finns ju bara såna... Och de attans stenarna trillar alltid bort. Direkt! Så har surfat runt lite på tradera efter något lite annorlunda. Hittade kanske en eller två, men det slutade med att jag hittade massa balla tungpiercings istället ;)



Influensavaccin innehöll fågelinfluensa

"Många länder planerar ett vaccinationsprogram mot svininfluensa i höst, inklusive Sverige. Vaccinet tillverkas av företaget Baxter, ett företag som bara för ett halvår sedan "av misstag" blandade vanligt influensavaccin med dödlig fågelinfluensa. Det var ren tur att ett tjeckiskt laboratorium testade vaccinet på djur först."

Läs hela artikeln här.



David Icke:
Influensan är inte den största faran… det är vaccinet!



"Aldrig tidigare har det varit viktigare än med konspirationen att tvinga vaccination för svininfluensa på en global mänsklighet. Svininfluensans virus skapades i ett laboratorium för att skapa masspanik med den speciella intentionen att tvinga alla till att ta vaccinet. Problem-Reaktion-Lösning. Detta ”naturliga” svininfluensavirus innehåller uppenbarligen gener från människor, fåglar och grisar från flera kontinenter.

Om man blandar ihop och släpper ut ett virus och sedan genomför ett helt klart långtidsplanerat massvaccinationsprogram, då kan det bara bli en vettig förklaring: Svininfluensa är inte den största faran här – det är vaccinet!

Den österrikiska journalisten Jane Bűrgermeister har inlämnat stämning tillsammans med FBI mot WHO, FN, Barack Obama, en Rockefeller, en Rothschild plus andra för en komplott som hon avslöjade om att rensa ut befolkningen med dödligt svininfluensavaccin.

Hon sa att fågelinfluensa och svininfluensa har utvecklats i laboratorier och släppt till allmänheten med målet massmord genom vaccination. Hennes stämning kallas Bevis för Bioterrorism. Hon skriver där om USA, men vad hon säger passar in överallt.

Deras mål är en världsregering, en världsbank, en världsvaluta och en världsarmé..."

En mycket fängslande artikel. Läs hela här.

Henke har sett många dokumentärer om bl.a. USAs mål att styra hela världen, då varenda individ ska märkas med ett chip. Då blir det väldigt enkelt för USAs regering att styra oss alla. Detta är målet. En världsregering, en världsbank, en världsvaluta och en världsarmé som ska styra oss alla...




Tjejsnack är tillbaka

Tjejsnack lades på is förra våren. Nu såg jag, via en väns blogg, att Tjejsnack åter är igång. Och det har det visst varit sen april i år, vilket jag helt missat. Men nu så!

Varje vecka svarar man på fem frågor. Jag tar igen några veckor nu på en gång.

Tjejsnack #19 -
Ledighet


Vad har du gjort på ledig tid (semester, helger etc) i år?
Har inte haft så mycket ledighet eftersom jag varit sjukskriven fram till mitten av juni. Har haft en veckas semester nu då jag varit på Öland. Lediga helger har det bl.a. blivit kryssningar och partyhelg i Göteborg.

Ett semesterminne som du än i dag blir glad när du tänker på?
I år? Första krysset var ju spännande =) Fullt ös medvetslös!

Var föredrar du att sova; tält, husvagn, hotell, vandrarhem etc?
Hotell. Älskar hotellfrukost! Man känner sig så omhändertagen på hotell =) Men Henkes pärons lyxiga husvagn duger bra den med.

Vilka andra länder har du besökt?
Återigen, i år? Thailand i våras. Inget kul, eftersom jag fick med mig salmonella hem. Fyra månaders sjukskrivning.... Sen blir det en vecka i Italien i september, då Henkes far fyller 60 år.

Nämn något speciellt du köpt på en resa?
Bästa köpet i år är mina två stora gröna tekoppar från Ölandstrippen. Looove them!




Tjejsnack #18 - Möbler

Beskriv din säng?

Ööhm, jaha.. Dubbelsäng från Mio med tillhörande sängbord. Hade gärna velat ha lite roligare sängkläder och ett snyggt överkast med kuddar.

Vad har för för typ av sittplatser i TV-rummet?
Just nu ingenting... =) Håller ju på att byta ut allt. Men i det nya tv-rummet kommer vi ha två divaner i svart tyg från EM Möbler.

