Dagens outfit - Nya klänningen

Idag har det varit sjukt fint väder! Säkert upp mot 30 grader! Det har nästan varit för varmt för att orka göra något. Men lite har man fått gjort i alla fall! Jag tog ut Donna på en promenad, och åkte sen upp väldigt snabbt till A6.

Provade långklänningen på HM som jag gillade, men den såg bättre ut på galgen än på mig. Så struntade i den. Sen en snabbis in på systemet och handla lite inför lördagens festligheter! Jojo, jag ska på personalfest med gamla jobbet, det ni! ;)

Sen åkte jag och Donna till Henkes päron. Jag hjälpte hans mor att ta kort på lite prylar som hon ska sälja. Så om någon vecka ska vi lägga ut det på Tradera! Det började åska precis när jag skulle åka, så Donna blev rädd. Men det var snabbt över, och väl hemma på Torpa kunde jag rasta henne utan problem.

Hade eventuellt tänkt att bakalite ikväll. Schackrutor funderar jag på.
Det är så skönt att det är så svalt i lägenheten! Speciellt en dag som denna! Hur som.. Eftersom det vart så sjukt fint väder så passade jag på att inviga min nya klänning från Indiska! Looove it!

Pengar på kontot!!!

Jag har nada pengar. Har inte fått A-kassa än. Sniker från sparkontot hela tiden. Så hur hade jag råd med gårdagens shopping? (För nej, jag shoppar inte upp sparkontot...) Jo, det ska jag berätta. Det kom som en chock för mig! Efter att jag festat i fredags så ringde jag banken för att se hur mycket jag hade kvar på kontot. Hade ca 170 kr innan utgången, sen köpte jag en cider för 50 spänn. Ringer banken, rösten säger: 
"Du har 35..." Toppen, tänkte jag. 35 ynka kronor.. "...tusen kronor..." VAD?! 35 000 vadå sa hon?! 

Skyndade mig till datorn och loggade in på banken. Inte kunde det vara från A-kassan? Jag har ju inte skickat in ett enda papper... "LÖN 35 000 kr".... Jag var i chock. Jag fattade ingenting. Det tog någon dag innan jag insåg att det nog var semesterersättningen som kom!

Idag fick jag brev från jobbet. Lönespecet. Jepp, det var min semesterersättning.
Och lönen för april. Hade helt glömt att jag faktiskt jobbade i april också... Såå, jag är lycklig! Äntligen lite pengar på kontot! Dock flög det mesta fort som blixten in på sparkontot.

Lönen kom 27e maj. Lönespecet kom igår, 30e maj... Kunde de inte skickat brevet tidigare?
Jag hade sluppit få en hjärtattack om brevet kommit innan själva lönen... Så jag hade fattat varför jag helt plötsligt hade 35 000 kr på kontot... =)

Gårdagens shopping!

I lördags tänkte jag gå på Jönköpings marknad, men följde med Linn och Helén till A6 istället. Följde mest efter dom. Hade ingen ork till att shoppa. Låter sjukt, eller hur? ;) Hittade en superfin långklänning på HM för ynka 100 kr. Tänkte kolla in den senare, men så blev det inte och det ångrar jag djuuupt.

Idag har jag vart på stan och shoppat lite. Långklänningen från HM var slut.
Eller, det fanns en kvar i storlek 42...... Inte heller de klänningar jag hittade på hemsidan var något att ha, av de som jag faktiskt hittade i butiken... Men men. Blev ingen shopping på HM! Men jag lyckades shoppa rätt rejält ändå! Ibland har man flyt:

- Tunikan från Vila hittade jag först på A6. Hade då inte råd med den. När jag väl hade råd fanns den inte kvar, dom hade skickat ner sina till stan. Åkte till stan dagen efter, och vad hittade jag där? Min tunika! På rea! Woho!

- Koftan från JC hittade jag också från början på A6. Den var på rea och det var några veckor sen, så trodde inte den fanns kvar på stan. Men det gjorde den! Det fanns EN kvar! Halva priset, woho!

- Jag har letat klänningar som en tok, men hittat nada. Idag tvingade Zandra in mig på Indiska (som är en butik jag aaaldrig handlar i), och vad hittar jag där? TVÅ klänningar! Den med rosor var käääärlek!


Bild 1 - Tunika från Vila, 150 kr (ord. pris 300 kr)
Bild 2 - Kofta från JC, 174 kr (ord. pris 349 kr)
Bild 3 - Klänning från Indiska, 249 kr
Bild 4 - Klänning från Indiska, 299 kr

Mammas dag!

