Gott Nytt År!

Hoppas ni alla får en fin avslutning på året! Själv är jag fortfarande sjuk, så det blir en stillsam afton hemma. Grannarna har ljudlig fest, så får väl se hur länge man står ut. Har just ätit pannkakor och sitter nu i soffan och tittar på The Priest och dricker kaffe. Senare ikväll kommer två av Henkes vänner hit, så ska vi äta tacos. 

Dansa med gester

Hur roligt verkar inte detta programmet vara då? =) Hittade dom via Facebook.


Mitt 2011

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte till en annan stad för en jobbintervju.

Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte att jag gav några nyårslöften. Man håller dom ju aldrig ändå.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Det har vart en riktigt babyboom på mitt förra jobb.. ;)

Dog någon som stod dig nära?
Nej.

Vilka länder besökte du?
Holland. Eller förlåt, Nederländerna är ju den korrekta benämningen.. ;) Besökte Amsterdam med en vän, och vi lyckades pricka in helgen då det var Gay Pride-festivalen! Underbart roligt!

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Träning får jag nog säga här...

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
5e september. Då började jag jobba på Synsam.

Vad var din största framgång 2011?
Att jag fick jobb. Inom detaljhandeln dessutom! Me like!

Största misstaget?
Att lämna in min trasiga systemkamera... Bara krångel...

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Det är ju axeln som krånglar fortfarande. Men det är mycket bättre nu.

Bästa köpet?
Min klänning från Vila. Blev snabbt ny favorit!

Vad spenderade du mest pengar på?
Resan till Amsterdam. Men så värst dyr blev den ändå inte.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få ett jobb inom detaljhandeln =)

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Kan inte komma på någon specifik just nu...

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Har kanske inte vart mitt lyckligaste år. Arbetslöshet, massa krångel med nya lägenheten, bussanslutningar till jobbet...

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat axeln. 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat?

Hur tillbringade du julen?
Jag, Henke och djuren firade med storasyster och hennes familj. Juldagen besökte vi min bror och annandag jul åkte vi till Henkes mormor och morbror. Mycket rännande i år.

Blev du kär i år?
Förutom Henke kärade jag ner mig i några kattungar.

Hur många one night stands?
Inga, har ju min Henke.

Favoritprogram på TV?
Desperata Hemmafruarna och Criminal Minds.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Finns ju vissa som man inte tolerar lika mycket längre...

Något du önskade dig och fick?
Njae, har inte direkt fått någonting i år...

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Var mitt uppe i flytten till hyreslägenheten på Torpa. men snart flyttar vi igen!


Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Utlandssemester.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Mycket klänningar och högklackat.

Vad fick dig att må bra?
Henke och djuren <3

De bästa nya människorna du träffade?
Mina nya kollegor.

Alltid kul att läsa svaren för tidigare år. Här hittar du Mitt 2007Mitt 2008Mitt 2009 och Mitt 2010!

Välkommen till sjukstugan...

Nu har Henke lyckats smitta ner mig igen. Har legat däckad som en klubbad säl hela dagen. Huvudet värker, jag har lock för öronen, halsen gör ont, världen snurrar.. Jag har mått bättre... Hoppas bara att jag blir bättre till på lördag, så jag kan fira nyår med mina vänner i en spansk afton! Imorgon har jag tvättid, igen. Snälla Henke har sagt att han kan hjälpa mig. Två sjuklingar. Man får hjälpas åt.

Igår var jag ledig, som vanligt på onsdagar, och hann med massa saker faktiskt. Tvätta tre tvättar, gå på stan en sväng, bjuda päronen på lite fika och avsluta kvällen med lite systerkvalitétsmys med mina båda systrar. Orkade knappt med det sista, då jag redan igår kväll började känna mig krasslig. Men det gick bra, och idag mår jag skitdåligt.. Men tyckte att det var dags att slänga upp ett inlägg här i alla fall.

