Dags för ny sminkförvaring?

För tillfället förvarar jag allt smink i en verktygslåda. Nagellacken ligger i en bunke. Känner att jag inte har någon bra översikt på allt. Och verktygslådan börjar bli för liten. Kan ju inte köpa något större just nu, eftersom vi flyttar i januari. Jag kommer nog införskaffa mig bord och förvaring till en egen liten sminkhörna då, men just nu kan jag inte göra så mycket. Jag köpte ju två glas som jag för tillfället tänkt ha mina sminkborstar i. Och jag funderar starkt på att köpa en hurts till resten.

VIKA ALEX hurts, 595 kr. Från IKEA.

Småshoppat på IKEA

Hade egentligen två dejter inbokat idag, men det slutade med att det bara blev en. Så jag och min vän Hannah drog till A6 och fönstershoppade lite. Tog varsin latte på Kahls och satte oss på en bänk och bara pratade. Kom på att jag egentligen behövde köpa lite smått på IKEA, så vi drog dit. Behövde lite glas att ha mina sminkborstar i och en förvaringslåda med insats till mina spaprodukter, just nu ligger allt i en påse som Duchess tar varje chans hon får att ta sig in i och förstöra mina nagelfilar... Så detta fick jag med mig hem:

Sil IDEALISK 19 kr. Två glas SKOJA 9 kr/st. SAMLA låda 29 kr, insats 29 kr och lock 10 kr.

Lätt mejk med 120-paletten

Denna sminkningen gjorde jag igår när jag och sambon skulle gå på bio. Försökte ta bilder med systemkameran, men objektivet strejkar verkligen... Och digitalkameran gjorde inte heller ett särskilt bra jobb.. Så jag tog min kassa mobilkamera och gick in i badrummet och tog några bilder. Vart nöjd med sminkningen, ni får ursäkta den dåliga kvalitén...



Jag har använt dessa skuggor från 120-Paletten Warm & Dark.

Latte på Waynes

Åh, så roligt det var att träffa min lilla Finduss idag! Blir så sällan nuförtiden. Men det blir ju så när man har jobb och skola och massa annat som man ska ha tid med. Men idag var jag ändå tvungen att ta cykeln till stan för att få nya handtag (de började lossna redan två månader efter köpet). Så idag fick jag nya. Behövde inte ens visa kvittot =) Bra killar som jobbar på Team Sportia!

Hur som! Efter en snabb visit till Team Sportia satte vi oss och tog varsin latte på Waynes. Finduss tog en stor och jag tog en liten med hasselnötssmak, ifall någon undrar... ;) Vi var båda rätt trötta, men det var ändå helt klart värt att träffa min kära vän igen!

Just nu ligger Duchess och myser på mina axlar. Hon har nyklippta klor, det gillas!

Shoppat på Scorett

Jag behöver verkligen ett par snygga och bra skor att jobba i. Efter lite letande på stan idag och råd från diverse säljare kom jag fram till att jag behöver ett par skor i skinn som andas. På Scorett valde jag mellan ett par snygga kängor från Vagabond och ett par stövlar från D for Dasia. Stövlarna kändes mer som min stil, och var såå sköna, så det blev dom! Första gången jag lägger så mycket pengar på ett par skor, och första gången jag köper ett par så viktiga skor! Ska ju faktiskt gå omkring i skorna åtta timmar, fyra dagar i veckan. 

Klassisk stövel från D for Dasia, 1 199 kr. Köpta på Scorett.

Farbror doktorn

Usch, vilken seg dag det är idag! Min lediga dag och regnar ute. Det är illa. Idag hade jag ett läkarbesök inbokat. Jag har bloggat tidigare om min bula på örat. Ett hål (örhänge) som varat sig och läkt igen. Jag läker alldeles för snabbt och bildar tydligen ett överflöd av ärrbildning. Därav har jag nu en stooor röd bula på örat.

I somras rekommenderade läkaren att jag skulle ha ett omslag med alsolsprit i två veckor.
Det hjälpte inte. Vill skära bort den, men det kostar massa pengar. Så idag fick jag en kortinsonspruta, och eventuellt får jag en till om några veckor. Hoppas det lägger sig. Den börjar bli så stor och röd nu så att jag undviker att ha håret uppsatt...

