Tröttast AB..

Jag har tagit tjänstledigt i två veckor för att fortsätta min utbildning. I augusti började jag ju att utbilda mig till nagelterapeut, jag gick då grundkursen. Nu har jag äntligen fått ändan ur och kommit igång med gelékursen! Det är tur att man kan dela upp utbildningen i separata kurser. Hade inte vart lätt att ta låång tjänstledighet från jobbet.. ;)

Det blir långa dagar. 6-18. Då är jag trött och vill bara slappa och mysa i soffan. Då blir det extra mysigt när Duchess vill gosa hos mig. Hon är ju egentligen ingen knäkatt, hon ligger hellre bredvid. Men husses famn verkar vara mysig. Men matte duger inte. Men ibland kommer hon till mig med. Och det är extra bra om man kan muta henne med värmefilten.. ;)

Mina Melodifestival-favoriter

Eftersom vi inte har någon tv så har jag inte kollat på Melodifestivalen i år. Men nu har jag kört ett race på SVT Play och kollat igenom alla deltävlingen. Även om jag tycker att Melodifestivalen blir sämre och pinsammare för varje år som går, så finns det i alla fall några guldkorn. Här har ni mina tankar och favoriter bland några av årets bidrag! (OBS! Bilder lånade från svt.se.)


GULDKORNEN:

Dead by April - Mystery
Jag gillar udda bidrag, så länge de är seriösa. Dead by Aprils bidrag rockar fett, och jag rådiggar sångarens mjuka stämma.
Loreen - Euphoria
Herregud, vilken röst och vilken låt! Helt klart en av mina favoriter. Låten känns världsvan, och jag tror absolut att den skulle kunna vinna ESC. Hela framträdandet var riktigt bra! Heja Loreen!
Top Cats - Baby Doll
Jag kanske är lite rockabilly, för jag diggar denna låten! Skön rytm, man blir glad och vill bara skutta runt! Kanske inte är ett vinnande koncept för ESC, men jag gillade den i alla fall!
David Lindgren - Shout It Out
Jajamän! Nu börjar vi snacka musik! På med strålkastarna och lite dunka dunka! Sjukt bra beat i låten. Jag diggar kostymen! En av mina personliga favoriter, vars låt kommer hamna på min spellista!
Molly Sandén - Why Am I Crying
Kära lilla Molly. Vilken tjej! Ja, fast nu är hon ju faktiskt inte så liten längre. Och det märks! Hon har vuxit upp till en otrolig artist! Jag satt som klistrad hela låten! Fantastisk låt, fantastisk inlevelse, och vilken stämma tjejen har! Hon sjunger otroligt vackert och är så himla söt! Denna är, tillsammans med Loreen, min favorit till ESC!
Dynazty - Land Of Broken Dreams
Jag är absolut ingen hårdrockare själv, men av någon anledning tycker jag att rock funkar skitbra i schlagersammanhang! Förra året framförde Dynazty en cover på Anna Bergendahls fiasko "This is My Life". Sjukt bra version! Hade vi skickat dom istället för Anna kanske vi hade vunnit! Dynazty; ni har talang! 
Danny Saucedo - Amazing
Jag vet inte vad det är med denna kille, men populär är han! Jag har inte mycket till övers för flickfavoriter, men Danny kan showa! Jag rådissar Eric Saade, och tror stenhårt att Danny kan vinna ESC! Han är charmig, har en grym röst med coola moves. Han kan ta Europa med storm!


ÅRETS FIASKO


Björn Ranelid feat. Sara Li - Mirakel
HAHAHA! Vilket sjukt skämt!! Detta är lätt årets fetaste fiasko! Det där var ingen sång! Han bara stod och babblade massa skit! Tror minsann att han somnade i solariet också... Hade man bara använt Sara Li's del och gjort en sång av det så kanske man hade varit något på spåren. Men detta... Jag fattar inte... Vill det svenska folket att vi ska bli förnedrade i ESC? Igen? Skärpning! Ut med Ranelid!


ÖVRIGA TANKAR


Jag vet att svenskarna har fallit för Sean Banan, men jag tycker att han är lam, och folkets kärlek slutar vid svenska gränsen. Han är för intern för att skickas till ESC. Maries låt var faktiskt helt okey, men kändes klen.

