Ny lägenhet = shopping på Ikea!

Nu när vi flyttat för sista gången kan jag äntligen inreda ordentligt! Även när vi flyttade in i 4an som vi köpte förra året så kände jag inte sugen att inreda. Vi satte varken upp tavlor eller gardiner. Vi kände oss nog inte riktigt hemmastadda. Men här vill jag göra fiiint! Så till helgen blir det en tur till Ikea! Det är mycket som ska införskaffas, så vi får dela upp det lite och ta det viktigaste först.

Vi har ingen som helst förvaring i badrummet (jag som är van vid gigantiska skåp och tvättställsskåp) så jag har spanat in serien Lillången. Ny toasits eftersom den nuvarande är sådär fräsch. Lite nya roliga kökshandtag och lådinredning. Vi köpte en ny, väldigt hög, säng för två år sen, men har fortfarande inte köpt nya höga nattduksbord. Henke pajade våra sänglampor i flytten, så det måste vi ha nytt. Vi slängde alla våra olika gardinstänger i förra flytten, så det ska bli nytt och likadant i hela lägenheten! Diskmaskin tänkte vi också skaffa, så då tänkte jag köpa ett köksskåp från Ikea som är gjort för diskmaskin. Ja, det blir lite att stå i, men det ska bli jättekul!

Ny bloggdesign

Jag upptäckte att jag haft samma bloggdesign i typ hundra år nu.. Är skapligt trött på den. Mörk och trist. Dessvärre känner jag inte att jag har tid att göra om den, så jag gjorde ett impulsivt beslut och ändrade till den förinställda mallen "Dusty Rose", som finns som val på blogg.se. Ska ändra lite i den senare. Byta profilbild och göra en ny header och lite småsaker. Men jag gillar den! Snabb och enkel förändring =)

Före

Efter

Mys med lillasyster

Ja, vad denna helgen har passerat fort. Har knappt fattat att det varit helg. Igår jobbade jag. Jag hade sån huvudvärk efter en intensiv dag på jobbet, så när jag kom hem la jag mig ner i soffan för att vila huvudet. Det slutade med att jag totaldäckade och sov i ungefär tre timmar... Sjukt! Vaknade framåt kvällen och var fortfarande trött. Huvudvärken höll sig kvar ändå tills jag gick och la mig. Tittade i alla fall på Melodifestivalen. Både ris och ros. Blev förvånad över att det faktiskt var ett och annat skapligt bra bidrag. Tittade på film och gick sen och la mig.

Idag mötte jag upp lillasyster på A6. Vi tog en fika på Espresso House. Sjukt bra att jag har mitt fikakort där! Är totalt luspank, men tack vare 600 kr på mitt fikakort så har jag överlevt denna månaden och har kunnat fika på som vanligt! ;) Efter dagens fika åkte vi hem till mig och tittade på Aristocats! Ja, vi älskar Disney! Sen åkte hon hem. Jag har hunnit plocka lite mer i lägenheten som sakta men säkert börjar bli ett hem. Nu är det dags att sova, och förbereda för ytterligare en jobbvecka! =)
Dagens fika på Espresso House. Ääälskar deras morotsmuffins!
Duchess blev helt såld på Aristocats och satt och tittade med oss!

Ibland duger matte också..

Inomhus är Donna min hund, utomhus är hon Henkes hund. Hon lyssnar mer på honom ute och på mig inne. Av någon anledning.. Men Duchess är helt och hållet husses katt. Hon springer såklart efter mig också och pratar. Men när det gäller att mysa så är det husse som gäller. Men nu har hon ju blivit lite mer knäkatt, och vid flertalet tillfällen den senaste veckan så har hon däckat i min famn! <3 Min lilla plutta!

Nya garderobsdörrar!

I måndags fick vi äntligen hem garderobsdörrarna igen! Jag vet inte riktigt vad de gjort, men innan var de ju klädda i en randig tapet (som hela sovrummet) och nu är de blanka och vita! Jättefina! =) De har även bytt ut de gamla fula vita knopparna till kromade handtag. Det var helt klart värt att vara utan garderobsdörrar en vecka! Ursäkta de dåliga mobilbilderna...

Mer mys med djuren

Ja, här kommer ytterligare några bilder på våra fina djur! 
Min fina tjej! <3Höll på att kliva på katten en morgon.. Hon sov på mina kläder på golvet..
Att Duchess älskar att ligga på axlarna och spinna är inget nytt.
Så go och fin päls hon har! Älskar att borra ner näsan i den!
Duchess är verkligen husses katt.. Han hinner inte sätta sig förrän hon flyger upp i hans knä och lägger sig tillrätta.....och där ligger hon däckad. Läänge. Alla sovstilar verkar bekvämare än andra...

Djuren trivs i nya lägenheten

Djuren hade inga bekymmer alls att känna sig som hemma. Några dagar efter flytten hämtade vi hem Duchess som bott både hos mina päron och sen några veckor hos min lillasyster. Hon jamade som sjutton första kvällen, tror hon saknade min syster ;) Men annars har det gått jättebra. Duchess har blivit mycket keligare sen vi lämnade bort henne. Donna sover mest om dagarna. Hon kan bli lite till sig när hon hör folk i trappan, men annars är hon lugn.
Henke kände dessvärre av sin allergi när Duchess kom hem, så jag duschade henne. Två gånger. Ingen glad katt där inte ;) Men hon förlät mig och ville värma sig i mitt knä istället (som aldrig händer annars).
En av favoritplatserna; varmt direkt under golvlampan.Hemkommen efter krogen. Duchess har saknar sin matte! <3
Detta chockade mig stort! Helt på måfå lägger sig Duchess tillrätta i mitt knä framför tv:n. Hon ligger där länge, går iväg, kommer tillbaka, totaldäckar i min famn, går iväg, kommer tillbaka och somnar igen. Maaaassa myyys <3
Jealous much, doggie? Då vi inte packat upp filtarna än så får Donna inte vara i soffan. Inte utan något att ligga på! Inte aaaalls avundsjuk på Duchess som får mysa.. ;)

...men har matte täcke så kan man mysa!

