Besök hos frissan

Äntligen fick man en tid hos frissan! Har bokat om två gånger, men nu äntligen var det dags! Jag såg ut som en j*vla regnbåge i huvudet... Utväxt, ljus färg, mörk färg. Sen såg det ju ut som ett skatbo i allmänhet.

Men tack gode gud att jag har Jessica! =) Hon fixade till en urläcker färg! Och klippte bort allt slitet såklart... Så nu ser jag ut som en vettig människa igen!

Nu är det inte långt kvar av år 2009... Om två dagar är man på Stora Hotellet och ska fira in det nya året. Kommer bli sjuk kul! Cluedo, god mat, underhållning, tolvslaget vid Piren... Naaaajs!
     Jag har fått karaktärslistan, och min egen rollbeskrivning. Sjukt kul! =) Fick även veta av storasyster att det skrivits om eventet i JP =)
     Temat är 1913, von Skänkenberg blir mördad. Men hur ska man klä sig då? Försöker tänka lite på min rollfigur, men det är nog lite sent för det... Blir en enkel svart klänning. Mest smink, hår och smycken som jag inte har en susning om vad jag ska göra... Men men.. Blir väl lite sista-minuten-bestämmelse med det... Har iaf Titanic som inspirationskälla.

Imorgon ska jag äntligen(!) fixa till min axel. Det knakar och hoppar ständigt, och jag börjar bli ordentligt trött på det. Henke besökte en kiropraktor i måndags. Underbart, sa han =) Så imorgon ska han dit för besök nr 2, och jag ska på mitt första. Hoppas jag inte går av på mitten! ;)



Hönan eller Ägget?

Fick detta spel av Henkes föräldrar i julklapp. Invigde det idag med storasyster och svåger. Hann inte spela klart, men det var riktigt roligt!

Vad kom först, pjäxan eller tennisracketen; spagettin eller köttbullarna; skeden eller gaffeln? I Hönan eller ägget ska du svara på vad som kom först i sex olika kategorier: Mat & dryck, Fakta & fantasi, Spel & leksaker, Livsstil, Film & musik och Smått & gott. Förutom det rätta svaret får du intressanta fakta om företeelserna. Bli först att samla ett kort från varje kategori och du är vinnaren! Du kan också utmana andra spelare och därmed försöka få deras kort. Det här är ett riktigt roligt familjespel som leder till många skratt och diskussioner.





Julhelgen

Igår jobbade jag egentligen 8-14. Men det var rätt lugnt, så jag fick sluta tidigare. Var därifrån 13.20. Åkte hem och bytte om. Smink och hår hade jag fixat snabbt innan jobbet, men frisyren krävde lite justering.

Kl 14 var jag hos storasyster. Dom hade just ätit och dukat undan. Jag plockade rester från kylen =) Åt lite snabbt, sen var det dags för fika. Kaffe och diverse julgodis. Favoriterna i år var chokladkolan och nougatkakan enligt mig! Donna tiggde som fan, så hon fick en tidig julklapp. Ett tuggben =) Mumma!

Sen började Kalle Ankas Jul! Ungarna var helt inne i det. David, min svåger, var tydligen inte lika road för han somnade ;) Men trots snarkningar, så påstod han att han var vaken. Hehe. Favoritcitatet från Kalles Jul: "Nu börjar vi lära känna varandra!" från kommande filmen Prinsessan och Grodan. =)

Sen gick vi snabbt vidare till julklappsöppning! Man fick minsann en liten hög =) Systerbarnen fick leka tomtenissar och delade ut klapparna. Simon var så duktig som läste etiketterna helt själv =)
     Alla öppnade sina paket. En person i taget. Till slut var det bara ungarna kvar. Hehe. Precis som när jag och lillasyster var små.. Ojoj, vilka högar med paket man hade då!
     Efter en stund var julklapparna inte längre i centrum, utan att pricka skräpet i skräppåsen, vilket faktiskt inte gick särskilt bra... ;)

Hur som... Efter att alla julklappar var öppnade var man rätt trött. Först åkte päronen, farmor, bror och lillasyster hem. Jag och Henke stannade en liten stund, sen var även vi väldigt trötta och åkte hem.

Idag, på juldagen, har vi varit hos Henkes mormor och morbror. Åt julmat och fikade. Även där fick vi lite paket. Då vädret blivit sämre idag åkte vi ganska snart. Men resan hem gick faktiskt smidigare än dit. Inte lika slaskigt och halt.

