120-paletten Warm & Dark

Denna är jag så sjukt sugen på att köpa! Har hört och läst så mycket om denna palett, det finns mängder av dom på Ebay och Youtube. Det finns flera olika varianter, och Helen Torsgården använder en av dom. Hon har även hittat en mindre variant, 10-paletten, som hon rekommenderar. Den kostar 89 kr, men är en limited edition, så passa på nu!

120-paletten Warm & Dark kostar 269 kr, och finns att köpa här!

Tävling!

Jag är med och tävlar om 10 biobiljetter hos Victor Frisk!

TiKei's Harmony och Java

Igår var jag och hälsade på en vän som brutit foten. Blev lite fika och myyycket prat. Ojojoj. Drog verkligen ut på tiden! Åkte dit vid fyra. Tänkte stanna kanske tre timmar. Klockan var ett på natten när jag åkte hem! Hehe, men ack så trevligt vi hade det!

Passade på att sminka mig. Dock var jag lite stressad, så blev inte världens bästa färgkombo.
Java är skimrande mörkbrun med en vam ton. Harmony är ljust grågrön med kall ton. Men men.. 
Lyckades knäppa någon enstaka okey bild. 


Harmony

Java

TiKei's Jewel och Dusk

Idag prövade jag något nytt! Jag använde mig av två matta ögonskuggor. Jag har en förkärlek till skimriga skuggor. Tycker det blir ett finare resultat och är lättare att jobba med.

Men så tänkte jag att ni läsare kanske är intresserade av de matta skuggorna, så då får jag ju se till att använda dom också! =) Och jag måste erkänna att jag blev förvånad. De var jättelätta att blenda och jobba med. Och så nöjd blev jag med resultatet! Så jag får nog minsann ta och pröva fler av de matta skuggorna!

Hade tänkt att jag skulle swatcha alla mina prover. Är ju ändå 54 stycken, om jag inte minns fel... 
Ska försöka ta mig tiden till att göra det någon dag framöver! Här är dagens matta sminkning!


Jewel

Dusk

Förvaring från Ikea

Idag har jag och Henke varit på Ikea och köpt en förvaringsmöbel.

Jag hade klurat ett tag på vad för förvaring som skulle passa bra i vårt förråd/städskrubb. Ville gärna ha lite hyllplan så man kan bygga på höjden, istället för att ha allt liggandes på golvet... Vill ha lite lådor till källsortering, och tomma hyllplan till annat, som kattmat, fotbad, pantburkar och lite annan skit som ligger därinne.

Funderade först på en kombination från serien Gorm. Men måtten passade inte riktigt. För stort eller för smått. Men vi tänkte åka upp och titta iaf. Då hittade vi serien Antonius, som egentligen är tvättförvaring. Men det passar lika bra till källsortering! =)

Nu måste jag bara montera den, sen kan jag se vad för vanlig hyllförvaring som passar till.
Denna kombination kostade 319 kr. En stor balja och fyra mindre trådkorgar.

Vill haaa - till kameran


Dessa finns hos tvspelsweb.se. Vill även ha ett stativ.

Arbetslös...

Har ju helt glömt att uppdatera angående mötet med chefen, läkaren och f-kassan...

Mötet flöt på bra. Läkaren var väl den som pratade mest, och förde konversationen in på de ämnen som var tvungna att tas upp. Stämningen var bra, var lite nervös innan mötet för att det skulle vara spänt.

Som titeln på inlägget lyder, så kommer jag bli uppsagd. Vi kom fram till att jag inte kommer bli bättre så länge jag jobbar kvar på Lidl. Inte heller inom den branschen. Inflammationen är kvar, sen ca 1 ½-2 år tillbaka. Läkaren sa att så länge jag tränar och fortsätter gå till sjukgymnast så kommer jag bli bättre, men bara om jag slutar jobba med det jag gör idag.

