The Body Shop

Äntligen har jag haft ett dagspass på jobbet! Vilket innebär att jag inte tvingas vara instängd på jobbet heeela dagen, utan att jag slutade kl 14 och hade massa tid till roligheter =)

Jag åkte först till sjukgymnasten. Har haft några tuffa dagar på jobbet och behövde "fixas".

Sen åkte jag, Henke och syster till stan. Åt på Mackmakeriet.
Henke köpte träningsskor. Dom hade rea på Team Sportia.

Jag hade Tag 3 betala för 2The Body Shop. Det var sista dagen det gällde, så snacka om att vara ute i sista minuten! Det var ändå en del jag ville ha därifrån, så det passade ju bra!

Peppermint Reviving Foot Soak, 159 kr
Peppermint Cooling Foot Lotion, 139 kr
Shea Whip Body Lotion, 165 kr

Sen åkte Henke hem. Jag och syrran gick till HM. Jag hittade en urläcker blå jacka!
Syrrans tanke var väl "Mjooo.... Men den är ju blå...."
Men jag tycker den var riktigt cool! Såå jag! Sen finns den ju faktiskt i svart med.. =)
En lite tunnare kortare vårjacka. Himla fin. Blev inget köp. Får se senare... Vad tycker du?




Bilder på Zuri

Uppfödaren hade mailat mig idag. Fick lite info om kattfoder m.m. Så skickade hon med lite nya bilder på Zuri. Hur vacker kan man bli?? =) Min fina tjej!




Vilken överraskning!

Henke hade fest här hemma i lördags. Igår sa jag åt honom att plocka undan all skit efter festen, för det tänkte minsann inte jag göra. Inget hände, men idag hade han lovat att fixa allt.

Jag åker till jobbet. Jobbar. Kommer hem. Och får en total överraskning. Då har min älskling städat heeela lägenheten! Och det är verkligen en bedrift, för man hade kunnat tro att det dragit fram en tornado här...

- Ljuslyktorna i köket hade flyttats till hallen. Var tända och skapade ett mysigt ljus.
- Taklampan i hallen var bytt.
- Alla flaskor och burkar från festen var borta.
- Dammsugit hela lägenheten.
- Hela köket var rengjort, även spisen.
- Plockat i och ur diskmaskinen.
- Han hade satt igång en maskin tvätt.
- Gjort rent i hela badrummet. Toaletten, handfatet, bänken.
- Plockat undan i vardagsrummet och torkat av soffbordet.
- Ringt till arbetsförmedlingen, f-kassan, Manpower.
- Han har kanske fått jobb =)



Torplidens Dada Zuri

Lördagen började med att jag jobbade 7.30-12. Sen lämnade vi Donna till min jobbarkompis Jonna. Sen åkte vi till cornish rex-uppfödaren i Glommen. Det spenderades mycket tid i bilen. Resan tog fyra timmar tur och retur. *pust*

Väl framme fick vi först träffa deras sex hundar. Rescues från Irland. Den ena av dom är tydligen jourhemsansvarig. Fann detta mycket intressant, då jag och Henke länge funderat på att ta en rescue från just Irland. Har även funderat på att bli jourhem, men insåg fort att det inte var värt alla långa resor...

Hur som... Vidare fick vi träffa ena halvan av kullen. Jag blev genast klättrad på av en ursöt liten svart flicka som la sig på rygg i mitt knä och ville mysa. Sen fick vi träffa vackra Zuri och två av hennes bröder som skulle hämtas nästa dag, så de var alla tre nyvaccinerade.

Vi hade tänkt stanna en timme, men det blev tre. Det bjöds på fika och samtalades om avel, utställningar, rescues från Irland m.m. Mycket trevliga människor! Vi blev helt förälskade i en chokladfärgad vuxen hona. Så vacker! Så redan då bestämde vi att katt nr två ska vara choklad =) Henke kärade ner sig i Zuris bror, choklad såklart.

Med tanke på att så många visat intresse för Zuri, och det faktum att hon fortfarande var ledig, så vågade jag inte hoppas på för mycket. Men de måste ha gillat oss, för nu har vi tingat Zuri =) Vi ska hämta henne efter påsk.

Jag kan inte för mitt liv förstå att hon är min. Att jag äntligen, efter fyra års letande, faktiskt ska få min egen katt. Det är inte verkligt än. Kommer nog ta sin tid...




Smink & våfflor!