Ja, idag är det mammas dag! Så strax ska jag, Henke och Donna bege oss till mor och far. Dom bor ju typ två minuter bort, så det går fort ;) Ringde mamma för att kolla så dom verkligen var hemma, och det var dom ju! Men dom hade ju inget att bjuda på, så pappa sa att vi inte fick komma innan ett, så hinner han gå till Ica och köpa något gott. Så söta dom är, mina päron =)

Ska väl fika lite hos dom och ge mamma en liten present, sen drar vi till Henkes päron.
Dom har ju kommit hem igen från de varmare breddgraderna. Så då blir det lite Mors dag-firande där också!

Igår var jag ute med tjejerna, igen! ;) Var väldigt trevligt, dock regnigt.
Blev ingen utgång, men det var kul i alla fall! Tänkte berätta lite mer om det senare och slänga upp lite bilder, men ni får se en snabbis av min frisyr och sminket! Var väldigt nöjd! Blev inspirerad av en kompis i förrgår, hon hade fina blommor i håret. Så igår köpte jag blommor på HM! Blev jättefint tycker jag!

Jag blir lite lat ibland, så använder gärna min kassa mobilkamera...
Tog dessa bilder när jag kom hem på natten. Blöt, kall och trött.

Vill shoppa skooor!

Hittade dessa på Deichmann Sko. Prissänkta.. Sååå snygga! Ge mig pengar! Äkta läder. Kostar 419 kr (ord. pris 599 kr). Nu är det tyvärr inte såna här klackar jag faktiskt behöver.. Vill ha ett par som INTE har öppen tå, för såna har jag redan massor. Men det är riktigt svårt att hitta såna.. Vill dessutom gärna ha någon rem runt benet eller så. Svårt, svårt...

Klänningar från H&M

Guuud, så mycket fint jag hittade på H&M's hemsida igår! Jag letar och letar och letar efter fina fräscha sommarklänningar, men hittar nada! Antingen är det för dyrt, eller inte alls det jag faktiskt behöver. Men igår när jag kollade H&M's hemsida överöstes jag med jättefina klänningar! De flesta till rimliga prier dessutom! 

Hittade även tre fina kjolar och lite skor. De två billigare kjolarna är mest intressanta. Skorna kan jag nöja mig med att titta på, de får inte följa med hem. Hittade två långklänningar som jag gillade också!

Det sura är att om jag går till butiken kommer jag säkert inte hitta ett enda av dessa plagg.
Och om jag beställer från hemsidan så kommer säkert inget sitta bra ändå... Ajaj, vilket dilemma... Men men, imorgon är det Jönköpings Marknad, så då ska jag trängas med resten av byborna på stan! Kanske hittar jag något då!

Nytt skal till nallen?

Jag har ju hamnat i eBay's underbara värld. Hittar så mycket fint! Dels till naglarna. Nagellack, stickers, rhinestones m.m. m.m. Men nu har jag upptäckt att de har massa kul till mobilen med!

Både jag och Henke har varsin HTC Gratia. Det finns nästan inget till just den HTC:n, i Sverige. Men så kikade jag in på eBay. Ville kolla efter fodral och skal. Sökte då på "HTC Gratia". Fick 358 träffar. Helt okey, men inte mycket för att vara eBay. Henke sa då att i USA har den ett annat namn. Kollade upp detta och sökte istället på "HTC Aria". Woho! Fick genast 3000 träffar! ATT jag hittade massa fint då!

Vill ha ett läderfodral som fungerar som en strumpa, och ett bling-skal. Även om jag inte gillar att ha skal som gör mobilen tjockare, så funderar jag ändå på att köpa ett bling-skal! Hittade ett såå snyggt! Kollade även efter displayskydd. Henke ville ha en speciell sort, den bästa. Fick EN träff, och dom leverar självklart inte till Sverige! *suck* Men men, lite nya skal vore ju inte helt fel iaf!

Tårta? På en torsdag? Ja tack!

Idag är en alldeles utmärkt dag för att citera Johan Glans! =) Det är nog ett av mina favoritcitat från honom! "Tårta? På en tooorsda'? Ja, tack!" Haha, helt underbart! Och med skånsk dialekt!

Hur som! Har bytt till sommardäck på båda bilarna idag
. Hade all arounddäck, men känns bättre med sommardäck. Sen fick jag stressa iväg till stan. Skulle fika med Erika, men blev sen pga däckbytena... Kunde inte ringa henne heller, för mobilen låg i bilen som var upphissad...