Onsdagens shopping

Biotherm Aquasource ansiktskräm för normal/kombinerad hud - 380 kr

Biotherm Biomains Handcreme - 100 kr

Lancôme Color Fever Lipstick #118 - 140 kr (ord. pris 280 kr)

Biotherm Eau D´ Energie Bodylotion - Fick jag med gratis!

Usch, så irriterad jag blir på den kassa kvalitén på bilderna... En blandning av brist på soljus och en systemkamera med ett halvtrasigt standardobjektiv som vägrar fokusera... *suck* Måste ta mig råd att köpa ett porträttobjektiv snart....

Jag tävlar om en jumpsuit!

Jag tävlar hos Adara Magazine om en jumpsuit från Chilla Wear! Det tog ett tag innan jag gav efter för den här trenden, men nu skulle jag absolut vilja ha min egen jumpsuit! Jag drar ju ändå ofta på mig mysbyxorna och kryper in under värmefilten om kvällarna, så varför inte göra det i min alldeles egna jumpsuit??

Bild lånad från Adara.se

GOD JUL PÅ ER! Hoppas ni haft en underbar julafton!

Nyfriserad!

Såhär såg jag ut när jag lämnade frisörsalongen i onsdags. Mörkt röd med fina lockar! Min frisör är alltid så gullig och fixar mitt hår när hon är färdig. Nu sist hade hon nog lite extra tid över, så då lockade hon hela mitt hår. Blev så fint, så fint! Och tack vare värmeskyddet från KSM så såg håret likadant ut även dagen efter. Supernöjd!

Imorgon är det julafton!

Ja, tänk vad tiden flyger iväg! Fattar knappt att det redan är julafton imorgon... Sitter just nu på jobbet. Min lunchrast är strax slut. Det är väl inte direkt världens drag i butiken, men det kikar in folk i alla fall och håller en sysselsatt. Ikväll när jag kommer hem ska jag slå in den sista julklappen, och sen bara softa!

Dagens naglar: Mitt nya mörkblå glitterlack från Kicks. Glömt vad det heter. Kommer bättre bilder senare.

Jag vill åka på skidsemester!

Jag är verkligen ingen vintermänniska. Jag ligger hellre på playan än är i skidbacken. Men allt detta förändrades efter skidresan till Sälen för snart två år sen. Jag föredrar fortfarande solsemester, men uppskattar ändå skidsemester mer nu än vad jag gjort innan. Och nu de senaste veckorna har jag haft ett sjukt sug att åka till Sälen! Jag är vääldigt mycket nybörjare när vi snackar skidor, men jag tycker det är underbart att lugnt och fint glida ner för de gröna backarna... =) Snälla, låt mig åka skidor snart!

Jag som njuter för fulla muggar av vädret och åkturen! ;)

Njuter av min lediga dag...

...och tittar på The Blind Side. Extremt bra (verklighetsbaserad) film! Jag fullkomligt älskar den! Har skrivit om den tidigare, men den är värd att nämna igen. Den handar om en ung svart kille som blir omhändertagen av en vit kvinna och hennes familj. Han blir en i familjen och man får följa hur han kämpar sig mot framgång med stöd från sin nya familj. Jag tycker att det är fantastiskt att det faktiskt finns människor som ställer upp för helt okända personer. Underbar film! Se den!

Onsdagar är ju min lediga dag, och jag har hunnit både gå till frisören och handla julklappar.
Är sjukt nöjd med mitt hår! Min frisör är imponerad av hur fint mitt hår blivit. Knappt slitet alls. Bra kvalité. Och igår frågade en kollega mig ifall jag var nyfriserad. Då var det tre månader sen jag var hos frisören sist.. Så jag är stolt över mig själv som börjat ta hand om mitt hår!

Fina Jessica, min frisör, var dessutom så urgullig att hon skickade med mig en liten flaska av

KSM California FreeShape Hot Flex Spray, ett sjukt bra värmeskydd som sitter i tills nästa tvätt och håller din frisyr i trim. Har önskat mig denna i julklapp, så det var jätteroligt att få en liten flaska! =)

Efter mycket om och men lyckades jag dessutom pallra mig ner till stan och handla lite. Hade två julklappar kvar. En till Henke och en till vår julklappslek på julafton. Ingen som kunde göra mig sällskap, men det var faktiskt skönt att gå själv. Man gjorde sina ärenden. Gick bara dit man själv behövde och sen hem igen. Så nu har jag lite julklappar att slå in innan Henke kommer hem från jobbet!

