Alla blir sjuka...

Det tog mig nagra dagar att aterhamta mig fran magsjukan. Sen blev Peter och Sofie med sjuka. Inte lika illa som jag dock. Nu har Henke med blivit sjuk. Jag och Henke har missat 2 planerade utflykter. En vacker o (som tydligen inte var sa mycket att ha) och elefantridning i djungeln idag... Vi far se om han hinner bli frisk och orkar. Annars far vi ta pengarna tillbaka...

Har ju antligen hittat en bra shoppinggata! Vi var inne alla fyra i Phuket Town for att kolla in shoppingcentran som finns dar. Inget att ha. Blev uppraggade av en taxichauffor som skjutsade oss till ett shoppingcentra, sen till en gata han tipsade om, Expo. Nagon marknad eller liknande. Jattebra! Billiga fasta priser med trevliga thailandare som inte forsoker dra in en och tvinga pa en massa skit. Var bara dar en timme, sa Henke och jag ska forhoppningsvis dit igen innan vi aker hem pa onsdag.

Ojoj... Nu gar tiden fort... Vi har hemlangtan allihopa! Langtar hem till kalla Sverige och till mina vinterklader! Galet, eller hur? ;)

Man har ju inte fatt sa mycket farg... Det far jag visserligen aldrig, men nu har det varit sa otroligt varmt att jag klarar bara inte av att ligga i solen... Sa pa playan ligger jag i skuggan och dom andra tre soldyrkarna ligger och steker i solen. Men men... =)

Jaja... Detta blir kanske det sista inlagget fran Thailand. Nu maste jag ivag och handla lite till min sjukling.



Kram Linda

8 grader norr om ekvatorn

Inte konstigt att vi har det varmt! ;)

Har legat magsjuk i tre dagar nu. Jisses, har aldrig spytt lika mycket innan! Henke har klarat sig undan. Peter och Sofie har med blivit sjuka nu... Trist...

Har ju lite planerade utflykter innan vi drar hem. Vi ska rida elefant i regnskogen. Vi ska till Fantasea. Ska bli kul! Och hinna med lite thaiboxning med! :)

Borjar faktiskt fa lite hemlangtan... Saknar vovvarna! Speciellt lilla Donna :) Men med tanke pa den senaste kommentaren i bloggen sa verkar hon ju faktiskt ha det ganska bra... ;) Och att hon aven blivit kompis med lille Jacob. Skojsigt! Hon har ju lyckats hitta sin plats i soffan, trots att hon inte skulle vara dar fran borjan. Och sangen lyckades hon ju hitta med, aven om hon blir nerslapad darifran... ;) Det ar var lilla Donna det! Hehe....

Shoppingen ar ju inte som man trodde... Trodde det skulle vara jattebilligt... Ha! Dom tar ju overpris som hette duga... Nattmarknaden hade ju nagra bra priser, men dom forsokte ju med lura turisterna. Och marknaden har i Karon hatar jag... Folk sager ju att thailandare ar sa trevliga. Det ar dom ocksa. Synd bara att det inte ar thaifolk som jobbar pa markanden...... Javla zigenarpack och halvindier som forsoker trycka in en i varje stand och forfoljer en for varje steg man tar.... Dom tar bort allt roligt med att shoppa..... Sa det blir inte sa mycket shopping. Och till er som hoppas att jag ska kopa med nagot kan nog glomma det... Ska forsoka fa tag pa en resvaska och handvaskor till systrarna, men vi far se...

Men vi ska iaf fortsatta njuta av sol och bad och god mat!

Over and out...



Linda och Henke

Hälsningar från Thailand!

Nu har vi varit en vecka i paradiset! Mycket har man hunnit med, även att bara sola ;) Jag är den enda som vart duktig och höll mig i skuggan dom första dagarna. Alltså är jag den enda som inte blivit bränd... ;)

Vad har vi gjort då? Vi har hittat två favoritrestauranger. Billig god thaimat vs Buffalo Steak House (namnet säger väl allt...)
Vidare har vi varit på Phi Phi öarna. Underbart vackert! Vi besökte först Bamboo Island där vi snorklade. Notera vi. Mina vänner, jag har snorklat bland rev och fiskar! Jag är extremt stolt! Det var som att simma i ett akvarie! Kristallklart med massa häftiga fiskar! Stora som små. Vi besökte Maya Bay, där The Beach spelades in. Klarare vatten får man leta efter! Underbart! Fick veta på färden hem mot fastlandet att det var 39 grader, i skuggan!

