Att skilja fejk MAC från äkta

Jag är ny på MAC, men har förstått att det cirkulerar grymt mycket fejkprodukter på nätet, så man måste vara försiktig. Men det finns sätt att skilja äkta MAC från fejk.

MAC PIGMENT

Kartongen:

På locket ska finnas en sticker med pigmentets nummer och namn. På botten ska det finnas en fastklistrad streckkod. På fejkkartongen är streckkoden gjord i själva kartongen. På sidan finns innehållsförteckning. På den äkta är texten mindre och täcker kanske halva sidan. På en fejk tar texten upp hela sidan. Sen har MAC mycket högre kvalité på sina kartonger, så är kartongen skavd eller liknande är den troligen fejk.

Burken:

Locket är ofta blankare på en fejk. En äkta är mer matt. Botten är tjockare på en fejk. Texten, även loggan, kan vara i mer fetstil. På baksidan av burken ska texten vara centrerad. Öppnar man locket så är innerlocket platt i den äkta, men inte i den fejk. Under burken, på botten, ska finnas en genomskinlig eller silvrig sticker med pigmentets nummer och namn.

MAC EYESHADOW

Kartongen:


I princip samma som för pigment. Det SKA finnas en sticker med skuggans namn och nummer på locket. Den äkta är aningen mindre än en fejk. Kartongen är högre på en fejk.

Burken:

En fejk är mycket högre. Går burken att öppna även i botten (där det finns spegel och skumgummiapplikator) så är den absolut fejk! På botten SKA finnas en sticker med namn och nummer! Loggan kan vara i fetare stil än på en äkta. Själva skuggan buktar neråt på en äkta, medan en fejk buktar uppåt.

Efter min research fick jag min egen misstanke bekräftad om att de jag köpt på tradera är fejk...


MAC PENSLAR


Fejk:

Avsmalnande skaft. MAC-loggan är placerad ca mitten på skaftet. Helt svarta. Borsten går i olika bruna nyanser. Saknar borstnummer bredvid loggan. MAC säljer aldrig set med penslar! Endast holiday editions, då penslarna är korta, tyvärr kan även de vara fejk.

Äkta:

Raka skaft. Översta delen är i silvrig metall. Borsten är helsvarta eller vita (gäller ej syntet). MAC-loggan är placerad strax nedaför metallbiten, följt av penselns nummer.

TIPS!
På äkta MAC står det ALLTID produktens nummer och namn på kartongens topp och produktens botten! T.ex. " A56 Frost". Gällande borstar ska borstens nummer alltid stå efter loggan. Köper du en produkt där det ingår en skumgummiapplikator eller t.ex. en minipuderborste så är produkten fejk!

Se dessa youtube-videos om "How to spot fake MAC Cosmetics".

http://www.youtube.com/watch?v=XX02pIHsnOY

http://www.youtube.com/watch?v=U-NU5u4y0j8&feature=related


Skulle ni upptäcka något i min text som inte stämmer
eller om ni vill komplettera med något, så säg till! =)


Kommentarer
Patricia

bra gummman!! jag är stolt över dej som talar om detta

2009-06-09 @ 00:31:24
Maggie

Skönt med en guide till att se skillnad som är på svenska!

2009-06-09 @ 13:00:57       Blogg: http://trappedathyper.blogg.se/superficial/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0