Jag har hittat DEN!

Herregud! Det är inte sant! Jag har hittat Lägenheten! H*lvetes j*vla *piiiip* *massa svordomar* Den är perfekt! Enda felet är att balkongen inte är inglasad... Men det kan jag ta! Sååå läcker!

image219
4a på 100 kvadrat. 1 295 000 kr i utgångsbud. 3 775 kr i hyra. Jag ska ha den!


image95

Ny lägenhet?

Vill så gärna ha ny lägenhet! Men nu är jag ändå på väldigt gott humör! Har ju beställt nya gardiner som kommer bli sååå snygga! Skinnpallarna blev riktigt bra, och är otroligt bekväma! Bara en bordslöpare, snygga ljus och ny matta så kan jag vara relativt stolt över vardagsrummet ;) Måla om också så är det perfekt!

image218

Drömköket. Perfekt planlösning! Vill få lägenheten värderad, så man vet vad man kan sikta på...



Fika med Pernilla idag. Jättetrevligt! Tiden bara flög förbi... Kanske blir biljard med henne och en till imorgon. Och hon kommer nog på min fest. Det kommer bli sååå bra! *längta*


image95

Massa shopping! Oops...

Hehe. Det lustiga är att jag pratade med Anna igår tror jag det var. Och hon berättade för mig att hon nyss varit och shoppat för mycket mer än hon tänkt sig ;)

Såhär såg dagen ut:

- Letade gardiner på olika ställen. Hamnade på Iems där vi fick hjälp av en duktig tjej. Slutade med att vi köpte tre par gardiner i olika färger och mönster, och det kostade en del... Men nu äntligen har vi nya gardiner! Efter två år...
- Sen råkade vi gå förbi Duka. Såg ett par sittpallar i skinn. Spanat på såna på Iems där dom kostar 2000 kr... Dessa kostade bara 400 kr, så jag köpte två!
- Gick en sväng på IKEA. Hittade inget, bara billiga glasunderlägg. Alltid bra att ha!
- Åkte och solade. Lika skönt som alltid!
- Nu hade jag tänkt duscha medan Henke fixar käk. Sen bär det av till fika med Pernilla! Skoj!


image95

Ledig!

Yes! Jag slapp jobba imorgon! Vågade knappt fråga Therese vem som skulle ta passet, hon skulle säkert övertala mig till att jobba... ;) Så frågade Marcus. Han sa att det inte riktigt var löst, men att jag slipper jobba ändå. När han såg att det skulle bli åtta dagar i rad för mig så lät han bli att ens fråga om jag ville ha passet  =) Tack Marcus!

Och som om detta inte är bra nog, så fick jag dessutom sluta tidigare idag! Göööött.. Så nu ska jag tvätta lite, planera morgondagen, mysa framför tv:n och bara njuta av att ha en hel dag ledigt! =)


image95

Ny bloggdesign

Vad tycks? Jag är riktigt stolt =P Den är visserligen rätt enkel, men för mig var det lite knepigt att få allt att funka, inte bara headern... Men fint blev det!

Usch... Det är massa jobb nu... I värsta fall ska jag jobba åtta dagar i rad... Det är ännu inte bestämt, och jag hoppas jag slipper hoppa in på fredag, då jag egentligen har massa annat planerat... Men känns så dumt att säga nej när ingen annan kan... Blir ju kaos på jobbet....

På tal om jobbet...! Dom vill ge mig mer ansvar =) Dom vill att jag ska bli en av dom som öppnar på morgonen. Då kommer jag ha allt ansvar för att organisera och ta emot varor och se till att allt blir gjort. Hehe, då får jag bossa över den som öppnar med mig ;) Men får se... Vill nog jobba fler öppningar isf så jag verkligen lär mig...

Party nästa helg! Lääängtar! Känner på mig att det blir bra! Mina underbara flickor! *kärlek*


image95

Webshop, ja tack!

image215

Varför har dom ingen wepshop?? Det hade iaf jag uppskattat. Hittar sååå mycket fint på deras hemsida! Men väl i butik så hittar jag inte det jag söker... Och visst hade det varit skönt med en personal shopper som kan hjälpa en? Iaf jag är helt insnöad på min klädstil... Vore kul med ett proffs som ser sånt som man själv inte ser... Vill shoppa! Aja, det får vänta tills man får en lite högre lön så man kan shoppa med gott samvete...


image95

En liten påskhälsning ;)




image95

Tjejsnack v 12 - Motion

Gillar du motion? Om inte, varför inte?
Nja, gillar och gillar... Är väl bra för kroppen ;)


Motionerar du/vill du motionera regelbundet, hur ofta?