Jämfört med Ranelid så är Thorsten Flincks låt bra. Svensk trubadur med riktig känsla. Helt okey. Lotta och Krister i all ära (själv är man ju uppvuxen med dansband och mina föräldrar älskade säkert denna låten) men uppträdandet var stelt, och Lottas röst inte på topp. Håll er till svensk musik. Tycker faktiskt inte ni förtjänar att vinna, men jag gillar er ändå! <3

Youngblood ska tydligen vara Fredrik Kempes handplockade nya supergrupp. Nja, tveksamt. Inte en enda av dom har en unik fantastisk röst. Som pojkband var de rätt lama.. Att Lisa Miskovsky gick till final var verkligen otippat.. Återigen; ett ganska trist bidrag...

Detta var några av bidraget jag valt att uppmärksamma. Det mesta är skit... Men Sverige har ju för många många år sen valt att skippa hela grejen med ESC, och istället trycka in så många låtar de bara kan varje år som senare är tänkta att tjäna pengar i radio... Alltså; kvantitet före kvalité, vilket jag tycker suger. Sverige är det enda land som inte längre bara har EN tävling med ÅTTA bidrag. Alltså; allt för att tjäna pengar. Och detta med att de varje år hanterar kritiken kring just detta med att skämta bort det är fånigt.

Vettiga programledare har de också svårt att fixa. Inget ont om året programledare, men tacka vet jag Kristian Look och Björn Gustafsson! Mellanakter är tydligen också svårt att komma på något vettigt. Synd. Detta är mina tankar kring Melodifestivalen och årets bidrag. Vi lär få höra de flesta gå på repeat på radion inom en snar framtid, detta är ju trots allt dess egentliga syfte (helt min egen åsikt). Men jag är inte bitter! ;)

Trots all min negativitet kring detta event, så förblir jag en schlagerdiva som varje år hissar och dissar, kör all in med bling bling och smink a la transa (länge leve After Dark!) och låter traditionen leva vidare!

Jag jobbar och katten solar..

Igår hade jag massa bilder som skulle redigeras. Mycket till min beautyblogg. Den har ni väl inte missat? ;) Medan jag satt i soffan med laptopen i knät så låg Duchess så gott i sin korg och njöt av solen. Tänk om man ändå vore en katt. Så soft livet hade varit =)


Självhäftande prylar till badrummet

Köpte dessa prylar på Clas Ohlson. Alltså, hur smidigt är inte detta? Vi vill inte gärna börja borra i det nya kaklet. Speciellt inte i det stora badrummet där vi har planer på att byta ut möblerna så småningom. Hur som! Har tre 2-pack med självhäftande krokar. Letade efter en toahållare på A6, det hade vart super! Men hittade inget.. Men på stan hittade jag en! Och dom är verkligen superfina! Ingen billig plastskit. Det här är tunga rejäla grejer. Asnöjd! Köpte även en korg med sugproppar. Man skruvar på krokarna så bildas ett vakuum som håller fast korgen. I like a lot!

Krok 2-pack, 25 kr. Självhäftande i borstat stål.


Självhäftande toalettpappershållare i borstat stål, 189 kr.


Korg från serien VacLoc., 99 kr.

Stackars lilla Donna...

Sent igår kväll upptäckte vi att Donna hade skadat sin tass... Hon hade fått för sig att totalt bita sönder en av sina klor... Pulpan var helt blottad, nästan hela klon var borta. Bara en liten bit kvar som hängde löst... Vi ringde imorse till Djursjukhuset och fick en tid en timme senare. Det var inget livshotande såklart, men stackars Donna hade ju ont.. Hon fick lugnande så att doktorn kunde ta bort resten av klon och kapseln runt pulpan. Sen fick hon bandage och började vakna till liv.

Det var en väldigt ynklig hund vi fick med oss hem. Hon har gnällt hela dagen. Hon har haft svårt att slappna av, och trots smärtstillande har hon gnällt plågat och haltat. Nu har vi gjort rent pulpan och gett henne nytt bandage som hon ska ha över natten. Imorgon är Henke ledig, så då slipper hon bandaget och han håller ett vakande öga över henne så hon inte slickar på såret. Det läker ju bäst om det får luftas.

Myskväll med Disney

Henke jobbar ikväll, så då tänkte jag passa på att mysa ner mig i soffan och titta på Disney! Henke och jag följer slaviskt Supernatural, men när han jobbar kväll kan vi ju inte titta på det, så då passar jag på att titta på tecknat! ;) Jag är en riktig sucker för Disney, och igår lyssnade jag på Disney-musik när jag bloggade och redigerade bilder, och fick ett sånt otroligt sug att se på film! Nu är jag redo, vi får väl se ifall Duchess vill mysa lika mycket som i lördags... <3


Ny vecka med vackert vinterväder

Det har varit riktigt mysigt vinterväder de senaste dagarna. Det har inte varit jättekallt. Solen skiner för fullt. Snön gnistrar på marken. Eller, kanske inte mitt i Jönköping, men när jag åkte från Aneby till Tranås idag så såg man det vackra landskapet i den starka morgonsolen. Vackert.

