Lilla Rapunzel

Det råder ett tillfälligt lugn här hemma. Rapunzel har som sagt haft lite svårt för att acceptera Donna. Donna är mest nyfiken, så det är bra. Men nu börjar Rapunzel lugna sig. Donna har fått nosa på henne lite. Men då blev Donna så till sig att det blev för mycket för lilla Rapunzel...

Nu ligger Rapunzel jämte mig i soffan (divanen) som vanligt. Donna brukar sitta och stirra på henne nonstop. Men nu hoppade hon snällt upp i Henkes divan och la sig ner, vilket är första gången sen Rapunzel kom. Så nu råder ett stilla lugn. Jag är nöjd.Första kvällen med kissen

Hos uppfödaren valde vi mellan tre katter att låna hem. Valet föll på Rapunzel. En kastrerad hona.

Hon är supermysig! En riktig spinnmaskin! Dock så verkar hon inte så förtjust i Donna. Fräste som attan, så Donna får vara i sovrummet för tillfället... Rapunzel gillar tydligen de flesta hundar, så vi tror det kan vara den nya miljön som gör henne lite osäker. Hon får vänja sig sakta men säkert.

Rapunzel är som sagt en riktig spinnmaskin. Hon jamar och springer runt. Så ropar man på henne, då kommer hon springande och börjar spinna direkt. Hon ligger gärna hos mig, men Henke har minsann också fått kela med henne. Bild på detta kommer ;)

Just nu sitter jag framför tv:n med laptopen i knät. Är lite jobbigt att skriva, eftersom någon ligger och spinner för kung och fosterland på min mage... ;)

Jag ändrar fresten kategorin "Hundarna" till "Som hund och katt" pga det nya sällskapet =)Premiärer på kanal 5

Nu är det dags för alla serier att sätta igång igen! Behöver jag tala om hur mycket jag längtat efter Desperate Housewives och Criminal Minds?!

Måndag 1/3

21.00: CSI - säsongspremiär
21.55: Boston Tea Party - säsongspremiär

Tisdag 2/3
20.00: Dating in the Dark - PREMIÄR
21.00: Desperate Housewives – säsongspremiär
21.55: Cougar Town - PREMIÄR

Onsdag 3/3
21.00 Greys Anatomy – säsongspremiär
21.55 Sex Rehab with Dr. Drew

Torsdag 4/3
21.00 Criminal Minds - säsongspremiär
21.55 US Kitchen Nightmares - säsongspremiär

Söndag 7/3
19.00 Gossip Girl - säsongspremiär

Tisdag 9/3
22:25 Christine - säsongspremiär

Söndag 14/3
20:00 Wipeout - säsongspremiär
21:00 Ballar av stål - säsongspremiär

Måndag 15/3
20:00 Håkans barBebismys

Idag har man kört runt runt.. Vart hos sjukgymnasten. Sen till Djurmagasinet för att inhandla det viktiga till katten. Posta lite brev... Sen plocka upp Patricia och Helén, så åkte vi ut till Anna i Bankeryd. Så mysigt =) Oskar växer så det knakar. Som vanligt somnade han gott i tanternas knän... ;) Vi kände oss alla väldigt sega idag.

Jag fick en försenad 25-årspresent av Anna =) Förvånad jag vart. Boken 100% Choklad. Inte lika förvånande.. ;) Hittade flera intressanta recept som jag ska prova snart. *mmm*

Anna skulle ta sig in till staden i nästa vecka, så då sa jag att jag kunde bjuda henne på mina berömda frysta kladdkakemuffins =)
Devon eller Cornish?

Vi ska ju som sagt åka till en rex-uppfödare imorgon och låna hem en katt av henne. Hon har både devon (drx) och cornish (crx), men jag tror att vi kommer låna hem en drx, hon har helt enkelt flest såna =) 

Jag är dock lite velig på vilken ras jag gillar mest... Jag är nog lite mer inne på en crx...
Det är nog lite som att jämföra en staffe och en bullterrier.


Vad är bäst att dricka på morgonen?

Dom allra flesta föredrar en kopp kaffe på morgonen för att piggna till. Andra dricker gärna te, eller kanske ett glas juice. 

Men vad är det bästa att dricka på morgonen?

Ta en kopp varmt vatten med lite nypressad citron i! Det sätter igång levern, vilket är jättebra för magsmältningen. Det gör att du piggnar till fortare, och inte blir lika grinig ;)

Men kom ihåg:
Borsta tänderna efter att du druckit citrondricka. 
Syran från citronen har en tendens att fräta på emaljen på tänderna.
Kan man mixa alkoholtyper?

