Juldesignen 2011

Jag hade inte riktigt ork att göra en helt ny bloggdesign, så jag utgick från förra årets. Vart väl mest att jag bytte ut bilderna på djuren mot en bild på mig själv från förra julen. Och när jag ändå sitter och fixar juldesignen på bloggen så passar jag på att inviga årets julmusik på Spotify.

Julskyltning i Jönköping

Gud, vilket tråkigt väder vi har här i Jönköping idag! Kallt, blåsigt och massa regn. Jag skulle träffa Zandra idag för en fika. Var tvungen att boka in en tvättid idag, så vi sköt lite på fikan. Tvättade klart, så kom jag på att det är ju faktiskt julskyltning i stan. Så trots det ruggiga vädret så möttes vi upp i stan. Alla butiker var öppna, men så mycket stånd och annat var där inte. Hörde något om att det var inställt på grund av vädret.

Hur som! Det var inget vidare kul att gå på stan. Ingen julstämning what so ever... Vi gick i lite småbutiker en stund. Jag köpte en halsduk på Gina Tricot, öronmuffar (!!) på Kappahl. Vi fikade någon timma, sen avslutade vi med ett besök på Kahls. Jag skulle köpa kaffe. Där fick vi även lite glögg. Massa gott!

Dags för lite partaj!

Sitter just nu och väntar på att vännerna ska droppa in för lite partajande! Återigen är jag för ovanlighetens skull färdig innan alla kommer. Vet inte riktigt vart jag ska göra av mig själv =) Passar på att blogga lite i alla fall!

Idag är det kallt och regnigt. Så det blir jeans, leopardmönstrad topp och mörk sotning. Har även testat att våga håret med plattången. Blev väl inte riktigt som jag hoppats på, men lite hårspray hjälper till en bit på vägen i alla fall. Har sminkat mig med sotningspaletten från Kosmetikan. Får se om jag hinner ta lite bättre bilder på sminket. Gotta go! Ha en bra helg!

The perfect little black dress!

Jag bara ääälskar min senaste "lilla svarta"! Den sitter som en smäck och är superskön! Jag köpte den på Vero Moda i Göteborg. Valde mellan blå och svart. De var lika ljuvliga båda två! Tyvärr hade de inte kvar den blå i min storlek, så valet föll då enkelt på den svarta. Nu har jag hittat just den klänningen på Nelly.com! Den finns där i svart, blått och rött. Återigen så finns den blåa inte i min storlek, men jag svär, så fort de får hem den kommer jag slänga mig över datorn och klicka hem den! I'm so in looooove!

Kan ju tillägga att jag har jättesvårt med korta klänningar. Normalkort blir gärna extremkort på mig. Har nog för lång överkropp... Men denna underbara skönhet är helt perfekt i längden på mig!

Britt Pleat Dress (Only) 259 kr

Kicks Nailpolish #39 - Midnight Pearl

Igår var jag riktigt duktig! Tvättade tre tvättar, dammsög och svabbade golv. Hann även diska och måla naglarna! Var egentligen sugen på ett annat lack som jag redan använt, men ville pröva mina nya Kicks-lack! Min vän Erika fick ju testa det mörkröda. Nu valde jag den grå till mig själv.  Jättefin färg. Mörkt stålgrå med ett svagt skimmer som drar aningen mot grönt.

Täcker rätt bra i två lager, men jag rekommenderar tre. Lite svår att jobba med. Det var svårt att dosera rätt mängd lack för varje lager. Det blev gärna för lite, så det torkade fast för fort och lämnade fula märken. Med tre lager kunde jag dölja skavankerna rätt bra. Men nu redan efter en dag har det börjar lossna, trots det grymma Seche Vite som topplack... Jag är inte helt övertygad...




Kicks Nailpolish #39 Midnight Pearl

Överskottsbolaget

Jag diggar ÖoB's reklamer! =) Det är så dålig humör så att det blir bra!

Städdag!

Onsdag är min lediga dag. Så skönt att ha en ledig dag mitt i veckan! Så idag tänkte jag passa på att städa, städa, städa! Håller just nu på med tvätten. Ska snart ta en svängom med dammsugaren och till sist disken. Hade tänkt försöka ta mig tid att måla naglarna också. Var ett tag sen...

Kicks Nailpolish #27 - Thunder Sky

Det är väl ingen som missat att Kicks lanserat sitt eget nagellacksmärke? Med sina 20 år i branschen så borde ju detta inte bli annat än bra, eller hur? Just nu har de ett erbjudande, "Tag 3 betala för 2". Jag passade på att köpa ett blått, ett grått och ett mörkrött.