Vi fikade på Bernads City. Dom hade kaffe och tårta för 49 kr. Blåbärstårta, mums!
Satt där i kanske två timmar, sen gick vi hemåt. Ska nog bara softa resten av dagen. Måste ladda inför morgondagen, då det är Jönköpings Marknad och paaartyyy! ;)

Förstår inte vad som hänt med Duchess.. Det är nog tredje dagen i rad som hon ligger och spinner i mitt knä när jag sitter vid datorn.. Mysigt är det iaf! =)


Tårta? På en tooorsda'? Jaa, tack!

Spinnande kisse i knät

Det här händer inte så ofta. Katt i knät OCH kamera i närheten! Vågade inte plocka fram systemkameran, så nöjde mig med mobilen... Därav den uuunderbara kvalitén.. ;) Duchess gick runt, runt, fram och tillbaka. Lekte med snörena på tröjan. Lagom irriterande. Men sen kröp hon ner och la sig tillrätta i mitt knä och började spinna högt.

Ännu mysigare blev det när hon la tassen på min arm och tittade upp på mig med trötta ögon.
Så underbar hon är min lilla kisse! Självklart skulle jag springa iväg till tv:n strax därefter, men hon gick iväg först så jag slapp sabba myset =)



Hann precis slänga upp det här inlägget i reklamen... Nu bär det av tillbaka till tv:n och Off the map!

Odlar ögonbryn

Jag är en sån person som plockar mycket på mina bryn. Utöver det har jag dessutom väldigt glesa bryn. Men jag blev inspirerad av Linda Hallbergs kamp med att odla tillbaka ögonbrynen. Det blir ju bra mycket snyggare, och lättare att fylla i.

Jag har sparat i kanske 2-3 veckor nu, utan att knappt plocka något alls.
Som sagt, mina bryn är i allmänhet glesa, så får se hur länge till jag låter dom växa. Ska nog iaf plocka i kanterna nu i dagarna. Det växer bättre på det högra brynet. Har tyvärr inga före-bilder, men såhär ser det ut just nu:


Jag älskar Nanne Grönvall!

Finns det en tuffare brud än hon?! Jag rågiggar henne! Har alltid gjort, ända sen Avundsjuk!

Avundsjuk - Melodifestivalen 1998




Håll om mig - Melodifestivalen 2005



Jag måste kyssa dig - Melodifestivalen 2007

Depend nr 210

Vi rör oss vidare bland mina nya Depend-lack! Jag ääälskar de mer glittriga lacken, men måste ju ändå testa mig vidare. Jag tänkte att jag skulle ge det gula nr 210 en ny chans. 

Detta är ett lack som kräver tålamod och lite finess. Resultatet blir jättefint, men vägen dit är inte lätt... Jag testade ju detta först egentligen, men det blev bara skit av alltihop... Det rann ut över nagelbandet och la sig som en tjock genomskinlig hinna med lite skimmer... Denna gång var jag mer försiktig.

Jag applicerade ytterst tunna snabba lager. Blev det ojämnt applicerade jag bara ett till lager.
Som sagt; tunna snabba lager. Men det är lite knepigt. Tar man för mycket färg på penseln så rinner det ut över nagelbanden. Tar man för lite så torkar/kletar det och man får ett väldigt ojämnt lager. Det krävdes fyra lager för någorlunda bra täckning. Men det känns inte tjockt eftersom varje lager är väldigt tunt. 

Det är en väldigt vacker smickrande gul färg. Men det är lite neonvarning.
Jag känner mig nämligen något bländad och distraherad just nu när mina fingrar knapprar på tangentbordet... Ögonen dras hela tiden till mina gula naglar. Men färgen får faktiskt mina bleka händer att se lite solbrända ut.

Det krävdes mycket knep och knåp för att få jämna lager, men slitet gav utdelning.
Det ser väldigt jämnt och fint ut. Det är bara längs med kanterna som det är väldigt ojämnt. Men där tittar ingen, hoppas jag...

Jag har använt Depend Baslack och Seche Vite Top Coat.








The Big Bang Theory

Ojojoj! Såg just avsnitt 24 på säsong 4! Herreguuud! Så kan det ju inte sluta!! Satt och skrattade hela avsnittet, och blev helt paff över slutet! Och jag kan inte få tag på nästa avsnitt än! Hjälp! The Big Bang Theory är nog en av de bästa serier jag sett på lääänge!

Har just druckit kaffe och ätet en fryst kladdkakemuffins. Mmmm! Ska väl försöka ta mig iväg och handla lite snart... Har noll motivation idag alltså.. Är nästan chockad över att jag faktiskt orkat blogga hela två gånger idag...

