Flyttning pågår...

Jag hoppas kunna uppdatera bloggen snart, men just nu har jag verkligen fullt upp... I torsdag packade vi massa. Igår flyttade vi alla kartonger med min pappa. Imorse kom flyttfirman och tog alla stora grejer. Sen har resten av dagen gått åt till att städa den gamla lägenheten... Imorgon bitti kommer vi städa klart det sista som vi inte hann idag. Sen kommer nog resten av dagen, och även måndagen, ägnas åt att göra iordning nya lägenheten. Så ni vet varför jag inte hänger här i alla fall... =)

‎"Oh, it's a tiara!!"

Amy får en tiara i The Big Bang Theory. Någon mer än jag som älskar den serien?? =) Kan ni fatta, tomorrow is the big day! Imorgon flyttar vi! Eller, vi börjar i alla fall.. Vi hämtar nyckeln 9.30. Framåt eftermiddagen börjar vi köra iväg alla kartonger. Sen på lördag morgon kommer flyttfirman och tar alla stora möbler. Så på lördag kväll är vi bosatta i nya lägenheten =) Måste bara flyttstäda denna lägenheten också, det blir helgens stora projekt.

En helg med massa mys

Igår var jag riktigt duktig! Tvättade sex tvättar, röjde prylar och fikade med en vän. När jag kom hem vid 22.30 på kvällen så blev det Supernatural med Henke och min lilla Duchess. Hon är så go! Det märks att hon börjar bli äldre.. Hon låg jättelänge i mitt knä på värmefilten och mös. Och igår natt låg hon flera timmar under täcket hos mig och sov. Annars stannar hon ju gärna bara en liten stund. Massa mys <3

Duchess kryper gärna upp i husses famn.

Efter mycket velande la hon sig tillrätta i mitt knä. En liten stund i alla fall.

Sen däckade hon TOTALT när jag tog fram värmefilten. Då var hon nöjd!

Annars ligger hon gärna på sin egen lilla filt i fönstret och spanar på fåglarna.

Semla till fikat, ja tack!

Idag hade vi en så gullig kund på jobbet. En äldre dam som tyckte vi var så hjälpsamma. Hon hämtade ut ett par glasögon som hon beställt. Och som tack för all hjälp och omtanke så köpte hon semlor till mig och mina kollegor =) Det värmer lite i hjärtat när de tar sig tid att göra sånt som de egentligen inte alls behöver. Det blev en bra avslutning på eftermiddagen i alla fall. Semla till kaffet!
Nu är det dags att sussa.. Var riktigt trött imorse, så idag tänker jag lägga mig tidigt...

9 dagar kvar till flytt!

Ja herregud, när började tiden gå så fort?? Nu är det snart bara en vecka kvar till flytt! Vi har inte börjat packa någonting än... Kommer säkert bli i sista minuten. Vi ska i alla fall försöka rensa bort skit och slänga sånt som vi inte använder, och åka till Myrorna med lite annan småskit. Rensa upp bland alla papper som ligger i ett enda kaos.. Resten är jag faktiskt inte så orolig över. Det kommer gå bra!

Idag har jag varit i Stockholm. Jag gick ju en grundkurs för Synsam i oktober. Idag har vi haft en fördjupningsdag för att avsluta kursen, där vi går in lite mer på djupet om olika glas och speciellt inom progressiva glas. En del lärorikt, en del man redan visste. Kul att träffa många från kursen i oktober och se hur de utvecklats. Det har varit en lång dag.. Åkte hemifrån kl 5 och var åter hemma 20.30... Imorgon är det dags för jobb igen, så nu ska jag bara slappa och varva ner, och njuta av att vara hemma igen!

Såhär kommer kaklet i vårt stora badrum se ut. Men istället för svart kommer det bli mörkbrunt.