Nu är det snart slut på lunchrasten, och dags att börja jobba igen. Helgen som gått har varit lugn, har mest varit hemma och myst. En snabb sväng på stan med Erika, annars lugnt. Har inte så mycket planerat för resten av veckan heller. Skönt.

Donna fick ett grisöra!

Vilken lycka! Hon trippade stolt med sitt grisöra till mattan! Jag hade dock ingen som helst lust att hon skulle äckla ner min nya ryamatta, så jag la grisörat på hennes lilla pläd. Kan ju inte påstå att hennes mage mådde jättebra av detta, men ibland förtjänar man ändå en liten treat.. ;)



Resan bokad till Amsterdam!

Hallelujah! Gud så kul det kommer bli! Vid valborg drar jag och Erika till Amsterdam! Då firar holländarna drottningens dag (Koninginnedag). Alla klär sig i orangea kläder, hattar, solbrillor, you name it! Det festas i flera dagar, och i år kommer vi joina dom! Har till och med en orange klänning! ;) Jag tyckte att det var så sjukt kul förra året när vi var där vid Gay Pride, så detta kommer bli EPIC!


Reguliersdwarsstraat


Museumplein
Museumplein

Rembrandtplein

Svinkallt och snorhalt...

Igår hade vi kombinerad födelsedags- och inflyttningsfest. Jag fyllde ju år i januari =) Det var en väldigt trevlig kväll med mycket folk. Fick fyra blommor, varav tre var orkidéer, lite kul! Jag är mästare på att ta död på växter, lyckas till och med med kaktusar, så det ska bli intressant att se hur länge jag lyckas hålla dessa vid liv!

Tillbaka till rubriken.. Vi åkte in till krogen, men det var överfullt så jag promenerade hem. Det var svinkallt, fick veta idag att det säkert var runt -23 grader igårkväll.. Och då hade jag glömt mössa, halsduk och vantar hemma... Det tar kanske 10 minuter för mig att gå hem från stan. Och, självklart, lyckas jag halka på en isfläck säkert inte mer än fem meter från dörren! Jag föll som en fura rakt ner i asfalten på alla fyra! Resultatet: En blodig värkande hand och två blåslagna knän... Kan man ha mer oflyt? Fem meter från dörren!

Aja, nu är det dags att sussa. Imorgon väntar en låång dag på jobbet. Jobbar 8-18... Men är hemifrån mellan 6-20... *gäsp* Så nu ska jag halta bort mot sängen med min värkande stackars hand..

Det må se fjuttigt ut, men det gör ont som satan. 

Mina blåslagna knän. Det ena knät är svullet och ömt... Ajaj.. Ta det lugnt på isen!

Klänning från Bonprix

Alltså, hur söt är inte denna klänningen på en skala då?? Och den kostar bara från 139 kr! Jag menar, är det ens möjligt? Jag tror tyget är av den lite stelare billigare kvalitén, men vem bryr sig? Den är supersöt och kostar mellan 139-299 kr beroende på utförande. Jag är sjukt sugen på den ljusgula. Gult kommer ju stenhårt nu till våren! Vad tycker ni? Hiss eller diss? Har ni erfarenheter från Bonprix sedan tidigare?

Totalröjning på schemat!

Det var så sjukt kul att jobba igår! Det var nästan som att få semester från flytten.. ;) Men idag är jag ledig igen. Anledningen är enkel; onsdagar är alltid min lediga dag. Så idag är planen att ALLT ska plockas upp och göras iordning. Har kommit igång med kök och vitrinskåp. Nu är det bara några kartonger kvar, och alla kläder.. Men det kommer nog att gå vägen!

Höll på att få böter på Clion, igen... Den stod kvar på Torpa nämligen. Idag är det första helgfria onsdagen i månaden, vilket innebär att man bara får stå parkerad på ena sidan av gatan. Detta hade vi helt glömt, plus att vårt parkeringstillstånd gick ut igår... Så vi rusade upp till Torpa kl 10 (parkeringsförbudet gäller 9-13) och ser lapplisan gå runt med massa boter, som vanligt. Vi hade tur. Bilen stod på rätt sida av vägen. Så det var bara att köra iväg... =) *puh*
Efter 12 timmars sömn inatt (fullkomligt underbart!) så har man energi till att röja undan allt!
RSS 2.0