Får man en värre baksmälla om man blandar drinkar?

Många säger ju att baksmällan blir värre om man blandar t.ex. öl med vin, än om man håller sig till en sort. Men stämmer verkligen det? Dags att ta reda på det!

Man använder sig av tre testpersoner.
En dricker bara öl, en bara vitt vin, och en dricker både och.

Först tas blodprover på alla tre för att se deras CRP nivåer (C reaktivt protein), detta för att se hur mycket inflammation de för tillfället bär på. Baksmälla orsakas till viss del av just inflammationer.

Festen kan börja! Gissa vem som springer till toaletten först? Öl-killen... ;)

Så vad blev resultatet?
Man mäter återigen killarnas CRP-nivåer, för att se hur inflammationen har förändrats.

Öl-killen
CRP före: 1.5
CRP efter: 1.9

Vin-killen
CRP före: 0.4
CRP efter: 0.3

Mix-killen
CRP före: 1.2
CRP efter: 1.1

Så i detta experiment fick man inte värre baksmälla genom att mixa olika alkoholhaltiga drycker. Ofta tenderar man bara att dricka mer när man mixar. I detta experimentet var det alkoholhalten som gav den värsta baksmällan. Men hade man gett mix-killen rött vin istället för vitt vin, så hade förmodligen CRP-nivåerna varit mycket högre.

Varför? Generellt innehåller "mörka" drycker, såsom rödvin eller whiskey mer alkoholhaltiga orenheter, s.k. kongener. Dessa föroreningar orsakar inflammation, och därmed en värre baksmälla.

Slutsats:
Att mixa drinkar ger inte alltid en värre baksmälla. Den verkliga boven, bortsett från mängden alkohol, är mängden kongener. Så vill du vara klar i huvudet dagen efter, håll dig till klar alkohol som vodka och gin. Drick måttligt, eller inte alls ;)

Fakta:
Ni har väl hört uttrycket att kvinnor inte tål alkohol lika bra som män? Alla tester visar på att detta är sant. Kvinnor är fysiskt mindre, de har mer kroppsfett, men mindre lever som gör att de inte kan bryta ner alkohol lika snabbt som män. 5-6 drinkar ger garanterat en man en bakfylla. Medan det för kvinnor räcker med 3-5.Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Nytt skal till mobilen?

Jag har ju en HTC Tattoo, som man kan byta skalet på. Jag har tidigare köpt ett rosa skal med lite mönster på, men insåg snabbt att det vart lite för fjantigt och fjortis för mig. Så nu har jag kollat på lite andra skal.

Vilket/vilka gillar ni?
Så seeeg...

Idag är en ovanligt seg dag... Sen jag blev sjukskriven har jag totalt vänt på dygnet.

Det började med att jag inte kunde somna på nätterna pga axeln... Både jag och Henke är ju nattugglor ändå. När jag jobbar lägger jag mig mellan 24-02.

Nu är jag vaken hela nätterna. Jag somnar kanske runt sex på morgonen. Det är standard numera... Jag är inte ens trött. Att vara vaken till kl 5 är som att vara uppe till midnatt i vanliga fall... Så sover jag till ca 14.30... 

Hoppas jag kan börja jobba snart.. Så man kan vända tillbaka dygnet...

Men idag är en ovanligt seg dag. Låg i sängen till 16.30. Var bara så skönt.

Imorgon ska det shoppas kattgrejer! Inte mycket, men det nödvändiga.. Vi hämtar ju en lånekatt på fredag. Så det måste inhandlas kattmat, kattlåda, kattsand. En klösbräda vore väl bra, och eventuellt en leksak... 

Hoppas hoppas att det kommer funka!
Vilken skärbräda är bäst?

Vill du veta vilken typ av skärbräda som sprider mest bakterier?

Skärbrädan har en ganska central del i köket. Vanliga typer är plast, trä och marmor. Men är de så rena som de kan se ut? Bakterier såsom salmonella och E. coli sprids i våra skärbrädor. De kan ge allvarlig matförgiftning, eller rent av vara dödliga...

Så, gör materialet någon skillnad?
På 90-talet dissade man skärbrädor av trä då man tyckte de var ohygieniska. Istället blev plast populärt. Det sades vara lätt att göra rent. De blev populära på restauranger, och många kockar föredrar plast än idag.

Testet:
Mikrobiologen Dean Cliver studerar hur bakterier beter sig på olika material. Han placerade en liten mängd ofarlig E. coli i mitten på skärbrädorna och tvättade av dom med vanligt diskmedel och lät det torka. Efter 15 minuter tvättades de av igen och prover togs, både där bakterierna placerats och i utkanterna. Sedan lät man bakterierna frodas i ett dygn.

