Paivy testar Tikei

Efter helgens festligheter har jag nu testat det jag köpt från Tikei. För att ge en mer komplett och detaljerad recension så borde jag nog testa det mer, men detta är första intrycket iaf.

Mineral Foundation "Cool 2" & "Peach 1"
Jag upplever inte att de är så täckande som jag hade velat. Inte ens om man tar flera lager. Däremot så känns den bättre mot huden än min mineralfoundation från ID Bare Minerals. Men är som sagt inte jätteimpad. Vill jag verkligen få ett superbra resultat så tar jag nog min flytande foundation...

Eyeshadow "Summer" & "Twilight"
Dessa gillade jag verkligen. Dom skimrar fint utan att glittra. Jag har andra mineralskuggor som bara blir glitter, ingen färg. Men dessa hade jättefin fyllig färg med ett härligt diskret skimmer. Dom var lätta att blenda och resultatet höll sig länge, utan att lägga sig i globlinjen. Så dessa blir det nog fler av!

Concealer "Yellow"
Den är superlätt att applicera och smälter in snabbt och lätt i huden. Efteråt finns inte ett spår av mörka ringar under ögonen. Så denna ska jag nog också fortsätta med.

Rouge "Lovely"
Också en favorit. Trodde först den skulle vara mer rosa, men den är snarare mörkt rosa och lite åt det röda håller. Var perfekt för min hy.

Borste Ultimate Kabuki
Vet inte riktigt vad jag ska tycka. Det är min första kabuki. Den är otroligt mjuk och tät. Jag har dock lite svårt att jobba in pudret i borsten. Det lossnar strån hela tiden. En kompis som också har denna borste tycker att den är superbra, och hennes fäller knappt några strån alls. Men jag är inte överförtjust i den...

Borste Rouge/Veil
När jag fick borsten tyckte jag att den verkade lite hård och för tät. Som rouge-borste fruktade jag att resultatet skulle bli för koncentrerat. Men jag hade fel. Den är lika mjuk som kabukin, och rouget lägger sig mjukt och fint utan några hårda kanter. Mjukheten gör nog att denna går före mina andra rouge-borstar.

Slutsats: Jag vill garanterat ha fler ögonskuggor. Rouge och concealer ska jag köpa fullsize. Kabukin är jag skeptisk till. För att få slät och jämn hy känns det som man behöver primer, concealer mint, foundation och veil. Så jag håller mig nog till min flytande foundation och puder från MUS...


Shea Body Scrub

Jag har sen ett tag tillbaka funderat på att köpa en bodypeeling. Så nu gick jag till The Body Shop. Efter att ha doftat på de flesta fastnade jag för Shea Body Scrub. Den doftade nötigt, men diskret. Idag har jag testat den för första gången. Ocg vilken känsla! Konsistensen är underbar, den doftar ljuvligt och man blir helt galen mjuk och len! Fullkomligt älskar den!




Helg!

Inte för att helgen är speciell i sig just nu. När man är sjukskriven känns alla dagar likadana. Har blivit sjukskriven en vecka till. Min sjukgymnast är väldigt positiv, och trots att jag inte mår ett piss bättre (snarare sämre) så tycker han att mina problem borde försvinna av sig själva nu sista veckan... Jaha...

Så jag tänkte slå en signal till Henkes sjukgymnast. Hon är tydligen duktig och gör faktiskt något när man är där... Hos min nuvarande sjukgymnast ligger jag mest på en värmekudde i 45 min, sen "drar" han lite lätt i nacken och spänner lite i axeln... Händer ingenting....

Idag har vart en sån där stressig dag när man har massor med saker att göra, men man är alldeles för trött för att faktiskt göra något... Framåt kvällen lyckades vi iaf ta oss till A6. Jag köpte två kjolar på Vila, på rean dessutom! =) Tänka sig, lilla jag hittar nåt på rean.. Otroligt! Ca 70 kr/kjol, inte illa! =)
     Vidare gick jag in till The Body Shop och köpte ansiktscreme. När man fyller år får man 100 kr att handla för om man är medlem, så min ansiktscreme kostade mig 89 kr =)
     Gick in en snabb sväng på systemet och handlade lite smått.