Jag kommer att ha ett möte med f-kassan och arbetsförmedlingen där vi ska diskutera lite vad för jobb jag kan söka. Vill ju väldigt gärna jobba i en "vanlig" butik med skor, kläder, böcker och dylikt. Läkaren sa att det hade varit ett mycket bra alternativ, då jag har erfarenheten, men det är inte samma belastning och så.

Vi får se vart jag hamnar. Funderade på att gå en nagelutbildning, men dessvärre har de flyttat till annan ort, och det blir för långt att åka.

Den 25e mars kommer jag att jobba min sista dag på Lidl. Känns konstigt, det kan jag erkänna...

Alla sover, utom matte...



Jag la upp en filt i divanen när Donna duschat, och det blev populärt.

Så fort husse kom hem på kvällen kröp Duchess upp i hans knä.

Där låg hon och mös. Spann för fulla muggar.

När matte ska sova är sängen redan full....

Eyes Lips Face

Jag och min vän Anna gjorde tillsammans en beställning från elf (Eyes Lips Face). Jag har varit nyfiken på detta märke ett tag, speciellt deras cream eyeliner. Allt kostar ca 18 kr, sen har de "dyrare" mineralprodukter och lite annat som kostar ca 42-65 kr.
Massa godsaker klickade vi hem.

Detta beställde jag:
Wet Gloss Lash and Brow Clear Mascara
Eye Widener (vit kajalpenna)
Eye Shadow Brush
Matte Finisher Clear Nail Polish
Lipstick
Mineral Lipstick
Cream Eyeliner (med tillhörande borste)

Har bara hunnit känna lite snabbt på några få produkter. 

Det matta finishlacket blev jag besviken på. Mest för att jag inte kollade ordentligt när jag beställde, för ville inte ha något matt lack. Och detta blir verkligen totalt matt. Så vill du följa trenden med matta nagellack, så passar detta topplack perfekt! Ha vilket nagellack som helst under, och avsluta med detta så får du de perfekt matta naglarna. Jag är dock inget fan av matta naglar, så detta kommer inte att användas...

Ögonskuggeborsten kände jag på lite snabbt. Har inte använt den än, men den kändes bra. Platt borste med korta hår. Har behövt en sån ett tag, så den ska nog komma till användning.

Båda läppstiften känns rätt B faktiskt. Har bara provat det "dyrare" mineralläppstiftet för 42 kr, men själva stiftet ser billigt ut. När man applicerar känns det mjukt och fuktgivande, men känslan jag fick efter att ha använt det en kväll var att det försvann så fort jag t.ex. drack en klunk och man var tvungen att applicera igen. Hade inte direkt någon spegel, men det var känslan jag fick.

Sååå.. Första intrycket: Jag hoppas på att cream eyelinern ska uppfylla mina höga förväntningar. Borsten verkar okey. Resten ganska B. Lååång leveranstid. Tog nästan två veckor från beställning till leverans. Är tveksam om jag kommer beställa där igen, sparar nog hellre till mina lite dyrare favoriter. Men kul att testa iaf!

Trassel

Igår var det lite fest med tjejerna och Melodifestival. Drog med mig Erika. Blev en mycket trevlig förfest, och ännu roligare utgång! Vi blev förvånade över den megalånga kön till Harrys/Sliver. Det var ju trots allt helgen innan löning, så vi trodde inte att det skulle vara så packat med folk. Har nog aldrig sett så mycket folk där....

Hur som! Grymt mycket folk, grymt bra ös inne på Sliver-golvet! Tror det var någon speciell DJ-kväll eller något, de körde underbara trance-låtar heeela kvällen! Underbart!

Jag och Erika promenerade hem. Såå kallt! Vaknade pigg idag, skönt.

Snart blir det bio! Ska se Trassel i 3D med storasyster och hennes familj. Ska bli kul!

Syoss Color Protect

Idag har man vart hos sjukgymnasten. Vi insåg att jag har backat en del i utvecklingen. Rörligheten har försvunnit en del igen. Mindre kul... Blir möte imorgon med f-kassan, läkaren och chefen. Se hur vi ska gå vidare.