Resultatet:
Man tittar nu på mängden vit gegga som växt på gelébitarna (proverna).

Marmor - Få tecken på bakterier.
Trä - Ett tunt jämt lager bakterier.
Plast - Mycket mer bakterier än de övriga två.

Så plast går bort. Vidare tittade man på proverna som tagits i utkanten.

Marmor - Mycket bakterier. Den jämna ytan gör att bakterierna kan frodas över hela brädan.
Trä - Knappt några bakterier. Ingen spridning, bakterierna höll sig där de placerats.

Slutsats:
Plats 3: Plast. Bakterier sprids snabbt via fördjupningarna som bildas efter kniven.
Plats 2: Marmor. Bakterier sprids lätt över den jämna ytan. Är dessutom tuff mot knivar.
Vinnare: Trä. Det är ett mycket poröst material och vätskan sugs in i träet. Om det finns bakterier i vätskan så följer de med, och kommer aldrig tillbaka levande...

Så en skärbräda av trä är vår vinnare. Den är snäll mot knivar, dödar bakterier, och om du tar väl hand om den så håller den i många år. Men kom ihåg: Ska du ha en skärbräda i trä, se till att välja ett rejält hårt träslag. Är materialet för mjukt så förökar sig bakterierna lätt i skårorna som bildas av kniven.

Tips:
Vilket material du än väljer att använda, vet du hur du bäst håller den fri från bakterier?
För plast, spraya den med en lätt dimma av ättika följt av utspätt blekmedel.
Trä då? Blötlägg den inte i timmar. En snabb skrubbning räcker gott och väl.
Billiga vs. dyra solglasögon

Vilka solglasögon är bäst, billiga eller dyra?

Ett test utfördes, där man jämförde två människor. Den ena hade använt billiga solglasögon hela sitt liv, och den andra dyra. De testades för olika åkommor, och man kom fram till att de båda två hade en liten fläck i den inre vita delen av ögat. En liten köttig tillväxt, som orsakas av UV-strålning.

Vidare testades solglasögonen för att se vilka som släpper igenom mest UV-strålning.
Båda sorterna skyddade till 100%.

Resultatet:
Båda sorterna skyddade 100% mot UV-strålning.
Båda testpersonernas ögon hade blivit likvärdigt skadade av UV-strålning.
De dyra skyddade dock lite bättre mot bländning.

Vilken färgton är att föredra?
- Grått minskar risken för bländning, så det fungerar utmärkt när man kör bil.
- Undvik gult, det påverkar färgseendet. Fungerar dock bra när man åker skidor.
- Rosa är läckert, men hjälper inte alls mot bländning.

Tips:
Solglasögon är ofta en modeaccessoar, men de kan också ha en permanent effekt på ditt utseende. När du blir bländad kisar du omedvetet. Att kisa mycket kan ge dig s.k. crow's feet, även kallat kråksparkar, som är solfjäderformade rynkor vid ögonen. Att inte använda solglasögon kan alltså permanent skada ditt utseende, eftersom din naturliga reaktion i starkt ljus är att kisa.
Förhindra baksmälla?

Är du en sån som lätt blir bakis efter att ha druckit alkohol?
Själv så tycker jag det beror lite på vad man dricker, och vad man ätit under dagen.

På kanal 7 sänds ett program som heter What's Good for You. Ett riktigt bra hälsosamt program där de undersöker vardagliga frågor. De tog upp bakis-frågan.

Vad hjälper mot baksmällan?

Hjälper:
- Drick vartannat glas vatten.
- Ta två huvudvärkstabletter innan du lägger dig.
- Drick en energidryck innan du lägger dig.

Hjälper inte:
- Att dricka en liter vatten på en gång innan läggdags.
- En kaloririk rejäl frukost.

What's Good for You tar upp vardagliga frågor som rör kropp och själ.

Kan våra feromoner attrahera en partner?
Hur mycket sömn behöver kroppen?
Är ägg dåligt för hjärtat?
Topp sex problem med graviditet.
Vad orsakar rynkor?
Borde man vänta en timme med att simma efter måltid?
Vad är det bästa att dricka på morgonen?
Vilken sorts skärbräda sprider mest bakterier?