High Tech Lighter från MUS

Det är denna produkt jag använder som ögonskuggebas till mina paletter från Kosmetikan. Jag har inte hunnit testa den på mina TiKei-skuggor, men förvisso funkar min Lumene Eyeshadow Primer jättebra till TiKei, så kanske håller mig till den när det gäller TiKei i alla fall. 

High Tech Lighter kan man använda till många olika saker, förutom ögonskuggebas. Som highlighter på kindben eller ögonbryn. Eller varför inte blanda ut med läppstift eller läppglans. Eller bara applicera direkt på läpparna. Möjligheterna är många, men jag nöjer mig nog med att använda den som bas. 


High Tech Lighter finns att köpa hos Make Up Store och kostar 155 kr. Jag har färgen Venus.

Gårdagens smink

Såhär såg jag ut igår när vi skulla parta lite. Har använt en palett från Kosmetikan.se. För att få skuggorna att fästa så använder jag High Tech Lighter från MUS i färgen Venus. Provade innan med min ögonskuggebaskräm från Lumene, men det gick inte alls. Fick fukta penseln med lite vatten för att få färg och intensitet. Men med min nya High Tech Lighter som bas blir resultatet skitbra! Färgen fäster lätt och sitter kvar länge.



Jag har använt dessa skuggor från 120-Paletten Warm & Dark.

Victoria´s Secret Bodylotion

När jag var i Göteborg så hittade jag Victoria's Secret Hydrating Body Lotion på en outlet. Tänkte att vad fasiken, skadar ju inte att testa? Annars kör jag ju gärna med bodybutter från The Body Shop. Stod och valde lite mellan dofterna, men föll till sist för Strawberries and Champagne. Den är underbar! Lätt att jobba med, sjunker smidigt in i huden utan att man blir alldeles kletig. Doftar gott. Underbar helt enkelt!

Finns att köpa hos bl.a. BeautyPlanet för 159 kr eller NordicFeel för 119 kr.

Snabba swatches: TiKei Lipgloss

Ännu ett tidsinställt inlägg. Dag nr 2 i Stockholm. Om några timmar är det dags att åka hem igen!

Nu har TiKei lanserat sina nya naturliga, mjukgörande och vårdande lipgloss! De är veganvänliga. De har valt att inte använda bivax, med hänsyn till veganer, och använder istället Candelliavax som kommer från växtriket. Självklart är de inte djurtestade! TiKei'is lipgloss innehåller 100% mineraler och naturliga oljor. Innehåller inga mineraloljor, kemiska konserveringsmedel eller konstgjorda smakämnen.

Så vad tycker jag? Jag föredrar läppstift framför läppglans, men jag gillar TiKei's gloss. De ger en väldigt diskret och naturlig färg. Doftar lätt av godis eller liknande, en sötare doft. Diskret skimmer, vilket jag föredrar då jag hatar när läpparna glittrar... Jag föredrar Vienna och Tokyo då de syns lite mer. De rosa Hollywood och Las Vegas ger ingen färg alls på mig, men jag har mycket röda pigment i min läppar, så jag har jättesvårt att få rosa att synas i allmänhet. Havanna är som den verkar, väldigt neutral. Som de flesta läppglans kräver även dessa att man applicerar på nytt lite då och då. 

TiKei's lipgloss finns att köpa på TiKei's hemsida och kostar 89 kr/st.

Las Vegas, Hollywood, Havanna, Tokyo och Vienna.



Svårt att få en rättvis bild i mörker med digitalkameran, men denna blev rätt bra. Vienna igen.

Mysig outfit från New Yorker

Detta är ett tidsinställt inlägg. Just nu är jag i Sthockholm och har nog precis ätit lunch! =)

Jag blev lite småkär i denna outfit jag provade på New Yorker igår. Inte riktigt mig. Men jag gillar den ändå! Lillasyster och Henke vart inte riktigt lika förtjusta. Och jag har redan flera stickade tröjor, så denna fick stanna kvar i butiken! Den röda tunna tröjan var jättemysig, men tjänar nog inget syfte annat än just under en annan tröja. Jag älskar stickat, det är så mysigt! Men jag har aldrig riktigt använt något kortstickat med en vanlig tröja under. Vad tycker ni?

