Donna tittar på Prinsessan & Grodan

Födelsedagsfest!

Igår var det födelsedagsfest här hemma för lilla mig, och det kombinerade vi med en inflyttningsfest! Hade räknat med minst 15 pers, men det slutade med det dubbla! Massa folk, relativt lugnt. Kul fest!
Lite presenter jag fick:
Två sorters kaffe, te, tesil, två armband, blommor (ej på bild).
The Body Shop paket 1: jättefin spegel, doftprov på White Musk, duo ögonskugga och glittereyeliner.
The Body Shop paket 2: necessär med body butter, body scrub, shower cream (Shea) och tvättsvamp.

Kan ju passa på att slänga upp en bild på några av presenterna från släktkalaset den 16e! =)

Choklad från farmor, badbomber och skumbad från lillasyster och små hjärtan från brorsdöttrarna.
Fick även en supermysig värmefilt av storasyster, svåger och Henke =)
Vidare fick jag presentkort av farmor, bärbar hårddisk av Henke m.m.

TiKei's Rebel

Igår gjorde jag en sminkning där jag använde fyra (!!) skuggor. Jag har annars en förkärlek till en skir skugga på hela locket, that's it. Men nu testade jag lite fler!

Skuggornas placering:
Rebel - På hela ögonlocket
Serenity - Inre ögonvrån
Princess - I globlinjen
Gothic - Över eyelinern på övre och undre fransraden

Serenity

Gothic

Rebel

Princess

Hur kunde du?

När jag var valp, underhöll jag dig med mina egenheter och fick dig att skratta. Du kallade mig ”ditt barn”, och oavsett antalet skor jag tuggade sönder, och några totalförstörda kuddar, blev jag din allra bästa vän.

 

När än jag var ”dum hund”, pekade du ditt finger mot mig och frågade ”Hur kunde du?”- men sen mjuknade du och la mig på rygg och gosade med mig.

 

Det tog ett litet tag längre för mig att bli rumsren än väntat, för du hade väldigt mycket att göra, men vi fixade det tillsammans.

 

Jag kommer ihåg nätterna när jag låg tätt intill dig och lyssnade på ditt snarkande, lyssnade på ditt stadiga andetag och hemliga drömmar, och jag tänkte att livet kan inte bli mer perfekt än så här.

 

Vi gick långa rundor i parkerna, åkte långa bilturer och stannade för att äta glass (jag fick bara våfflan för ”glass är inte bra för hundar” sa du).

 

Jag tog långa tupplurar i solen då jag väntade på att du skulle komma hem vid slutet av dagarna. Stegvis började du spendera mer tid på arbetet och du satsade på din karriär, och du lade mycket tid på att leta efter en ”människo” vän. Jag väntade tålmodigt, tröstade ditt brustna hjärta och förstod dina besvikelser, klagade aldrig på dåliga beslut, jag viftade på svansen och visade glädje då du kom hem och när du blev kär blev jag lycklig för din skuld. Hon, numera din fru, är inte en ”hund-människa”- men trots det välkomnade jag henne till vårt hem, och visade tillit och lydde henne.

 

Jag var lycklig därför att du var lycklig.

 

Sen kom människobarnen, och jag delade din glädje och lycka. Jag var fascinerad över deras små fingrar, hur dom luktade och jag ville ta hand om dem jag också. Det var bara det att du och Hon var oroliga att jag skulle skada dem, och jag fick spendera mesta delen av min tid bannlyst till ett annat rum eller en hundbur. Åh vad jag ville älska dem, men jag blev ”fånge i kärleken”. När dom blev äldre blev jag deras vän. Dom hängde i min päls då de försökte stå på sina egna ben, petade fingrar i mina ögon undersökte mina öron, och kysste mig på nosen. Jag älskade allt som hade med dem att göra och deras beröringar - ditt kel med mig var numera så sällsynt- och jag skulle försvara dem med mitt liv och det så behövdes.

 

Jag smög ner i deras sängar om natten och lyssnade till deras oroliga andetag och hemliga drömmar, och tillsammans väntade vi på ljudet av din bil på uppfarten.

 

Det var tider då andra frågade om du hade hund, och du visade stolt dem foto av mig som du bevarade i din plånbok och berättade historier om mig. Dom senaste åren svarade du bara ”Ja” och bytte sen samtalsämne.

 

Jag hade gått från att vara ”Din hund” till ”bara en hund”, och du undvek alla kostnader som hade med mig att göra.