Runda på A6 med lillasyster

Eftersom jag ska på kurs i Stockholm imorgon, så fick jag vara ledig idag istället. Annars är ju onsdagar min lediga dag. Så idag hade jag två dejter inbokade. Tyvärr vart båda två sjuka, och var tvungna att ställa in. Så istället blev det en tripp till A6 med lillasyster. Som vanligt gick vi först till Kahls för att köpa latte. Jag fick min gratis eftersom jag fyllde år igår.. =) Så köpte jag förkylningshonungen som jag skrivit om tidigare. Blev även två nagellack från Essie. Som klubbmedlem på Kicks får man just nu två Essie-lack för 179 kr. Köpte även en ögonskugga på rea från MUS.

Provade kläder på JC och Vila, men inget som fick följa med hem idag...
Kom hem för kanske en timme sen. Har hunnit rasta hunden och målat naglarna. Otroligt intressant inlägg, eller hur? ;) Nu ska jag käka lite och slappa framför tv:n. Imorgon ska jag upp fett tidigt. Tåget mot Stockholm går 5.20... Jippie..
Topp och kjol som jag provade på Vila.
Vill ha en kjol med hög midja, men då sitter de gärna löst längst upp i ryggen...

Idag är det min dag!

Yes, idag blir man alltså ett år äldre. Hela 27 år blir man. Tiden går fort.. Dagen spenderas mestadels på jobbet. Är ju borta i 12 timmar (8-20), så hinner inte med så mycket annat. Och när jag kommer hem är Henke på jobbet och kommer hem sent. Så ikväll tänkte jag lyxa till det lite i min ensamhet och ta ett bad och sen titta på serier och dricka varm choklad med massa grädde! =)


Chefen bjöd på fika idag, dagen till ära =)

Husse går före matte?

Ja, vad hände här egentligen? Jag och Henke tittade på serier med filten över benen. Då kommer Duchess och vill komma in under filten. Hon kryper längs mina ben, och vidare över till Henke. Där lägger hon sig tillrätta. Och hon stannade faktiskt kvar en stund när Henke drog undan filten, så jag lyckades ta lite kort på henne! Vår lilla plutta.. Vill ha en till!


Helgens födelsedagsfirande är över

Jag har haft en riktigt bra dag. Har till och med hunnit städa hela lägenheten. Har dammsugit, gjort rent badrummet, diskat och plockat undan lite. Henke har svabbat golven. Så skönt när det är rent hemma! Släkten kom hit på lite födelsedagsfika. Mina kakor gick åt snabbt. Jag fick lite pengar, en blomma, Seche Vite topplack, Grudge-trilogin (ryyyser, enda skräckfilmen jag INTE klarar av...), försenad julklapp från farmor innehållande handgjorda julsaker och ett ljus. Ja, det var väl det =)

Dagens outfit: Min nya skjorta från Laagos Mode.

Mys med katten

Duchess har fått en riktigt dille på att mysa i sängen. Eller under filten såklart.. Men oftast när hon känner sig riktigt kelsugen är när man ligger i sängen. Antingen när man just lagt sig eller tiiidigt på morgonen. Då vaktar man av en mycket sträv kattunga mot ögonlocket och ett ljudligt spinnande. Efter att ha puffat på matte en stund och blivit klappad lite så lägger hon sig till rätta. Om matte mot förmodan inte finns till hands så kan man tydligen numera mysa hos husse också ;)

Snart är det helg!

Jag ska jobba imorgon, så jag tar inte helg förrän imorgon kl 13! Blir ett kort pass imorgon. 9-13. För en gångs skull tar jag bilen till jobbet. Det gör jag alltid när jag jobbar lördagar. Senare på kvällen är det dags för inflyttningsfest! Kommer bli såå kul!

Och eftersom jag ska ha släktkalas här hemma på söndag, så har jag bakat idag. Det blev bara något litet. Tre sorters kakor från samma deg. Smidigt. Men råkade bränna en av sorterna.. =/ Men dom är goda ändå!

Sneak peak på nya lägenheten

Det är inte världens smidigaste sak att ta kort med mobilen i mörker och blåst. Men här har ni i alla fall en liten sneak peak på hur vår nya lägenhet ser ut. Om man åker förbi huset så kan man se in i lägenheterna, det lyser dygnet runt. Så ikväll när vi åkte förbi så tog jag några snabba kort med mobilen. Ni ser vårt kök med svarta luckor till vänster och vardagsrummet till höger. Balkongen är lika bred som kök och vardagsrum. Kommer bli naaajs. 