Frågorna är oändliga, och högst intressanta.
Därför har jag bestämt mig för att skapa en ny kategori.
Gissa vad den ska heta? ;)

Whats Good for You?
Vykort från Thailand

Mina föräldrar har varit i Thailand i en månad nu. Dom kommer hem imorgon =)
Hur som... Jag fick såklart vykort från dom (och sms) om det fina vädret, och standardreaktionen blev såklart "Ha så kul i solen era jävlar, själv fryser jag ihjäl"... Haha... Men visst är det så? ;) 

Mamma lovade att skicka ett nytt vykort. Sagt och gjort. Idag fick jag ett vykort med texten:
"Hej på er! Igen. Nu har drivisen börjat rinna in. Lite svårt att simma i poolen. Hagelskurarna kommer ständigt. Kylan biter i skinnet. Pust, pust, pust. Nej, nu ger vi oss ut igen bland isflaken igen."

Såna
vykort gillar jag! Jag smålog lite fånigt för mig själv. Min mamma är så omtänksam ;)Jag och Henke tittade på Paranormal Activity igår kväll. Eller inatt egentligen. Jisses... Den handlar ju om ett par som videofilmar sig själva och sitt hem för att fånga andliga aktiviteter. Tyckte den verkade så lam, första halvan iaf. Men den sista halvan. Jag ville verkligen inte se när det var dags för nattaktiviteterna, jag satt på helspänn. Hopkrupen med knutna händer...  Även efter filmens slut...

Och natten sen... Jag hade svårt att ligga utsträckt, det kändes som om min vänster fot pulserade. Alla små ljud kunde vara spöken. 

Okey, nu kanske jag överdriver. Det finns bara en enda skräckfilm som fått mig att ligga sömnlös i en månad. The Grudge. Aldrig att jag ser den igen, och aldrig att jag ser 2an... Hur som... Jag tror att anledningen till att man connectar så med Paranormal Activity är just för att den ska agera som "hemmagjord". Den etsade verkligen fast sig på näthinnan... Den är att rekommendera =) Betyg: ++++
Bloggdesign till Patricia

Patricia ville ha min hjälp med sin bloggdesign.
Dessvärre är hon för tillfället sjuk, och orkar inte riktigt ta itu med designen.
Så jag tänkte att jag helt enkelt skulle fixa ihop en snabb design ändå! =) I Photoshop.
Så Patricia, denna är till dig! Vi fixar den på riktigt sen när du mår bättre ;)
Melodifestivalen - Del 3

Igår var det dags för den tredje delfinalen. Lillasyster var här och tittade med mig.

Kan ju säga att inget av bidragen var bra. Vissa dög, andra sög...

Alcazar - "Headlines"
Alcazar är ju i princip med varje år. Är väl ett bra sätt att introducera en ny sommarplåga. Deras låt var helt okey, men långt ifrån en av deras bästa. Jag rådiggar den lila outfiten dock. Låten dög.Crucified Barbara - "Heaven or hell"
Återigen blev jag glad när det var dags för ett rockband. Hoppades det skulle bli bättre denna gången. Hon sjöng superbra, men blondinerna kändes lite överdrivna... Som om de ville för mycket. Låten dög.Erik Linder - "Hur kan jag tro på kärlek"
Både jag och syster tyckte detta skulle kunna vara en vacker låt, iaf om man blundade och bara lyssnade. Framträdandet var väl rätt lamt. Tråkigt. Det kändes som om han stod i kyrkan och sjöng. Det räcker inte. Låten sög.Getty Domein - "Yeba"
Kul med en udda låt. Jag satt med ett litet leende på läpparna. Hans outfit var snygg och clean. Dock tror jag inte den hade gått särskilt bra i ESC. Jag vill gärna förstå vad dom sjunger... Låten sög.Darin - "You're out of my life"
Den lille killen har ju vuxit upp. Syns att han har mer erfarenhet nu. Han gjorde ett bra framträdande, och var väl det bidrag som sög minst. Men jag tror inte han kommer vinna alltihop. Låten dög.Johannes Bah Kuhnke - "Tonight"
Jag hade faktiskt redan glömt bort låten... Var tvungen att se en repris... Snacka om seg låt. Rösten höll inte måttet. Själva melodin hackar alldeles för mycket för min smak. Ändra melodin och byt ut artisten. Låten söög.Elin Lanto - "Doctor doctor"
Jobbig låt. Refrängen sög, hennes outfit sög, störde mig på hennes kassa smink och att hon hela tiden drog handen genom håret, antagligen för att vissa blinget i ansiktet. Låten sööög.Timoteij - "Kom"
Fyra jättesöta tjejer med världens tråkigaste kläder och helt utan framträdande. Skippa instrumenten, och showa lite istället, färgglada outfits. Då hade det funkat. Låten dög.Fördelen med att alla låtar är kassa är att man inte lackar pga vilka som går vidare och åker ut. När alla bidrag hade visats hade jag lika gärna kunnat byta kanal, för jag brydde mig inte ett dugg om vilka som gick vidare, eller vilka som åkte ut... Ingen vart ju bra ändå...