Fick nästan ringa veterinären...

Eller, jag ringde faktiskt till veterinären. Angående Donna. Henke ringde mig tidigare ikväll. Jag hade knappt hunnit innanför ytterdörren. Min storasyster hade visst ringt till honom. Donna, som bott hos dom en liten tid, hade haft jättekul med deras juklappar som låg framme när resten av familjen var borta. Hon hade lyckats klämma i sig massa chokladtomtar (med aluminiumfolie), Ahlgrens bilar, skumtomtar och en halv pärlplatta (bara pärlorna) som min systerdotter gjort till sin far. Donna var väl inte världens mest populära hund just då..

Fick ett fint mms av "glada" storasyster på Donnas mästerverk...

Jag ringde veterinären som sa att jag skulle försöka få Donna att kräkas upp allt. Hon tipsade om att lägga senap under Donnas tunga. Jag åkte iväg till syrran. Gav Donna senapen. Det gick inte alls, hon tyckte bara att det var jättegott och ville ha mer. Ringde veterinären igen. Hon var mest orolig för vad det var för leksak Donna ätit. Förklarade att det var en pärlplatta, och att hon bara ätit pärlorna, inte själva plattan. Det gjorde veterinären väldigt lättad, och hon sa att vi inte behövde åka in med henne, utan bara hålla ett öga på henne.

Donna var som sagt inte jättepoppis, speciellt inte hos min systerdotter. Så Donna fick följa med mig hem, så de fick lite semester från henne. Dom har varit jättesnälla och hjälpt oss nu när jag är borta så mycket.

Donna verkar må bra i alla fall. Hon sover mest som vanligt. Verkar pigg. Vi skulle hålla ett öga på ifall hennes mage sväller. Och om hon får diarré så ska hon bara få en diet på kokt ris och kyckling. Tur att jag är ledig imorgon, så jag kan hålla ett öga på henne.

Seche Restore Thinner

Mitt topplack Seche Vite börjar ta slut. Det blir ju inte bättre av att det blivit segt. Såg ett tips på en annan blogg att man kan köpa Seche Restore. Restore återställer nagellackets ursprungliga konsistens. Det medföljer en pipett så man enkelt kan droppa i några droppar. Detta fungerar även på vanliga nagellack. Jag fick ta ganska många droppar, men måste säga att mitt Seche Vite ser mycket bättre ut nu. Har inte testat att måla med det än, men jag är hoppfull.

Restore Thinner tunnar ut innehållet i din nagellacksflaska till sin ursprungliga konsistens. Det kommer inte att minska i glans utan ersätter endast de ingredienser som har avdunstat från flaskan.

Använd genom att tillsätta några droppar Seche Restore och rulla flaskan långsamt. Fortsätt droppa tills konsistensen är helt återställd.



Finns att köpa på bl.a. Kicks och kostar 89 kr.

Sherlock Holmes - A Game of Shadows

Igår var vi som sagt på bio och såg uppföljaren till Sherlock Holmes. Jag tyckte att den första filmen var riktigt bra och underhållande, så hade relativt höga tankar även om tvåan. Den var aningen seg i starten, men sen kom den igång! Jag garvade så jag nästan grät ett tag där. Ojoj, och vilken avslutning! Ja, denna tycker jag absolut att ni ska se!

Är just hemkommen från lite födelsedagsfirande. Min systerson fyller 9 år på onsdag. Han fick ett presentkort på Elgiganten av oss. Han sparar till ett PS3-spel =) Kommer inte ihåg vilket spel dock. Men han blev glad i alla fall! Efter presentöppning blev det fika och kortspel (såklart) medan ungarna tittade på film. Var så roligt att träffa vår lilla Donna igen. Hon har ju lite temporärt bosatt sig hos storasyster med familj.