Nödvändigt att locka håret då... Regnade hela dagen, såg senare ut som en dränkt katt... Utan lockar...

Lite nytt till jobbet

Nu när man jobbar i butik märker man hur mycket olika kläder man använder varje dag. Har redan köpt lite nytt, men det har blivit väldigt mycket färggrant. Så idag när jag var på stan med lillasyster så köpte jag två mörka tröjor på New Yorker för 199 kr/st. En svart och en mörkblå. Blev riktigt kassa bilder på tröjorna, men dessa blev det i alla fall:

Vi har haft underbart shoppingväder här i Jönköping idag. Stark ironi.. Regn och rusk! Vi gick med paraply och höll på att blåsa bort. Men vi tog en fika och gick i några få butiker och sen åkte vi hem igen. Jag hittade ju snabbt det jag letade efter, plus att jag hade en tvättid att passa. Ja, det trodde jag i alla fall... Trodde att jag hade bokat tvättstugan 17-21 idag. Men tji fick jag, hade råkat boka den igår... Smidigt... Så nu fick jag snällt boka om. Så Henke får spendera fredagkvällen med att tvätta!

Börjar bli lite smått nervös nu. Tidigt imorgon bitti flyger jag till Stockholm. Jag ska gå en grundutbildning inom optik för jobbet. Hoppas jag lär mig mycket! Det enda som känns sådär är att jag måste ta tunnelbanan när jag anländer till cityterminalen. Och likaså när jag ska hem. Hatar tunnelbanor... Det är en två dagars-kurs, så ska övernatta på hotell. Ja, detta kan bli en spännande upplevelse!

Hjärt- och lungräddning

Idag har jag varit på HLR-utbildning på jobbet. En person från varje butik ska gå. Och eftersom den nu hölls i Jönköping, och jag bor här så fick jag gå på den. Rätt onödigt att jag ska åka till Tranås för att jobba och en av mina kollegor ska åka från Tranås till Jönköping för en utbildning.

Man lärde sig faktiskt en del nytt. Och mycket kände man igen sen förr. Vi gick igenom lite om brand. Vad man ska tänka på och hur man förebygger och så. Och sen hade vi klassisk HLR. 

1. Kontrollera om personen är medvetslös. Skaka om axlarna och ropa i båda öronen.
2. Kontrollera om personen andas. Se, lyssna och känn! 
3. Larma.
4. Påbörja HLR. 30 kompressioner följt av två lätta inblåsningar. Upprepa tills hjälp kommer.

Läs mer om hur du utför HLR här.

Hälsar systemkameran välkommen hem!

Var uppe på Elgiganten idag för att hämta min systemkamera. Var lite lagom nervös. Jag kan ju dra en sammanfattning av hela historien. Objektivet har krånglat. Vill inte fokusera när man zoomar mestadels. Lämnade in den i tron att de enda eventuella kostnaderna skulle bli själva reparationen. Fick samtal om att reparation skulle gå på närmare 3 000 kr. Annars gör de inget, och jag skulle få betala 770 för frakt och underhåll.

Har pratat med Konsumentverket och läst artiklar från Allmäna Reklamationsnämnden. Insåg att de som företag måste informera mig som kund ordentligt och göra mig förstådd med eventuella kostnader så jag kan ta ställning till hur jag vill göra. Räcker inte med ett papper man skriver under. Jag fick inte den muntliga informationen, därför kan de inte kräva mig på kostnaden. 

Jag var jättenervös idag. Jag hatar att ta konflikter där jag inte är insatt i ämnet. Men det gick jättebra. Jag skakade som ett asplöv, men är tydligen jättebra på att verka helt lugnt trots stressfaktorer. Men killen var jättetrevlig och förstående. Plus att han inte ens hittade någonstans på sin dator att jag skulle betala något ändå. Inga 770 kr. Så jag klagar inte! Trevligt bemötande och fick tillbaka kameran utan kostnad!

Senaste från TiKei

Här kommer en sminkning med två av TiKei's senaste ögonskuggor, Galaxy och Lace. Galaxy är mörkt lila med mycket skimmer och Lace är en diskret hudfärgad skugga som går mer åt guld. Även den med skimmer. Superfina! Tyvärr blev det inte så bra bilder. Hade bråttom iväg, plus att jag fick använda digitalkameran istället för systemkameran eftersom den har sin lilla historia med Elgiganten...