 

Nu har du en ny karriärsmöjlighet i en annan stad, och du och De ska flytta till en lägenhet där husdjur inte är välkomna. Du har tagit det rätta beslutet för din ”familj”, men där var tider då JAG var din enda familj. Jag var jätte glad över bilturen (som i början av vårt ”förhållande”) tills vi kom fram till djurhemmet. Det luktade hund och katt, rädsla, och hopplöshet. Du skrev under lite papper och sa ”Jag vet att ni kommer hitta ett fint hem till henne”. Dom skakade på huvudena och gav dig en ansträngd blick. Dom förstår verkligheten för en medelålders hund, även med ”papper”. Du var tvungen att ansträngt rycka din sons händer från min päls under tiden han skrek ”Nej pappa!!! Snälla låt dom inte ta min hund!” Och du var orolig för honom, och vilken hemsk erfarenhet du precis gett honom angående lojalitet, vänskap, och respekt för liv! Du gav mig en ”hejdå” klapp på huvudet, undvek mina ögon, och artigt vägrade du ta mitt halsband och koppel med dig. Du hade en tid att passa, och nu har jag en också. Efter att du gått sa de snälla flickorna att Du säkert visste om att du skulle behöva lämna bort mig för flera månader sen men att du inte gjort några försök att hitta ett bra och mysigt hem.

 

Dom skakade sina huvuden och sa ”Hur kunde Du?” Dom är så snälla mot oss som deras upptagna scheman tillåter.

 

Dom matar oss, naturligtvis, men jag tappade aptiten för flera dagar sen.

 

I början då någon passerade min bur, bubblade det i magen och jag tänkte och hoppades att allt detta bara var en ond dröm och att du kommit tillbaka för att hämta mig, eller så hoppades jag att det var NÅGON som brydde sig, NÅGON som kunde rädda mig.

 

När jag förstod att jag inte kunde konkurrera med den glädje de söta valparna visade så gav jag upp och satte mig i ett hörn och väntade.

 

Jag hörde fotsteg från korridoren när hon kom till mig i slutet av dagen, och jag följde henne snällt i korridoren in i ett separat rum.

 

Ett obehagligt tyst och tomt rum. Hon satte mig på ett bord och smekte mina öron, och sa till mig att jag inte behövde oroa mig. Mitt hjärta dunkade av förväntan och spänning för vad som nu skulle hända, men det var också en känsla av frihet och lätthet. ”Kärlekens fånge” hade nu kommit till sitt slut. Av min natur var jag orolig för henne.

 

Jag kände igen obehaget och tyngden hon bar, och det känner jag till, på samma vis jag kände till alla dina obehag och ledsamhet. Artigt och snällt band hon ett band runt mina framben samtidigt som en tår föll längs hennes kind. Jag slickade hennes hand på samma vis som jag brukade trösta dig för många år sedan. Vant stack hon in nålen i min åder.

 

När jag kände sticket och den kalla vätskan som for genom min kropp, la jag mig tröttsamt ner, såg in i hennes vänliga ögon och mumlade ”Hur kunde du?”. Kanske förstod hon mitt hundspråk för hon sa ”jag är så ledsen ”.

 

Hon kramade mig, och förklarade snabbt att det var hennes jobb att se till att jag kom till en bättre plats, där jag aldrig mer skulle bli ignorerad, slagen, övergiven, eller behöva försvara mig själv- en plats med mycket kärlek och ljus, så väldigt annorlunda än den här platsen på jorden. Och med den sista lilla kraften jag hade, försökte jag visa henne genom att vifta på svansen att mitt ”Hur kunde du?” inte var riktat mot henne.

 

Det var du, min älskade husse, jag tänkte på.

 

Jag glömmer dig aldrig och kommer vänta på dig i all framtid.

 

Måtte alla i ditt liv fortsätta vara så lojala mot dig som jag har varit!

 

Författare: Okänd

The Blind Side

Såg just The Blind Side. Vilken sjukt bra film! Verklighetsbaserad. Sjukt sjukt bra!
Kan verkligen rekommendera alla att se den!

Barnvakt och kortspel

Idag på eftermiddagen var vi barnvakt åt mina systerbarn. Systersonen spelade PS3 och systerdottern ritade i sina målarböcker och byggde hus av våra prydnadskuddar =) Hon byggde ett hus till Duchess, som snabbt blev populärt!

Sen kom storasyster med sambo hit. Vi åt taco och spelade Kort & Lång medan barnen fortsatte med sitt. 
Bjuder på en bild där jag byggt in systerdottern i sitt hus! =)

Dags för sotning!