Första intrycket var rätt bra. En bra kork som är lätt att hålla i när man jobbar med den. Konsistensen är aningen rinnig, men det vänjer man sig fort vid. Täcker bra på två lager. Väldigt fin färg, trots att denna var mer rödbrun än rödlila. Är så nyfiken på de andra två!

Min vän Erika fick agerar handmodell.



Kicks Nailpolish #27 Thunder Sky

Copycat Singers - Lasse Berghagen

Copycat Singers är ett nytt program på TV3 som hade premiär nu ikväll. Programmet går ut på att en sångare/sångerska ska tävla mot fem personer som försöker sjunga så likt honom/henne som möjligt. Man tävlar i fem ronder, där det är en ny jury varje rond. Även vi tv-tittade kan vara med och gissa, då man först inte får se de som sjunger, utan bara färger som representerar varje person. En person åker ut i varje rond.

Först ut att medverka i premiäravsnittet var ingen mindre än Lasse Berghagen!

1. I första ronden fick vi höra Sträck ut din hand. De som skulle bedöma var "Tondöva juryn".
Denna juryn var den enda som gissade fel, och placerade Lasse som nr 3. Själv gissade jag rätt!

2. I andra ronden fick vi höra
Jenny Jenny. Tre tjejer vid namn Jenny agerade jury.
Tjejerna har förföljts av denna låt i alla år. Och de visste vem som var rätt Lasse! Och jag med!

3. Allsångsexperterna var jury i den tredje ronden. Då  fick de höra Stockholm i mitt hjärta.

Här gissade jag rätt så fort "rätt" Lasse öppnade munnen! Även juryn hade rätt!

4. Nära & Kära-juryn skulle i fjärde omgången lyssna till
Teddybjörnen Fredriksson.
Lite svårt, men jag gissade rätt. Likaså juryn, förutom bästa vännen Magnus Härenstam ;)

5. I finalen sjöng finalisterna En kväll i juni, och publiken skulle gissa vem som var vem.
Detta är min och flickornas låt, så självklart hade jag rätt även här! Vid första meningen visste jag! Men det var svårt, Lasse sjöng inte riktigt som han brukar. Han betonade annorlunda, vilket i slutet gjorde att ungefär hälften av publiken gissade rätt och hälften fel.

Ett roligt program som jag ska följa! Nästa vecka är det dags för Pernilla Wahlgren!
Copycat Singers ser du på TV3 på söndagar kl 20!

Revlon Nutri Color Creme #500

Här kommer före och efter-bilderna på hårinpackningen! Lite kort om upplevelsen: Jag känner verkligen att #500 Purple Red var helt rätt färg för mig! Den är lite mörkare röd, med bara en liten dragning åt det violetta. Den luktar inte så väldigt mycket. En diskret frisördoft, om man kan uttrycka det så. Den var lite svår att fördela jämnt över hela håret, så man kan se att vissa partier är intensivare och andra matta och urtvättade (som innan applicering)
Man kan se på bakhuvudet och partier i underhåret att det inte blivit helt jämnt. Denna produkt bör användas en gång i veckan. Jag hoppas att färgen jämnar ut sig vid andra appliceringen. Så ska jag nog gå lite annorlunda till väga nästa gång. Jag kommer fortsätta att använda denna produkt!

Tänk på att använda handskar vid applicering, så färgen inte fastnar på huden. Jag köpte mig ett 100-pack vinylhandskar på Överskottsbolaget. De funkar jättebra! Speciellt röd färg fastnar lätt, så bär handskar och akta så att du inte får färg i t.ex. pannan. Se i så fall till att tvätta bort det direkt med en fuktad handduk eller liknande.

Revlon Nutri Color Creme #500 Purple Red

Vinylhandskar köpta på Överskottsbolaget.

Krämig med en intensiv röd färg.

That's a knife! - Crocodile Dundee

Sitter just nu och tittar på Crocodile Dundee 2. Rådiggar den snubben alltså!
Men det absolut bästa citatet är ju från första filmen:

Allt funkar att sova på...

Både hunden och katten älskar att sova på något mjukt. Allra helst våra kläder. Filtar, kuddar och täcke funkar också. Det bästa de vet är när Donna bäddat sängen (för det kan ju uppenbarligen varken matte eller husse göra ordentligt...) och så myser de ner sig. Ibland slänger jag upp min tröja på Duchess kattmöbel när jag ska in i badrummet. Och hon är inte sen att lägga sig tillrätta.

Sitter barnvakt åt mina systerbarn ikväll. Syster och svåger är på julbord. Det har varit en lugn kväll. Jag har spelat PS3 med ungarna, vi har käkat tacos, spelat lite mer, och nu sover de små liven. Donna har legat hela kvällen på sin filt i soffan. Där trivs hon bra.

