Kladdkakemuffins
Fick ju lite förfrågningar om receptet... ;) Här kommer det!
"Dessa muffins är som stora krämiga praliner med segt och härligt tuggmotstånd. De servieras halvtinade och känns därför inte så mäktiga. En perfekt mumsbit att ha i frysen när chokladsuget sätter in!"
14 st:
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 ½ msk mjöl
½ dl socker
1 ½ msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rörner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.
Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dom i frysen och ta fram drygt 20 minuter före servering.
Tips!
Jag brukar dubbla ingredienserna till själva muffinsen, men inte till fyllningen. Blir så få muffins annars... =)
Fler kladdkakor hittar ni i Kladdkakor av Maria Öhrn.

"Dessa muffins är som stora krämiga praliner med segt och härligt tuggmotstånd. De servieras halvtinade och känns därför inte så mäktiga. En perfekt mumsbit att ha i frysen när chokladsuget sätter in!"
14 st:

100 g smör eller margarin
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 ½ msk mjöl
½ dl socker
1 ½ msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rörner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.
Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dom i frysen och ta fram drygt 20 minuter före servering.

Jag brukar dubbla ingredienserna till själva muffinsen, men inte till fyllningen. Blir så få muffins annars... =)
Fler kladdkakor hittar ni i Kladdkakor av Maria Öhrn.

Kommentarer
Anna
Tack :) kommer testa att göra detta nästa vecka :) Låter farligt goda.
Tinna
*wohoo* Nu ska här bakas! Tack, sis :)
Ses vi till helgen för lite kort & lång....eller kanske rentav en "rematch" i Disney TP?
Du vet var jag finns hela dagarna - slå en pling!!!
Kram bigbig sis :)
Trackback