Skumbad med tända ljus

Igår kväll hade jag en riktig myskväll. Softade, tittade på tv och avslutade kvällen med ett bad.



Tradera + nageldekorationer = sant!

Min lillasyster köpte lösnaglar och stickers på Kicks sist vi var på A6. Jag tyckte det var himla smart. Själv skulle jag kunna måla mina naglar med fransk manikyr, och bara klistra på en stickers! Mycket tilltalande idé..

Så nu har jag kollat runt i Tradera-världen, och hittar massa fint!
Vill köpa stickers, dotting tools, rhinestones, nail art brushes, two-way pens och mycket mycket mer!

Jag har även kikat runt på Ebay lite snabbt, och där kan man ju göra riktiga fynd!
Funderar starkt på att köpa därifrån istället... Ja, det tål att funderas på... Förvisso har två av mina naglar gått av, men man blir ändå sugen på att göra lite fina nageldesigner! 

Har hittat lite bra tutorials på Youtube också. Denna design tycker jag var jättefin!

Sminkat syrran med MUS

Har haft massa problem med att fixa dessa bilder i Photoshop... Antingen så blir färgåtergivningen bra, men visar inte sminkningens rätta jag. Eller så blir färgen åt helskotta, men bilderna bra i övrigt... Så har försökt fixa detta, och efter mycket om och men så fick jag nog till bilderna rätt bra. Det blev till slut dessa:

Jag har använt dessa skuggor från MUS:
Satin - Highlighter på brynbenet
Lady - Inre halvan av ögonlocket och undre fransraden
Empire - Yttre halvan av ögonlocket och undre fransraden

Satin

Lady

Empire

Lady och Empire är ruggigt fina ögonskuggor! Lady är riktigt rosa och Empire metalliskt mörklila. Hade helt glömt att jag ägde dessa, så efter att jag sminkat syrran så sminkade jag mig själv i lördags med Empire och Splash, som är turkos. Otroligt vackert, och fick en del respons för sminket. Fick dock inte tillfälle att fota den, men gör om den snart!

Fotografering och kalas

Klockan ringde 8.30 imorse. Det var trögt, men Duchess såg till så jag gick upp. Hon var så söt. Jag frös massa inatt, så hade lagt värmefilten över täcket. Duchess sov hos mig heeela natten, för en gångs skull ;) När klockan ringde på morgonen började hon slicka mig i ansiktet och på armen. Den sträva tungan kan nog få vem som helst att vakna.

Halv tio hämtade jag hem Donna från hundvakten. Det hade gått jättebra. Skyndade mig hem och lämnade Donna. Hämtade lillasyster.

Vi begav oss till Huskvarna (Vättersnäs) för dagens fotografering.
Vi var ett gäng på ca 10-15 pers (?), lite snabbt räknat... Vi skulle nämligen fotografera och filma material till sunnydays.se. Det var riktigt roligt, och fyra timmar bara flög iväg! Och vi hade toppenväder, så mycket bättre kunde det nog inte bli!

Efter fyra timmar fick vi stressa hemåt. Lillasyster har ju fyllt år och skulle ha kalas.
Jag lämnade av henne lite snabbt. Sen åkte jag hem för att byta om och hämta Donna. Promenerade bort till päronen i det vackra vädret, klockan var väl runt tre. Fikade, pratade, umgicks med släkten.

Halv åtta var det dags att gå hemåt. Det duggade, och hann precis hem innan regnet kom.
Ska väl äta lite kvällsmat och se på tv nu tänkte jag. Snart kommer Henke hem! Han har varit bortrest sen i onsdags och kommer väl hem om ca en halvtimme. Ska bli såå skönt att ha honom hemma igen!

Vi fick ett par solglasögon när vi var klara. Dessa valde jag! Ger ett härligt gult ljus!

Om ni köper solglasögon hos Sunnydays, så får ni 50 kr rabatt om ni anger
min kod "Linda Strömbladh" i kassan! Gäller t.o.m. 31/5 2011.

Snabbt inlägg...

Detta får bli ett väldigt kort och snabbt inlägg. Det är full rulle idag. Min syster sa igår att hon trodde att Systemet hade öppet till kl 18 idag. Perfekt, tänkte jag. Då hinner jag lämna hunden till hundvakten runt fyra och sen åka förbi systemet på vägen hem. 

Halv två var jag på väg in i duschen. Tänkte först bara dubbelkolla Systemets hemsida
. Se hur länge dom hade öppet. Bara till tre! Ajaj.. Blev en snabb dusch, snabb grundsminkning och snabb hårföning. Dra med hunden, fort som satan upp till Systemet. Är där 14.45. *puh* Kön går snabbt, betalar mitt vin och springer ut till bilen och kör Donna till storasyster som ska ha hand om henne över natten.