Nu sitter vi och tittar på Narnia på 4an. Dricker kaffe, äter pepparkakor och julgodis!
En perfekt avslutning!







Så, vad fick vi?
- Ett spel. Hönan eller Ägget?
- Jag fick två par klackskor från Scorett av Henke.
- Henke köpte en vas till sig själv ;)
- Kahls-kaffe och servetter.
- Geléljusstakar från lillasyster. Dock slog hon sönder en av tre...
- Donna fick tuggben och en pläd.
- Två prydnadskuddar.
- Två Disney-filmer. Mulan och Törnrosa.
- Örhängen och broderad tavla av farmor.
- Henke fick ett underställ av sin mormor. Bra till Sälen!
- Glasunderlägg med spanska tjuren.
- Halsband.
- Presentkort på A6, i mängder =)
- Trisslotter.
- Henke fick cash.
- Guldglitter-set. Bodylotion, eyeliner och nagellack.
- Av mig fick Henke två tröjor från JC.

En bra julafton =) Nu är det väl dags att göra en önskelista till 25-årsdagen...
Om 22 dagar är jag halvvägs till 50! ;)


God Jul!


GOD JUL TILL ER ALLA!

Har haft en mysig dag. Det var lugnt på jobbet, så fick gå lite tidigare.
Skyndade hem till syster. Åt middag, fikade, Kalla Anka, julklappar...

Återkommer senare med bilder och story.








Dagen före julafton

Efter ett 10-timmarspass på jobbet, som gick relativt smärtfritt, så åkte jag och Henke till A6. Det var inte så fullpackat med folk som jag trott. Inga köer nånstans. Men så var vi där någon timme innan stängning.
     Vi köpte de sista julklapparna. Henke fick gå iväg, för jag skulle köpa en julklapp till honom. Köpte även Kahls-kaffe. Skönt att komma iväg lite.

Nu börjar man känna sig redo för morgondagens ståhej. Har någon julklapp kvar att slå in, annars är allt klart. Henke har vart så duktig och städat rent hela lägenheten så här blir rent och fint inför julen. Visst är han duktig? =)

Imorgon jobbar jag 8-14. Kul va? Inte... Sen ska jag bara hem och byta om, så drar jag till storasyster för att fira julen med resten av släkten. Kommer bli naaajs.

Fick en liten tidig julklapp idag =) Köpte för ca en månad sen fem nya näspiercingar. Men det var krångel med leveransen, och paketet försvann på posten. Men säljaren var sjysst och skickade nya, som jag fick idag! Så det blev som en tidig julklapp till mig själv. Dessvärre var smyckena mycket mindre än jag trott, så en fick jag slänga. Men dom andra är fina. Såå skönt med nytt!

Har just tittat på Animal Planet, om puppy farms i USA.. Det är sjukt hur lite lagen kräver av kennelägarna... En kvinna hade 700 hundar! De levde ungefär som de på bilden. Många var svårt sjuka. Valpar låg döda intill sin mor och sina kullsyskon. Stackare...

Egentligen hade jag velat se Nightmare Before Christmas innan jag lägger mig. Kollar alltid på den innan jul =) Men nu har det inte blivit av... Men måste i säng tidigt, dagen börjar tidigt imorgon...


Tjejsnack #36 - Julafton

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet?
Favoriterna är ju köttbullar, prinskorv och ägghalvor... ;)

Vilken är din favorit i Kalles Jul-slinga av tecknat?
Självklart Tomtens verkstad! Men hela programmet är heligt, och det är alltid lika spännande att se vad för nytt som tillkommit. Och de gamla klassikerna... Underbart =) Nostalgitripp för hela slanten!

När öppnar ni julklapparna?
Runt kl 17...

Skulle du vilja jobba på julafton?
Nej, verkligen inte. Men tyvärr har man ett jobb som inkluderar arbete på julafton. Jobbar varannan jul, detta året står jobb på schemat. Jobbar 8-14, så hinner iaf hem till Kalle Ankas Jul!