Just nu har jag huvudvärken från helvetet... Har ont i öronen också. Haft det några dagar nu. Först vänster öra. Sen huvudvärk. Och nu båda öronen... Hoppas jag inte åker på en öroninflammation eller något. Men det låter inte så troligt. Eller? Aja, nu tänker jag njuta av stillhet och lugn! Och det faktum att jag faktiskt är ledig imorgon! Skönt att jobba lördagar ibland, då får man ledigt mitt i veckan ;) Nu ska jag titta på film! Ciao!

Presentkort hos Lyko!

Om någon inte vet vad de kan ge mig i julklapp så kommer här ett tips! Jag har kikat innan på Lykos hemsida efter presentkort. För det är något jag verkligen vill ha! Men de har inte haft något.. Men nu har det dykt upp! Så om någon känner sig manad, ge mig ett presentkort hos Lyko i julklapp! =) Klicka på bilden för att komma till presentkorten!
Bild lånad från Lyko.se

Snart dags för ännu ett biobesök!

Fy, vilket otrevligt väder det är ute idag! Snöblandat regn, massa blåst och hala vägar... Var inte ett dugg roligt att ta bilen till jobbet idag... Det var i alla fall lätt att ta sig upp imorse. Var inte särskilt trött, skönt. Det regnade, vertikalt, och att åka bil i en timme med halvttaskiga torkarblad var inte roligt... Efter dagens arbetspass hade vädret försämrats. Bilen, eller däcken snarare, fick inte grepp om vägen. Så det gick inte särskilt fort hem.

Väl hemma gjorde jag som resten av stan och tog en sväng på A6. Massa folk, massa trängsel. Lyckades hitta en parkering nästan direkt, skönt! Fick tag på nästan allt jag behövde. Nu har jag bara en julklapp kvar, och den ska jag hämta imorgon.

Har massa huvudvärk och ont i nacken efter dagens ansträngande bilfärd. Ska chilla lite framför tv:n nu en stund, sen ska jag duscha. Ikväll blir det fika och bio! Denna gången ska vi se Sherlock Holmes - A Game of Shadows. Tycker 1an är asbra, tror 2an kommer vara minst lika bra! =)

Massa regn och blåst i Tranås idag. Folket höll sig inomhus.

En månad kvar till min födelsedag!

Nu är det bara en månad kvar tills jag fyller år! Och bara 42 dagar tills vi flyttar! Januari kommer bli en bra månad! Just nu sitter jag och kollar av SEB:s hemsida. Har ju bytt från Swedbank. Så skönt! Och äntligen har man ett bankkort som fungerar som det ska! 

Nej usch, har ingen ork till att blogga. För en gångs skull ska jag jobba imorgon (en lördag). Inte så lång dag. 9-13. Ska ta bilen som omväxling, så tänkte jag åka förbi A6 direkt efter jobbet. Se om man kan få tag på de sista julklapparna.

En givande onsdag

Det är sällan jag har en ledig dag utan en massa måsten inplanerade. Idag hade jag inte så mycket att tänka på. Sjukgymnasten, fika på stan och sist men inte minst Wii hos lillasyster. Lyckades till och med köpa lite julklappar på stan! Gött! Inte många kvar nu. Nähä, nu är det dags att sussa, imorgon väntar en lång dag på jobbet...

Igår fick vi klassiska Mozart-kulor på morgonfikan på jobbet.
Men jag måste ju erkänna att våra egna hemmagjorda ör mycket godare! ;)

Mitt vinterland är borta..

Ni minns väl att jag för några dagar skrev om det vackra vinterlandskapet? Nu bara regnar det. Och man kan inte alls tro att snön kikade fram tidigare, även om det bara var några dagar. Imorgon är jag ledig! Då ska jag till sjukgymnasten, träffa Erika för en fika och åka hem till lillasyster och spela Wii! Och tvinga henne att göra latte till mig.. ;) Man kan ha sämre lediga dagar... =P

Såhär såg det ut utanför fönstret på jobbet idag. Plats: Tranås.

