Gorillapod

Jag har länge velat ha ett sånt här stativ! Så smidigt, så coolt! Den finns i två varianter.
Gorillapod Kompakt, för vanliga digitalkameror, kostar 249 kr.
Och Gorillapod SLR, för systemkameror och videokameror, kostar 449 kr.
De finns att köpa hos Coolstuff.




Massa shopping!

Så underbart att äntligen få lööööön! Träffade Zandra på stan idag för en fika. Passade självklart på att shoppa lite! Helt otroligt att man faktiskt hittar kläder när man dessutom har råd. Annars brukar allt fint dyka upp när plånboken är snustorr... Hittade dessutom massor på rea, stolt över att jag lät bli att köpa allt =)
Skjorta från Carlings, 299 kr.
Topp från Carlings, 99 kr.
Jeansshorts från ONCE, 124,50. Rea!

Är supernöjd med mina inköp! Skjortan är underbar, och shortsen ääälskar jag! Sen blev det lite annat smått och gott också. Köpte mascara på Kicks, kaffe från Kahls, kaffemått på Åhléns.

Kvällen har jag spenderat med Henkes mor och Henkes brorsas flickvän. Vi har suttit på altanen och fikat och ätit lite gott. Plötsligt börjar vi höra misstänksamma stönande ljud. Kan det vara....? Nääää, det är säkert bara en hund. Lyssnar lite till... Nope... En bebis som gråter kanske? Nnnnnope... Ljudet kommer med några minuters intervall. Jepp, det där var garanterat ett stön. Efter ca 30 minuter konstaterar jag att nu kommer hon minsann. Och att hon gjorde! Hela innergården, nej hela grannskapet, måste ha hört henne..... Ojojoj, vi kunde inte låta bli att skratta. Killen fick jobba kan jag lova...

Så, grannen... Nästa gång kan ni väl stänga fönstret?!




Cool fotografering

Hittade detta fräna youtube-klipp när jag kikade in hos fotobloggerskan Nevnarien.






Leker med svartvitt

När jag höll på med Annas bloggdesign, mer specifikt hennes header, så insåg jag att det finns många olika typer av gråskala. Man behöver inte bara välja svartvitt, utan kan skifta tonerna. Hade lite skoj med detta =)




Bloggdesign till Anna

Anna har länge bett mig om att fixa hennes bloggdesign, men det har alltid vart något som kommit i vägen. Men idag när hon var hos mig tog jag massa kort på hennes son med min systemkamera, och tyckte då att någon av de bilderna skulle nog göra sig bra som header!

Sagt och gjort. Fixade till en header lite snabbt, Anna gillade den.
Så tog jag itu med resten av designen.




Sminkat Patricia

Idag har Anna varit här med lilla Oskar, och även Patricia och Emil. Blev massa gott fika och massa prat. Passade även på att låna Patricia som sminkdocka! Blev nöjd med resultatet!
Meadow
Twilight

Mocca


Hund och katt

Bjuder på en bild på Donna och en bild på Duchess.




Öland - regnets ö

Vi lyckades ju som sagt komma iväg till Öland iaf. Vi har numera inga problem med kattvakt, då mina päron totalt har förälskat sig i henne! ;)

Dessvärre regnade det konstant hela helgen... Så vi var mestadels i förtältet... Hade tänkt ta massa bilder med min nya kamera, men så blev det icke...







Schackrutor

Innan vi åkte till Öland så bestämde jag mig för att baka. Hade sett till att ha alla ingredienser till mina älskade frysta kladdkakemuffins. Men när jag väl ska sätta igång så inser jag att jag helt missat att köpa formar! Attans...

Fick förslaget att göra vanlig kladdkaka istället, men hallåå! Såå uttjatat. I alla år har jag gjort kladdkaka... Varje kalas får jag frågan om jag kan ta med min kladdkaka, för den blir ju tydligen bäst när jag gör den...

Sååå, kladdkaka har jag slutat med! Det är frysta kladdkakemuffins eller inget kladd alls!
Istället valde jag att göra schackrutor! Det var en favorit när jag var liten!