Jag har hittat till Helen Torsgårdens uuunderbara beautyblogg! Hon är utbildad makeup artist, och gör så sjukt snygga makeuper!

Hon visar bland annat hur man gör en riktigt snygg, snabb och enkel sotning. Igår när vi firade fem år här hemma ville jag testa denna sotning. Jag körde en lite annan teknik. Helt okey för att vara första försöket, även om det inte blev lika snyggt som hennes ;) Detta blev resultatet:

Jag har använt TiKei's mörkbruna Mocca och den svartglittriga Nightmare från MUS.

5 år tillsammans!

Idag firar jag och älsklingen hela 5 år tillsammans! <3 Sjukt, vad tiden går fort! =)

Trött.....

Idag har jag varit riktigt trött... Jobbade 10-13. Må låta futtigt, men jag var väldigt mör i axeln efter dagens pass... Efter jobbet åkte jag till Ikea och Rusta för att köpa lite småskit till lägenheten. Vill ha en byrå till badrummet, men hittar ingen! *suck*

Åkte sen till Kålgården för att tömma det sista i lägenheten. Blev några lampor kvar bara. Var hemma runt kl 18. Somnade i soffan med min underbara värmefilt jag fick i födelsedagspresent. (Jag fyllde 26 år i söndags, bloggar om detta en annan gång...) Vaknade runt kl 20, åt Henkes sista pizzabit. Somnade om igen. Vaknade runt kl 23. Hämtade tvätten. Åt lite smörgåstårta. Och nu tänker jag sova igen!

Flytten har verkligen tagit på kroppen... Plockar upp grejer och pular dagarna i ända. Känns som om det inte finns något slut på det... Idag strejkade jag. Ska försöka bli färdig imorgon...

Kan ju tillägga också att jag sov typ tre timmar inatt.. Vår nya säng är så grymt najs! Bästa sängen jag nånsin sovit i! Dock kände jag mig utvilad efter kanske tre timmar, så från kl 6-9 imorse låg jag vaken...

Nej, nu kallar sängen...

Flytten är i full gång

Idag har pappa varit här med släpet. Han, Henke och Henkes kompis slängde skräp på tippen. Sen lassade vi släpet fuuuullt med kartonger! Åkte till Torpa, lassade ur allt. Mor och lillasyster kom förbi, de ville titta på lägenheten. Henke och kompisen åkte iväg för att äta. Vi andra ställde iordning alla kartonger i rätt rum. Pratade lite. Tog en snabb visning genom lägenheten =)

Men än är vi inte klara. Ska nu slänga ihop en flyttkartong till, eller två. Eventuellt åka upp till jobbet och fixa lite banankartonger. Sen imorgon kommer flyttfirman hit kl 9. Då flyttas alla möbler, och några kartonger som vi ska packa ihop ikväll. Det allra sista tar vi med bilen på lördag kväll, och då flyttar vi in på Torpa! =)

Foto-sabotören

Behöver jag ens säga att Duchess smög på mina produkter när jag skulle fota sminket idag??


Ny design på bloggen!

Visst är den nya designen snygg?? Efter många timmar, och mycket strul senare, så fick jag äntligen till designen! Denna typen av design är egentligen menat för blogspot.com, om jag förstått saken rätt... Vilket gör att den var superkrånglig att få till på blogg.se. Efter många återvändsgränder så lyckades jag, och insåg hur lätt det egentligen var!

Ska dock byta ut headern, rubrikerna och lite annat så det passar med den nya designen.

Designen är hämtad från Scrappin' Blogs.

TiKei's Nirvana och Gothic

Äntligen fick jag till en makeup när det fortfarande var dagsljus! Lycklig! Efter att jag slutat jobbet kl 12 fick jag stressa hem. Hade en fikadejt kl 13. Skulle då hinna sminka till mig, byta om och äta. På 30 minuter... 

Drog av tio snabba bilder i rad, och några snabba på ögonskuggorna. Tyvärr blev de bästa lite suddiga...

Jag har lagt Nirvana i ögonlocket. Ramade in ögonen med en svart gel eyeliner från Face Stockholm. 
Sen duttade jag Gothic över eyelinern, för ett mattare resultat. Så kommer man närmre vattenlinjen.

Älskar, älskar, älskar denna gröna skugga! Klår både Illusion och Meadow!