Nu är jag hemma igen. Ska käka lite. Göra fina vågor i håret och sminka mig.
17.56 går tåget till Habo, och där ska det bli lite förfest serrö. Hehe. Sen är det ju Swedish Heat på Sliver ikväll, så hoppas vi ska dit! Ska bli en kul kväll, och jag känner inte för att bli sen, så nu måste jag göra mig iordning!

Mobilbild från förra lördagen. Vi ses i vimlet!

Makeup med Amazon från MUS

Amazon är en av mina absoluta favoriter från MUS! Man kan göra så mycket med den. Man kan dra på rejält för en intensiv look, eller lägga på den mer diskret. En härligt mossgrön färg! Svår att fånga på bild..

Jag har tonat skuggan utifrån och in. Därför är den mörkare i yttre delen.

Amazon från MUS

Jag har även använt Smokey Eye-paletten från Kosmetikan.se
Jag har suddat lite med nr 2 i globlinjen och har nr 1 i inre ögonvrån och på brynbenet.

Sövande värmefilt...

Donna älskar värmefilten. Hon kan inte ens ligga på sin egen filt i soffan, utan lyckas alltid fjäska upp sig till värmefilten. Men när syster var här i förrgår var det inga problem för Donna att fjäska. Hon behövde helt enkelt inte. Syster bara ropade på henne, och Donna flög tacksamt upp i soffan och la sig tillrätta på värmefilten. Sen somnade de båda två =)

Om någon undrar över Donnas lilla blöja, så är det för att hon löper...


Lek med systeryster

Ja, det har blivit mycket umgänge med lillasyster de senaste två dagarna.

Igår "tvingade" hon med mig till A6. Jag hade varken lust eller ork, men hon mutade mig med en latte från Kahls, och vem kan säga nej till en gratis latte? ;) Så vi fönstershoppade lite tills det stängde. Sen hälsade vi på storasyster med familj. Jag hade glömt mig skinnjacka där, så vi hämtade den och snacka lite.

Vidare köpte vi med oss lite hämtmat och åkte hem till mig. Satte igång värmefilten och tittade Burlesque! Klockan var väl halv två på natten när hon gick hem... Hehe.

Idag kom hon hit så sminkade vi upp oss och tog lite kort
. Men vi var rätt sega båda två, så vi åkte till A6 igen. Köpte varsin latte och kollade efter skor. Jag provade en tunika jag såg på Vila igår. Kärlek! Men den fick stanna i butiken.. Sen skjutsade jag hem henne, och nu blir det mys med Donna hela kvällen!

Mer bilder kommer senare. Nu är jag trött...

YSL Rouge Voulpté


Jag bara MÅSTE ha detta läppstiftet! Jag skrev ju om läppglanset från YSL som Henke fick mig att testa, som jag också föll för. Men detta läppstiftet är, om möjligt, ÄNNU underbarare!

YSL Rouge Voulpté är helt enkelt fullkomligt underbart
! Det slår till och med min favorit, ett rött stift från Dior. Färgen täcker superbra, lägger sig perfekt över läpparna. Det är otroligt återfuktande och hållbart. Jag drack en latte från Kahls och åt lite hamburgare, och flera timmar senare är det fortfarande kvar! Det mattades av, men låg fortfarande fint, jämnt och mjukt.

Jag testade nr 9 Caress Pink som i tuben är ljusrosa, men på mig blir djupt mörkrosa.
Älska, älska, älska! Jag kan aldrig ha rosa stift, för de blir helt enkelt inte rosa på mig. Men detta... Uuuunderbart!

Kosta vad det kosta vill... Jag SKA ha i alla fall ett sånt här läppstift! Kostar 295 kr på Kicks.

Nähä, nu måste jag göra mig iordning.. Syster ska komma hit, och jag måste hinna duscha först...

Schwarzkopf Bonacure Repair Rescue

Jag har skrivit tidigare om hur mycket jag ääälskar Schwarzkopf BC-serien. Innan hade jag Color Save. Men som alla frisörprodukter, så kostade detta en slant, och det hade jag inte riktigt råd med i längden.

Jag råkade se nu att Lyko.se har kampanjerbjudande på Schwarzkopf BC Repair.
Schampo och balsam för 119 kr, totalt! Ordinariepris är 399 kr. Att jag blev sugen på att köpa detta! Men, plånboken säger ändå ett bestämt nej, men kika in där! Det är såå värt pengarna!