Eftersom jag hade fullt upp igår hann vi inte äta våfflor här hemma. Det måste man ju göra när det är våffeldagen! Hur som, vi åt våfflor idag istället! Så fick vi inviga Disney-järnet vi fick av storasyster med familj! Man kan göra både järnmackor och våfflor i det. Vi har hittills bara använt mackjärnet. Så söta våfflor blev det!

Jonna tyckte min sminkning på personalfesten var så snygg. Och ja, jag var rätt nöjd faktiskt. Så här kommer en bild =) Jonna är fotografen.

Imorgon ska vi åka och titta på en kattunge! Uppfödaren ringde mig idag. Två av hennes kattungar ska få sin sista vaccination imorgon, för de ska hämtas nu i helgen. Så hon frågade om hon skulle vaccinera Zuri också. För isf, om vi vill (och uppfödaren gillar oss) så får Zuri följa med oss hem redan imorgon =) Ojoj.. Nu är det nervöst!



Saknar...

Vi saknar lilla Rapunzel här hemma. Det kändes så rätt att ha henne här..

Saknar när hon låg på min mage med framtassarna på bröstet och spann.
Saknar att hon sprang efter en vart man än gick. 
Saknar hennes ständiga ropande när man försvann ur hennes syn.
Saknar när hon la sig och sov i Henkes knä när han satt vid datorn.
Saknar när hon gosade och spann i sängen när man lagt sig.
Saknar att se henne och Donna mysa.

Ja, hon var helt enkelt underbar och så söt. Blir svårt att hitta någon som henne.

Men men.. På lördag ska vi (äntligen) titta på kattungen i Glommen. Vi visste först inte om hon skulle bli bokad i och med att vi fick avboka vårt möte när Henke blev sjuk. Men hon är fortfarande ledig, så på lördag åker vi dit. Blir borta nästan hela dagen, så en jobbarkompis har erbjudit sig att vara hundvakt =)

Annars har jag spanat på en annan kull i Växjö. En hel kull underbart fina ungar!
Vi får se hur det blir. Jag har letat efter en ras i så många år pga Henkes allergi, så nu får jag nog lugna ner mig och tänka igenom saker och ting ordentligt.



R.I.P.

Idag fick vi veta att en vän till Henke har dött. Känns overkligen. 
Jag kände inte killen, men jag har träffat honom några gånger.

"En elev vid en yrkesförarutbildning på en gymnasieskola i Jönköping avled efter att ha blivit påkörd av en lastbil på onsdagen. Larmet om lastbilsolyckan i Axamo utanför Jönköping kom in strax efter klockan 11 på onsdagen. Eleven, en man i 25-årsåldern, blev påkörd och hamnade under framdäcket till en lastbil som kördes av en annan elev. Ytterligare en elev var passagerare.

Mannen fördes svårt skadad till länssjukhuset Ryhov men hans liv gick inte att rädda. Han avled av sina skador."

- GT Expressen



Bluebox

Surfade runt på nätet i jakt på en fondueskål. Hittade dock ingen.
Däremot hamnade jag på Bluebox's hemsida och hittade massa fint!
Ska garanterat ha glasmarkörerna! =)




Personalfest!

Igår vart det party party med jobbet! Det blev tacos, bål och chokladfondue!
Det var en supertrevlig kväll med charader och singstar! Ingen utgång dock.







Träning och svett!

I fredags var det äntligen dags för första träningspasset! Det blev medel, och det var hårt! Ha i åtanke att jag nog inte tränat på flera år... ;)

Idag var det dags för ki-jympa. Det var kul! Ännu svettigare, det hade jag inte riktigt väntat mig.. Skönt att man äntligen kommit igång med träningen! Nu är man hemma och helt slutkörd. Känns så bra!

Imorgon blir det yoga! =) Är bra för min axel tror jag.

Nu ska jag titta på reprisen av Lyxfällan. Paret har ju en jättefin staffe ;)
Sen står det städning på schemat!




Snacka om dominoeffekt!





Nya vaser!

Idag har man vart ledig. Det var verkligen behövligt, speciellt med tanke på morgondagen. Superlördag på jobbet, vilket innebär sjukt bra erbjudanden som endast gäller på lördag, alltså äckligt mycket folk... Kommer vara heeelt slut! Sen blir det personalfest på kvällen! =P Wohooo!