Såhär såg det ut förra veckan...

Önskelistan 2011

Jag önskar mig egentligen inget speciellt. Det jag har råd med köper jag själv. Det som jag inte har råd med blir rätt dyra julklappar... Men men! Det här önkar jag mig:

- Ett porträttobjektiv till min systemkamera. Finns ett som kostar ca 1000 kr (tror det är denna).
- En webbkamera med HD-video och 12 megapixel kamera (typ denna).
- Presentkort på Elgiganten.
- En kattkompis till Duchess.
- Biobiljetter.
- Diors parfym J'Adore.
- KMS California Curlup Wave Foam (finns bl.a. hos Lyko).
- KMS California FreeShape Hot Flex Spray (finns bl.a. hos Lyko).
- Seche Vite topplack.
(Finns bl.a. på Kicks).

Dags för ny mobil?

Jag har sagt upp mitt abonnemang hos 3, och tänker byta till Telia. Tänkte då också byta mobiltelefon. Jag vill inte ha en sån där gigantisk telefon, jag tycker att min nuvarande telefon (HTC Gratia) är perfekt i storlek. Så jag var väldigt inne på att skaffa en Sony Ericsson Xperia Ray, men när jag väl såg den IRL så kändes den väldigt långsmal. Konstig att hålla i... Så nu är jag lite inne på en Xperia Arc S istället. Den kändes inte så farligt stor som jag först trodde... Hmm, får väl se hur det slutar. Tänker INTE skaffa en iPhone i alla fall.

Dunderkur mot förkylning

Sist när jag var sjuk så fick jag ett tips att testa förkylningshonung. Här ser ni Apotekare Gyllenbloms Förkylningshonung. En riktig dunderkur! Jag köpte denna på Kahls. Man kan äta den som den är, eller blanda ner en klick i en kopp te. Det är mycket sting i den, så ta kanske 1/3 av vad du tar med vanlig honung.

Honung är bra för kropp och själ. Så vad gör just denna till en riktigt dunderkur? Man har tillsatt eukalyptusolja som hindrar och mildrar förkylningar och är effektiv mot hosta och luftvägsinfektioner. Man har även tillsatt menthol och pepparmynta som ger en mycket uppfriskande känsla.

Jag började bli bättre redan innan jag testade denna, men två dagar senare mådde jag bra. Henke testade samtidigt, trots att han var frisk, och det blev lite mycket. Men är man förkyld så är denna super! Uppiggande, uppfriskande och lugnande.


Hämtade mitt paket från Lyko idag!

Paketet kom redan i torsdags tror jag, men kunde inte hämta det förrän idag. Det är ju lustigt.. Jag hinner knappt hämta paketet med min senaste Lyko-beställning förrän jag blir sugen att lägga en beställning till.. =P Har blivit väldigt nyfiken på KMS, men det är en senare historia! =) Denna gången beställde jag detta:

Disp Core Beach Spray
Disp Selected Color Shampoo + treatment

Jag har fortfarande en del kvar av mitt shampoo och balsam från Tigi Bed Head. Så jag tänker göra slut på det innan jag går på Disp. Beach Sprayen är jag väldigt nyfiken på! Den har fått mycket bra kritik, och vann Amelias stora skönhetspris! Spännande, spännande! =)

Nya tillskottet från H&M!

Det blev en snabb sväng till A6 idag med lillasyster. Tänkte handla lite julklappar. Men det var så himla mycket folk, så hade inte så mycket ork eller lust. Istället blev det en klänning till moi! Lillasyster hade köpt en lila klänning på H&M och ville nu ha en svart. Jag blev också förtjust i den och köpte en mönstrad! Den kostade 199 kr, men de hade 10% rabatt på hela sortimentet, så det blev 179 kr.

Twilight - Breaking Dawn

Detta är ett tidsinställt inlägg... När detta publiceras sitter jag på bussen på väg hemåt.