När jag skriver detta inlägg ligger Duchess på mina axlar och spinner. Så varmt och mysigt!

Depend nr 228

Idag tyckte jag det var dags att fortsätta testa mina nya tillskott. Valet föll på den blåa nr 228. Den har samma skimmer, ja nästan glitter, som den gröna nr 227. Det är en underbar blå ton. Lika lätt att jobba med som nr 227, ger ett likadant resultat. Ja, förutom själva färgen då.. ;) Den täcker oväntat bra. Jag är supernöjd. 

Jag har använt Depend Baslack och Seche Vite Top Coat.




Veckans schema

Ja, ungefär såhär ser min vecka ut!

ESC-makeup!

I lördags var det ju Eurovision Song Contest. Och då kör vi på glitter och glamour! ;) Jag hade tänkt att göra Hollywood-lockar, men när jag fönade håret blev det så rakt och silkeslent. Så fint, jag hade inte hjärta att förstöra det med lockar! 

Så istället för lockarna valde jag att göra en glittrig makeup!
Använde mig av en silvrig och en grön skugga ur 120-paletten Warm & Dark. Jag fuktade penseln innan applicering för ett riktigt metallic resultat. Under ögat har jag Eyeliner To Stay, också från Kosmetikan.se.

Svårt med färgåtergivningen =) Men närbilderna talar sitt tydliga språk!

120-paletten Warm & Dark.

Depend nr 227

Detta lacket är jag sjuukt nöjd med! Det är en så otroligt fin färg, underbar konsistens, otroligt lättarbetad och väldigt bra täckning! Jag har försökt ta bilder på detta lack i en vecka, men antingen krånglar färgåtergivningen eller skärpan. Nu är jag relativt nöjd, bara närbilden som jag fick lov att hoppa över.

Notera att jag faktiskt haft detta lack i en vecka. Inga sprickor!
Hade diskat just innan jag fotade, så tumnageln fick sig en liiiten törn. Men jag är sjukt imponerad av hur länge det har hållit, speciellt för att vara ett Depend-lack!

Jag har använt Depend Baslack och Seche Vite Top Coat.
Synd bara att det är regnigt och molnigt ute. Hade gärna haft lite solljus för att reflektera det fina skimret. Beroende på ljus så växlar detta lack lite mellan blått och grönt. Det är så himla fint!



Metallic sminkning i lila och rosa

Som jag berättat tidigare så krävdes lite annan teknik med mina nya paletter. Denna var inget undandag. Jag valde en knallrosa färg, som blev absolut ingenting. Besvikelse. Likaså med den kraftigt lila. Nada.

MEN, nu var det faktiskt så att ögats bas var förstörd när jag började.
Jag tänkte från början nämligen göra den grå sotningen på båda ögonen. Men lyckades peta mig i ena ögat (detta) det första jag gjorde. Det rann massor i ögat, och det vägrade sluta. Så jag struntade i det ögat och sotade enbart det andra ögat. 

När jag väl var färdig med det sotade ögat så hade detta ögat lugnat ner sig.
Jag tänkte då att vad fasiken, jag chansar och gör en färgglad makeup på detta ögat istället. Sagt och gjort, torkade bort tårarna och började om. Dock utan primer.. Så det kan vara därför det fäste dåligt...

Hur som! För att få ett mer metallic resultat så fuktade jag penseln.
Men även detta är en teknik... Jag började med att fukta penseln först och sen plocka upp färg. Inte bra. Plocka upp färgen först, och spraya försiktigt med vatten på penseln och applicera. Det blir superbra!

Jag gick hemma med två olikfärgade ögon, och det satt jättebra på båda ögonen!
Ingenting i globlinjen. Jättebra! Under ögat har jag Eyeliner To Stay från Kosmetikan.se och samma lila skugga över eyelinern som jag använde på ögonlocket.

Dessa skuggor från 120-paletten Warm & Dark har jag använt.

Sotning med nya paletten

Här kommer en gråsotad makeup som jag gjort med Smokey Eye-paletten från Kosmetikan.se. Nu när jag äntligen har min laptop i min ägo igen så har jag äntligen kunnat kolla igenom bilderna från sminkningen.

Jag har personligen lite svårt att applicera dessa skuggor, från båda mina paletter.
Men det kanske är för att jag är van vid TiKei's skuggor. Dom är superlätta. Men dessa är lite knepigare. Med sotningspaletten fick jag jobba mycket med färgerna. Dra penseln fram och tillbaka, fram och tillbaka. Men med lite jobb så blev resultatet jättebra!