Hur brukar din julafton se ut?
Vi brukar äta middag kl 13. Sen är det Kalle Ankas Jul kl 15. Sen fikar vi. Efter det, ungefär kl 17, så öppnar vi julklappar. Vi har en tradition där alla ska få vara i fokus vid julklappsöppning, så ett paket i taget. Det tar lite tid... ;) I Henkes släkt har dom paketlek. Alla köper en liten julklapp, sen spelar man tärning om dom under viss tid. Mycket skratt =)




Flow

Henke är så söt. Han har hållt på för fullt att leta billiga snowboards med skor inför Sälen-resan i januari. Han vill ha märket Flow, som var som störst för kanske åtta år sen. Han var inne på Stadium. Dom hade inget. Han var inne på Intersport. Dom har haft, men inte längre.

Väl hemma ringde han runt till massa TeamSportia-butiker, för dom hade kvar lite Flow i vissa butiker. Utan resultat ringde han de som ansvarar för importen av Flow, nämligen danskarna. Blev lite förvånad när jag hörde honom säga: "Hej, jag heter Henrik och letar efter Flow i Sverige. Vill du att jag ska prata svenska eller engelska? Okey, I'm looking for....." Hehe, det var rätt kul.

Henke blev tillsagt att ringa den som åker runt i Sverige, men fick inte tag på honom. Då fortsatte han ringa runt till TeamSportia-butiker. Han fick tag på en butik i Göteborg som hade mycket Flow kvar. Dom sålde ut allt för 50-70%. Underbart!

Så idag åkte Henke och hans vän Huttan på roadtrip till Götet. Henke var tydligen som ett barn i en godisfabrik. Han hade massor att välja och vraka emellan. Allt hans slit för att hitta Flow hade verkligen lönat sig.

Med sig hem hade han en ny snowboard, nya boots och nya bindningar. Jättesnyggt! Och billigt!

Och jag var ju tvungen att prova! ;)





Önskelistan i bilder






Färjans båtpastor Ruth

Ni vet kvinnan som är med i Färjan? Hon som är så grymt översminkad och ofta har en chockrosa Gina Tricot-klänning eller liknande?

Såg en kvinna som var så ruggigt lik henne på jobbet. Hon frågade efter svartvinbärssaft har jag för mig. Sen såg jag henne igen. Denna gången hade det läckt ut diskmedel när hon storhandlat, så hon ville lämna tillbaka hela sin överfulla kundvagn.

Jag tänkte, herregud, det måste verkligen vara hon... Gjorde lite efterforskningar, och mycket riktigt. Ruth, båtpastorn från serien Färjan, bor i Huskvarna och har handlat hos oss =) Lite coolt.. Eller nåt...


För de som är intresserade av hennes blogg, så finns den här.






Tjejsnack #35 - Julen

Vilka färger har ni till jul?
Jag och min sambo är dåliga på att julpynta. Men det går väl i rött. Lite grönt och guld.

Skickar du många julkort?
I år kommer faktiskt bli första året vi skickar julkort. Har inte fått iväg dom än, så nu börjar tiden bli knapp. Blir max 10 stycken. Familj och nära vänner.

Köper du julklappar till många, vilka?
Har fyra syskonbarn. Dom är väl dom första man köper julklappar till =) Sen har jag fyra syskon, varav tre har respektive. Fast dom brukar få en julklapp tillsammans. Mina päron, Henkes päron. Min farmor, Henkes mormor och morbror. Några få nära vänner.
     Kanske dags att börja köpa julklapparna, eller hur? =)

Spelar det någon roll om klapparna inslagna i affären, eller vill du göra det själv?
Gör dom det i butiken, så känns det smidigt. Annars tycker jag det är mysigt att slå in dom själv, med min egen prägel. Sen är jag perfektionist, så mina egna julklappar blir altid fina... ;)

Hur ser din adventsstake ut som man tänder varje söndag?
Vi har som sagt inte alls mycket julpynt och liknande. Vår enda adventsljusstake köpte vi förra året. På rea... I år har vi inte ens plockat ner den från vinden.. Jag minns faktiskt inte ens hur den ser ut... =)




Bilder på Donna

Nu var det längesen man uppdaterade om hundarna igen. Det händer inte så mycket nu när Cool inte är här längre. Donna gör inte så mycket annat än sover... =) Men här kommer lite bilder iaf.




Söndag...

Så börjar helgen lida mot sitt slut. Imorgon börjar en ny vecka.
Och vilken vecka det ser ut att bli!