The Three Musketeers 3D

Riktigt bra film! Jag, och resten av folket i bion, skrattade gott hela filmen. Den påminner mycket om Pirates of the Caribbean. Samma humor, liknande upplägg. Jag hade rätt höga tankar om filmen, men den överträffade ändå mina förväntningar. Kanske inte den absolut bästa film jag sett, men garanterat värd att se! Och jag tänker se den fler gånger! Kommer säkert en tvåa också så småningom, och den kan nog också bli riktigt bra! Så denna rekommenderar jag starkt!

Älsklingen 27 år!

Idag fyller min älskling år, och det har vi firat med middag och biobesök. Tanken var att vi skulle gå till Rosenlunds Relax, men Henke ville hellre vara hemma och mysa, så då blev det så! Vi åt middag på O'Learys och tittade på HV-matchen. Avslutade med en kopp kaffe, och sen gick vi vidare till bion. Blev The Three Musketeers 3D. Den var faktiskt riktigt bra. Mer om den i separat inlägg. 

Efter bion åkte vi hem. Jag har vart duktig och diskat, gjort rent spisen och bryggt lite kaffe. Henke sitter vid sin dator och jag sitter vid tv:n med min laptop och bloggar och tittar på film =)

Dagens outfit. Klänning från H&M. Henke fick en födelsedagsdrink av bartendern.

Tigi Bed Head Urban Recovery 2

Jag ääälskar mitt shampoo och balsam från Tigi! Håret är så lent och doftar underbart! Jag köpte ett big pack från Lyko. Har använt det i kanske två månader nu. Sist jag var hos frisören blev hon imponerad av hur tjockt och fint mitt hår blivit. Knappt alls slitet. Jag ger Tigi all cred! ;) Det löddrar bra och gör håret lent och glänsande. Och så gott det luktar! Duschade nu ikväll, och håret har inte hunnit torka helt än. Så fort jag rör på huvudet känner jag den underbara doften! 

Tigi och lite andra produkter från min senaste beställning från Lyko.

Usch, jag är så trött, så jag vet inte vad jag skriver. Därav det väldigt givande inlägget ;) Har knappt kunnat sova inatt, för jag har oroat mig för den oväntade stora summan som Elgiganten slängde över mig. Har ringt runt till Konsumentverket bl.a. och fått veta att Elgiganten gjort fel. Orkar inte gå in på det mer än så just nu, men den blivande konfrontationen höll mina tankar på högvarv inatt. Hoppas jag sover bättre inatt. Imorgon blir det jobb, sen ska älsklingen firas på lördag, då han fyller hela 27 år! =)

I did it again!! =)

Och det var faktiskt ännu roligare denna gången! Jag la ut alla brickor i Wordfeud! Gjorde ju detta ganska nyligen också, då redan på första dragen och fick 58 poäng. I denna spelomgången är det 30 brickor kvar efter att jag lagt HETTADE, och drog in 115 poäng! Ääääägd, svåger! ;)

Tjuvkikat på lägenheten

Idag har jag och Henke (och de blivande grannarna) varit och tittat på nya lägenheten. Inte för att det var så mycket att se... Trodde att både kök och badrum skulle vara nästan färdiga, men där fanns inget annat än kala, gråa gipsväggar. Var lite kul att se hur lägenheten kommer se ut med väggar och så, men lite inredning skulle ju inte skadat... Hoppas vi får gå dit igen när kök och badrum kommit upp. Det enda vi hittade nu var en spricka i en vägg..

Nåja.. Har ju varit sjuk i några dagar nu, men jag tänkte att jag ska försöka jobba imorgon. Känner mig piggare, men blir snabbt trött. Så hoppas jag orkar jobba. Speciellt eftersom jag har utbildningar inom jobbet i nästa vecka.

Önskelistan: Hårvård

Min senaste beställning från Lyko.se innehöll shampo, balsam, leave-in spray m.m. Nu är det snart dags att göra en ny beställning.. Jag bara måste ha Revlons inpackning med färgpigment. Skulle såå gärna vilja ha lite annat också, och önska är ju gratis!