Jag skulle vilja motionera mer. Har ju två fina sjöar man kan promenera runt. Får bara aldrig tummen ur...

Hur långa är/vill du ha motionspassen?
Jaa, går jag runt sjön tar det kanske en timme. Ganska lagom =)


Vilken typ av motion gillar du/ägnar dig åt?

Jag skulle vilja cykla eller åka rollerblades med hunden runt sjöarna. Gillar att gymma, testa hur stark jag är ;)

Motionerar du helst ensam, i sällskap med någon eller i större grupp?
Sällskap. Måste ha någon som motiverar och pushar mig.


image120



image95

Glad påsk! ;)

Lättlagad och trevlig Påskkakaimage214

1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft                                                                                                 
nötter                                                                                                              
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa.

Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.

Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.

Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp. Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt. Schätt på elvischpen igen... Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel. Schmaka sen om whiskyn forfarande är god. Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt. De é inte schå noga. Kolla whischkyn.

Schila citronsaften, lägg till en ma...sched... och schå socker, eller nåt, va fan. Schmörj ugnen. Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen. Schläng ut schkålen genom fönschtret, icg....schå kolla schen
whiskyn.

Gå å lägg dej....Vem fan schänner för å äta en jävla fjuktkaka i allafall....?


GLAD PÅSK!!


image95

Jävla snöstorm...

Det är ju snart april!! Hallå?? Vår snart kanske?? Usch, hatar snö!

Idag är det ju påskafton. Har vart hos päronen och ätit påskmiddag och spelat kort. Alltid skoj! Sen skjutsade jag Henke och två av hans kompisar till krogen. När jag kom hem skulle jag rasta Donna. Lycka till! Dom smäller ju ute, Donna ville ju in direkt när hon kommit ut. Fick dra med mig henne, men hon slet sig och sprang hem... Så nu gömmer hon sig här under Henke skrivbord, där hon aldrig är annars.. Aja.. Kul, not.... Kanske mysa med filt och film snart? Har inget gott hemma.... *suck*

Festen igår var kul. Hade vart ännu roligare med liiite annan musik och lite mer människor. Men dom som var där var kul ändå! Här kommer lite bilder från festen.

   
   


image95

Party party!

Snart bär det av! Väntar på min skjuts som kommer när som helst. Det ska bli så kul ikväll! Och så jävla snygg är jag med! ;) Ha en kul kväll alla glada! Det ska jag! Kameran i högsta hugg! ;)


image95

Galning!

Folk i Jönköping har fan inget trafikvett!

1. Sen vi fick bron över sjön har många bara kört rakt ut i rondellen, trots att filerna krockar, man har väjningsplikt!
2. I rondellen mot A6: Det är heldraget! Ingen får köra i din fil, så gasa för i helvete!
3. En händelse idag: (Från A6 mot bron) I första rondellen ligger hon i innerfilen. Kommer tydligen på precis när vi kommer ur rondellen att hon ska till höger, till bron. Då byter hon fält, tajt mellan två bilar. Utan att blinka.. Jag ligger kvar i vänsterfältet. Precis när hon kör höger ut på bron, ångrar hon sig! Kör över heldraget och jag vet inte vad, tillbaka in i rondellen, precis på millimetern framför mig! Återigen, blinkar såklart inte. Jävla galning! Visst, du var säkert totalt vilse och körde fel, men för i helvete, ha lite trafikvett!

Är ledig i fem dagar nu! Göööött! Men blir massa jobb nästa vecka, så det jämnar ut sig!
Någon som vill fika och umgås lite med moi? =)



image95

Kladdkakemuffins

Fick ju lite förfrågningar om receptet... ;) Här kommer det!

"Dessa muffins är som stora krämiga praliner med segt och härligt tuggmotstånd. De servieras halvtinade och känns därför inte så mäktiga. En perfekt mumsbit att ha i frysen när chokladsuget sätter in!"

14 st:image203

100 g smör eller margarin
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning:

50 g smör eller margarin
1 ½ msk mjöl
½ dl socker
1 ½ msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rörner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.
     Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dom i frysen och ta fram drygt 20 minuter före servering.