I mitt huvud har jag redan flyttat in! ;)

Massa mys med Donna

Såhär mysigt hade jag och Donna det igår. Hon älskar värmefilten, precis som matte! Hade även massa mys med Duchess, men hon föredrar att ligga under värmefilten. Mellan mina ben. Hon passar på att smyga upp och gosa när Donna hoppat ner från soffan och somnat någon annanstans.

Once Upon a Time

Jag har varit riktigt trött idag. Därför har dagen tillägnats massa mys och serie-tittande. Har suttit med värmefilten i soffan, tända ljus och börjat se en ny serie. Once Upon a Time. Fick tipset av en f.d. kollega. En ny serie från förra året som har premiär den 12e januari (imorgon) klockan 20.00 på Kanal 5.
"Serien tar sin början i sagornas värld då Drömprinsen (Joshua Dallas) väcker Snövit (Ginnifer Goodwin) till liv med en kyss. Under deras vigsel stormar Den elaka drottningen (Lana Parrilla) in på bröllopsfesten och hotar kasta en förbannelse över dem och alla bröllopsgäster. En tid senare, när Snövit är havande, bekymrar hon sig över förbannelsen och besöker Rumplestiltskin som ger en profetia: Den elaka drottningen kommer att förflytta dem alla till en fruktansvärd plats utan lyckliga slut (jorden). Han säger också att Snövits ofödda dotter kommer att komma till deras räddning i framtiden."
Läs mer om serien här.

Då var snön tillbaka..

Igår kväll började det snöa, och tror minsann att det fortsatte så hela natten. Det var faktiskt riktigt mysigt att gå ut med Donna runt kl 23 igår kväll. Vindstilla. Mörkt. Ett tätt lätt snätäcke som sakta föll mot marken och lystes upp av gatlyktorna. Ja, riktigt mysigt.

Sitter på jobbet nu och har lunch. Dagens bild är tagen från personalrummet. Det är alltid så vackert att åka förbi de orörda vinterlandskapen på väg till och från Tranås. Speciellt när man åker via Gränna. Det är vackert, men ack så kallt.. Fryser som satan idag.. Sitter med dubbla tröjor och hade gärna tagit på mig en tredje.. Nu är min lunch slut. Några timmars jobb till, sen väntar två dagars ledighet!

Mobilskal från eBay

Nu när jag äntligen skaffat mig en ny mobil är jag sjukt sugen på att köpa nya skal! eBay är en drömvärld, en djungel med massvis av läckra skal! Det gäller bara att hitta rätt säljare och rätt pris. Men det finns sååå mycket att välja mellan! Detta är jag sugen på (kostar ca 40-70 kr/st):

Nej, nu får jag nog ta och börja tänka på refrängen... Måste lägga mig tidigt idag. Imorgon väntar en lååång dag på jobbet. Vi har morgonmöte en gång varannan vecka. Då börjar jag tidigare. så imorgon lämnar jag lägenheten kl 6, och är inte tillbaka förrän kl 20... Kommer vara äckligt trött... Men sen är jag ledig i två dagar!

Min beautyblogg är äntligen uppe!

Jag har hållit på med min beautyblogg ända sen i mars 2011. Men den har varit osynlig. Olika anledningar har gjort att den inte kommit upp på nätet, men nu ligger den äntligen uppe! Det är så spännande! Hoppas att jag kan hålla den uppdaterad. Eftersom den nu kommit upp, så kommer jag inte längre att blogga om smink här. Denna bloggen är min privata, allt smink hamnar på den andra! Så följ med mig dit!

Då var man med ny mobil!

Jag har ju sagt upp mitt abonnemang hos 3. Det skulle gå ut 18/1, men istället blev det 2/1. Jag blev jätteförvånad när täckningen bara försvann och ingen kunde ringa eller smsa mig. Skulle logga in på Mitt3, men där stod det att mobilnumret inte fanns. Så då åkte jag upp till A6 idag, och in till Telia.