Vad har du för köksmöbler?
Ett runt bord i valnöt och skinnstolar från Bergmans Möbler. Då det är för stort för vårt lilla kök ska det bytas ut mot ett mindre och fyrkantigt bord från IKEAs serie Vika.

Hur förvarar du dina filmer, skivor & böcker?
Film och musik existerar i princip enbart i våra datorer. Böcker har vi ett fåtal som innan stod på skrivbordshyllan. Men nu har vi inte skrivbordet kvar, så böckerna ligger i en hög nånstans.

Du måste köpa en ny möbel, vad vill du ha då?
Köper nytt av nästan allt nu, men det jag vill ha mest (och har köpt) är en soffa.



Tjejsnack #17 - Känslor


Är du svartsjuk, på vilket sätt?
Nej, tycker svartsjuka är är en onödig känsla som bara förstör.

Hur kärleksfull är du?
Beror väl på vilket humör jag är på... =) Kan vara romantisk, mysig och kelig när jag är på det humöret. Sen kan jag fräsa rätt bra med... ;)

Är det svårt för dig att glömma & förlåta?
Beror nog på vad saken gäller. Jag har nog lättare för att förlåta än att glömma.

Vad får dig att gråta?
När jag inte klarar av mina mål, eller vardagssaker för den delen. När jag känner mig sviken. Mycket småkänslor som ibland svämmar över.

Hur blir du vid stress?
Viss stress klarar jag av med ett leende, som jobbet. Personlig stress är värre. Är det illa kan jag nästan känna mig sjuk. Yr, illamående, känslan av att inte få syre. Panikångest.




Tjejsnack #16 - Sommar

Jobbar du eller är du ledig?
Jobbar nästan hela sommaren. Har vart ledig en vecka och har en vecka kvar i september.

Vad gjorde du på midsommar?
Skulle firat med vänner, men det blev instället i sista minuten, så åkte till päronen. På midsommardagen hade jag och Henke vårt riktiga midsommarfirande med sill och midsommarmusik. Jättemysigt!

Vad är det här årets sommarhöjdpunkter för dig?
När jag blev friskförklarad från salmonellan och fick börja jobba igen. Första kryssningen var riktigt rolig. Att jag fått Henke att sluta WOWa ;) Annars har nog sommaren vart rätt trist och vardaglig.

Vad har du på fötterna på sommaren?
Högklackat eller slip-in skor.

Tycker du om att bada?
Jo, det gör jag väl. Men det har faktiskt inte blivit ett endaste dopp i år...



Tjejsnack #15 - Din stad

Vilken stad bor du i?

Jönköping =)

Berätta om något din stad är känd för?
Det ska väl vara antalet kyrkor och pizzerior ;) Och nej, vi är inte religiösare här än någon annanstans =) Och vi har landets godaste pizza!

Hur länge har du bott i din stad?
Sen jag föddes.

Vad är det bästa med din stad?
Den är inte för stor och inte för liten. Staden växer. Det bästa måste vara våra två sjöar som är trevliga att promenera runt.

Vad saknar du i din stad?
Mer uteställen och restauranger. Fler butiker som finns i storstäderna.



Det får räcka för denna gång! =) Nu blir det nytt tjejsnack varje vecka.




The Evolution of Dance!





Shopping från BoConcept

Tänkte visa vad vi köpt/ska köpa från BoConcept.
Soffan är i ett guldbrun-aktigt tyg och sideboarden i svartbetsad ek, som soffbordet.





Shoppat träningskläder idag, så nu börjar hårdträningen! Ska bli sååå gött!



Sköna Disney-toner

"A whole new world" från Disney's Aladdin - framförd av Nick Pitera.
Lyssna en bit in i låten.



Cover på Whitney Houston's "I will allways love you"



Cover på Leona Lewis' "I Will Be Me" (En tävling som han vann)





Vätterstranden försvinner?

Ja, det diskuteras flitigt huruvida Vätterstranden ska ge plats åt den nya Götalandsbanan. Detta finns det nog inte en enda Jönköpingsbo som går med på!

"I början av veckan presenterades förstudien för Götalandsbanan och den sträckning som berör Jönköping. Där ett av förslagen raderar delar av Vätterstranden från stadskartan."
- Jnytt.se



"Ytterligare ett alternativ finns där man behåller nuvarande tågstation med en ny stations söder om Munksjön vilket hittills har varit det mest omtalade och realtistiskt gångbara förslaget."