Tips!
Jag brukar dubbla ingredienserna till själva muffinsen, men inte till fyllningen. Blir så få muffins annars... =)
Fler kladdkakor hittar ni i Kladdkakor av Maria Öhrn.





image95

Helgen som gått

Nu är jag sådär dålig på att uppdatera igen...

I lördags var det fest hos Annas kompis (Sara). Melodifestival och utgång till krogen. Hade riktigt roligt! Bästa på länge! Tack Sara, Tina, Hanna, Helen och Anna för en superkväll! Jag och Sara är för övrigt födda samma dag ;)

Efter att lillasyster skrivit så mycket om all kladdkaka hon gjort det senaste blev jag och Henke himla sugna med. Så vi gjorde frysta kladdkakemuffins! Dom är så äckligt goda att dom borde förbjudas! =P

I veckan är det jobba som gäller. Eller iaf två dagar till. Sen är jag ledig i fyra dagar! Göööött! Då blir det paaarty! Ska bli roligt! Då kommer man ju till den viktigaste frågan: Vad fan ska jag ha på mig?! =P

Och vad i helvete är det med vädret?? Egentligen var det ju inte så otippat. Det slår nästan aldrig fel. När vi fått en riktigt fin vårdag har den nästan alltid följts av en snöig äckeldag... När ska våren komma på riktigt?


image201
Vann rätt bidrag? Det tycker jag.
Det var Charlotte eller Sanna Nielsen.



image95





Vart är världen påväg??!

Via en annan blogg hittade jag en artikel på Aftonbladet.se om Top Model Sverige.
Detta är vad jag fick läsa:

image199"Linda Lindén, 21, åkte ur "Top model" för att hon vägrade klippa håret. Men hon hyllades för sin kropp.

- Jag har haft tendenser till ätstörningar, säger Linda Lindén.
Hon spåddes av juryn att vara den av deltagarna med störst potential att bli en toppmodell.
- Tjejerna ifrågasatte varför jag alltid äter så nyttigt eller hur jag kunde vara så vältränad. Jag vet inte om de var avundsjuka kanske. Jag är lite av en renlevnadsmänniska. Jag äter väldigt bra mat och rör mycket på mig. Det jag tycker om att göra leder till den kropp jag har. Det har dock aldrig lett till ätstörningar. "


Den här tjejen är 172 cm lång och väger 50 kg! Det ger henne ett BMI på 16,9.
Ett värde under 19 är undervikt!




image200"Pauline Naisubi är 173 cm lång och väger 57 kilo. För kurvigt tycker "Top Model"-juryn.

- Det var hemskt att höra, säger Pauline.

När Pauline Naisubi, 23, står framför den fyra personer starka juryn får hon veta att hon är för stor.

- Jag ser inte riktigt en modell, du är kurvig, säger juryns Sanna Rönn, delägare i modellagenturen Mikas.
- Jag har jobbat hårt för att få lite kurvor, och tydligen gått över gränsen, säger hon efteråt till Aftonbladet."

Hon har ett BMI-värde på 19, alltså på gränsen till underviktig. Och hon är för tjock?!

"I den spanska tävlingen slänger de ut tjejer som är underviktiga för det är inte sunt att se ut så." ska det vara!

image95

Älska Björn Gustavsson! =)

Melodifestivalen del 1 - What is love



Melodifestivalen del 2 - Trollkarl



Melodifestivalen del 3 - Kärlekssången till Carina Berg



Melodifestivalen del 4 - Glöggen




Imorgon blir det förfest med Anna och några av hennes vänner. Sen drar man nog till O'Learys och tittar på finalen! Vem hejar du på?

image95

Done!

image198



image95

Jaha, det var den lediga helgen...

Eller, imorgon iaf... =) Skulle vart ledig fredag och lördag. Men nu är en tjej sjuk, så jag ska hoppa in för henne. Men lördag ska jag fan vara ledig! Ska försöka ge henne dåligt samvete så hon hoppar in nästa lördag istället för mig ;) Har ändå tagit två söndagar i rad åt henne....

Vill paaaaarta! Nu ska jag laga mat =) Hej!

Vem ogillar du mest? Den som skickar anonyma kommentarer?
Eller den som lackar på såna, men själv är anonym?



image95







Tjejsnack v 10-11

Vecka 10 - Resor

  • Vilka länder har du varit i?
    Oj... Danmark, Tyskland, Canarieöarna, Mallorca, Lanzarote, Österrike, Schweiz, Finland, Frankrike, Spanien, Grekland, Italien. Är nog fler, men minns inte alla...
     