Dessa skuggor från Smokey Eye-paletten har jag använt.
Den rödaktiga till höger har jag under ögat och lite i ögonvrån för mer djup.

Donna gillar värmefilten!

Jag vill egentligen inte ha Donna på värmefilten, men hon vet precis hur hon ska få som hon vill. Och nu vill hon inget annat! Ber jag henne att hoppa upp i soffan, på sin egen filt, tittar hon bedjande på mig och hoppar upp och lägger sig tillrätta på värmefilten. Jag har inte hjärta att neka henne.

Bilder från ESC 2011

Igår var det alltså dags för Eurovision Song Contest. Blev faktiskt lite förvånad över att det gick så bra för Sverige, samtidigt som man blev sur för att vi kom så nära, men inte vann.. ;) Men vi hade en trevlig kväll!

Jag, Erika, Tina och Sara.

Jag fixade håret på Erika och Tina =) Även Erikas smink och naglar.

Systrarna Sandgren joinade oss också.

Likaså Forceman aka tuppen i hönsgården, hehe. Och hans kompis.

Väldigt, harkel, fin bild på mig själv...

Sverige var i ledning, och vi satt som på nålar! Men det blev ju en tredje plats.

Morgonmys

Vem vill gå upp på morgonen när man har det såhär mysigt? Donna låg tätt intill mig, och Duchess hade lagt sig tillrätta på mig. Hon låg där länge tills jag vred på mig. Men då ville hon komma under täcket istället, och låg kvar där. Supermysigt! Så sällan man kan mysa med båda djuren på en gång.

Kass kvalité, jag vet.. Min mobilkamera är värdelös... =)

Snart är det dags!

Sitter och inväntar mina första gäster och lyssnar på La Dolce Vita med After Dark, i ren schlager-anda! =) En vän är på ingående. Hoppas nr 2 också är på g, för jag ska locka hennes hår, och det tar tid! Skulle gissa på att vi blir runt 10 pers ikväll. Mycket trevligt! =)'

Helt färdig (i tid!!) och inväntar gästerna.

Kvällens sminkning. Silver och grönt metallic med lila eyeliner under ögat.

ESC ikväll!

Ja, ikväll är det äntligen dags för Eurovision Song Contest! Jag och tjejerna har en tradition att alltid festa och titta på ESC.. ;) Brukar bli väldigt lyckade kvällar!

I år är det hemma hos mig det gäller. Och, oj vad jag fixat idag!
Har plockat undan, städat, dammsugit (har faktiskt Henke gjort), svabbat golv, diskat, fixat kattlådan m.m. m.m.

Har just duschat och ska nu fixa smink och hår a la schlager! ;)

Sneak peak på nya sminket

Jag har äntligen testat mina nya paletter från Kosmetikan.se. Gjorde en sminkning från varje palett. Tyvärr så har Henke sprungit iväg med min laptop, och alltså mitt photoshop, så jag kan inte redigera bilderna... Så därför får ni nöja er med en sneak peak så länge.

Donna har gömt sig

I förrgår såg det ut såhär när det åskade så mycket ute (se bild). Inte nog med att det åskade sent på eftermiddagen/kvällen, utan det smällde ju till runt elva på kvällen också.

Just när Donna hade börjat lugna ner sig så var det alltså dags igen...
Men av någon anledning så lugnade hon ner sig rätt fort i alla fall, och Henke kunde ta ut henne på en sista runda så hon fick kissa lite åtminstone. Skönt det.

Igår åskade det återigen. Jag skulle iväg runt halv sju på kvällen.
Just när jag skulle rasta Donna innan jag gick så öppnade sig himmelen. Regnet öste ner och det smällde ordentligt. Ringde då Henke och sa att Donna fick snällt stanna inne. Så fick Henke ta ut henne senare. Och det gick bra. 

Nu ska det ju tydligen regna mycket i nästa vecka, så får hoppas det inte åskar...

Nya klänningen

Jag skev ju för ett tag sen om min nya spetsklänning. Jag trånade efter den ett tag innan jag faktiskt köpte den. Kunde helt enkelt inte låta bli. Hade letat efter en exakt sån klänning lääänge, och denna var ju helt fantastisk och perfekt! Tänkte slänga upp bilder på hur den ser ut på.

Klassiska bilder från provrummet. Hehe. Köpt på MQ för 399 kr.

Stan med syster

Idag ska jag äntligen gå på stan! Har velat göra det hela veckan, men ingen som vill följa med mig =( Ville inte gå ensam. Men idag ska jag dit. Med lillasyster och hennes bästis som är på besök =)

Ska bara duscha och ta itu med tvättberget först. *suck*

Såhär fin var lillasyster när hon var hos frissan.. ;)

Edward Reid - Britain's Got Talent 2011

Alltså, detta bara MÅSTE ni se! Vilken fantastisk kille! =) Kolla videoklippet HÄR.

