Queen of Hearts

Natten till idag fastnade jag på Youtube. Tittade på klipp från Disneyland. För många herrans år sen var min familj på Disneyland Paris. Och denna trevliga lilla figur skrämde skiten ur mig!
 

Livsnjutare på balkongen

Finns det något som djuren gillar så är det att slöa på vår balkong. Donna ligger gärna och svettas i valfri möbel, bara solen ligger på. Duchess ligger antingen och sover hon med, eller så jagar hon småkryp på fönstren eller spanar på folket som passerar nedanför.

Nya fyndet från H&M

Jag trodde knappt att jag skulle hitta klänningarna som jag sett på webshopen. Men mot alla odds så hittade jag alla tre i stan! En dissade jag för att tyget kändes stelt och billigt, en annan för att den var lite stor i midjan. Men den tredje.. Ojoj..

När jag såg den på galgen tänkte jag: "Usch, den var snyggare på bild". Men valde att prova den ändå. Hittade inte den svartvita i min storlek, men hittade en grönvit. Tänkte att jag kunde ju i alla fall prova den för storlekens skull. Den satt som en smäck, och jag älskade den gröna färgen! Sen hittade jag den svartvita i rätt storlek med, och då blev det svårt! Det fina priset på 149 kr gjorde att jag till slut tog båda två! Funderar nu på om jag ska behålla båda eller lämna tillbaka den ena. I så fall, vilken? 

Paivy goes 60-tal

När jag shoppade inne i stan idag, så hittade jag lite tuffa klänningar på Indiska. Det är rätt lustigt.. När jag gick på gymnasiet var det nästan bara svart som gällde. Idag älskar jag färg och form! På Indiska hade de massa klänningar på rea som skrek 60-tal. Och jag gillar't! Riktigt läckra klänningar! Nu har jag inte råd att shoppa loss, och klänningarna var inte tillräckligt nedsatta för att det skulle vara värt det. Men visst var dom tuffa? ;)

Vill ha-begär från H&M

Hittade dessa fina klänningar på H&M's webshop! Så himla fina! Speciellt den rosa, den funderar jag seriöst på att köpa. Den påminner mig mycket, i modellen, på en annan klänning jag har från H&M. Som dessutom råkar vara en av mina favoriter.. Ska ändå in till stan idag, då kan man ju se om den råkar finnas där så man faktiskt kan prova den =)

Shopping på Gekås

Ja, som jag skrev igår hade vi ju möhippa i Ullared. Då blev det även shopping på Gekås dagen efter. Jag hade ju inte tänkt att köpa något egentligen. Kanske lite småskit. Till slut hamnade summan på 1300 kr. Blev inte så mycket till mig själv. Köpte en del till Henke och djuren.
En del av shoppingen. Massa strumpor, dekorationssten, tops, klädroller, pads, djursaker..
Plåtburk till Duchess torrfoder. Gillar! Nya favoritskärpet.
Köpte även en huvtröja för 100 kr på herravdelningen. Looove it!

Annas möhippa!

För en vecka sen var det dags för möhippa för min nära vän Anna. Hon gifter sig i början av augusti. Vi tjejer hade planerat en liten roadtrip! ;)

Vi kidnappade henne på hennes jobb tidigt på måndag morgon. Hon blev minst sagt förvånad! Vi åkte hem till henne där hon fick byta om och göra sig iordning. Vi packade ihop oss i bilarna och begav oss. Stackars Anna såg ingenting; vi hade tejpat för fönstren med tidningspapper och hängt upp en filt mellan fram- och baksätet så hon inte skulle kunna se vart vi var på väg! Det blev fikapaus, och Anna fick ögonbindel, återigen för att inte kunna känna igen sig.

Vi kom fram till Ullared, tog en välkomstskål och tog bussen in till Gekås. Där gömde sig Annas syster i en provhytt, Anna fick samla kalsong-tvättråd, leta efter bekanta ansikten, dansa brudvals (läs: brudbugg) med Ullareds-Morgan m.m. Vi åt middag, tog varsin svalkande drink på Harrys, badade badtunna och festade med Ullareds-Morgan ;) Dagen efter blev det shopping på riktigt inne på Gekås, och framåt kvällen åkte vi hemåt igen! En mycket rolig och lyckad möhippa!

Min lilla papegoja.. <3

Så fort man tar upp Duchess i famnen så slutar det såhär. Och där ligger hon en stund, spinnandes, tills hon tycker att hon fått tillräckligt med mys och hellre lägger sig i sin älskade korg och sover lääänge.