Nirvana

Gothic

Gårdagens shopping

Igår var jag och Henke en sväng på A6. Tänkte shoppa upp mina presentkort som jag fått i julklapp. Men självklart, väl uppe på A6 så insåg jag att jag glömt presentkorten hemma! Men det blev lite shopping i alla fall, presentkorten kan jag ju alltid använda senare.

The Body Shop:
Shea Body Butter, 165 kr
Tvättsvamp, 30 kr
Make Up Store:
Eyedust Nightmare, rea 75 kr (ord. pris: 135 kr)
Angle Brush nr 110, 150 kr

Life:
Rosen Serien Läppcerat Lavendel, 119 kr

Note to self: Köp läppseratet med jordgubbssmak nästa gång, inte lavendel!
Köpte den med lavendel då jordgubb var tillfälligt slut..

Duchess kunde som vanligt inte hålla sig borta när jag fotograferar...

"Vadå? Jag har inte gjort nåt..."

Nu är djuren rena!

Både Donna och Duchess har fått sig en dusch nu. Donna har alltid varit lätt att duscha, numera går hon dessutom in i duschen självmant. Innan fick man släpa in henne, men väl inne var hon lugn. Men nu går det så bra så. Hon har krupit upp tätt intill husse nu för att få värme.

När Donna var klar gjorde jag rent handfatet. Usch, så smutsigt det var! Så här tätt inpå flytten så har man inte riktigt prioriterat städningen..

Sen tog jag mig an Duchess. Katter och vatten, vilken kombo... Försökte tvätta henne i handfatet. Det gillade hon inte. Så hon fick duschas. Höll henne i ett järngrepp med ena handen, höll fast duschstycket mellan knäna så andra handen kunde schamponera henne. Sen vart hon dyblöt, så försökte föna henne, men det gick inte heller hem. Så torkade henne så gott det gick med handduk.

Och jag har kommit fram till att jag borde duscha  Duchess oftare! För nu när hon halvtorkat har hon lagt sig tillrätta på min mage, och hon verkar inte ha en tanke på att flytta på sig. Så mysigt! Hon kan ju gärna krypa in under täcker eller filt, men i övrigt så ligger hon helst i närheten, inte på en... 

Intensiv flytt på g...

Ja, snart är det dags att börja packa ihop... Det kommer att bli intensivt!

Tisdag: Då kommer Sova att leverera vår nya säng till Torpa-lägenheten!
Fredag: Pappa har hyrt släpvagn, då flyttar vi all småskit och kartonger.
Lördag: Då kommer flyttbilen och hämtar alla stora möbler.
Söndag: Min födelsedag! Då blir det släktkalas hos mina föräldrar.
Måndag: Frosta av frysen och se till så lägenheten är tömd och allt är avstängt.
Onsdag: Då kommer städfirman och gör rent lägenheten. Skönt att slippa det!

Har även fått veta att hela lägenheten kommer få nya tapeter. Me like!
Hoppades på nytt i vardagsrummet bara, så det var goda nyheter! =)

Nähä... Nu ska vi ta ut Donna, sen åka och hämta nycklarna till nya lägenheten!

The Body Shop

Tänkte att jag skulle skriva en rad eller två om mina nya favoriter från The Body Shop. Jag måste erkänna att jag först blandade ihop dessa och använde dagkrämen på natten och nattkrämen på dagen. Det svarta locket lurade mig... =)

Vitamin E Nourishing Night Cream 50 ml, 175 kr och Vitamin E Moisture Cream 50 ml, 125 kr

Fullständigt avgudar denna nattkräm! Så krämig och fuktgivande med en diskret doft.
Känns helt underbart att smörja in sig, och man vaknar nästa dag ren och fräsch!

Dagkrämen är också väldigt skön. Inte lika perfekt som nattkrämen, men nära.
Inte lika vattnig som min gamla L'Oreal. Bra konsistens, håller huden fuktad.

Coconut Lip Butter 10 ml, 95 kr

Underbart läppbalsam! Använde innan ACO från Apoteket. Använde det dagligen. Men detta är underbart. Luktar gott, resultatet ser ut lite som ett läppglans. Enda nackdelen är att det inte hjälper mot mina spruckna läppar. Fick ett tips om Rosen Serien, så ska kolla upp deras läppbalsam. I övrigt gillar jag detta starkt!

TiKei's Vanity

Det blir inte många sminkinlägg nu under vintern. Det är så svårt att ta bilder som gör skuggorna rättvisa, plus att isande kyla ger rinnande ögon som gör att jag undviker att sminka mig så mycket.