För det första så mår jag nu mycket bättre. Smärtorna i bröstet har avtagit i princip helt.
Så imorgon är det dags att jobba igen. Ser ju nästan fram emot det... ;)

Imorgon kväll är det kalas för min barndomsvän Dea, som fyllde 24 år den 8e december.
Så då åker man dit direkt efter jobbet. Mysigt =) Så sällan man träffar henne numera...

På tisdag är det glöggkväll med tjejerna! Såå underbart! Förra året var så otroligt mysigt, så jag ser verkligen fram emot detta! Alla köper dessutom en liten julklapp, så lottar vi ut dom. Kul! =)

På onsdag ska jag till frissan! Stackars Jessica är ju totalt fullbokad nu innan jul, men som tur är så har hon tagit in en elev nu. Smart drag såhär innan jul. Kunna ta dubbelt så många kunder =) Så jag ska klippas och färgas av hennes elev.
     Jag började ju faktiskt gå till Jessica när hon själv var elev. Nu är jag en trogen kund, som följt med henne efter att hon öppnat eget. Så vem vet, om hon inte passar sig kanske jag börjar gå till hennes elev istället.. ;) Hehe, skämt åsido. Jag är så nöjd med Jessica, så ingen annan får röra mitt hår!

Sen blir det några lugna dagar, men på lördag ska systersonen Simon firas. Herregud, dom växer ju så det knakar.. Han blir ju hela 7 år den 21a december. Stora killen!



Helgen...

Igår var jag ledig. Min enda lediga dag denna veckan.
     Jag skulle träffat Anna. Hennes mage bara växer =) Dessvärre mådde hon inte bra, hon var inne en sväng på sjukhuset... Stackarn...
     Jag och Henke var en sväng på stan. Vi åt på Mackmakeriet. Jag prövade lite tröjor på Gina Tricot, dock inget som dög. Tjurade lite över detta, så köpte en topp på JC istället.
     Sen var det dags för en fika med Madde. Var jättemysigt. Satt på Claras och tjötade i några timmar.

Idag har jag vart hemma från jobbet. Har haft smärtor i bröstet sen kl 22 igår. Inget superallvarligt, men det gjorde så att jag inte somnade förrän kl 8 imorse. Ringde även och sjukanmälde mig för morgondagen. Har inte fullt lika ont längre, men det blir värre när jag rör mig och andas mer. Så ett hårt 8-timmarspass känns inte bra. Ska till vårdcentralen imorgon bitti tänkte jag. Hoppas dock att det är borta imorgon... Får se...



Lite smått som jag glömt att berätta tidigare:

- Besiktigade bilen för kanske två veckor sen. Den klarade sig utmärkt. Skönt.

- Trodde vi skulle vara sysslolösa över nyår, men nu har vi planer! Nyår ska firas på Stora Hotellet. Najs som fan =) Kostade en del, men blir trerätters middag, live-band, lite "Cluedo". Kommer bli najs =)

- Även Donnas vistelse för nyåret är fixat. Hon ska fira nyår på Martins Hunddagis. Ligger på vischan vid Axamo. Dom erbjuder hundarna lugn och ro, utan smällare. Donna är ju livrädd för fyrverkerier, så vi hoppas hon slipper undan stressen där med de andra hundarna.


Nu ska jag nog ta en kopp te till....



Sugen på en fransos... ;)

Mest av allt hade jag velat ha Cool här. Saknar honom verkligen. Men både jag och Henke är lite sugna på en liten fransk bulldog. Så söta! Nu är förvisso inte målet en till hund, utan en misse till mig ;)

Men visst är dom söta? =)





Plånboken vill shoppa ;)

Lite mysiga tröjor från Gina Tricot kanske..?



Sprungit massa ärenden

Det vart rätt soft på jobbet idag. Jobbade 6.30-13.
Sen åkte Henke, jag och Huttan på massa ärenden...

Först ut var Colorama. Skulle kolla fondtapet och färg till sovrummet. Älskar verkligen den lila fondtapeten, men allra helst skulle jag vilja ha lila väggar i hela rummet. Tar fram alla detaljer i guld så härligt. Så vi har inte bestämt oss än för hur vi ska göra. Fondvägg med neutral färg i övrigt, eller en plommonliknande färg rakt igenom? Vi ska rådfråga vår expert, Lasse Lind ;) Får se hur det blir...

Sen åkte vi vidare till Ekohallen. Köpte några ugnsplåtar i teflon, och en liten överraskningsjulklapp till en vän =) Lite impuls, kunde inte låta bli!

