Jag drar iväg till Amsterdam!

När solen stiger upp är det snart dags för mig att gå på planet till Amsterdam! Jag och en vän ska dit över helgen och fira Queens Day. Så det blir inte mycket bloggande över helgen. Jag är hemma igen på tisdag kväll, så då kanske jag hinner slänga upp ett inlägg. Hade tänkt att göra några tidsinställda inlägg till er, men har helt enkelt inte hunnit.. Nu tänker jag försöka sova i alla fall två timmar innan det är dags att packa ihop sig och åka mot flygplatsen. Så hoppas att ni får en trevlig helg och valborg, så syns vi nästa vecka! =)

Vi har köpt varsitt fjäderörhänge i orange, helgens bravader i ära! Finns här för  159 kr/st.

Ösregn och regnbågar

När jag åkte från jobbet igår öste regnet ner. Så skönt att åkta buss då! Hatar att köra bil när det är dåligt väder. När jag var nästan halvvägs hemma (har 7 mil att åka) så såg jag en grymt stor regnbåge över en äng. Den var verkligen stor och väldigt tydlig. Och jag vet nu att skatten ligger i hörnet av ängen, intill skogen! ;) För jag har då aldrig förr sett så tydligt en regnbåges början till slut.

Imorgon är min lediga dag. Då ska jag in till stan en sväng för lite småshopping. Drar ju till Amsterdam i helgen med en kompis (!!) för att fira Queens Day med holländarna, och då måste jag ha något oranget att ha på mig! Ska bli skönt att gå på stan själv. Då får man mer gjort och går bara dit man själv vill. Gillar't! Nu tänkte jag avsluta kvällen med att börja lite med storasysters bloggdesign. Får se hur mycket jag får gjort ikväll.

Jag tar en halv kopp kaffe, tack.

Åh, vad jag diggar min halva kopp! Den är så klockren! Jag vet att jag har nämnt den någon gång innan. Jag köpte den på loppis för typ tre kronor. Kanske inte använder den jätteofta, men när någon ber om en halv kopp kaffe är det självklart att den serveras i denna kopp! ;)

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Har ju vart sjuk typ en vecka nu.
Men nu börjar det äntligen gå åt rätt håll! Har blivit medbjuden till två fester, men det får bli en lugn hemmakväll med djuren. Vill inte riskera att bli sämre igen, nu när jag äntligen börjar bli bättre! Frågan är bara vad man ska hitta på.. Har redan hunnit gå igenom de flesta serier och filmer värda att se här hemma.. Aja, jag kommer nog på något!

Tamburmajor till hallen?

Nu har vi bott i nya lägenheten i snart 3 månader, och vi har ännu inga krokar i hallen! Vi har egentligen aldrig tid att tillsammans åka och titta efter inredning, men nu börjar det ju bli löjligt.. Inga gardiner har vi heller fått upp. Lider inte av det mer en den extremt starka morgonsolen rakt in i sovrummet som förvandlar rummet till en bastu.. Annars är det lugnt.. ;)

Hur som! Vi vill undvika att borra i väggarna så gott det går. Det plus att vi (läs: jag) inte hittar några krokar som vi gillar, gör att jag har börjat fundera på om vi ska skaffa en tamburmajor istället. Henke tyckte att det verkade vara en bra idé. Även om det inom det området är svårt att hitta något som faller i smaken utan att kosta skjortan, så har jag i alla fall hittat en kandidat:

Möt Tage! Tamburmajor från Mio för 549 kr. Helt okey, eller hur?

Hundaveln på 100 år.

Vad har människorna fått fram genom hundaveln de senaste 100 åren? Jo, sönderavlade hundar som lider. Man avlivar friska hundar för att de "följer inte standarden", men fortsätter avla på de djur med mutationer. De som varken kan para sig eller föda naturligt, inte kan stödja på sina egna ben, inte kan andas, får alla möjliga infektioner och sjukdomar som leder till döden. Dokument Utifrån visar klockrent hur aveln har gått från fungerande friska hundar till enbart utseende de senaste 100 åren.

Britain's Truly Got Talent!

Jag råkade snubbla över några klipp på Youtube från Britain's Got Talent. Dessa fastnade jag för! Första videon fick mig att gapskratta i slutet! ;)

The Chippendoubles


Twist & Pulse


Stevie Starr


Connected

Äntligen fick matte lite Duchessmys! <3

Det händer inte så jätteofta, men ibland kryper hon upp i min famn och spinner gott.

JAA! Äntligen kom mobilskal nr 2!