Negativa och positiva nyheter

Tidigare idag fick jag ett samtal från Elgiganten. Har ju lämnat in min systemkamera där. Frågade när jag lämnade in den vad det skulle kosta mig. Fick till svar att verkstaden gör ingenting utan att lämna prisuppgifter till mig. Det lät ju bra. Skrev på ett papper (note to self: läs igenom först nästan gång!!) och skulle invänta ett sms.

Idag när de ringde fick jag prisuppgifter. Jag kan välja att reparera skadan för ca 3 000 kr. Eller att inte göra något och då "bara" betala frakt och hantering på nästan 800 kr (!!), eller att skrota kameran... Känns inte riktigt lönt att skrota eller betala 3 000 kr för att reparera ett standardobjektiv... Och det är här som jag inser att jag borde läst papperet som jag skrev på. Där står nämligen en liiiiiten notis att det möjligtvis kan kosta en slant för frakt och hantering. Suck... 800 spänn för absolut ingenting... Tack för den.. Där rök mitt nya porträttobjektiv som jag tänkt köpa....

De goda nyheterna dock är att jag äntligen (!!) fått hem alla kassakort jag behöver. Så nu kan jag fylla i allihop på en gång och få en klumpsumma för de två månader som jag fortfarande inte fått någon a-kassa för. Och har jag riktig tur så kanske jag äääntligen kan unna mig en crosstrainer... För det skulle min axel behöva...

Säsongspremiär för 2 ½ men

Sitter just nu med värmefilten och ett glas fruktsoppa och tittar på 2 ½ men. Ikväll är det nämligen dags för säsong 9, men utan Charlie Sheen. Själv tycker jag att serien inte är någonting utan Charlie. Men jag är nyfiken på att se hur dom ska hålla igång serien. Nu ska Ashton Kutcher ta Charlie Sheen's plats, vi får väl se hur det går!

Man har roligast på toaletten?

Var ute med några av tjejerna i fredags. Det sista jag orkade innan jag blev sjuk... Det var ganska lugnt ute. Vi gick till Karlssons, som var rätt dött. Drog iväg en snabbis till Murphy's. Fullt ös, fel musik. Tillbaka till Karlssons för att avsluta kvällens sista halvtimme på O'Learys... Vi var lite impade av toaletten på Karlssons. Väldigt fräsch och chic... =)

Hemma sjuk...

Min förkylning slog till i lördags och har bara blivit värre. Det är självklart Henke som har smittat mig.. Så typiskt.. Anade att det skulle bli så, men hoppades att jag skulle hålla mig frisk.. Hade först tänkt att försöka jobba ändå imorgon, men när kvällen närmade sig så kände jag mig riktigt förstörd. Ringde chefen, som inte heller var särskilt förvånad över att Henke lyckats smitta mig.

Idag firade min storasyster och hennes man sin första bröllopsdag. Så jag och Henke har varit barnvakter heeela dagen, i typ 12 timmar, medan turturduvorna åt frukost, middag, snabbshoppade, fick massage och gick på bio. Det gick jättebra med ungarna, trots att både jag och Henke är sjuka. Ungarna fick nog var sitt snedspel, men i övrigt gick allt bra. Det tar på krafterna att vara barnvakt när hjärnkontoret har gått i ide...

Fullt i soffan när Henke kopplat in PS3an. Jag och Donna är sådär intresserade.. ;)

Höstpremiärer på TV3

Drog ju alla premiärer på kanal 5, men här kommer premiärerna för TV3 också! De har inte världens bästa hemsida, och verkar inte ha en specifik lista på höstens premiärer, så vet inte om jag fått med alla...

Tisdag 11 oktober
22.00 Charlie's Angels - Premiär

Onsdag 12 oktober
22.00 The Mentalist - Säsongspremiär

Torsdag 13 oktober
22.00 Unforgettable - Premiär

Söndag 16 oktober
21.00 Pan Am - Premiär

Måndag 17 oktober
21.00 Mitt Stora Feta Assyriska Bröllop - Premiär

Tisdag 18 oktober
21.00 Värsta Pojkvänsakademien - Premiär

Full pott i Werdfeud!

Jag kanske inte fick med de mest värdefulla bokstäver, men jag la ut allihop! ;) Absolut första draget i spelet, och jag lyckas få ut alla sju bokstäver! Och fick därmed en bonus på 40 poäng! Är rätt stolt faktiskt.. =P

Min lilla myskisse!