Katthår överallt...

Katten fäller päls som aldrig förr, och jag hittar inte hennes borste.. Eftersom rexar  i stort sett saknar täckhår, så är det den fluffiga underullen som yr omkring. Oftast brukar jag bara klappa Duchess med fuktiga händer för att få bort lösa strån, men nu behövde hon en rejäl borstning. Har köpt en ny borste, och jag blev minsann lite förvånad när hon la sig tillrätta i mitt knä och spann högt när jag borstade henne. Det har hon inte gjort innan. Men nu är hon i alla fall fin i pälsen igen!

Testar Compeed munsårsplåster

Jag har haft munsår sen jag var liten. Numera får jag det rätt sällan. Jag har testat alla salvor som finns. Det blir alltid samma resultat; munsåret sväller upp till en gigantisk varig böld och sitter där i upp till två veckor. Jag har gett upp hoppet, och numera brukar jag bara låta det vara när det väl dyker upp. Håller läpparna fuktade med läppbalsam bara. Då brukar det hålla sig litet och försvinna efter några dagar.

Men nu tänkte jag testa Compeed munsårsplåster. Fått höra positivt om det. Man sätter på ett litet plåster som sitter i ca 8 timmar. När det trillar av av sig självt kan man sätta på ett nytt. Man kan även sätta på natt-varianten över natten. Den innehåller panacetum som verkar lugnande vid hudirritationer. Plåstret innehåller ingen verksam substans mot själva viruset, utan fokuserar istället på att läka såret som bildas vid blåsan.
  • Lindrar smärta, obehag och avhjälper brännande känsla och klåda.
  • Döljer munsåret.
  • Minskar risken för vidare smittspridning.
  • Ger optimal läkningsmiljö vilket påskyndar läkningen.
  • Förhindrar skorpbildning = effektivare läkning innebär mindre risk för ärr i ansiktet.

 

Weekend på Öland

Vi drog på torsdag kväll. Var framme i Borgholm ca 23.30. Pratade lite med Henkes föräldrar. (Vi bodde hos dom i deras husvagn.) Men vi var trötta, och gick snart och la oss. På fredagen drog Henke iväg tiiidigt med sin far och några till för en golfrunda. När de kom tillbaka åt vi lite mat och sen åkte jag och Henkes mor på lite seightseeing. Besökte små söta butiker och fick se karamelltillverkning. Köpte lite karameller, fikade och drog vidare. 

Vädret under fredagen var regnigt till och från och hög luftfuktighet. Blev nästan förvånad över att inte åskan kom.. Lördagen bjöd dock på finfint väder. Då åkte hela familjen på en lite utflykt, och sen gick jag och Henke en runda inne i Borgholm. Middag på kvällen. Grillat. Massa gott! Donna fick hälsa på grannhunden. En liten kaxig chihuahua ;) Men dom kom bra överens! Åkte hemåt på i förmiddags. Fått en hel del gjort. Gott!

Mmmm, dunderhonung!


För några dagar sedan hälsade vi på hos grannarna ovanför oss. Henke skulle fixa deras dator och jag ville se eras lägenhet. Det slutade med att vi bjöds på te med hemmagjord honung, glass med jordgubbar och chokladmuffins, och satt och tjötade där i två timmar =)

Grannen märkte hur mycket jag gillade deras honung, så dom gav oss två burkar! 
Så himla god! Hennes tyska pappa som har egen bifarm och gör sin egen honung from scratch =P Så glad blev jag när jag såg vad grannen höll i när han plingade på vår dörr. Så sött av dom!

Livsnjutarna

Hur gott kan man inte ha det på vår inglasade balkong? Duchess har varit hos mina föräldrar ganska länge nu. Men mor min vill gärna kunna ha balkongdörren öppen utan att oroa sig för att Duchess smiter iväg, och vi är bara glada över att ha vår lilla myskisse hemma igen. Donna verkar också tycka det är helt okey att katten är tillbaka. Precis innan jag tog denna bilden låg Duchess på sidan och blev lite tvättad av Donna, något som inte är en särskilt vanlig syn.

Äntligen blir det kryssning!

Förra året blev det ingen kryssning alls. Men i år slår vi på stort! Jag har i flera ååår velat åka på en Monday Bar-kryssning.  40 timmar med underbar trance och techno, med en dagsutflykt i Riga! Ååååh, vad jag längtar! 
RSS 2.0