Så nu är jag ägare till en vit Sony Ericsson Xperia Arc S! Har även nytt nummer, mina vänner. Orkade inte vänta i ytterligare några dagar för att kunna få mitt gamla, som ändå var ett jobbigt nummer. Så jag valde ett nytt. Har vart utan telefon för länge nu ändå. Tänk så handikappad man blir utan telefon! 
Jag gick även in i 3-butiken och fick bekräftat att mitt abonnemang hos dom var avslutat. Detta som sagt trots att det inte ska gå ut förrän den 18e... Jag ska ringa deras kundtjänst för att få rätsida på varför det blev så. Och se till så jag inte behöver betala för januari månad...

Vilken låt var #1 när du föddes?

1) Ta reda på vilken låt som var #1 den vecka du föddes.
2) Gå till den här sajten för att ta reda på det: http://www.joshhosler.biz/
3) Hitta låten på YouTube.
4) Posta videon utan att skämmas.

Bröllopsdesign till Anna

En nära vänn till mig ska snart gifta sig, och hon bad mig designa en blogg åt henne. Eftersom jag varit sjuk har jag haft svårt att sova på nätterna, vilket lätt till att jag suttit med hennes design till kanske tre på natten. Jag är tokig, jag vet... Men vad gör man när man hamnar i ett flow? 

Jag vet inte riktigt om jag tycker att den är helt färdig än, men jag tar det lite pö om pö. Jag jobbar ju så långa dagar, plus att jag är krasslig, plus att vi snart flyttar. En helt ny design tar tid, så då är det bra att göra en grund och sen ta det lite allt eftersom kreativiteten flödar =) Jag har även kommit fram till att alla bloggar som jag designat numera kommer ha en bildlänk till mig. Kika gärna in på hennes blogg!

Onsdagens shoppingfynd

Jag orkar inte riktigt engagera mig i mellandagsrean. Jag kör på som vanligt. I onsdags när jag var på stan med lillasyster hade jag inte så mycket mer på agendan än att köpa Kahls-kaffe och en ny kalender. När jag bockat av det så gick vi runt lite i allmänhet. Jag tänkte att, va fasiken, vi kollar in på Lagos Mode!

Jag har alltid haft fördomarna om att Lagos Mode är en tantbutik.
Visst, den inre delen är väl det också, men första delen kan man göra riktiga fynd på. Detta kom jag och syrran på i somras när vi skulle hjälpa vår mor att shoppa och hittade massa fint på Lagos. Hur som! Jag hittade i alla fall en stickad tröja och en tunn flanellskjorta på rean. Suveränt! Syster blev lite kär i tröjan också, så hon köpte också en! ;)

Blå stickad cardigan från Only 149 kr (ord. pris 199.95)
Grönrutig flanellskjorta från Only 199 kr (ord. pris 299.95)

Det var riktigt svårt att få en bra helhetsbild på skjortan. Speciellt med mitt kassa objektiv.. Men närbilden blev bra i alla fall =) Skulle egentligen eventuellt ut och festat lite idag, men eftersom jag fortfarande inte känner mig helt kry så får jag nog ställa in det.. =( Efter att ha varit sjuk en vecka så var jag tillbaka på jobbet igår, men det var ingen hit.. Borde nog egentligen stannat hemma..

Vetekudden går hem hos alla, även djuren.

Det var år och dar sen jag använde min vetekudde. Med p-stav har man inte det behovet. Jag har aldrig mens, aldrig mensvärk. Däremot så tror jag att sockersuget fortfarande sätter in varje månad... Hur som! Henke hade ont i magen inatt och idag, så då sa jag åt honom att värma min vetekudde. Idag har han nog suttit med den framför datorn, för vetekudden hade han lämnat på skrivbordsstolen.

Duchess såg direkt sin chans och la sig tillrätta på den, och vägrade flytta på sig.
Hon värmde upp den på egen hand, och där låg hon bra.