Ikväll, direkt efter jobbet, ska jag möta upp Erika för en fika och bio! Vi ska se den senaste Twilight-filmen. Ska bli så spännande! Erika hade tidigare inte sett filmerna, så hon har kört ett maraton, och kan knappt vänta på kvällens biobesök!

Hej mitt vinterland...

Ja, igår började det snöa. Jag var ungefär lika förberedd som bilisterna... Vaknade på morgonen, ser snön och de istäckta vägarna och inser att vinterskorna är någonstans på vinden och att jag inte hinner hämta dom innan jobbet. Attans.. Så kan ju medge att det var babysteps som gällde igår! Fick ta det väldigt lugnt när jag gick till bussen. Det var haaalt...

När jag kom hem igår kväll gick jag direkt upp på vinden och hämtade vinterstövlarna! Så gick jag ut med hunden, handlade lite mat och slappade i soffan med några avsnitt av The Big Bang Theory. Underbar serie! Idag när jag vaknade var jag väl förberedd, och hade inga problem skor! =) Dock så vart det rätt kallt ute, så får nog snart skippa rocken och dra på vinterjackan. Men inte riktigt än!
Såhär ser det ut utanför fönstret i Tranås idag. Resan hit var fylld med orörda vackra vinterlandskap.

Diskret makeup

Här är en makeup jag gjorde för ett tag sen. Diskret, inte så mycket färg. Jag har använt Glorius från TiKei och en mörkbrun från 120-palette Warm & Dark från Kosmetikan.

Gårdagens makeup

Igår fick vi middag hos mor och far. Mamma hade slagit på stort! Det bjöds på middag, efterrätt och slutligen kaffe och fika. Kan inte med ord beskriva hur otroligt mätt jag blev! Mums! Sen på kvällen vart det lite fest och bowling. Jag har använt min palett från Kosmetikan en del nu, så tänkte gå tillbaka till mina TiKei-skuggor. Valet föll på nya mörklila Galaxy och beiga Champagne. 

När jag använder ögonskuggorna från TiKei har jag en eyeshadow primer från Lumene. Till min palett från Kosmetikan använder jag alltid min nya High Tech Lighter från MUS som bas, då skuggorna fäster bättre och färgerna blir intensivare. Men igår testade jag att använda High Tech Lightern som bas till TiKei-skuggorna. Funkade väldigt bra. Dock tror jag att Lumene-basen ändå fungerar bättre till TiKei.

Bilderna är tagna runt midnatt. Sminket sitter där det ska!

Förresten, vad tycker ni om min frisyr? Jag använde min vågtång från OBH Nordica. Blev så himla nöjd! Innan jag började tog jag lite Tigi Bed Head Control Freak Serum. Mitt hår lägger sig gärna platt efter några timmar, så jag avslutade med att krama in lite Tigi Bed Head Manipulator när håret svalnat lite. Och se! Bilderna är som sagt tagna runt midnatt, och vågorna är kvar! Även idag är håret fortfarande vågigt! Me like!

Tips! Tigi Bed Head Manipulator kostar just nu endast 129 kr hos Lyko! (Ord. pris ca 249 kr)

Beställt lite hårprodukter!

Kunde inte hålla mig längre, så nu har jag beställt lite produkter från Lyko! Kommer antagligen i nästa vecka, spännande! Här har ni en liten sneakpeak!

Hjälp, så trött jag är! Skulle egentligen ha duschat ikväll, men glömde helt bort det... Får väl helt enkelt göra det imorgon. När jag nu ska hinna med det.. Aja, det ordnar sig! Kommer bli en underbar lördag, det känner jag på mig! =)

Snart helg!

Sitter på jobbet just nu. Har rast. Nu är det bara fyra timmar kvar till helg! Det händer mycket roligt i helgen! Imorgon ska Donna få leka med en liten valp. Det kan hon behöva. Sen blir det middag hos päronen. Och på kvällen blir det lite julbord med goda vänner, ölbowling och utgång! =) Kan bara bli bra, eller hur?

Dagens naglar: Mitt favoritlack OPI's Cuckoo For This Color
RSS 2.0