Och så smidiga att göra!

Du behöver:
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 gram smör, rumstempererat
2 sk kakao
1 msk vatten

Gör såhär:
1. Arbeta ihop mjöl, socker och smör för hand eller med en matberedare. Ta undan hälften av degen och tillsätt kakao och vatten och bearbeta tills degen är brunfärgad.

2. Lägg degarna i två plastpåsar och låt vila kallt i minst 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Rulla ut degen i två ljusa och två mörka jämna längder. Lägg en ljus bredvid en mörk och byt plats på färgerna i nästa lager. Tryck samman längderna så att de bildar en fyrkant. Skär i fem mm tunna skivor. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna på bakplåtspappret på ett galler.




Inbyggd kattlåda?

Bloggen Inspirera Mera tipsar om hur man kan bygga in kattlådan, om man vill ha den på annat ställe än i badrummet. Men tanken slog mig, att man kan ju säkert fixa en inbyggd kattlåda som passar i badrummet också. Kika in här för att se deras kreation!




Drar till Öland?

Imorgon kväll/natt efter att Henke kommit hem från jobbet så är det tänkt att vi ska åka till Öland, och bli borta till söndag kväll.

Finns bara ett problem... Kattvakt...

Vad jag förstått så finns det tre kattpensionat i och runt Jönköping. Ulvstorps Kattpensionat, som vi lämnade Duchess hos över midsommar, har överfullt. Likaså pensionat nr 2. Och nr 3 får jag inte ens tag på, har ändå ringt i två dagar... Illa...

Och ingen verkar kunna ta hand om Duchess över helgen. Ska kolla med päronen och med en av grannarna om dom inte kan titta in en gång om dagen och bara ge Duchess mat och fixa kattlådan... Annars får vi stanna hemma...
Tog denna bild på Öland vid midsommar.




Där rök vasen, igen...

Nu har Duchess slängt ner två likadana vaser... *suck* Jag hade från början två olika vaser.
Så hade Duchess sönder den stora. Då köpte jag en ny likadan, den var ju ändå så billig.

Men nu har Duchess haft sönder den också, så vette fan om jag köper en till....




Världens godaste iste!

Idag blir det många inlägg! =) 

Tänkte bara slänga in ett inlägg om istéet från Lidl. Två liter kostar 11 kr. Och det är det godaste jag någonsin har smakat! Finns i smakerna persika och citron. Supergoda båda två!





Fructis vs. Just Glow

Innan var jag i desperate behov av schampo. Mitt var helt slut. Jag köpte ett silverschampo hos frisören sist jag var där, men ska varva det med vanligt schampo så det inte sliter för mycket på håret.

Tänkte iaf testa Just Glow. Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag just köpt det.

Nu har jag iaf testat den, och jag rådissar Just Glow! USCH och TVI! Mitt blekta hår kräver mer än vad Just Glow kan leverera. Fick ta extremt stora mängder schampo och balsam för att det ens skulle gå in i håret. Efteråt kändes ändå håret torrt och slitet.

Så nu har jag köpt Garnier Fructis, som jag använt tidigare. Me like! Myyycket bättre! Behöver bara en liten klick, och håret blir mjukt och lent! Så ut med Just Glow! In med Fructis!




Jonna leker sminkdocka

I lördags var det personalfest! Då kom Jonna hem till mig innan festen, så skulle jag sminka henne a la TiKei =) Det är alltid lite knepigt att sminka andra, speciellt för första gången, då alla har olika form på ögonen. Men jag blev nöjd med resultatet! Dessvärre blev inte färgåtergivningen så bra, men ni ser korrekt färg på burkarna.

Båda dessa skuggor är också nya, och finns inte i sortimentet än.

Destiny
Bliss




Makeup med TiKei's Magnolia

Denna skugga har inte kommit in i sortimentet än. Den är helt ny! Jag har fått testa den, och den är såå fin! TiKei har många fina skuggor som gör sig fint enskilt på ögat, som ger en snygg färg utan att makeupen blir för hård.