Men nu när det är nollgradigt ute används sminklådan mer! Idag har det vart fika och bio med mina nära vänner systrarna Lundahl. Så idag, liksom i måndags, valde jag att använda Vanity. Detta är en grå-beige glittrig skugga som går aningen mot grönt. Superfin, diskret och passar verkligen min kalla bleka hy!


Vanity

Skulle bloggat idag...

Hade tänkt blogga redan igår faktiskt. Hade tagit bilder med kameran och allt. Och när jag skulle lägga in bilderna på datorn så dog kameran... *suck* Så då blidde det inget inlägg... Så skulle jag bloggat idag istället. Men så hade jag glömt att ladda batterierna till kameran! Bläää... Så nu laddas batteriet, och blogginlägget kommer upp imorgon istället!

Har vart supertrött idag, så snart somnar jag... Godnatt!

Royal Canin Veterinary Diet

Idag har jag äntligen vart hos veterinären och köpt kattmat till Duchess. När hon var kattunge fick ett väldigt dyrt foder. James Wellbeloved. Väldigt bra, men dyrt. Provade vårt foder på Lidl, Opticat. Det var bättre än väntat, men hon åt massor och avföringen var inge vidare..

När hon blev kastrerad fick vi med oss prover på detta veterinärsfoder från Royal Canin för kastrerade katter. Suuuuperbra! Efter proverna gick jag över till det "vanliga" Royal Canin fodret man köper i djurbutiker. Men njae.. Det vart inte lika bra. Så nu har jag köpt veterinärsfodret igen! Det är såå värt pengarna!

Sängstomme från Mio säljes!

Vi har ju köpt en ny säng (äntligen...) som kommer levereras i och med flytten till Torpa. Så då behöver vi inte den gamla sängen längre. Madrasserna ska slängas, men stommen är i riktigt bra skick, så den säljer vi.


Sängstomme köpt på Mio i ek. 180x200 cm. Säljes för 1900 kr.
Om så önskas kan eventuellt sängborden säljas med sängen. 500 kr/st.

Fika, shopping och Ikea...

Ja, så har min eftermiddag sett ut. Jag skulle ta ut Donna innan fem. Halt som attan ute... Hon hann kissa EN gång innan hon hörde en smäll. Då tvärvände hon hemåt, och höll på att dra omkull mig på köpet... *suck*

Insåg att jag skulle slå halvt ihjäl mig om jag gick in till stan. Så tog bilen och träffade vännerna för en fika. Vi invigde det nya fiket i stan, Espresso House eller vad det heter... Lite väl hög musik, mer mackor än fika. Men i allmänhet bra. Kanske går dit igen. 

Så ringde lillasyster och ville att jag skulle följa med till Ikea. Så jag smet in på Gina Tricot innan det stängde vid sju. Blev så besviken! Ville ha tröjorna som jag bloggat om innan. Tröjan i spets var verkligen enbart ett genomskinligt lager spets.. Inte min stil... Trodde det var ett vanligt tyg med spets över. Så den fick hänga kvar på galgen... Och det andra tröjan var också en besvikelse. Trodde de var långa, men de var korta. Men men... Gillar starkt dom i alla fall, så köpte en gul.
Så åkte jag och hämtade lillasyster. Vi gick en sväng inne på Ikea, hon skulle köpa några kuddar. Sen var hon jättesugen på en latte från Kahls, så vi gick in en snabbis på A6. En av tjejerna där, som just skulle gå, tittade på syster, log och sa: "Latte med hasselnöt och vanilj?". Haha, det var lite roligt. Det är nämligen vår favorit-kombo ;) Och det var just en sån syster tog.

Sen åkte vi förbi Lidl, så jag kunde handla lite mjölk m.m. Sen skjutsade jag hem syster. Duchess behöver mat, så chansade på att det skulle vara öppet hos veterinären. Men det var det inte, så får åka imorgon istället..

Nu sitter jag här med en kopp te och tar det lugnt. Som det ska vara.

Förresten.. Min nya läkare ringde idag. Jag fortsätter vara halvt sjukskriven fram till den 14e, då jag ska ha ett möte med honom. Han lät vettig. Sa att han ville kolla läget, och även diskutera framtiden, vilket min andra läkare inte hade en tanke på... Så hoppas det blir bra!

Nu ska jag dricka mitt te, och titta på CSI! =)

Nya skal!


Nu har jag beställt två skal och displayskydd till min och Henkes nya mobiler!

Måste ses!Visst är det häftigt?? =)
RSS 2.0