  • Vilken är favoritresan? Varför?
    Grekland var en upplevelse. Frankrike med, var på Disneyland. Spanienresorna till L'Estartit! =)
     
  • Vad vill du ha ut av din resa? Sola, upptäcka, äventyr?
    Sol, bad, avslapppning. Någon gång kanske man vill åka till Kina eller Egypten på upptäcktsresa. Men i övrigt vill jag bara ha sol, turkost vatten och en vit sandstrand ;)
     
  • Vad blir nästa resa?
    Hmm... Ska förhoppningsvis till Italien i sommar. Tror inte vi reser någon annanstans innan dess. Kanske en Ålandskryssning i april, eller Finlandskryssning i maj. Vi får se.
     
  • Vad vore den absoluta drömresan?
    Thailand eller Kina. Och Thailand ska jag ju till nästa vår! *weee*


Vecka 11 - Våren

  • Vad är ett riktigt bra vårtecken?
    Vårblommor, fågelsång, vårsol. Regn ;)
     
  • Känner du av våren på något speciellt sätt, hur?
    När det är riktigt fint vårväder ute blir man riktigt glad.
     
  • Har du sett någon vårblomma än, vilken?
    Krokus. Någon mer, men kommer inte ihåg vilken ;)
     
  • Vad är det sämsta med våren?
    Slasken som kommer efter vintern. Men nu har vi ju typ inte haft någon vinter, så våren är så välkommen så!
     
  • Vad är det bästa med våren?
    Ett steg närmare sommaren!


image120




image95

Ge mig!

För det första: Ge mig sommar!
För det andra: Ge mig den här bikinin!

Sista valpen kvar

Hehe. Uppfödaren hade ringt Henke och berättat något roligt, som uppfödaren inte alls tyckte var roligt... Nu är det bara en valp kvar hos dom. Alla andra hämtades igår, så inatt var första natten för Gnällis ensam (anledning till namnet kommer...) Uppfödaren kunde inte sova, för Gnällis tjöt som en galning i sin ensamhet. Så uppfödaren (som inte gillar att ha sina hundar i sängen) gick ner till valpen, tog tag i nackskinnet och tog med honom till sängen. Knäpptyst. Hehe. Gnällis la sig på tygg och somnade direkt. ;) Sötis...

 

Gnällis till höger, sex veckor gammal.





Finduss och Sara. Tack flickor för en jättetrevlig kväll igår! Sorry att jag banga krogen ;)


image95

Käääär

I onsdags var vi för sista gången hos uppfödaren för att hälsa på valparna. En hade blivit hämtat, så nu är dom bara fem kvar som blir hämtade nu i helgen av sina nya mattar och hussar. Vad dom har växt sen sist! Jättestora är dom! Speciellt min mörka favvo ;) Usch, vi har haft två chanser att ta en valp... Ångrar lite nu att man inte köpte en. Dom är så underbara! Finaste kullen han nånsin haft, enligt uppfödaren själv...

   


image95

BMW 530 ia

image191

Denna har jag kört idag. BMW 530ia. Automat. Läskigt att köra automat! Aldrig gjort tidigare. Anledning till att jag körde denna var att vår bil för tillfället inte är försäkrad. Så Henke hämtade mig från jobbet i sina pärons bil. Men då skulle jag köra honom till en kompis, och sen själv hela vägen hem.... Linda lärde sig fort att älska en snabb automat... ;) Löööööv it!


image95






Ålandskryssning någon?

image190


image95

Filmrecension - Beowolf

image189

Handling: Grendel terroriserar byn. Vem kan rädda dom? Jo, krigaren Beowolf. Han slåss man mot monster och räddar byn. Men sen möter han sin nästa utmaning; Grendels mor. När hennes son blivit dödad lovar hon Beowolf evigt liv, rikedom, kvinnor och kungadömen i utbyte mot en ny son...
Genre: Action, äventyr, drama, fantasy.
Betyg: ♥3/5 (Visste inte att den var animerad. Hade förväntat mig mycket mer.)