Efter sjukgymnasten träffade jag Madde. Vi gick runt lite på stan och sen fikade lite. Jag behövde billigt schampo och balsam, eftersom ekonomin är knappt existerande denna månaden... Så tänkte pröva Syoss. Har hört mycket blandade åsikter om detta. Vissa älskar det, andra hatar det. Upp till bevis!

Köpt på H&M för sammanlagt 80 kr.

Linda + Lina = sant!

Igår var en gammal vän till mig på besök här i stan. Hon flyttade till Linköping för några år sen, och nu på väg att bosätta sig i Norrköping, så det är inte så ofta man hinner se henne längre...

Men igår var hon här, och då pratade vi, drack lite cider/vin här hemma, sen drog vi vidare till Harrys.

Vi har känt varann sen 7:an, alltså i 13-14 år! Min söta Lina <3

Idag har man inte gjort särskilt mycket... Mest slappat. Henke har vart iväg hela dagen med sina boys. Dom skulle ha en välkomstmiddag för en polare som kom hem från Dubai idag.

Själv har jag haft en mysdag! Var ute en liten sväng med Donna på hennes eftermiddagspromenad. Framåt sex-tiden gjorde jag iordning för kvällsmyset. Gjorde mig en kopp varm choklad med grädde. Sen tog jag ett bad med tända ljus och Enigma i högtalarna. Nu ska Donna få sin kvällsrunda, och sen ska jag kolla på Robert Gustafssons bästa! 

En helt okey söndagkväll! =)

Massa mys i sängen!


Såhär mysigt hade djuren det i förra veckan. De älskar visst vår nya säng lika mycket som jag och Henke! =) Donna ligger ju ofta i sängen, men Duchess har också börjat hitta dit på senare tid. Hon sover annars sällan i sängen. Men numera vaknar jag varje morgon av en fuktig nos i ansiktet tillhörande en spinnande katt som vill in under täcket. Sen kan man vakna och se henne sova vid fötterna. Mys! Men det är ändå sällan båda djuren sover tillsammans. Så detta måste dokumenteras!

Duchess och värmefilten...

En kväll skulle jag och Erika ha lite mys och filmkväll här hemma. Vi gjorde te och mös ner oss under min stora gosiga värmefilt. Duchess vill visst också vara med. Och att hon älskade värmefilten! Hon la sig under filten mellan oss och spann för kung och fosterland. Sen somnade hon gott på filten, återigen mellan oss. Hon ligger dessutom på dosan som reglerar värmen, den är varmast =)



Nya jackan!

Jag berättade ju att jag fyndade en jacka på New Yorker för ynka 99 kr!
Jag är så sjukt nöjd med den! Idag lyckades jag ta några kort på den, osminkad och allt...

Erika blir lockig

Igår hade Salong Paivy öppet här hemma! ;) Lillasyster hade köpt hårfärg, så jag färgade hennes hår. Och Erika skulle till Stockholm över helgen, och ville gärna att jag skulle locka hennes hår så hon blev fin till resan.

Först lockade jag hela hennes tjocka hästman till hår med min Babyliss Easy Curl, sen "ryktade" (läs: borstade) jag hela håret med en rundborste av svinhår. Spraya. Tadaa!

Stammis på Kahls

Nu är man officiellt stammis på Kahls på A6!

Jag: Två latte med hasselnöt och vanilj, tack.
Hon: Du har färgat håret va?
Jag: Öhm. Joo, det var väl ljusare innan antar jag...
Hon: Det blev ju jättesnyggt! Jag gillar den nya färgen! =)
Jag: Eeh, tack.... =)

Sen när vi skulle gå stoppade hon oss och gav oss några kuponger och sa: Detta kan ni ge till era vänner så får de en gratis kaffe hos oss. Vi delar ut såna här till våra stamkunder!

Hej bloggen!

För det första; jag är så sjukt trött och kan verkligen inte förstå varför! Jobbigt...