Låt bli Vätterstranden!



Tillbaka till verkligheten

Det blev en lite kortare semester än tänkt. Vi skulle ju stannat till söndag, men kände oss lite smått uttråkade. Så vi tänkte att det är ju ganska skönt att vara hemma när man faktiskt är ledig också. Henke fick iaf äntligen äta kräftor!

 

Det vart några blåsiga regniga dagar på Öland. Så dessvärre inget solande. Men vi tog en tur till Färjestaden, där de hade 50 % rea i nästan alla affärer i det lille köpcentrumet. Så köpte en tavla i guld med Buddha-ansikte. Två vita blomformade ljuslyktor med guldkant och två gröna tekoppar, och en present till Finduss... ;)

  

Tog även en tripp till Kalmar och deras köpcentra Baronen. Inte alls lika stort som A6, men hittade en butik jag blev kääääär i! New Yorker. Grymt snygga kläder. En blandning mellan Gina Tricot och Carlings, med Gina-priser. Asnajs! Köpte fyra toppar och två mysbyxor för ca 850 kr. Tydligen letar dom lokal i Jönköping. Me likes!

   

Gick runt lite i Borgholm. Många små mysiga affärer, men ingen shopping. Däremot gjorde jag ett efterlängtat återbesök på ÖK, där jag förra året köpte kaffekoppar med fat med ett diskret blommotiv. Denna gång köpte jag vanliga tallrikar (jättefina) och två mindre skålar. Hade fyra skålar innan, men dom används så flitigt så kompletterade med två till =) Sen köpte jag present till största snyggsyster som snart fyller år... ;)

 

Nu är man hemma igen, och ska försöka utnyttja helgen när man är hundfri. Ska till IKEA och spana in lite prylar imorgon. Och till EM och beställa två divaner (våra liggfåtöljer till nya tv-rummet). Sen blir det förhoppningsvis middag på Jensen's. Har saknat deras lax... Och en tripp till Finduss, vars bror fyller år.

Visst är det härligt med lite ledighet? =)



En veckas semester!

Imorgon drar vi till Öland en vecka. Ska bli såå skönt!

Vi tar Henkes pärons BMW. Tar med packning och hundar. Åker till Värnamo och lämnar Donna till uppfödaren. Vidare till Malmö för att lämna Cool till hans ägares flickvän. (Ja, vad gör man inte för att få vara hundfri en ynka vecka...) Sen drar vi därifrån till Öland.

Vi åker hemifrån ca kl 13. Räknar med att vara på campingen senast kl 22.
Låter som en härlig dag va?

Tidigare idag följde jag med Finduss då hon skulle leka modell. En gammal kompis till henne behövde bilder till sin portfolio. Vart mycket rännande denna brännheta dag... Sen har Finduss och hennes pojkvän (fästman faktiskt) varit på besök i vårt kaos. Älsklingen hade faktiskt städat undan efter måleriet i alla fall...

Vi åt ris och kycklinggröncurry-gryta och spelade spel. Först en omgång Lika par leka bäst, som gick sådär. Sen Pictionary, där jag och Finduss ägde grabbarna stenhårt!

Ingen tid har man ägnat åt packningen.. Har fortfarande tvätt som ska antingen vikas eller hängas på tork.. Köket måste plockas iordning lite.. Dags att börja kanske? =) Först klippa klorna på hundarna, sen plocka undan, sen städa, sen sova =)

Eftersom jag inte kommer ha något internet på en heeel vecka (!!) så önskar jag alla mina trogna läsare en underbart varm och skön vecka!



Mina Lidl-favoriter

Har fått lite förfrågningar om lite tips och favoriter från Lidl.
Tänkte visa några av mina favoriter. Dom flesta är tyska märken.

  
Vår frukt- och gröntavdelning är känd för sin färskhet. Sen är den även väldigt god =)
Butterkakan är förvånandsvärt saftig och god. Kostar 25 kr.
En klar favorit är vår chokladfyllda croissant. Beroendeframkallande! Kostar 15 kr.

  
Drickbar yoghurt. Riktigt god! Speciellt den blå (jordgubb/banan). Kostar 15 kr.
Yoghurt i hink är svingod. Henkes favorit. Flera smaker. Kostar 24 kr.
Världens godaste potatissallad! MUMS! Kostar 19 kr.