Vi har gjort ett besök på den kända nattmarknaden. Det sägs att man slipper pruta, för det är så billigt att även thailändarna handlar där. Dock ser dom faktiskt vilka som är turister. Dom försökte ta det dubbla betalt för både det ena och det andra. Alldeles för trångt och varmt.

Dom första dagarna blåste det enormt och det var massa maneter i vattnet. Men på några dagar har det övergått till ett hett paradis med underbart vatten! Thailändarna är underbara söta små människor. Man har ju mött några störtsköna guldkorn ;)

Har sytt upp lite kläder. Pojkarnas kostymer blev bara sååå läckra! Både jag och Sofie blev missnöjda med våra byxor, men det fanns tydligen inget man kunde göra. Men vi har iaf fått varsin jättefin blus. Hon har en häftig väst och jag en snygg kavaj. Det får väl duga (notera det lilla missnöjet...)

Det var väl lite smått och gott från Thailand.
Det enda man faktiskt saknar är våra små monster.

Ha det så bra i kylan!

Farväl Sverige! Hej Thailand!

Imorgon bär det av! Idag har päronen och lillasyster varit här och lämnat min present. Jag fyller ju år på fredag! ;) Sen åkte vi till uppfödaren och lämnade hundarna. Vad tomt det är hemma nu!

Det mesta är väl packat. Det enda som är kvar att göra att att slänga skräp... Imorgon, innan vi åker, ska vi till polisen och se ifall mitt pass har kommit.... *hoppas*

Usch, nu börjar jag bli nervös!
Detta blir sista inlägget... Får se om man skriver något från Thailand.

Ha det så bra i kylan alla mina nära och kära! Nu drar jag till varmare breddgrader!




Ett kort pass på jobbet

Usch, halsen vill verkligen inte ge med sig. Kom till jobbet kl 7. Började plocka med en pall frukt. Det ska ta 30-40 minuter, det tog mig ca 1 ½ timme... André skulle kolla efter en ersättare åt mig efter vi öppnat. Han kom på att jag vid samma tid förra året också åkte på någon liknande skit som höll i sig en vecka. Såå, jag vet väl vad jag har att vänta om ett år... *litet leende*

Jobbade iaf ca 4 timmar, kommer inte riktigt ihåg när jag åkte hem... Nawar påpekade så snällt att jag hade mer färg på håret än i ansiktet, såg tydligen rätt sliten ut... Sov en stund när jag kom hem. Skönt. Men som jag tippat kunde jag inte hålla mig borta från disken... Ska slänga i en ny tvätt också, sen ska jag väcka Henke. Han och vovvarna har somnat så gott i soffan.

Blir iaf hemma från jobbet imorgon också... Kollegorna tyckte med jag skulle vila. Fick iaf jobba lite innan semestern. träffa några av dom. Insåg idag att mitt nästa arbetspass är om exakt en månad...

Aj, vad det river i halsen... Varmt honungsvatten! *mumma*



Begravning...

Idag var det begravning för farfar. Hann precis dit, massa krångel på vägarna... Har nog aldrig tagit så lång tid att ta sig till Norrahammar förut... Men men... Det var en fin begravning. Samling hos farmor efteråt. Trevligt.

Har försökt spela lite data. Men gick inte så bra. Försökte fixa bloggen. Men gick inte så bra. Har lite ångest inför morgondagen. Ska jobba lör-sön nu. 10-timmars pass... Känner mig inte helt kry, men tillräckligt för att jobba igen. Hoppas bara jag fixar dom långa passen utan att bli dålig igen...

Känner mig stressad inför resan med. Vill inte må sämre när jag äntligen börjar må bra igen. Kommer som sagt jobba hela helgen, så har inte tid att fixa något alls inför resan. Jobbigt...