Gigantiskt plus att Blue Man Group var med! Dom är så satans bra!
Ny bloggdesign

Då var jag nästan färdig med min egen bloggdesign.
Kommer nog ske lite småändringar, men det tar jag senare.


Attans så kallt...

Har vart och fikat med en kompis idag. Det vart så mycket snö ute, att jag nästan körde fast med bilen när jag skulle iväg från parkeringen... Satt och snackade i två timmar. Sen vart jag trött och frusen.

Nu sitter jag här hemma. Försöker komma på en ny bloggdesign till mig själv. Fortfarande frusen, så tog på mig min varma, underbara, ursnygga Sälen-tröja! ;)


Bloggdesign till systrarna

Jag tror mina systrar älskar mig massa mycket. Nu har jag fixat ny bloggdesign till dom båda två ;) Blev faktiskt lite inspirerad, så jag ska nog fixa en ny till mig själv också!


Lillsyrrans nya design. Grymt nöjd.


Storasysters design. Giftemålet blev temat, och andra viktiga saker i livet.
The Imaginarium of Dr. Parnassus

Kollade lite vilka filmer som visas på bio i Stockholm. Dom har ju lite större utbud där.. ;) The Imaginarium of Doctor Parnassus är en fantastiskt saga om doktor Parnassus och hans extraordinära Imaginarium, hans resande teatershow där publiken får en oemotståndlig möjlighet att besöka sin fantasi genom en magisk spegel - för att sedan välja mellan himmel eller helvete. Parnassus är välsignad med gåvan att styra andra människors fantasi men bär på en mörk hemlighet. För länge sedan slöt han ett avtal med djävulen, och djävulen har nu kommit för att hämta sin delav avtalet – Parnassus 16-åriga dotter...

Verkar sjukt bra. Den har fått bra betyg. Och med skådisar som Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrell och Jude Law. Det kan väl inte misslyckas?

Den hade biopremiär på juldagen. Vill att den ska komma på DVD!
Så snöar det igen... *suck*

Idag har det vart lite rännande. Har fikat med Finduss. Försov mig dessutom... Skulle möta henne kl 12.. Snoozade lite, trodde klockan var 10.50, men den var visst 11.50. Oops.. Snabbt upp och kuta in till staden.

Har haft en supertrevlig dag. Har nada pengar, så jag gick dit Finduss gick. Hittade faktiskt en del fint på rea på ONCE. Dock såg det bättre ut på galgen än vad det gjorde på, och det tackade plånboken för... Hittade dock en jättefin tröja som jag inte provade. Släpar nog med mig Henke och provar den. Vill haa!

Efter att man gått på stan en stund vart man rätt hungrig, så det blidde en fika. Sen gick jag hem en sväng, gick ut med Donna och tog bilen hem till Finduss. Plockade upp henne, och så åkte vi till Afroshoppen. Kollade löshår, men köpte inte. Hem till Finduss och dricka te, sen hem.

Har avslutat mina auktioner på Tradera idag! =) Det gick faktiskt rätt bra. Som vanligt kom alla buden på en gång i de sista minutrarna. 300 kr för lite småskit, man tackar... Så nu har man skickat vinnarmail, och imorgon skickas de första varorna. Kul =) 

Pengarna stannar dock inte på banken, då jag själv just vunnit en auktion! =) Massa fint löshår, så nu kan man bli lite helgfin!

Nu blidde det ju massa text... Hoppas nu orkat läsa... ;)

Imorgon ska jag till sjukgymnasten. Längtar! Ska ringa uppfödaren av devon rex, och se ifall hon ville låna oss en kisse. *hoppas*
Fikat med flickorna

Börjar äntligen bli fri från förkylningen. Har legat däckad några dagar nu. Och när jag äntligen är på bättringsvägen så går Henke och blir förkyld, så nu ligger han däckad.

Hur som.. Var så skönt att få komma ut idag! Få duscha av sig förkylningen, fixa håret och sminka sig. Och få fika med dom underbara vännerna Helén och Linn. Hade det supertrevligt! Sjukt skönt att få komma ut.
Provade något nytt idag. Riktigt gott! Kladdkaka med kokostopping

Vi bestämde oss även för en utgång på fredag =) Med alla fjortisar, haha. Nee, men det är faktiskt skönt. Förfesta, sitta på Pipes och tjöta. Så har man ändå hela helgen kvar sen =) Så det ska bli najs!