Vidare tog Clio oss till A6. Jag bytte ett linne på JC. Henke kollade även lite tröjor och skjortor där. Tyvärr passade inte skjortorna. Inte så otippat, han har för breda axlar... Även Huttan la undan ett par jeans där.
     Henke köpte en snowboardbräda på Stadium. Rea, kostade 1 700 kr. Typ halva priset. Henke fixade ett nytt sim-kort på Telenor, så förhoppningsvis slutar hans telefon krångla mer.
     Jag köpte en julklapp till systersonen på BR. Sen avslutade vi A6-besöket med en fika.

Men än var vi inte klara! Var även tvungna att ta en sväng på IKEA. Henke var i desperat behov av en riktig skrivbordsstol... På fyndhörnan hittade han en för 1 400 kr. 37% rea.

SEN var vi äntligen färdiga! Väl hemma gick vi in till Henkes päron. Dom drog för ca 30 minuter sen, tillbaka mot Spanien. Så vi sa hej då, fick lite glögg. Årets första, mumma!
     Nu slappar jag vid tv:n. Vilar mina ömma fötter. Snart blir det käk! Magen kurrar!



The Body Shop

När jag var på A6 och köpte lite småpresenter till Finduss och Emelie så hamnade jag på The Body Shop. Att man inte fastnat för det stället innan asså... Köpte en liten giftbag var till dom. Blev samtidigt medlem och fick lite rabatt.

Två favoritdofter är Coconut (sen en tid tillbaka) och nya favoriten Shea.
Vill hemskt gärna ha bodyscruben från Shea-serien...






Helg med julgodisfabrik

Det har varit en fullspäckad helg...

Fredag:
Jobbade. Firade Finduss på kvällen, hon fyllde 23 år. Vart en ganska lugn kväll. Två glas vin och invigning av Helt Hysteriskt. Och det spelet levde ju upp till namnet.. Kul var det iaf =)

Lördag:
Julgodisfabrik med mina systrar och Henke. Blev inte så mycket mer än att fixa Mozartkulorna, för min del iaf. Lillasyster testade deras Eyetoy.
På kvällen åkte jag och firade Emelie som fyllde 25 år. Hade en liten present till henne, hon vart överraskad och glad =) Även Henke var där en liten stund. Det blev Buzz och Singstar, sen utgång. Hade riktigt roligt faktiskt!

Söndag:
Ännu mera godisfabrik. Jag och Henke kom dit sent, så systrarna hade redan fixat mycket. Doppat allt i choklad. Henke ville göra knäck, slutade med att jag fick stå och passa det. Det blev bränt och misslyckat =) Spelade en omgång Kort & Lång.

Idag:
Blidde mer jobb, dock bara ett 5-timmarspass. Efter jobbet åt vi middag ute på Aqua i stan med Henkes päron. Dom har ju praktiskt taget bosatt sig utomlands. Vart hemma nu en vecka, åker igen imorgon. Så vi passade på att gå på restaurang innan dom drar igen.



Tjejsnack #34 - Barnböcker

Detta blir kort, då barnböcker inte intresserar mig....

Om du skulle skriva en barnbok, vad skulle den handla om?
När jag var liten skrev jag små böcker om drakar, så jag skulle nog göra en sagobok med drakar och prinsessor.

Vad läste du i din barndom?
I min barndom vette katten, men i min ungdom var det bara deckare och skräckisar.

Din favoritbarnboksförfattare?
Har nog ingen...

Vilken av Astrid Lindgrens figurer är din favorit, varför?
Har inte läst en enda av hennes böcker. Även i filmväg är det inte mycket man sett. Ronja Rövardotter, Pippi Långstrump, Madicken... Tror jag gillar Ronja bäst.

En bok du har köpt/skulle ha köpt till ditt barn?
Ingen aning...




Snyggt på Scorett

Blev helt kääär i dessa skor från Scorett! De är av märket Tiamo och kostar 799 kr.





1a december

Nu är vi officiellt inne i december månad! Bara 23 dagar kvar till julafton!
Ser det ut att bli en vit jul? Nej... Men det kan väl inte bli värre än förra året.
MEN, idag fick jag för första gången skrapa rutorna på bilen. Så kallare blir det iaf =)


Lillasyster som fixar äggen förra julen. Grönare gräsmatta får man leta efter...



RSS 2.0