Håret blev bra förresten. Det var svårt att täcka allt och få det jämnt. Så just nu ser det nog lite flammigt ut. Överhåret är jättesnyggt, men lyfter man fram underhåret så ser det lite mer dassigt ut, som det gjorde innan. Men men. Det kommer före och efter-bilder imorgon!

Bilder tagna tidigare idag. "Vadå? Stör mig inte, jag myyyser ju.."

Nu är det spännande!

I skrivande stund sitter jag och väntar på att håret ska torka... Jag har just duschat och testat min nya Revlon hårinpackning med färgpigment. Första intrycket är att det känns bra. Bruksanvisningen sa att man skulle ta 8-10 pump, jag behövde just 10. Lätt att jobba in, lätt att kamma ut. Luktar gott. Så snart för vi se =)

Fortfarande blöt i håret. Bilden till vänster tagen med blixt, den till höger utan blixt.

Jag diggar reklamen för Pedigree

Den här reklamen är ju bara så söt, eller hur? =)

Min mesiga kamphund...

Jag håller fast vid det jag alltid sagt. Jag har världens mesigaste kamphund. Så fort Duchess ska äta så är Donna där och tigger. Duchess gillar ju annars att plocka upp en bit, slänga ner den på golvet, hoppa efter, äta upp den, upp på fönsterbläcket igen oooch börja om! Men så fort Donna sätter sig nedanför så håller sig minsann Duchess över matskålen.

Fortfarande sjuk...

Jag började bli förkyld i fredags, men jobbade ändå. Har vart hemma hela denna veckan. Hade hoppats kunna jobba redan igår, men kroppen vill inte som jag vill. Så fort jag börjar gå omkring så blir jag yr och skakis. Jag är så glad att jag har en så underbar och förstående chef. Jag får så lätt dåligt samvete när jag är hemma från jobbet, även om jag vet att dom klarar sig utan mig. Men nu ska jag i alla fall vara hemma resten av veckan. Hade glömt bort att jag skulle jobba på lördag också, bara fyra timmar men ändå.. Men det var inga problem. Så nu ska jag vila. Snart kommer Henke hem med lite skräpmat till mig.

En bild som Henke tog på mig inne på Willys i förra veckan. Gillade den faktiskt.

Donna gillade mitt paket!


Donna ville öppna mitt paket åt mig.

Hon var helt inne i det! Men jag började frukta säkerheten för innehållet....

Jag tog ut innehållet och Donna tog med glädje den tomma kartongen. Duchess var nyfiken hon med.

Destroooooy!

Duchess fann även hon en leksak. Lappen som satt på produkten.

Och här har vi alltså innehållet. Min hårinpackning med färgpigment.
Tänkte testa den till helgen. Återkommer med bilder då.

Sugen på China Glaze...

Jag har länge varit sugen på att beställa nagellack från USA eller eBay, vilket som faktiskt.. Men det blir i alla fall bra mycket billigare om man beställer från utlandet. Här kostar China Glaze 100 kr. I USA kostar det runt 30 kr... Men jag har varit arbetslös ett tag, och även nu när jag fått jobb så känner jag inte riktigt att jag kan prioritera nagellack... *suck* Aja, får se om det blir av snart.. Önska mig pengar i julklapp kanske?

Har äntligen beställt färgbomben!

Jag färgade ju håret rött för inte så länge sen. Färgen har redan börjat bli dassig. Men så är det ju att vara rödtott. Färgen tappar snabbt sin intensitet och glans. Ända sen jag färgade håret har jag tänkte att köpa Revlon Nutri Color Creme. Jag var osäker på vilken nyans jag skulle ta, men till slut blev det #500 Purple Red. Tänkte köpa från Lyko.se först, men sen hittade jag den på Hairsale.se för 40 kr mindre, med frakten inräknad. Beställde sent igår, och idag har dom redan skickat det, så hoppas på att få hem den imorgon. 

Hittade en annan sajt nu som har utförsäljning på både Revlon och Tigi som jag gärna vill ha. Funderar starkt på att köpa lite Tigi-produkter där! De har även "Tag 4 betala för 3" på bl.a. just Revlon Nutri Color Creme.

Nu ska jag tappa upp ett varmt bad och använda min sista badbomb. Känner att jag faktiskt har både tid och ork för ett bad nu. Skönt! Sen blir det Criminal Minds kl 21!

Revlon Nutri Color Creme 500 Purple Red hos Hairsale, 129 kr.

Blidde inga skor....