Efter A6 var vi tvungna att handla lite ätbart inför morgondagen. Så vi åkte till Ica Maxi. Har nog aldrig sett något liknande på Maxi. Varenda gurka var mjuk och rutten! Illa! Så vi åkte till kära Lidl istället =) Superfräscha grönsaker, och just nu har dom ju frukt-och-grönt-kampanjen. -41% på gurkan. Me like...

Väl hemma har det inte hänt särskilt mycket... Har fixat smörgåstårtan inför morgondagen. Så den står i kylen och väntar att garneras imorgon. Köket ser för jäkligt ut...
     Men det skiter jag i just nu. Jag måste duscha! =)



Jag vill ha en ryss!

Nu snackar jag katter alltså.. =) När jag först började leta efter "allergivänliga" raser råkade jag stöta på rasen Russian Blue. Inte för att den skulle vara bra för allergiker, jag blev kär iaf =) Både i utseendet och deras personlighet.

"Om ljuset är det rätta blixtrar de stora gröna ögonen och lyser i kapp med pälsens silverskimmer, och att klappa den mjuka, silkeslena pälsen är faktiskt en njutning i sig.

En ryss vill vara med sina människor överallt. Att ligga i knäet i tv-fåtöljen är lika populärt som att tillbringa timmar ovanpå den varma datorskärmen. Vad gör det att man ibland måste skriva med en hand och hålla undan ett hängande ryssben med den andra. Men allra trevligast tycker nog ryssen det är att få ligga på sin människas bröst, så nära ansiktet som möjligt, vare sig man är i sittande eller liggande ställning. Då blir det mycket pussande och stångande och buffande med huvudet, för det är också något av det trevligaste en ryss vet. 

Att ligga högt på sin människa är också trevligt. Vissa ryssar vill ligga på axlarna mest hela tiden och på så sätt få gratisskjuts runt i lägenheten och hålla uppsikt över vad som försiggår. 

Din russian bluekatt finns med dig hela tiden, följer dig i spåren upp och ner, hit och dit. Springer glatt med till badrummet på morgonen och får sig lite vatten ur badkarskranen. Sitter i köksfönstret och tittar på fåglarna när du äter frukost och lägger sig sedan mitt på den utbredda morgontidningen på köksbordet. Hoppar upp på ryggen när du knyter skorna och vaktar huset medan du är borta. Tar sedan emot dig vid dörren när du kommer hem och vill kanske leka en stund eller bara kela och sedan sitta bredvid och titta på när du lagar mat. Hjälper gärna till med ditt och datt och gör dig sällskap framför tv:n på kvällen. Djurprogram är mycket intressanta!

Efter en lång dag är det skönt att gå och lägga sig, under täcket eller ovanpå, men alltid tätt intill dig."




Bilder och info hämtat från Russian Blue-klubben



Smink från Tikei

Efter att Finduss blev helt förälskad i sitt nya smink, så var jag ju självklart också tvungen att prova! Så jag gick in på Tikei's hemsida och beställde hem borstar och några prover. Fick dessutom två prover på ögonskuggor!

Har inte prövat något än, men är väldigt nyfiken! Kabukin är underbart mjuk!





Weddingdresses

Nu när storasyster ska gifta sig så surfas det runt på nätet i jakt efter både det ena och det andra. Jag hittade Brudklänningar.nu som har riktigt snygga klänningar!






Släktkalaset över

Då har man firat färdigt för denna helgen. Släkten kom hit. Man fick presenter. Man fikade. Man åt tårta. Man pratade. Alla åkte hem. Har haft en trevlig dag och det var kul att se alla.

Det jag blev allra gladast för var spelet Party Alias som jag länge velat ha.

Systerdottern Sanna hade gjort ett halsband till mig och systersonen Simon hade gjort en teckning med hjälp av blåspennor. Jag och lillsyrran hade blåspennor när vi var små, så det var jättekul att få en sån teckning =) 

Ljuslyktorna
till vänster fick jag av storasyster med familj. Jättefina! Ska sätta dit några röda blockljus, så kommer dom göra sig jättebra på balkongen!