Duchess vågar till och med sova i sängen tillsammans med Donna! Innan flydde hon fältet när Donna kom. Tror att hon var rädd för att bli krossad under Donna. Igen.. ;)

Spandy Andy - Sexy Beach Party in my Speedo

Haha! Vilken underbar snubbe! Lätt att jag hade applåderat irl! Detta fick mig att skratta gott i alla fall!
 

Då har man flyttat!

Usch, så hemsk jag har varit på att uppdatera bloggen nu... Förlåt! Tänkte i alla fall uppdatera er lite om flytten. Vi skulle ju egentligen flytta 1/2, men flyttade fram det en vecka så att lägenheten kunde totalrenoveras. 9/2 gick flyttlasset istället. Gick snabbt och smidigt att tömma magasinet där vi förvarat möblerna. Men när vi väl kommer till lägenheten ser vi att de bytt golv, tapeter och målat tak, men inte städat efter sig... Tjock lager damm på golven, köksbänken, badkaret, garderoben. Ja, överallt. KUL! NOT! Så jag börjar svabba golv för att få bort det värsta medan grabbarna bär möbler och kartonger. Totalt har vi dammsugit och svabbat kanske 3-4 gånger för att få bort allt.

Sen har vi varken garderobsdörrar, gardinbeslag eller taklampor. Dörrarna är bortskickade för omlackning eller något sådant, och elektrikern blev aldrig färdig så vi har bara hål med sladdar hängandes i taken... Tur man har golv- och bordslampor! Status idag är att garderobsdörrarna antagligen monterats idag, köket är upppackat och det är bara några kartonger kvar i vardagsrummet. Vaktmästaren ska dyka upp någon gång så småningom och sätta dit gardinbeslag. Tänkte då även påpeka att ena dörrhyllan i kylen var trasig, så det vill vi ha en ny.. Och de två gånger jag duschat har jag fått en köldchock då varmvattnet försvann efter 1-5 minuter... Härligt va.. ;) Lite småfix är det kvar, men det ordnar sig nog till slut!

Vi trivs i alla fall väldigt bra i lägenheten och i området! Det går smidigt att ta bussen (busshållplatsen är precis utanför och tar typ fem minuter till stan). Det är lugnt och många olika promenader man kan ta med Donna. Stor och fin balkong som jag funderar på att näta in så djuren kan vara där ute (utan att katten rymmer).
Lyckan när vi fick nycklarna till lägenheten!11-12 kartonger blev det till köket. Massa bra förvaring i skåpen!

Såhär ser det just nu ut i våra tak. De som är färdiga saknar krok, så kan ändå inte hänga upp något..

Donnas nya sovstil

Donna har verkligen hittat sin sovställning hos mig i soffan. Hon ser till att lägga rumpan mot min axel och huvudet vid min höft. Så oavsett från vilket håll hon hoppar upp i soffan så ser hon till att snabbt vrida till kroppen så att hon hamnar såhär. Det är ju typiskt att hon hittar sin sovställning nu, när vi (äntligen) ska flytta på lördag. Och det märks faktiskt att hon börjar bli gammal. 8 ½ år är hon nu. Hon vill mest ligga och sova. Antingen i ens knä eller ensam i ett annat rum. Hon reagerar sällan på "Ska vi gå ut?" som annars får henne att flyga upp. Hon föredrar helt enkelt att ligga och sova. Väl ute så är det lugnt, då är hon sitt vanliga sprintande jag. Men får hon själv bestämma så ligger hon och sover. Och matte är ju helt klart bäst att sova hos.. ;)

Fönstershopping på Esprit

Jag och en vän tog en tur till A6 shoppingcenter för en fika och fönstershopping. Hon behövde köpa lite finare arbetskläder, och jag var luspank så jag följde mest efter henne =) Först titta runt i butiker. Sen fika för att samla krafter. Sen mer butiker. Provade dessa två klänningar på Esprit. Riktigt fina! Hade jag haft mer cash i plånboken så hade jag kanske köpt den svarta. Superfin!

Flytten uppskjuten en vecka..

Ja, ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Henke fick ett samtal idag. Vi visste att vi skulle få nya tapeter i hela lägenheten, trots att det kanske inte riktigt behövs. Men vi säger inte emot! =) Eftersom det beslutet kom med väldigt kort varsel (två dagar innan flytt) så tänkte vi att dom får ju helt enkelt tapetsera efter att vi flyttat in, även om det vart smidigast att göra det medan lägenheten fortfarande står tom.

Hur som! Idag fick Henke veta att de tänker göra om ALLT! Byta golv, tapeter och måla tak. Golvet i vardagsrummet ska slipas och fixas. De skulle försöka hinna byta golven i sovrummet och extrarummet, så vi kan få in möblerna. Och vardagsrumsmöblerna (4-meters soffa och en typ 2 ton tung skänk...) skulle vi pressa in i de två färdiga rummet. Känns sådär kul. Så jag bad Henke ringa flyttfirman och se ifall vi kan boka om flytten till nästa lördag. Och det gick bra. Så nu har byggkillarna hela veckan på sig att byta allt som ska bytas. Imorgon eller på onsdag väljer vi ut nya tapeter. Så det är helt okey att flytta en vecka senare, vi får ju hela lägenheten omgjord! =)
RSS 2.0