Jag skrev ju innan om att jag köpte ett par skor som jag tänkt att ha på jobbet. Jag testade dom, men det funkade inte alls. Dom var jättesköna att gå i, väldigt dämpande sula, men dom knarrade som jag vet inte vad! Jag kan ta att det kanske knarrar lite grann, men de låter verkligen jättehögt! De kostade ändå 1200 kr, så då förväntar jag mig att de ska vara lite tystare. Så idag gick jag tillbaka till Scorett. Provade massa andra stövlar och kängor, men inga var i närheten av lika sköna som de andra. Så det slutade med att jag fick lämna tillbaka dom. Tråkigt, men jakten fortsätter!

Dessa fick åka tillbaka till butiken... =(

"Ledsen, jag åt allt ditt Halloweengodis"

Haha, denna video är ju helt underbar! ;)

Det löste sig!

Henke hade fått mail från kakelkillen i fredags som jag bad honom skicka vidare till mig. Då såg jag att kakelkillen skrivit att de hade leveransproblem med just det kaklet. Han hade fixat tre olika alternativ åt oss. Vi hade valt kakel i storlek 20x20, men det gick att få samma i 30x30. Annars fanns det ett nästan identiskt kakel vi kunde få istället. Eller samma kakel som i badrummet. Utan extra kostnad för oss.

Vi ville ju egentligen ha 30x30 från början, men det ingick ju inte i standard
. Men nu kan vi få det! Så att så får det bli! Skönt när något faktiskt går som vi vill =)

Krångel med lägenheten. Igen..

Man tror ju att allt ska vara frid och fröjd med nybygget när allt börjar ta form. Men icke. Vi fick ju titta på lägenheten i oktober. Då var det bara kala väggar, men man såg i alla fall hur den skulle se ut. I fredags fick Henke ett samtal om att kaklet vi valt till hallen har utgått.

Det roliga är att hallkaklet är ett av få standardval som vi gjort. Alltså, det som PEAB valt. Det som inte ska kosta något. Men nu får man alltså samtal om att standardkaklet utgått. Trevligt. Henke och mannen hade talat om att ta badrumskaklet ut i hallen också. De ligger vägg i vägg. Det kaklet är ett tillval vi har gjort, men då ska vi få det utan kostnad i alla fall. Det vore ju trevligt, men jag vill inte ha badrumskakel i hallen... Man vill ju ha ett grövre kakel i hallen. Aja... Vi har fått lite uppskov, så jag kanske får lov att börja jobba lite senare imorgon, så att jag och Henke hinner in till stan och kolla nytt kakel. För om jag förstått saken rätt så påbörjar de kakelläggningen i vår del av huset idag. Ingen press, eller hur?

Sugen på Disp Core...

Jag har hört så bra saker om Disp. Och jag älskar ju deras shampoo och treatment. Deras Beach Spray vann Amelias stora skönhetspris och Star Shine har fått bäst i test. Jag är riktigt sugen på att testa mer ur deras sortiment! Även deras värmeskydd. Men nu har jag mycket kvar av mitt värmeskydd från Bed Head. Och glansspray känns lite onödigt med tanke på den tunna plånboken.. Men jag måste ändå köpa Revlons färginpackning, så funderar starkt på att klicka hem åtminstone en produkt från Disp Core. Vi får se..

Just nu har vi visning av lägenheten. Tre sällskap ska komma och titta på den. Vi flyttar ju till vår nya bostadsrätt i slutet av januari. Ett par har redan varit och tittat på hyresrätten vi bor i nu, och nästa kommer nog när som helst. Får väl se om någon nappar. Annars har vi ju alltid Henkes kompis med flickvän, som vi tyckte skulle ha lägenheten från början.. ;)

Lyko rear ut Disp Selected!

Vill ni testa något nytt shampoo och balsam så rekommenderar jag Disp Selected! Jag testade deras treatment, och det var ju alldeles underbart! Hade jag inte haft mina gigantiska flaskor från Bed Head så skulle jag slagit till på detta erbjudande från Lyko! Så klicka på bilden för att komma till Disp hos Lyko!

Bild lånad från Lyko.se.

Lancôme - La Laque Fever #110

Jag blev lite smått förälskad när jag testade Lancôme's La Laque Fever. #110 är en röd glansig färg med ett diskret skimmer. Inte för mörk och inte heller för ljus. Helt lagom enligt mig! Det täckte direkt på första draget, och satt som berget! På Kicks hemsida står den under läppstift, instället för läppglans. Men det känns faktiskt mer som ett läppstift på läpparna. Efter applicering gick det inte att gnugga läpparna mot varandra, som i alla fall jag gärna gör. För det satt fast. För att vara ett läppglans så gillar jag det starkt! Täckande, högglansigt, mjukgörande, hållbart. You name it! Finns hos bl.a. Kicks för 285 kr.


RSS 2.0