Så vill jag gratta min vän Anna som imorse blev mamma till lille Oskar! =)



Barnvakt

Imorse hade jag planerat en frukost med Pernilla. Men det blev inte av. Däremot fikade jag med Zandra som planerat. Sen åkte jag och Henke till storasyster. Vi skulle vara barnvakt åt deras små monster.. ;)

Skämt åsido, ungarna skötte sig jättebra. Vi tittade på G-Force, spelade Hänga Gubbe, åt hamburgare, tittade på Råttatouille, läste en saga, och sen gick dom snällt till sängs.

Imorgon blir det släktkalas här hemma. Man är ju numera halvvägs till 50.. ;) Så det blir lite att fixa imorgon innan släkten kommer...



Vi firar 4 år!



Idag har det varit min och Henkes dag! Idag har vi varit tillsammans i 4 år!
Vart tar tiden vägen? =)

Detta har firats med middag på Velvet Lounge och biobesök med Sherlock Holmes.
Det har varit en mysig kväll! =)



Tillbaka från Sälen

Hur ska man sammanfatta veckan? Har haft jättetrevligt. Tjejerna har partat hela veckan. Själv har jag tagit det lugnt. Axeln har gjort att jag vart lite gnällig och frustrerad till och från.

"Eliten" (alltså Henke, Linn och Emelie...) åkte skidor fyra dagar. Forsman tre dagar. Jag, Helén och Marie nöjde oss med två dagar.

Det var riktigt roligt när vi var iväg hela gänget till Hundfjället och åkte skidor. Jag gillade Trollskogen, gick lugnt och fint där.

Förutom skidor åkte vi även skoter. Väldigt roligt =) Och väldigt kallt... På min födelsedag åkte vi hundsläde. Mysigt! Det finns inget man uppskattar så mycket efter en dag i snön med frusna tår som varm choklad med grädde!

Några citat från veckan som gått:

"Där låg en död hare, eller en sten!" by Forsman
"Limmet klistrar på allt!" by Marie
"Man måste vara full för att uppskatta smaken." Minttu, by Helén
"Jag gillar att komma näst sist!" by Pontus
"Var är mitt liv?!" Ölen, by Linn
"Jag har hela underlivet fullt med öl!" by Helén
"Känn tänkte jag säga, eller nej!" följdcitat, by Helén
"Aj! Jag fick den rakt på kulan!" by Helén
"Man får inte dra egna elkablar..." ur ordningsreglerna för lägenheten

Och lite bilder:











Avatar vs. Pocahontas


Såg idag ett inlägg hos Gosia, där hon berättade om hur lätt det är att skapa en succéfilm. Enligt henne är det bara att förnya idén om Disney's Pocahontas, och vips, så har man Avatar.
Jag måste ju erkänna att handlingen är slående lik. Men ingen modern kopia.
OBS! Bild och lista är lånad från Gosias blogg...




Off to Sälen!

Då var det snart dags! Upplägget idag har vart som följande:

- Snabbis till A6 ca kl 14.
- Vänta på att handla mat inför Sälen 14.30-16.30.
- Jag och Helén tröttnar på att vänta, åker till A6 (rond 2) ca kl 17.
- Till Willys och handlar kl 17.30.
- Packa Donnas grejer, off to storasyster ca kl 19.30.
- Hemma igen ca kl 24.00. Dags att packa!
- 02.00. Packning färdig. Så gått som...

Kvällens/nattens chock nr 1:
Vi har spöken! Kl 00.50 står jag i hallen och pratar med Henke. TV:n går igång...

Kvällens/nattens chock nr 2:
Jag kan inte hitta Singstar Schlager! Viktigaste/bästa skivan! Glömt hos en vän?

Hur som... Nu är man färdig.. Blir hämtad imorgon bitti ca kl 07.00.
Blir alltså kanske tre timmars sömn, om man har tur...



Inspiration från H&M




My Wish List

Då var det snart dags att fylla år då! =) Den 16e januari blir jag 25 år, halvvägs till 50!
Det är supersvårt att önska sig saker. Men jag har samlat favoriterna...