Magnolia




Scary cat


Det är min sötnos det... ;) Lite andra fina bilder från balkongen:
Barstolen är en av favoritplatserna att sova på:



Det var lite update mitt i lägenhetsplanerandet... Jag satt mellan 23-03 igår och gick igenom hela kakelkatalogen från Konradssons Kakel. Skrev upp alla kakel och klinkers av intresse, och räknade ut totalt pris på allihop. Gjorde även två kompletta badrumspriser, där både golv och väggar var inräknade. Har kanske 10-15 olika stänkskydd i köket med priser på. Vad kostar laminat, kompositionssten och granit till köket? Det har jag räknat ut. Golv i hallen? Kollat upp kakel och priser. Nu ska jag sålla min lista, och renskriva den på datorn. Gå igenom allt en gång till innan jag skriver ut det. Sen tar vi med listan till Konradssons och ber dom visa oss det av intresse, och sållar lite till.

Henke säger åt mig att inte gå in för det för hårt. Men om jag inte gör det så blir det inte gjort =) Mitten av oktober ska ALLT vara klart. Tillval och priser. Vår kontakt på PEAB har semester till 9e augusti, så lika bra att få så mycket gjort som möjligt tills hon är tillbaka, så vi kan ta alla återstående frågor med henne.

Pust... Det är mycket som ska planeras, kollas upp och godkännas! 



Sommarfest med jobbet

Igår blev det personalfest hos Johanna i Barnarp. Vi fick jättefint väder. Grillade och kacklade på (blev bara tjejerna). Jonna, Emme och jag själv stod för papparazzi-gänget med våra systemkameror! ;) Hade en supertrevlig kväll!





Mer bilder på djuren

Det är SÅ mycket roligare att ta kort med en systemkamera! Så nu blixtrar det för fullt här hemma! Donna har dock aldrig riktigt gillat när jag tar kort, så hon brukar smita iväg rätt fort. Därför blir det flest kort på Duchess.





Nya köket?

Har jag sagt att jag och Henke köpt ny lägenhet? Det är iaf ett nybygge, så det är inte inflytt förrän om 1 ½ år. Men redan är det dags att titta på tillval. I oktober ska de första tillvalen vara klara. 

Så ikväll har jag och Henke myst på balkongen med en kopp kaffe och tittat på kök!
Skoj skoj! Vi vet nästan hur vi vill ha det. Måste bara se det irl först... Väljer mellan två stilar.
Vad tror ni?


Line                        Solid




Nya kameran

Här kommer lite bilder på mina små monster med nya kameran!







Trött kisse




Makeuper med lila och grönt

En lite tuffare makeup. Jag har använt TiKei's "Orion" på hela det rörliga locket. "Voyage" i globlinjen, yttre v:et och längs undre fransraden. För att få mer intensitet fuktade jag penseln innan jag la på ögonskuggorna.
Denna makeupen är lite mer vardaglig. "Vision" är placerad i inre halvan av det rörliga locket, "Desire" i yttre halvan. I globlinjen ligger "Nirvana", som även är placerad längs undre fransraden. För att öppna upp ögat har jag lagt "Serenity" i inre ögonvrån.




Simpelt med Voyage


Igår var jag och tjejerna på Vätterstranden och grillade. Ville inte sminka mig alltför mycket, men ville ändå ha lite färg. Så jag valde TiKei's "Voyage". En svagt skimrande lila. Helt underbar färg. Som vanligt har jag använt "Satin" från MUS som highlighter.




Ny bloggdesign?

Jag är skapligt trött på min design. Eller headern iaf... Har suttit och pysslat i photoshop.
Är inte färdig, men såhär ser de ut:







Feeling blue?

Jag vart lite inspirerad, och började leka lite i photoshop. Detta blev resultatet. 




Donna älskar sol och värme




Nya skor från Scorett!

Jag har länge letat efter ett par lägre klackar man kan ha till vardags. Även platta sandaler, men jag har alldeles för smala fötter så jag ser bara dum ut... Men nu har jag äntligen hittat ett par låga klackar! Och självklart kommer dom från Scorett! Kostade bara 350 kr, me like!




RSS 2.0