image95

Filmrecension - Guldkompassen

image188

Handling: Lyra Belaqua lever i en värld liknande vår. En stor skillnad är att hos dom lever man sida vid sida med sin själv, som tar formen av ett djur. Lyra är väl lite av en rebell, liksom hennes farbror, Lord Asriel, som envisas med att åka till Arktis för att bevisa excistensen av stoft, en partikel som förenar olika världar. Lyra vill veta mer om stoft, trots de vuxnas försök att tysta allt prat om stoft. Lyras nyfikenhet drar in henne i äventyr med gobblers, zigenare, häxor, krigande isbjörnar m.m. Är hon flickan i profetian? Första filmen i trilogin om Guldkompassen.
Genre: Äventyr, drama, fantasi, thriller.
Betyg: 4/5 (Lika spännande hela vägen. Inte urbra, men tänker ju se 2an...)


image95

Fika med Madde

Skulle egentligen vart ledig idag, men blidde åtta timmars jobb... Sen hade dom mage att fråga om jag ville jobba längre... ;) Hehe, men det var lugnt, jag slapp ändå... Iväg hem, duscha, träffa Madde för en fika. Kul att träffa henne. Blir ju så pass sällan numera.

Har egentligen inget mer att säga. Tänkte bara skriva nåt för er som inte klarar er utan mitt bloggande... ;)

Vill ha megafest snaaaart!! Får nog vänta tills april... Men ändå =) Paaaarty! Alla bjudna!


image95

Il Divo - Hero

Vacker lugnande musik när man verkligen behöver det. Just love it.

Shopping, fika och roadtrip

Så har dagen sett ut! =) Skulle träffat Erika, men blev ändrat. Sen ringde hon imorse. "Det är ju så fint väder ute, ska vi inte ta den där fikan ändå?" Jag var ju inte sen att haka på! Gick upp, duschade, hängde upp tvätten, sen åkte jag in till stan för att träffa Erika.

Köpte nya skor, solglasögon och ny kofta från Gina Tricot. Erika köpte en likadan i en annan färg.. ;) Hehe. Sen fikade vi såklart. Jättetrevligt. Sen åkte jag och Henke och hämtade hans päron på flygplatsen. Medan vi väntade fikade vi lite. Dyrt, men attans vad gott! Bästa jag smakat! Absolut bästa chokladbollen och wienerbrödet nånsin!


image95

Vänskap och svek

image187

Denna dikt är inte riktad till någon. I livet går man igenom mycket. Man mognar, blir en annan person. Vänner kommer och går. Man växer ifrån varann, ett svek för stort för att förlåta, flytt.. Finns många anledningar till varför en vänskap splittras. Finns vänner jag haft och nu saknar. Men det kommer nya. Life must go on. Finns egentligen bara en enda sak att tillägga: Tar en vänskap slut, låt den då vara. Älta inte i det förflutna. Låt varandra vara. Att jävlas är det pinsammaste du kan göra... Move on.


image95

Vilken kändis är du lik?




Haha, yeah right... Men en kul grej ändå... ;)


image95

Dagen i korthet...

  • Frukost, rasta hund, tanka, hämta upp minsta snyggsyster.
  • Åka till största snyggsyster.
  • Spela en runda Disney TP. Lillasyster vann. Sen jag. Sist storasyster.
  • Två omgångar Kort & Lång (kortspel).
  • Massa garv och skitsnack, systrar emellan ;)
  • En halvt om halvt bokad Ålandskryssning 25e april. *weee*
  • Åka hem, rasta Donna. Sitta här...

Imorgon blir det jobb 13-17.30. Sen ledig tis-tors. Lyx, men det kommer kännas i plånboken... Nattinatti, folket...


image95

Melodifestival - del 4

Idag var det äntligen sista delfinalen... Usch. Fatta att vi är det enda landet som har massa deltävlingar... Illa... Aja... Ikväll vart man hos päronen. Spelade lite kort. Tittade på melodifestivalen. Och spelade lite mer kort =) Bidragen idag var ju iaf mycket bättre än dom vart i dom tidigare delfinalerna. Såhär tycker jag om bidragen:

Niklas Strömstedt - Ganska seg och kass låt.
Calaisa - Den var väl fin, men inget som fastnade. Också lite seg.
Daniel Mitsogiannis - Den gillade jag faktiskt. Lite ös i.
Linda Bengtzing - Också väldigt bra. Bra finallåt.
Nordman - Haha. Han är väl för bra. Diggar honom i allmänhet.
Sibel - Vilken vacker låt! Hon skulle gått till final! Gillar Sibel =)
Fronda - Diggade låten! Kanske ingen schagerlåt, känns mer som "sommar".
Charlotte Perrelli - Bra! Finalplats tycker jag absolut.


image95
RSS 2.0