- Gällande spel har jag länge velat ha Party Alias. Efter det önskas även Med Andra Ord.
- I min Disney-samling saknas Pongo och de 101 dalmatinerna (#17).
Att jag inte kunde hitta Aristocats (#20) i min samling chockade mig, så den önskar jag högt!
Som nr tre önskas även Bernard & Bianca i Australien (#29).
- Presentkort på A6 och gärna på ONCE skulle också uppskattas!

Och fresten.. Jag vet redan att jag kommer få två underbara presenter på min födelsedag =)
Vi kommer ju vara i Sälen. Jag fyller år på en lördag. Då kommer jag få åka hundsläde!
Dessutom har jag fått veta att Arvingarna spelar där då, på min födelsedag! Underbart!



Dubbelgångare?

Oj, vad många inlägg det blir idag! =)

Hur som... Jag har tänkt skriva om detta länge nu.. Direkt när den nya Idol-juryn utsågs så slogs jag av hur äckligt lika Andreas Carlsson och Gary Sinise i CSI New York.


Andreas Carlsson till vänster och Gary Sinise till höger.



Ursöt lite kisse!

Hur sött är inte detta på en skala?? =)





Tjejsnack #37 - Decemberslut

Vad fick du i julklapp?
En hel del. Värt att nämnas är två par klackar från Scorett, spelet Hönan eller Ägget och presentkort.

Vem firade du julafton med?
Min familj. Päronen, tre syskon, två syskonbarn, farmor, svåger, Henke och Donna.

Vad var det bästa med julen i år?
Presentöppningen. Då det viktiga inte längre var själva presenterna, utan att pricka skräpet i skräppåsen... =P

Vad ska du göra på nyårsafton?
Jag var på Stora Hotellet. Tre-rätters, underhållning, mordmysterie, tolvslaget på Piren.

Nyårslöften eller inte?
Mitt nyårslöfte är att jag inte ska börja träna! Man håller ju aldrig det man lovar, eller hur? ;)




Mitt 2009

Hittade mina nyårs-listor från -07 och -08. Så roligt att läsa om ens år då, och vad som förändrats. Så nu måste jag ju fortsätta med samma lista =) Here it goes!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Snorklade i Thailand! Jag har vattenfobi, så att snorkla där jag inte bottnar var grymt skrämmande, men väldigt spännande!

Höll du några av dina nyårslöften?
Minns inte mina nyårslöften...

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Sara fick lille Sigge. Emma uppe i norr fick lilla Mejja.
Min lilla Donna fick ju valpar i våras ;)

Dog någon som stod dig nära?
Vår lilla Coolis blev avlivad... =( Miss him...

Vilka länder besökte du?
Thailand i våras och Italien i september.

Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
En kissekatt... Kanske en vovve till också.

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
18/2 - Då jag fick veta att jag hade salmonella.
11/6 - När jag äntligen blev friskförklarad från salmonellan.
5/10 - Då Cool avlivades...

Vad var din största framgång 2009?
Vet faktiskt inte. Några förslag?

Största misstaget?
Tror inte jag gjort några större misstag i år...

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Räknas fyra månaders sjukskrivning med salmonella, eller??

Bästa köpet?
Oj, mycket! Möblerna från BoConcept!

Vad spenderade du mest pengar på?
Återigen, möblerna från BoConcept... Vill inte veta hur mycket pengar vi lagt på möbler i allmänhet i år... ;) Men lägenheten har blivit såå fiiin!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag vågade snorkla, att det går framåt med kattplanerna, när jag blev friskförklarad, när lägenheten blev nymålad och nymöblerad!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Cidinho & Doca - Rap Das Armas, lätt!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Vart mycket upp och ner i år. Men det sista halvåret har nog vart väldigt glatt.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit itu med träning, som vanligt...

Vad önskar du att du gjort mindre?
Funderat över onödiga saker.

Hur tillbringade du julen?
Jobbade till strax efter kl 13. Hämtade hunden och åkte till storasyster.