Aja, får hoppas att kroppen orkar med morgondagens arbetspass.....



Trött...

Fått sån huvudvärk nu. I övrigt mår jag bättre. Men huvudet och halsen envisas...

Donna har varit så jobbig nu runt nyår. Vägrar gå ut. Eller så kissar hon lite snabbt och sen skyndar hem. Men nu har jag börjat få pli på henne! Det är lite roligt, för annars lyssnar hon mest på mig inomhus och på Henke utomhus. Men han har kämpat med henne dom senaste dagarna och bara lackat. Så jag har fått hjälpa honom lite med promenaderna trots att jag varit sjuk. Och det har gått bra! Har fått henne att inte vända hem, kissa hela två gånger. Ja, hon uppför sig ju =)

Igår började Henke jobba natt igen. Så sista promenaden fick jag gå själv med dom. Gick jättebra! Donna tvekande några gånger, men jag var bestämd och fortsatte gå och hon följde med. Himla stolt är jag faktiskt att jag, som för tillfället inte har mycket kraft i kroppen, fått henne att lyssna på mig. Utomhus dessutom ;) Min duktiga tjej!

Thailand närmar sig med stormsteg, och jag hoppas bara jag kommer bli helt återställd inför resan! Henke börjar känna sig lite dålig, men jag har förbjudit honom från att bli sjuk nu.... ;)








Fortfarande sjuk...

Igår var jag helt säker på att jag skulle kunna jobba imorgon... Men halsen håller inte med. Är inte lika slemmig längre, tack och lov... Men har däremot mycket mer ont... *suck*

Man börjar bli lite nervös inför Thailand. Helt sjukt att det bara är en vecka kvar! Ska kolla lite vad jag ska ha med mig i handbagaget idag och göra iordning lite. Känns som om denna veckan kommer gå alldeles för fort.

Kommer ju vara hemma från jobbet imorgon med. Sen på fredag är jag ledig, plus att det är begravning. Sen jobbar jag helgen. På måndag kommer päronen med födelsedagspresent till mig. Vi ska lämna hundarna hos uppfödaren. Och självklart packa klart allt.

Ojoj... Snart är det verkligen dags...

Aj... Dumma hals... Vill ju fasiken inte vara sjuk nu heller...



Nytt pass...

Har inte hittat mitt pass, så Henke ringde polisen så vi spärrade mitt gamla pass. Så det var ju bara att hoppa i duschen, sminka sig till max för att se någorlunda frisk ut, så åkte vi in för att fixa ett nytt. Jippie... Sjukling som man är, det kortet kommer jag dras med i fem år... Hade ju inte så mycket val, vi var verkligen ute i sista minuten. Planet går på tisdag eftermiddag/kväll. Samma dag ska jag hämta mitt pass...

Nu är man hemma och helt slut... Uppiffad och sjuk... Vilken kombination...

Tittade i postlådan när vi kom hem. Hade äntligen fått hem mina piercingsmycken från tradera. Två tungstavar och tre navelsmycken. Mycket nöjd!

Nähä... Nu ska jag värma honungsvatten och krypa ner i soffan...



Sjukling...

Det var en bra kväll igår. Hade faktiskt riktigt roligt. Det enda missödet var när en kille blev knuffad från podiet på Sliver rakt ner på dansgolvet. Rakt på Therese. Killen som knuffades bara garvade åt oss. Svin... Men annars hade vi kul! Pernilla tog fram hårsprayet mitt på dasnsgolvet och sprayade min lugg som tydligen inte ville samarbeta =) Det var lite kul.

Sen kom man hem. Halsen vart hes efter allt gapande. Hade lite huvudvärk, men inget farligt. Vaknade i morse och trodde jag var bakis. Huvudvärken var värre. Halsen var slemmig, svullen och värkte. Sängen var alldeles klibbig. Trodde det var en vanlig bakfylla jag kunde sova bort. Men efter att ha sovit nästan hela dagen har det bara blivit värre... Har dessutom upptäckt att jag även har feber... Bläää... Trodde jag skulle slippa skiten. Såhär nära Thailand och allt...