Syster kom på besök imorse kl 10. Vi såg på Resan till jordens medelpunkt i 3D. Inte den bästa 3D-tekniken kanske, men det var coolt =)

Sen vart det träning! Första passet på många år! Det var härligt! Ett medelpass, och man vart helt slut. Tränade med Helén och Tina, och efteråt fikade vi på Bernards City. Trevligt. 

Efter fikan gick jag och Helén till en blomsterbutik. Dom har billiga vaser där. Köpte två stycken och lite växter till. Efter lite inspiration från Simon & Tomas så bestämde jag mig för att förnya fönstret i vardagsrummet! =)
Fick denna fina chokladask av Anna i försenad 25-årspresent. Hade smakat en bit eller två. Sen blir jag sugen igen och ska ta mig en lite godbit. Öppnar asken, och vad ser jag? Nästan tom... Kvar var smakerna ananas och apelsin. Blä... Det är alltså Henke och Huttan (mest Huttan tippar jag) som vart i farten. Lack jag blev. Tur att det var ett lager till!




Zuri

Efter att ha haft Chili, lånekatt nr 2, i ett dygn så åkte Henke ner med honom till uppfödaren. Henke klarade inte av honom. Han fick då också veta att vi inte fick ta Rapunzel, tyvärr. Däremot ska Venus omplaceras, Rapunzels dotter. Vet dock inte helt 100 om det är henne jag vill ha. Vi ska fundera till helgen.

Har hittat en cornish som jag blev helt kääär i.. Zuri heter hon. Hon vart först bokad, men nu är hon åter till salu. Har pratat med uppfödaren några gånger. Zuri är väldigt populär, men uppfödaren har ännu inte hittat rätt hem till henne.
På torsdag ska vi åka och titta på henne! Det är en annan familj som också ska titta på henne ungefär samtidigt, så får se ifall man krockar med dom... 
Hoppas hon är lika fin i verkligheten som hon är på bild! =)

Annars då... Har börjat jobba som vanligt igen. Har dock haft rätt korta pass än så länge. 4-5 timmar. Efter två timmar strejkar armen. Då måste jag ta en time out på 5 minuter, så är jag redo igen. Men får nog försöka ta det rätt lugnt ett tag framöver. Fortsätta gå till sjukgymnasten. Så får vi hoppas det försvinner snart..



Tar tag i träningen!

Som tur är så blev inte axeln skadad pga mitt fall förra helgen. Sjukgymnasten kom fram till att jag har ju dragits med en inflammation i ett halvår. Men den hade inget att göra med mitt fall, det var en separat skada, som läker mycket snabbare.

Jag känner mig bättre i axeln, men fortfarande inte helt bra. Men tillräckligt för att ta tag i träningen! Nu finns det ingen anledning med att vänta!

Så det blir nog fyra pass denna veckan!
Onsdag: Core och yoga (pust)
Fredag: Medeljympa
Söndag: Ki-jympa

Har varit hos Henkes mormor och morbror idag och ätit middag. Som vanligt blev det middag, följt av efterrätt, och som avslutning kaffe och kaka. Lagom mätt efter det kan man ju säga...

Nu ska det städas lite lätt. Är fett trött, men lite måste ändå göras. Vi lämnade ju tillbaka Rapunzel igår. Dom skulle faktiskt överväga att låta oss ta Rapunzel. Annars ska hennes dotter Venus ändå omplaceras. Hon ser precis ut som Rapunzel, fast lite mörkare. Och har precis samma personlighet och gosfaktor.

Snart kommer uppfödaren hit. Dom har vart på utställning i Stockholm, och på vägen hem stannar dom här för en välbehövlig kopp kaffe och för att lämna lånekatt nr 2. Jag är ju lite osäker på om jag vill ha en devon eller cornish. Rapunzel är en devon. Så nu ska vi få låna Chili, som är en cornish. Hoppas det går lika bra!




Hejdå Rapunzel...

Imorgon ska vi lämna tillbaka Rapunzel. Känns lite tråkigt.. Dels kommer hon och Donna äntligen överens. Sen är vi helt enkelt så kära i henne, och hade helst behållit henne. Speciellt Henke vart förvånad över att han tyckte om henne så mycket...

Hon ligger i hans knä när han sitter vid datorn. Hon går fram och tillbaka mellan oss i fåtöljerna. Ligger alltid och spinner. När Henkes kompis Huttan är på besök gör han två saker. Häller upp sitt kaffe och tar med det till soffan. Sen hämtar han Rapunzel =) 

Hon har tagit våra hjärtan och omvänt icke-kattmänniskor, precis som Cool gjorde.