Försöker buda på lite löshår på Tradera, men alla andra verkar också vilja ha.
Då priserna går ju upp... Blää...

Imorgon ska jag träffa Finduss! Lite fika och mys på stan. Så skönt att få komma ut.

Nu har jag nog inget mer att säga, för denna gången =)
10 000 besökare!

Det är väl en milstolpe.. =) 

Idag har man vart 25 år i en hel månad! Hehe..

Igår var man hos doktorn... Ville ju börja med arbetsträning. Jag är då på jobbet två timmar om dagen. Utöver, så jag kostar inte arbetsgivaren någonting och jag kan jobba i min egen takt. Både jag, chefen och sjukgymnasten tyckte det lät bra. Men inte doktorn... Man måste visst ha varit långtidssjukskriven för att få arbetsträning... Suck...

Så det slutade med att jag blev helt sjukskriven resten av månaden, alltså två veckor till. Doktorn verkade lite tjurigare igår än första gången jag var där. Enligt honom sjukskriver man tydligen normalt sett folk med mina besvär enbart i två veckor, sen ska det vara borta. Tycker dom iaf... Jag har nu vart sjukskriven i en månad...

Aja... Vad är väl en bal på slottet... Får hoppas jag får ordning på axeln snart...
Alla Hjärtans Dag

Det har inte vart en kul dag. Inte särskilt romantisk. Kan ju vara för min snoriga näsa och det faktum att jag legat däckad i sängen/soffan hela dagen...

Jag och Henke tänkte inte göra något stort idag, men vi hade iaf tänkt gå ut och ta en fika. Men så blev det ju inte. Jag är inte riktigt taggad för att gå utanför dörren. Så vi tog en kopp kaffe och kaka och mös lite här hemma istället.

Nu ska vi titta på New Moon =)Hoppas ni har haft en underbar Alla Hjärtans Dag!
Melodifestivalen - Del 2

Och som vanligt är man besviken... Som vanligt åkte min absoluta favorit ut ur tävlingen. Den som jag trodde kunde ta hela skiten och faktiskt göra bra ifrån sig på ESC... Men men.. Som vanligt har svenska folket inget vett...

Vad tyckte jag om bidragen?

Eric Saade - "Manboy"
Riktig fjortislåt. Bra ös, men fortfarande fjortisvarninng. Enformig. Lam koreografi. Söt kille. Sjunger väldigt bra. Självklart röstar alla fjortisar honom till final...
Pauline - "Sucker for love"
Tjejen kan verkligen sjunga. Inte min favorit, men topp tre iaf. Gillade hennes outfit, dansarna, melodin. Bra helt enkelt.
Hightlights & MiSt - "Come and get me now"
Trist låt. Vad hade dom på sig?? Tjejen som ut som hon hade en 40-årskris och valde att klä sig som Xena, inte särskilt smickrande...
Anna Maria Espinosa - "Innan alla ljusen brunnit ut"
Det är farligt med ballader, särskilt svenska. Dessvärre var jag inte särskilt imponerad. Klänningen och halsbandet var förfärliga...
Andreas Johnsson - "We can work it out"
Han har aldrig riktigt varit en favorit för mig, men ikväll gillade jag honom starkt! Otroligt bra låt, bra röst. Syns att han är van att stå på scen, proffsigt! Andraplats enligt mig.
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - "Underbart"
Första intrycket var bra. Men sen gick det utför. Rösten höll inte riktigt, melodin var lite seg och enformig. Tråkigt. Ska man köra "svensk folkmusik", så får man göra det ordentligt.
Tacka vet jag Nordman!Andra Generationen & Dogge - "Hippare Hoppare"
Lamt, töntigt... Andra Generationen gör snäppet bättre ifrån sig än förra gångens "Kebabpizza Slivovitza" som söööög... Blanda in Dogge och det blir bara pannkaka... Dogge, kör "I Got U" istället.Hanna Lindblad - "Manipulated"
Min absoluta favorit! Märks att hon är musikaltjej! Hon sjunger och dansar grymt, koreografin äger! Hon var extrem, på ett positivt sätt. Något som behövs för att vinna ESC!Mellanakterna sög. Som vanligt. Dolph är bara fånig och lever i det förflutna. Christines imitationsparodier har jag aldrig gillat, och kommer aldrig göra det heller... Fååånigt...

När Hanna Lindblad inte gick vidare bytte jag kanal!
Hon hade kunnat få tillbaka Sverige till topplistan i ESC.Förkyld...