  
Daimtårtan är kanske inte typiskt Lidl, men ack så god. Kostar 39 kr.
Godaste vaniljglassen jag ätit. Smakar riktigt gammeldags vanilj. Kostar 10.50 kr!
Snickersglass när den är som bäst. Kostar 33 kr. Finns även som Mars.

  
Vår chokladkaka är bäst i test. Klår Marabou lätt. Kostar ynka 5 kr.
Våra chips klår alla andra. Riktigt goda, och billiga. 8.50-10 kr.

 
En bra nagellacksremover. Torkar inte ut nagelanden. 15 kr.
Ansiktsskum. Bästa sättet att tvätta bort smink enligt mig. Kostar 30 kr.
Avslutar lite allmänt med vår tyska tvål. Billig och bra. Luktar gott. 15 kr.



Fetaste blåmärket!


Är det inte Cool som ger mig blåmärken med sin stålsvans så är det sängkanten! AJ!



Göteborgs-resan

Kanske ska dra lite kort om Göteborgsresan...

Stressade från jobbet på fredagen. Slutade kl 13 och bussen till Götet gick kl 15. Men jag hann. Bussen gick fort. Corneila mötte upp oss. Vi åkte hem till henne och åt middag. Förfestade. Drog ut på stan. Dessvärre kom vi inte in nånstans. Vakten tyckte Linn gick lite vingligt och sa åt henne att ta en kvart runt kvareteret... Fan vad lacka vi blev! Var nån påverkad så var det jag.. ;) Linn hade bara nya skor... Slutade med att Linn och hennes syster stannade upp på ett annat ställe. Jag, Helén och Cornelia åkte hem. Skönt att sova!

  

Näste dag mådde man som man förtjänade.. Dusch och frukost gjorde gott. Åkte in till staden för lite shopping. Hittade lite smått och gått. Åt middag på en uteservering. Fett najs! ;) Åkte hem. Linn, Emelie och Helén gjorde sig iordning för U2. Jag och Cornelia kände oss rätt sega. Så vi var kvar hemma hos henne när dom andra drog på konsert. Mötte upp dom senare i stan. Skulle gått ut, men slutade med att man gick fram och tillbaka längs Avenyn, käkade på Donkan och åkte hem =) Jag och Helén snackade till sent på natten.

Söndagen drog jag och Helén en sista tur till stan. Sa hejdå till resten av tjejerna. Tog en sista shoppingrunda innan bussen gick tillbaka till Jönet. Det var skönt att vara hemma! Nu blir det nog inga fler långturer på ett tag...



Senaste shoppingen

Ojojoj.. Nu har det inte blivit mycket bloggande....

Tänkte iaf slänga upp lite bilder på mina senaste inköp! ;)


På Vila blev jag kär i dessa ursnygga T-shirts. Köpte en svart och en vit. 249 kr/st.


Svart klänning från Vila. 499 kr. Den högra från B-Young. 349 kr.


Köpte dessa på Cubus i Göteborg. 149 kr/st.


Mina nya favvoskor från Bianco Footwear! Love them! 599 kr.



Kåta hundj*vel...

Donna löper, och det gör Cool helt tokig. Vi har tvingats ha honom inlåst i Donnas bur i två dagar för han är så upphetsad och frustrerad non stop så jag undrar om han får en hjärtattack snart...

Henke hade låst in dom i var sin bur när han skulle köra mig till bussen till Göteborg. När han kom hem hade Cool totalt köttat sin bur och slitit ner allt som stod på buren. Han hade tuggat sönder det mesta och käkat upp en ask med hundgodis som han hittat...

Såå, Moses har haft sönder en bur och Cool en annan... Vilka bröder...

Hur som, Cool är helt galen, och det börjar bli rätt påfrestande. Donna låg och sov i min famn heeeela natten, vilket är rätt ovanligt. Hon ligger helst på sitt eget täcke. Kanske kände hon att hon fick vara ifred från Cool när hon låg hos mig. För Cool väckte mig titt som tätt under hela natten när han försökte komma fram till Donna. Det var riktigt jobbigt, jag knuffade iväg honom och var så fruktansvärt trött....

Hoppas Donna löper färdigt snart så allt blir som vanligt igen.



RSS 2.0