Blev du kär i år?
Finns många kissar som jag förälskat mig i under årets gång... ;)

Hur många one night stands?
Inga, har ju min Henke.

Favoritprogram på TV?
Desperata Hemmafruarna och Criminal Minds.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Finns en person som jag irriterar mig mer på nu än i början av året, ja...

Något du önskade dig och fick?
Skor från Scorett, presentkort. Att Henke slutade WOW:a... ;)

Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Var i Thailand på min födelsedag =) Minns inte exakt vad vi gjorde, men vi gick nog på restaurang och hade det allmänt mysigt. Väl hemma i Sverige firade jag inte min födelsedag, då jag direkt blev väldigt sjuk, och sen sjukskriven i flera månader...

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om Henke fått ett jobb. Om jag fått en kisse. Mer rutiner i vardagen och mer fritid...

Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Mycket leggings, klänning och jeans. Högklackat.

Vad fick dig att må bra?
Att Henke slutade WOW:a. Stylingen av lägenheten. Donnas nya personlighet: att mysa hos matte. Mina underbara vänner som alltid finns där.

De bästa nya människorna du träffade?
Restaurangvärdinnan i Thailand. Så söt!
Italienska familjen. Roliga människor! =)

Här hittar du Mitt 2008 och Mitt 2007.



Brudklänning, någon?

Kollade runt på nätet efter brudklänningar för ett tag sen.
Ack, så mycket fint det finns! Slänger in en brudtärneklänning också.. ;)





Året som gått

Det nya året inleddes med en fika. Skulle diskutera lite angående Sälen. Som vanligt blev det inte så mycket planering, utan mer "Fy fan vad kul vi ska ha! Skidor, after skii, paartyy!" Ja, mest sånt prat =)
      Vi blev sugna på bio, och så blev det! =) Vi såg Old Dogs. Så sjukt bra! Skrattade så jag grät! Hela salongen måste hört mig och Helén... =P Årets citat: "Jaha... Då går vi väl på bio då..."

Årets lista:

Årets upptäckt: BoConcept ;)
Årets ord: Eller hur!
Årets misstag: Att vi inte tog hand om Cool...
Årets underbara: Mina söta vänner!
Årets baby: Lille Sigge, som jag fortfarande inte träffat.. =(
Årets besvikelse: Thailand...
Årets bästa händelse: Stylingen av lägenheten.
Årets värsta händelse: Salmonellan.......
Årets I-did-it: Jag snorklade i Thailand!
Årets julklapp: Mina skor från Scorett som älsklingen köpte.
Årets hårfärg: Rödbrunt med en touch av violett ;)
Årets bakfylla: Hehe. Måste varit alla efter Henkes 25-årsfest =P
Årets babe: MIN babe ;)
Årets sämsta resa: Thailand...
Årets bästa resa: Italien-resan. Toscana och Rom, lovely!
Årets bästa låt: Fastnade för Mina & Adriano Celentano  - Che t`aggia di
Årets par: Jag och Henke ;)
Årets nyårslöfte: Jag ska inte börja träna! Man håller ju aldrig löftena... ;)
Årets frisyr: Lillsyrrans klipp!
Årets mest spelade låt: Rap Das Armas!
Årets krog-replik: "Jag kan visst bugga..." - Galaxykryssningen...
Årets community: Facebook
Årets pizzeria: Campino
Årets snabbmat: MAX!
Årets tack: Tack till Henke som kämpar med katter för min skull...
Årets Hej!-jag-har-världens-sämsta-immunförsvar: Det blir väl jag.. Med min "lilla" släng av salmonella förra våren...
Årets trend: Lackade legging.
Årets smak: Kahls-kaffe! Irish cream......
Årets befrielse: När jag äntligen blev friskförklarad från salmonellan, och fick komma tillbaka till jobbet efter ett halvår...
Årets wow: Att storasyster (äntligen) ska gifta sig! =)
Årets spel: Hönan eller Ägget och Brainstorm.
Årets tv-serie:
Årets film: Avatar.
Årets mysigaste: Lilla Donna. Hon myser jämt med mig numera.
RSS 2.0