Igår åkte jag och Henke och hälsade på en uppfödare av devon och cornish rex =) Det gick bättre för Henke denna gången än förra gången, allergimässigt. Men efter ett tag blev allergin för svår och vi åkte. Inte så konstigt med tanke på att hon just nu har 14 katter, varav tre kattungar?

Hur som... Vi fick lite info. Kul att träffa issarna igen. Vi ska eventuellt få låna en katt av henne. Så får Henke känna på hur det är att ha en katt hemma. Senare väntar hon en, eventuellt två, kullar. Så det ska bli spännande =)

Har nu fått igång mina första egna Tradera-auktioner! =) Är lite småstolt faktiskt...

Är förkyld så in i...... Inte kul...
Orkar inte riktigt blogga nu...

Nu blir det Melodifestivalen, kaffe och en mazarin! =)En kul grej =P

När jag snokade runt på lillsyrrans blogg såg jag att hon skrivit om en kul grej, som hon själv hittat via en annan blogg. Tyckte faktiskt det var rätt roande, så nu bloggar jag med om det =P

När personen bredvid dig på flyget, tåget mm irriterar dig, gör detta..

1. Ta fram dinlaptop 
2. Öppna laptopen sakta
3. Slå på den 
4. Var helt säker på att grannen följer med på vad du gör 
5. Öppna Internet explorer
6. Stäng ögonen ett par minuter och titta upp mot himlen 
(Lyftgärna händerna en aning)
7. Ta ett djupt andetag och öppna följande adress: 
http://www.myit-media.de/the_end.htmlEspresso? Ja tack!

Råkade hitta en sajt med ursnygga espresso-maskiner. Jag är själv ingen espresso-människa.
Men skulle jag behöva köpa en så är You & Me (den första) och Chic klara favoriter!
Kommentera mera!

Tycker att det vart så mycket folk på bloggen den sista tiden. Lämna ett avtryck! =)


Shoppat på Elgiganten

Jobbar ju halvtid nu (15 timmar/vecka), men vette fan hur det funkar.. Var helt död igår efter att ha packat upp tunga kylvaror i fyra timmar... Armen domnade bort helt, bokstavligt talat...

Idag gick det bättre iaf. Men det kan ju bero på att jag knappt gjorde nånting... Kände mig som en slö praktikant... Pappade (slänga kartonger m.m.) hela butiken noggrant och packade upp cigaretter... Wow...

Både jag och chefen har kommit fram till att detta inte funkar. Vi har sjukt mycket att göra på jobbet, och jag sabbar nog mer än jag hjälper till. Plus att axeln inte mår bra av det hårda arbetet. Jag har snackat med min sjukgymnast, som rekommenderar arbetsträning. Då "jobbar" jag 2 timmar/dag. Jag är där utöver, och kostar därmed inte arbetsgivaren något. Då kan jag jobba i min takt med det jag kan, utan att besvära dom andra. Får se vad doktorn tycker när jag träffar honom.

Hur som... Efter jobbet idag tog jag en välförtjänt paus framför tv:n med en kopp kaffe. Senare kom Henke hem, i sällskap av Huttan. Vi drog till Elgiganten. Blev lite behövlig shopping! Skrivare, dvd-spelare, någon hdmi-kabel, fotopapper och en kameraväska. Henkes polare jobbar ju där, så vi fick lite sjyssta priser ;)Vinterspelen Åre 2010

Kändisar ger sig ut i Åres snöklädda terräng och tävlar i icketraditionella vintersporter och testar gränserna för mänsklig förmåga i vintermiljö.De tävlande får prova på kälkrace, alpin bowling, 100 meter curlingsko och toa-race.

Tävlande: Karin Myrenberg Faber, Malin Ewerlöf Krepp, Hasse Brontén, Harald Treutiger, Glenn Hysén, Fredrick Federley, Rickard Herrey, Magnus Bäcklund, Denise Lopez, Kitty Jutbring.
Programledare: Gunde Svan.
Kommentator: Felix Herngren och Åke Unger.


Vinterspelen Åre 2010. Ikväll kl 21.00. Del 1 av 3. Att jag ska se det! =)Donnas nya korg

När vi var och handlade lite på Lidl så råkade jag få syn på en jättefin hundkorg.
Jättemjuk, men ändå fast. Tänkte direkt att denna skulle Donna gilla! 199 kr, vilket kap!

Sagt och gjort, den fick följa med hem. La den inne i tv-rummet. Först var hon tveksam.
Men så la jag dit filten som hon brukar ligga på, och då gick det minsann superbra!

Visserligen ligger hon allra helst och myser hos matte ;) Men annars går korgen också bra.
Korgen brukar faktiskt komma före husse. Haha.