Bytt ut designen...

Vart inte riktigt nöjd med min förra design, så nu har jag bytt ut den!




Ingen träning... =(

Jag berättade ju om i lördags när jag gick hem från krogen och trillade på all jävla is...
Jag landade som sagt på armbågen, så hela axeln hoppade till. Det gjorde ont...

Igår jobbade jag två timmar. Det gick rätt okey. Idag gick det inte alls lika bra.
Kände efter en timme att det började ömma. Efter mina två timmar började fingrarna domna.

Det här är inte bra! Min axel hade ju blivit så mycket bättre! Jag vill ju jobba!

Min sjukgymnast blev lite orolig när jag berättade om fallet. Min axeln är helt stel... Igen...
Som hon sa, det var nästan som mitt första besök hos henne. 
Är dock inte lika svullen denna gången, så rörligheten är rätt okey. 
Men det gör bara mer och mer ont.....

Ska iaf försöka jobba. Ska höra av mig till sjukgymnasten i slutet av veckan.
Vill det inte ge med sig så måste jag kanske ringa läkaren. Inte bra!

Kunde iaf inte träna idag. Får se om det blir något alls i veckan... 
Annars får jag sätta igång nästa vecka...




Myspys




Nu börjar träningen!

Imorgon blir första träningspasset! Har skaffat mig ett halvårskort på Friskis.
Så imorgon kl 17 blir det ett baspass! Och på lördag, förhoppningsvis, blir det schlagerpass!

Sjukt taggad! Fullt ös!



Bytt skal...

Jag vart rätt trött på mitt mesiga rosa mobilskal. Det är liksom inte jag. Jag vet fortfarande inte vad jag ska beställa för skal, så för tillfället bytte jag tillbaka till originalskalet.
Känns såå mycket bättre!




Party! Andra chansen...

Igår vart det party på schemat! Lyckades faktiskt komma iväg till Linn vid rätt tid =) Hade riktigt kul! Vi tittade på Melodifestivalen såklart! Andra chansen. Men det vart lite distraktioner, så vi hade inte riktigt koll på hur det gick för bidragen...

Kul hade vi iaf! Drog till Pipes, men gick snabbt vidare till Harrys.

Höll fan på att slå ihjäl mig när jag gick hem... Is precis överallt... Fick trippa på tå, för klackarna ville bara flyga iväg över isen... Väl inne på Kålgårdsområdet, just när jag insåg att jag borde tagit en taxi hem, så trillade jag... Självklart landade jag på armbågen, så hela axeln hoppade till. Aj... Min stackars misshandlade axel...

Hur som! Här kommer lite bilder från gårdagens partaj!



Btw, invigde mitt nya löshår igår. Me looove! Invigde även min nya Babyliss iCurl. Najs!


Fika och shopping!

Mina två favoritsysselsättningar! ;)

Dagen började med jobb. 10-12. Sen iväg till IKEA för lunch med Anna och Oskar, Sara och Sigge och Helén. Sen gick vi en sväng på IKEA. Sen in på A6. Jag köpte två par örhängen på Ur & Penn. 40 kr (ord. pris 100 kr). Inte illa va? =) Fick dessutom födelsedagspresent nr 2 av Anna =) Nr 1 var ju Choklad-boken. Nu fick jag chokladpraliner =)

Imorgon blir det sjukgymnast, jobb, Only-outlet och mys med Linn och Helén =)




Första arbetspasset avklarat

Nu har ju läkaren sagt att det får vara nog med sjukskrivning. Eller... Exakt vad han sagt vet jag inte, för jag har inte ens pratat med honom... Ringde för att be dom sjukskriva mig iaf
1-2 veckor till, att sen borde jag vara redo att köra. Stegvis såklart.

Men när jag ringde dit så svarade en sjuksköterska. Som vanligt satt min läkare i möte. Eller något... Hon frågade lite hur jag mådde, sen skulle hon prata med min läkare och återkomma. Nästa dag ringde hon. Då hade läkaren beslutat att min sjukskrivning inte skulle bli förlängd. Utan att ens träffa mig och kolla min axel... Jag ska alltså köra 2-timmarspass i en vecka, sen 4-timmarpass, sen öka lite till och sen tillbaka som vanligt.

Jag hoppas och tror ändå att jag är redo, men jag lackar ändå på att fatta ett sådant beslut utan att ens träffa patienten... Men som han sa vid ett tidigare tillfälle: "Vi sjukskriver ju sällan en person med dina symptom längre än två veckor. Efter två veckors vila borde det gå över av sig självt..."