Då fyller man snart 27 år...

Inte för att jag tror att jag kommer överösas med presenter, men önska är ju gratis! Det är mycket dyra saker jag vill ha. De billiga sakerna har jag ju råd med själv. Men här är några saker jag vill ha:

- Wildlife Park 3 till PC (kostar 277 kr på CDON)
- RollerCoaster Tycoon 2 med två expansionspaket (49 kr på CDON)
- Zoo Tycoon Complete Collection, EJ 2an! (49 kr på CDON)

- KMS California FreeShape Hot Flex Spray (Jessicas Hårstudio eller 219 kr hos Lyko)
- KMS California Curlup Wave Foam (Jessicas Hårstudio eller 199 kr hos Lyko)
- KMS California Hairstay Medium Hold Spray (Jessicas Hårstudio eller 169 kr hos Lyko)

- Presentkort på Elgiganten eller A6
- Seche Vite topplack (120 kr på Kicks)
- Dior J'Adore (Kicks, vet ej priset)

Mina mål 2012

Jag har inga nyårslöften, men jag tänkte göra en lista på mål som jag vill uppnå under året. Det är mest saker jag inte unnat mig, som jag vill införskaffa och utöka mina kunskaper kring detta.


Jag vill:
- Få igång min beautyblogg (har vart på gång sedan mars 2011...)
- Köpa ett porträttobjektiv till systemkameran, och en självutlösare (om det går till 1000D:n..?)
- Skaffa mig en webcam som jag kan använda till nya beautybloggen.
- Köpa tillbehör till systemkameran, som ljustält, reflexskärm m.m.
- Köpa nagellack från USA, t.ex. China Glaze och OPI.
- Köpa ett set clip-on hårförlängning.

Ny förvaring till sminkborstarna

För ett tag sen, ja rätt längesen nu, var jag på IKEA och köpte två glas till mina sminkborstar. Jag har bara inte fått ändan ur, och börjat använda dom. Dom har stått tomma på databordet. Allt mitt smink ligger ju annars i min verktygslåda från Jula. Nåja, nu var jag trött på att alla borstar ligger huller om buller och jag inte hittar just dom jag söker. Så nu är alla borstar samlade i glasen! Blev jättebra. Jag har numera superbra översikt, och hittar direkt den borste jag söker. Detta var tänkt som en temporär lösning. När vi flyttar sen (bara 25 dagar kvar!!) så hade jag tänkt skapa en riktig sminkhörna. Får se hur det blir då. Men jag gillar glasen, så de får kanske följa med!

Små borstar i ett glas och stora borstar i ett annat.

Glasen heter SKOJA och kostar 9 kr. Svagt färgade i någon röd/rosa/lila nyans.

Duchess i sin älskade kattmöbel

Åh, jag är så glad att jag bestämde mig för att köpa denna kattmöbel till Duchess! Hon verkligen älskar den! Hon ligger oftast i den lilla hammocken. Ibland på den översta plattan, och någon enstaka gång gömmer hon sig i huset. Denna kostade mig 400 kr på Blocket. Ett mycket bra fynd! Har länge velat ta en bra bild på henne när hon ligger där, och idag när jag ändå hade systemkameran på stativet så passade jag på. Visst är hon söt?

Ut med juldesignen

Nu är julen över. Det är ett nytt år. Det är dags för en ny bloggdesign. Jag har dock ingen lust, ork eller fantasi, så här ser ni min flummigaste design hittills. Kanske är lite små färgjusteringar kvar, men såhär blev den. Hiss eller diss?

Nu är Donna hemma igen!

Det är så skönt att ha vår lilla mysvovve hemma igen! Hon verkar själv väldigt nöjd. Hon har ju nu bott hos min storasyster med familj en runda innan jul, och sen mellan jul och nyår. På nyårsafton var hon visst så rädd så hon gömde sig i deras bastu. Min snälla svåger gjorde henne sällskap. Men nu är hon hemma igen, och hon la sig direkt tillrätta i sin fåtölj. Nu ligger hon och sover nöjd i datarummet.

RSS 2.0