Vet inte riktigt vad som hänt med Duchess, men hon har blivit riktigt mysig! Jag vaknar på mornarna av min lilla kisse som pussar mig i ansiktet, stryker sig mot mig och lägger sig tillrätta på mitt bröst eller på min höft om jag ligger på sidan. Hon brukar annars vilja krypa ner under täcket, men nu vill hon ligga på mig. Supermysigt!

Usch, börjar bli förkyld... Henke har legat sjuk i några dagar, och nu börjar jag... Näsan rinner, har huvudvärk, ont i halsen och lock för öronen... Hoppas det inte blir värre... Imorgon ska jag vara barnvakt åt systerbarnen hela dagen, då behöver man sin energi. Nu ska jag avsluta kvällen med värmefilt och tv.

Premiärer att se fram emot!

Nu är hösten här, och med den kommer höstpermiärerna på tv:n! Själv höll jag ju nästan på att missa säsongspremiären av Desperate Housewives.. Illa... Listan är lånad från kanal5.se, och de flesta premiärer har ju redan varit.. ;) Här är höstens premiärer!

Måndag 3 oktober
20.00 SOS Västkust - säsongspremiär
21.55 Svärföräldrarna från helvetet - premiär
22.25 Lilla Al-Fadji Show - premiär

Tisdag 4 oktober
20.00 Outsiders - säsongspremiär
21.00 Desperate Housewives - säsongspremiär
21.55 Happy Endings - premiär
22.25 Mike & Molly - säsongspremiär

Onsdag 5 oktober
20.00 Arga Snickaren - säsongspremiär
21.00 Grey´s Anatomy - säsongspremiär
21.55 Body of Proof - premiär

Torsdag 6 oktober
21.55 Fråga Olle-dokumentären - säsongspremiär

Fredag 7 oktober
00.25 Supernatural - säsongspremiär

Söndag 9 oktober
18.00 Gossip Girl - säsongspremiär 

Torsdag 20 oktober
21.00 Criminal Minds - säsongspremiär
22.00 Criminal Minds - Suspect Behavior - säsongspremiär

Söndag 23 oktober
20.00 Vem kan slå Filip och Fredrik - säsongspremiär

Senare i höst
Kär och galen - premiär
Böda camping - säsongspremiär

Våren 2012
Cougar Town (Nya säsongen har inte amerikansk premiär förrän sent 2011).

Olika nyanser av rött

Lite roligt när olika ljus och vinklar ger olika röda nyanser =) Likaså om man tar med eller utan blixt. Hur som! Tänkte lägga upp lite bilder på håret, vart inte riktigt nöjd med mobilbilderna... Översta till höger och nedre till vänster är mest lik verkligheten.. ;)

Blev en tripp till A6...

Efter att jag lämnat av lillasyster efter Alingssås-trippen satte jag mig vid datorn. Inte långt senare skriver lillasyster och undrar om jag ville följa med till A6. Och joo, det kunde jag väl göra. Sagt och gjort, vi drog iväg. Drack en latte (som hamnat på topp 3-listan, grattis Emma! ;)) Så gick vi runt och kikade lite. Köpte bara en baslinne från BikBok. Mitt första köp där faktiskt... Hittade ett par eventuella jobbskor på Skopunkten också. Vill ha ett par kilklackar nämligen... Aja, nu ska jag sova. Upp och jobba imorgon!

Linnet som jag köpte på BikBok. 130 kr.

Söt klänning som jag provade på Vero Moda.

Skorna från Skopunkten som jag spanade på. 349 kr.

Jay Smith

Jag tittar inte på Idol längre, men fattar jag varför Jay Smith vann förra året!



Jag klarade provet!!

Wohooo! Nu är jag diplomerad manikyrist!! =P Vi fick göra ett praktiskt och ett teoretiskt prov. Först fick vi göra den teoretiska delen. Det kändes som jag skulle kugga, men jag blev faktiskt bäst i klassen! Sen var det dags för det praktiska, som var en spa manikyr. Lillasyster följde med mig och var modell.
Här är lillasysters naglar:

Sony Ericsson Xperia Ray

I december går min bindningstid till 3 ut, och då tänker jag byta leverantör. I samma veva tänkte jag skaffa mig en ny telefon. Jag gillar min HTC Gratia, men det känns som att det är dags att gå all in. Jag köper annars det billigare alternativet. Sist jag gick all in, första gången jag betalade 4000 kr för en telefon, var för kanske fem år sen. Då köpte jag en Sony Ericsson, och det är åt det hållet det lutar nu också.