Har också upptäckt att mitt pass är borta... Kan inte hitta det... Funderar på om det ligger i en resväska uppe i vindsförrådet...

Pga att jag vart däckad idag så missade jag flera tradera-auktioner.... Skit...

Aj, min hals.......... =(



My Dog

Idag blev det en tidig morgon. Största snyggsyster med famlij kom och hämtade mig 7.30. Så åkte vi till Göteborg för att gå på My Dog. Såg massa fina hundar. Min största förvåning var den ursöta Chihuahuan (!) som jag knappt kunde släppa med blicken.
     Det bjöds även på hundteater i stil med Galenskaparna. Jätteroligt! Vi tittade runt bland olika raser. Syrran fastnade vid dom plattnosade råttorna (a.k.a. mopsen) och jag kollade staffarna. Missade tyvärr amstaffarna, men fick se några som var kvar iaf.

Nu är man hemma och snart kommer Pernilla och två vänner hit så ska vi festa lite. Blir ju det sista innan vi åker till Thailand =) Var tvungen att slänga mig i soffan en stund bara, är helt slut efter en lång dag med hundar.

Ska väl städa undan lite innan folket kommer...

Ha en bra helg!



R.I.P. Jari

Han har visst varit dålig ett tag. Men nu var det bara en tidsfråga innan uppfödarens första och äldsta hund skulle lämna oss. Uppfödaren och hans fru var här en stund tidigare ikväll. Dom kunde dock inte stanna länge eftersom Jari som sagt inte hade långt kvar. För bara en liten stund sen, några timmar efter att dom åkt hem, får vi ett sms att Jari har avlidit.

En mer livfull gammal gubbe får man leta efter. Han blev 13 år gammal.
Du var speciell Jari. Vi kommer alltid att minnas dig.






Mitt 2008

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Vet inte...

Höll du några av dina nyårslöften?
Minns inte ens vad jag hade för nyårslöften...

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min f..d. chef och en kompis syster.

Dog någon som stod dig nära?
Ja, min farfar... *sakna*

Vilka länder besökte du?
Inga... *sur*

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Utlandssemester! Träning.

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
30e december. Farfar dog...

Vad var din största framgång 2007?
Att jag fick fast jobb och mer ansvar.

Största misstaget?
Vissa möbelköp.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Var riktigt sjuk i januari. Värsta jag varit med om...

Bästa köpet?
Min nya laptop!

Vad spenderade du mest pengar på?
Min dator. Möbler...

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När vi bokade resan till Thailand.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Curly Sue med Takida. Love shutdown med Kanye West.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Har nog varit både och. Mest positivt, men några depperioder.

Vad önskar du att du gjort mer?
Satsat mer på träning.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat över lägenheten.

Hur tillbringade du julen?
Halva dagen med min släkt och hundarna. Sen med Henkes släkt.

Blev du kär i år?
Jag är ju redan kär... =) Men har ju blivit kär i Cool... ;)

Hur många one night stands?
Inga, har ju min Henke.

Favoritprogram på TV?
Desperata Hemmafruar, Criminal Minds m.fl.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Finns ju vissa irritationsmoment...

Något du önskade dig och fick?
Ett spel. Har inte önskat mig så mycket.

Vad gjorde du på din födelsedag 2008?

Fikade med Henke på stan. Hälsade på Donna och hennes valpar!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag fått åka utomlands...

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Ganska vardagligt. Inte vart så uppiffad i år...

Vad fick dig att må bra?
Henke, Donna och Cool. Mina vänner.

De bästa nya människorna du träffade?
Mina jobbarkompisar.



Ett nytt år

Har väl egentligen inte så mycket att säga. Nyår firades med några vänner. Drack lite vin, spelade lite spel, tittade på fyrverkerier.

Har ju inte vart lätt med hundarna nu med alla smällare ute... Dom vägrar gå ut... Idag får dom nöja sig med två promenader. Bättre att dom bli riktigt kissnödiga, så dom måste kissa när man väl går ut...

Har som sagt inte så mycket mer att säga, men bjuder på lite hundbilder!






Och en liten bild på våra julklappar!



Jag önskar er en fortsatt bra start på det nya året!



RSS 2.0