Sen kan jag förvisso inte förstå hur dom kan tycka det är bekvämt... Hmm..
Annas bebis

I veckan som var så hälsade ju jag och Henke på min vän Anna som fått en liten pojke.
Lille Oskar somnade gott i min famn, och där sov han..... =)Gottgottigottgott

Var ju tvungen att fylla mitt nya fina kakfat med något mumsigt.
Gillar idén med små godsaker inslagna i papper. Ser det inte fint ut? =)


Gamma Ray

IntroductionGardens of the SinnerI Want Out


Min snygging

Kroppsmålning

Melodifestivalen - Del 1

Det hela inleddes till min glädje med min absoluta favoritsång just nu, "I Need A Hero". Charlotte Perrelli uppträdde utan kjol... Nanne Grönwall var lika full av energi och glädje som alltid.

Sen gick det ju rakt utför... Enligt min mening fanns det bara två låtar som förtjänade att gå vidare. Den ena gick bort, och den andra gick till andra chansen.

Så, vad tyckte jag om bidragen?

Anders Ekborg - "The Saviour"
Min personliga favorit. Vilken röst! Det var mycket musikal över hans bidrag, och det gillade jag! Gillade även att kvinnorna var lite äldre och "normala", och tänka sig, dom var även påklädda! Me like! Att han försvann förstår inte jag. Hans bidrag var lätt bäst!Linda Pritchard - "You're Making Me Hot-Hot-Hot"
Seriöst. Den här typen av låt är med vaaarje år... Deja vu-varning här... Visst, det var ös i låten, men mååånga länder har haft liknande låtar innan. Inget genuint här inte. Dock så ääälskade jag hennes hår!Frispråkarn - "Singel"
Denna går helt och hållet BORT! Hallå!? Vilken skit! Att sånt här ens får vara med.. När ska folk fatta att hiphop och rap inte platsar här? Och OM man nu absolut måste ha en raplåt, gör den bra åtminstone!Ola - "Unstoppable"
Det var ju inte helt otippat att han skulle gå till final. Det är ju Ola. Hans låt var okey, men ingen vinnare. Undrar just hur många som röstade på själva låten, och hur många som röstade på just Ola?Jenny Silver - "A Place To Stay"
Man får visst ha på sig vadsomhelst... Det var den mest pinsamma outfit jag sett... Och låten var trist...
Pain of Salvation - "Road Salt"
När dom visade ett rockband tänkte jag: "Najs, det här måste bli bra. Nu rockar vi!" Men ack så fel man kan ha. Där hände ju absolut ingenting... Som min systerson sa: "Dom var ju tråkiga, dom bara står ju där..."Jessica Andersson - "I Did It For Love"
Min andra favorit. Hon borde gått direkt till final. Ballader är alltid svåra i detta sammanhang, men hon gjorde det väldigt bra! Kraftfullt och vackert! Heja Jessica!
Salem Al Fakir - "Keep On Walking"
Inte min personliga favorit, men jag kan förstå att folk röstade på honom. Hans bidrag var rent. Han var söt.
Årets första rådiss:
Dolph Lundgrens s.k. uppträdande. Ett ord: PINSAMT!!

Även Måns följdkommentar: "Nu fick ni valuta för licenspengarna!"
HAHAHAHA! Vilket skämt!

Och vad tycker vi om programledar-trion?
Den enda jag kan stå ut med är Måns Zelmerlöw. Varje gång Dolph Lundgren öppnar munnen börjar jag garva. Och hela Christine Meltzer känns som en enda stor parodi, och överdriven barnprogramledare... Nej usch...

Tacka vet jag Kristian Luuk! Han gjorde ett utmärkt jobb! Och Björn Gustavsson, ojojoj! Kom tillbaka till Melodifestivalen!

Vad tyckte NI om första deltävlingen?


Modell för en dag

I onsdags åkte jag, Henke och Zandra till Göteborg för att vara modeller för en dag på The Studio. Till och med Henke tog kort, och så snygga korten vart! ;)Pimpat lägenheten

Vi har ju hållit på i princip sen förra våren med att fixa med lägenheten. Planera och fixa. Började titta på soffa i maj tror jag.. Hur som! Nu är vi i princip färdiga! Lite detaljer kvar. Sovrummet är dock inte påbörjat än. Här kommer lite bilder.


Kök


Detaljer från sovrummet


Stege utanför sovrummet + "baren"Vardagsrummet. Före och efter.


Nya tv-rummet


Hallen. Före och efter.


Valvet och Henkes datarum (förrådet).RSS 2.0