Jag har varit sjukskriven i sex veckor... Jag har gått med skiten i ett halvår, besökt sjukgymnast 2 ggr/vecka sen min sjukskrivning och jag är ändå inte helt bra. Hur kan han då envisas med att det borde försvinna av sig självt med bara två veckors vila?? Dessutom gjorde ju deras sjukgymnast min skada mycket värre! Sen bytte jag till Henkes sjukgymnast, och började direkt märka resultat!

Hur som... Sist jag var hos min sjukgymnast gjorde vi "tumtestet". Man lägger respektive tumme bakom ryggen och ser hur högt man når. Vid första besöket var min högra hand 9 cm längre ner, alltså kass rörlighet. 4-5 cm skillnad är "okey". Men nu sist var det bara 2 cm skillnad =) Så det är bra!

Såå.. Min rörlighet är mycket bättre. Det ömmar inte lika mycket och ofta längre. Bra.

Två timmar på jobbet var väl ungefär vad jag klarade av idag. Började känna den stickande känslan i axeln. Hoppas bara det blir bra snabbt, för jag vet vad som gäller på jobbet:
Allt eller inget.



Tallrikar och koppar bortskänkes =)

Tänkte slänga ut ett set med tallrikar och koppar. Är trött på det helt enkelt, och vill ha nytt. Men innan jag åker till tippen med det så tänkte jag se ifall någon var intresserad av det? =)

Fyra vanliga tallrikar
Fyra djupa tallrikar
Sex koppar



Dom börjar komma överens!

Innan började Rapunzel fräsa åt Donna så fort hon kom in i samma rum.
Sen kunde Donna vara i samma rum, men på "säkert" avstånd.

Nu låg faktiskt Donna i mitt knä när Rapunzel låg på kudden jämte =) Hon var såklart nyfiken på Rapunzel, men lät henne vara. Rapunzel var så kelsjuk att hon spann konstant och gjorde små trippar till mitt knä. Donna fick nosa, och när Rapunzel fick nog backade hon helt enkelt. Sen kom hon tillbaka osv. Upprepa 10 gånger, så börjar det likna något! =)

Hittat en så grymt söt kattunge. Funderar faktiskt på att ringa den uppfödaren och se ifall hon fortfarande är ledig... Hon finns i Glommen, så det är ju en bit att åka...





Fullspäckad tv-kväll!

Vilket sjukt underbart väder vi haft idag! Klarblå himmel, strålande solsken!

Jag och Henke var en sväng på stan idag. Sjukt glad man blev av solen! Hämtade ut ett paket och shoppade loss på Gina Tricot. Hade tidigare sett en ursnygg skjorta på H&M, men nu fanns det bara en enda kvar i strl 34, satt lite väl tajt... *snyft*

Har hälsat på Henkes polare på hans jobb. Där har dom en gigantisk doberman (King) och en mastiff-liknande hund (Selma). Andra hade säkert blivit skräckslagna, men jag tyckte bara dom var urfina =) Selma hade just haft sitt första löp, så hon vart lite konstig. Mer vaktande. Hon morrade när vi kom. Som sagt, andra hade säkert fått en hjärtattack och sprungit därifrån snabbt som blixten. Men jag satte mig bara ned och lät henne komma till mig. Då ville hon bara gosa =)

Ikväll blir det en helkväll framför tv:n! =)

20.00: Dating in the Dark
21.00: Desperate Housewives
21.55: Cougar Town




Speedad hund





Ingen allergisk reaktion...

Henke märker knappt av Rapunzel alls. Inga allergisymptom. Bara om hon just tvättat sig och bestämmer sig för att gosa med Henke, då kliar det lite på honom. Men det går förvånansvärt bra. 

Det enda som inte går bra är relationen mellan Donna och Rapunzel. Rapunzel gillar verkligen inte Donna. Fattar inte varför. Donna är så nyfiken, och blir så frustrerad och uppstressad av att inte få hälsa på kissen. Vet inte vad jag ska göra.

Nu är ju bara Rapunzel här en kort tid, så jag hoppas att om vi skaffar en egen katt så är den snällare mot Donna. För nu känns det som att Donna kommer reagera bra iaf.

Rapunzel ligger oftast i min famn, eller på divanens kudde, som ni ser på bilden.



RSS 2.0