Åh, så lycklig jag är idag! Efter lång väntan kom äntligen mitt andra mobilskal! Jag beställde ju två mobilskal på eBay, för 75 kr. Det ena skeppades från England och kom fram efter strax över en vecka. Det andra skeppades från Hongkong, och då det inte dök upp började jag frukta att det försvunnit någonstans på vägen. Mailade säljaren som beklagade sig hjärtligt och bad mig vänta en vecka till, då det kan krångla i tullen. Mycket riktigt, till slut kom det fram! Det tog "bara" fem veckor! ;) Men jag är glad ändå, för det är såå superfint! Jag ville verkligen ha detta till Amsterdam nästa helg, så jag är glad att det i alla fall kom innan dess! 50 kr kostade denna perfekta mobilplånbok! =) Det följde med en liten handledsrem också..

Varning för bildspam på min nya älskling! ;)




Husse är Duchess favorit

Det är uppenbart att Duchess föredrar att ligga och mysa hos husse. Mig kan hon sova hos ibland, men när det gäller att mysa sådär mitt på dagen så är det husse som gäller. Vare sig han jobbar vid datorn eller softar i soffan så kryper hon upp i hans famn och spinner. Mig stannar hon då aldrig sådär hos... Men jag är inte bitter! ;)

Festligt värre

Jag vill verkligen ha lite roligare toppar! Jag har helt enkelt för många klänningar... Skulle jag vilja ha jeans eller kjol så har jag inget att ha till. Köpte ju två toppar från New Yorker, som jag är sjuukt glad för! Men lite annat skoj hade ju inte vart helt fel! Kikade runt på Bonprix's hemsida. Där hittar man alltid fina kläder till bra priser!

AATJOO! Nej, nu är det dags för sängen.. Näsan är röd och rinner och halsen svider. Har åkt på en förkylning som bara blir värre. Var som en zombie mestadels på jobbet idag. Hade ingen ork alls, och använda huvudet var det inte tal om. Henke blev smittad först och låg däckad hela påsken. Jag klarar mig nog lindrigare undan, men det är inte skoj för det... Hoppas det blåser över snabbt...

Gårdagens shopping

Igår blev det en liten snabbrunda på stan med lillasyster i det gråa vädret. Var ute efter lite nya nagellack och billiga partytoppar. Vet inte hur mycket "party" det blev, men hittade i alla fall två toppar på New Yorker. Om jag gillar blått? Jepp.. ;)

Tryck på knappen!

Ni bara måste se denna video! Otroligt roligt sätt att göra reklam för en ny tv-kanal!

450 bilder som ska redigeras

Ja, det är väl bara till att sätta igång! Har 450 bilder som ska rensar och redigeras. Jag tar mig en kopp Kahls-kaffe och en kolakaka från konditoriet nedanför oss, sätter på musiken och tar itu med hela högen med bilder som ska fixas!

Testar nya objektivet på Duchess

Duchess fick bli min första försökskanin. Jag gillar verkligen mitt nya objektiv! Bilderna blir så bra utan att man behöver göra så mycket. Tänk så bra det kan bli när jag faktiskt lär mig hantera kameran ordentligt! ;)

Behöver nya möbler till balkongen

Helt plötsligt har vi alldeles för många balkonger! Och alldeles för få möbler.. Vi har ju två stora balkonger, varav den ena egenltligen blir två balkonger då halva är inglasad och en dörr skiljer de båda delarna åt. Den inglasade delen har vi våra rottingmöbler som vi hade även till den gamla balkongen. Till den andra stora balkongen skulle jag vilja ha rejälare möbler i trä, utan att det blir för dyrt. Detta har jag spanat lite på:

Äntligen ett nytt objektiv!!

Alltså, fatta hur glad jag vart idag! Älsklingen köpte ett objektiv till mig! Vi var uppe på Elgiganten idag för att köpa lite smått. Henke hade vart inne i 3-butiken och passat på att binda upp sig till deras supererbjudande de kört på nu. Deras all-inklusive-abonnemang för 699 kr/månad som just nu kostar 349 kr/månad. Så passade han på att skaffa sig en sån där förbaskad iFån..... Haha, nej jag tillhör inte iPhones fanclub.. ;) Sååå, han köpte displayskydd och skal inne på Elgiganten med sin personalrabatt. Jag ville ha nya hörlurar till min mobil. Gillar inte såna man stoppar i öronen.. Fick sjysst rabatt på dom också.

Så frågade Henke killen som jobbade där om de fått in objektivet som jag velat ha i typ ett år! Det hade varit slut ett tag (inte för att det gjorde något, jag hade ju inte råd ändå...) Men nu hade de fått in det, så då sa Henke: "Bra, då tar vi ett sånt också". Jag försökte stoppa honom och sa att jag har ju inte råd. Fick då till svar: "Kanske inte, men jag har råd". Min underbara pojkvän! Det är faktiskt inte så ofta vi köper dyra saker till varann, men han visste väl att jag trånat lääänge efter detta objektiv, men låtit bli att köpa det då andra saker vart tvunget att gå före.. Men nu är det mitt! =)
RSS 2.0