Kommer nog vara utan internet i några dagar nu. De håller ju för fullt på med att tapetsera om i lägenheten på Torpa. Det börjar verkligen arta sig! Idag började de med vardagsrummet. Liksom i sovrum 2 ska färgen i taket skrapas bort helt, då det är riktigt gammal färg som håller på att lossna. Så det fixar de med nu. Imorgon blir det nya tapeter även där!

Dessvärre är vardagsrummet det enda rum som har uttag för modemet, därav inget internet på några dagar... Får mobilsurfa lite om jag får riktig abstinens... ;)

Annars då? I lördags var det dags för assyriskt bröllop! Underbara Madde på jobbet skulle gifta sig! =) Det var riktigt kul, men strax innan midnatt tvingades jag och Henke åka hem. Skulle hämta hem Donna, och Henkes hosta började bli riktigt jobbigt... Men roligt hade vi! =) Kommer kanske en och annan bild senare..

För några dagar sen var jag på stan med Erika, och då fyndade jag! Köpte en jacka på rean på New Yorker för 99 spänn! Det är nog andra gången i mitt liv jag gjort ett sånt fynd! =P Även bilder på detta kommer när jag får tillbaka mitt internet......

Blev inget med sko- och hatthyllan från Ikea. Vart inte som jag tänkt mig...

Jaja... Vi hörs när vi hörs! =)

Ny sko- och hatthylla?

Nu börjar det likna något här hemma! Vi har fått nya tapeter i sovrum 2, kök och hall. De har även målat om och täppt igen alla hål på den lilla toaletten, och skrapat bort färgen i taket i sovrum 2 och målat om det.

Jag har blivit lite fundersam över om jag vill ha de klädkrokar i hallen som vi hade i förra lägenheten. Det kommer nog springa en del folk här, och då behöver man krokar och galgar... Har funderat på detta set från Ikea:

Flip In Hair!

Detta verkar så enkelt! Alla har väl hört om clip-in extansions? Jag har ett set hemma. Men nu finns alltså flip-in. Det är som en hårträngs, som sitter fast längs med en ståltråd eller liknande. Denna placerar du enkelt över hjässan som en tiara =)

Då jag av någon anledning inte kan lägga upp youtube-klipp så får ni se ett fotokollage!

1. Placera håret över hjässan. Börja en liten bit innanför hårfästet i pannan.

2. Sära på håret så att ca 2 cm är framför örat. Dra ditt eget hår över tränsen.

3. Styla efter eget behov.

4. Ta enkelt bort håret genom att ta tag i håret baktill, och dra framåt över huvudet.


Filmklippet hittar ni här.

Flip-in hair finns att köpa hos bland annat:

Hairiffic Hair
De har tre längder. 31 cm (2 089 kr), 40 cm (2 279 kr) och 50 cm (2 699 kr). Det finns 26 färger. 100% äkta hår. De har 14 dagars ångerrätt på alla produkter. Frakten ligger på 75 kr (105 kr för REK). Kortbetalningar brukar inte kosta något, men här kostar det 12 kr.

Finest Hair
De har också tre längder. 30 cm (985 kr), 40 cm (1 265 kr) och 50 cm (1 485 kr). De har 33 olika färger. Håret är 100% äkta remy hår. De har 14 dagars öppet köp och nöjd-kund-garanti. De kvalitetssäkrar alla produkter innan leverans. Frakten ligger på 35 kr/beställning. Man kan betala säkert med Payson.

OBS! Notera att jag inte har någon egen erfarenhet av dessa två företag, det var bara de jag hittade när jag letade runt efter flip in-hår. Vid tidigare tillfälle hade jag tänkt beställa fejkhår från en billig sida, som senare visade sig vara oseriös. Men här verkar det billigare företaget (FinestHair) vara det mest seriösa. Det är iaf intrycket jag fått.

Rödtott

Idag blev det ett besök hos frisören. Både hon och jag var överens om att det blonda skulle bort, och att vi skulle satsa på rött hår. Ville dock inte ha det alldeles för mörkt, men nästa gång blir det nog mörkare rött som går åt det lila hållet =)

Tog typ fyra osminkade bilder... Får duga...
RSS 2.0