Jag har suttit och jämfört några modeller, men tror att Xperia Ray faller mig i smaken. Jag kollade även på Xperia Arc, men den är alldeles för stor i jämförelse... Gillar inte stora telefoner... Och i övrigt verkar det inte vara så mycket som skiljer dom åt. Gillar att Xperia Ray finns i fyra färger; vit, rosa, guld och svart. Jag är självklart inne på den i guld! ;) Då matchar den även min digitalkamera! ;)

Vi får väl se hur det ser ut när december kommer. Men det lutar åt Telia och Sony Ericsson.

Nya fåtöljer från BoConcept

Jag har trånat efter dessa fåtöljer sen vi var inne på BoConcept första gången... Men då kunde jag inte köpa dom.. Vi köpte ju soffa, soffbord, skänk och en golvlampa istället.. Men i somras slog vi till! De hade endast två fåtöljer kvar, sen skulle de utgå. Så då såldes de till ett billigare pris. Skönt! Köpte dom i somras och hämtade dom nu. Fick veta att det varit måånga som varit och dragit i fåtöljerna.. ;)

Har ingen vettig plats för dom just nu alls, så de står mest på hög känns det som... När vi flyttar sen så ska de stå i vardagsrummet tillsammans med soffan. Men nu får de trängas med balkongmöblerna i vårt datarum...

Ingen systemkamera på ett tag... =(

Mitt objektiv har krånglat de senaste kanske två månaderna. Hackar och vill inte fokusera. Nu fick jag nog och gick in till Elgiganten med det. Eftersom det är 1 ½ år gammalt så gäller inte garantin längre, men de skulle skicka in den till reklamationen, så ska dom återkomma och se ifall det går att fixa och vad det i så fall kommer kosta mig.

Jag hade ju ändå tänkt köpa ett nytt porträttobjektiv snart, måste bara ha råd med det först. Men skulle det kosta för mycket att laga mitt gamla objektiv, så skiter jag i det. Det funkar ändå relativt bra, och i så fall köper jag ett nytt och har det gamla som reserv bara.

Så nu får jag fota med min digitalkamera istället ett tag. Men det ska väl gå det också?

Hiss eller Diss?

Igår när vi var inne på ONCE så blev jag inspirerad av kläderna på en skyltdocka. Tyckte att det skulle kunna vara en riktigt najs outfit. Erika tyckte att det var jag i mitt ässe, när jag går all in med en outfit. Jag gillade den, även om det inte liknar något i min garderob. Men det skulle ju kosta en peng... Så det fick hänga kvar på galgen...

Vad tycker ni? Hiss eller Diss? Ursäkta den kassa kvalitén. Min kameramobil suger...

Dagens shoppingfynd

Ibland måste man köpa såna där tråkiga saker. Idag var det strumpbyxor. En sån där grej som är såå tråkigt att köpa. De passar sällan, går inte att byta, går sönder efter två gånger... Sist jag köpte svarta strumpbyxor var de alldeles för tjocka. Så nu gjorde jag ett nytt försök. Gillar Lindex hudfärgade strumpbyxor, så testade att köpa svarta där också. Just nu har de erbjudandet "Tag 3 betala för 2". Så då köpte jag två par svarta och ett par hudfärgade!

Dagens outfit

Det blev en liten runda på stan idag med lillasyster och Erika. Jag fick i uppgift att hjälpa dom att hitta nya glasögon på Synsam. Men det gick väl sådär ;) Syrran hittade ett par själv, som jag tror att hon redan spanat på tidigare. Men det blev inget köpt i alla fall. Det är ju riktig brittsommar nu, så klädde mig därefter. Vet inte varför bilderna blev så extremt korniga... Hade förvisso ingen blixt på, men ändå..

Kofta - Freeport Outlet. Kjol - H&M. Linne - JC.
RSS 2.0