Åskoväder i Jönköping...

Ja, inte för att det varade så länge, men det var ändå rätt intensivt. Man hade ju hört att det kunde bli åska här i dagarna, men man var helt oförberedd. Haft skinande sol och värme hela dagen. Sen plötsligt, en stor blixt och en rejäl knall direkt efter. Gav Donna en snabb blick, och hon sprang direkt och gömde sig i badrummet.

Det var ju lagom kul att ta ut Donna efter detta... Men det var jag ju beredd på. Åskan drog vidare snabbt, men man hörde några smällar på väg bort. Och efter oväder reagerar Donna på minsta lilla ljud. Så jag väntade extra länge med kvällspromenaden, och det såg ljust ut.

Donna var jätteivrig att få komma ut. Struntade till och med i att vänta på mig. Hon slet sig nedför trapporna. Väl ute hade hon full fart framåt, och kissade nästan direkt. Detta borde jag tagit som en varning, och insåg snabbt att hennes iver snarare var hennes regn- och ovädersfilosofi. Bara ett kiss, sen får jag gå hem igen!

Jag slet med henne på en lite runda. Men det var mest en viljornas kamp. Jag borde ha förstått att jag inte kunde vinna... Efter mycket om och men gav jag upp och vi återvände hemåt. Som tur var så var hon redan ordentligt rastad under dagen, så hon klarar sig i alla fall. Tur i oturen...

Bjuder på en gammal bild från Kålgården. Donna bäddade åt henne och Cool när det åskade.
Skulle egentligen fotat Donna i badrummet idag, men hann inte...

Bakom mina solglasögon...

...kan jag va' mig själv! *tralala* Jag är bara så glad! =) Dels, jag vet att jag sagt detta hundra gånger redan, men jag äälskar min cykel! Hihi.. Cyklade till min sjukgymnast idag. Allt var på topp! Min cykel, spotify i öronen, mina nya brillor och det underbara vädret!

Anledningen till inlägget är att jag är så grymt ljuskänslig
. Även med solglasögon kisar jag. Även om det är molnigt. Ja, det är inte ofta jag klarar mig utan mina solglasögon. Jag köper ofta de billiga varianterna. H&M m.m. Dom är alltid stora över öronen och trillar lätt av. 

Men nu har jag alltså köpt mig ett par nya! Ett par pilotbrillor med spegelglas!
Hehe. Pilotbrillor har väl aldrig vart min grej, speciellt inte med spegelglas. Men jag är en tuff brud, så jag borde väl kunna bära upp dessa? ;) Dom är grymma! De sitter jättebra, är jättesköna, och släpper knappt in något solljus alls! Lycka!

Köpta på Lindex för 60 kr.

Ny bloggdesign, igen...

Jag får visst aldrig till det som jag vill. Har letat länge nu efter den perfekta bakgrunden, men hittar ingenting. Nu fick jag nog och började om från början. Tog bort bakgrundsbilden och ersatte den med en solid färg.

Gjorde även om hela headern, även om den påminner om den gamla.
Har bara ett litet strul med linjen i mitten, men men... Det löser sig väl. Just nu orkar jag dock inte.

Nu ska jag åka och handla lite, sen titta på lite The Big Bang Theory!

Lycka!

Jag vart ju så ledsen efter att ha testat två av mina nya Depend-lack. Det gula som bara rann ut över nagelbanden och utan färg. Och det ljusgröna vars färg jag älskade, men det blev ränder. Då det dessutom började flagna direkt så tog jag idag bort det. Men skam den som ger sig!

Jag valde idag att istället testa det gröna lacket med mer glitter i. Och vilket underbart lack det var! Väldigt täckande, underbar formula att jobba med och la sig precis där jag ville! Även med Seche Vite över gick det superbra!

Åh, vilken lycka! Ville bara säga detta =) Kommer inlägg med bilder senare. Woho!

Bilder från helgens barnvaktande

Blev visst inte så många bilder som jag trodde. Men här kommer några stycken i alla fall.

Duchess hittade sin plats under grillen på den inglasade altanen. Varmt? Ja.

Livsnjutare... =)

Duchess gjorde oss gärna sällskap i soffan. Antingen låg hon på kudden...

...eller på kuddfodralet utan kudde.

Donna sov mest hela tiden. Hon gillade att ligga på gräsmattan också.

När jag och kidsen såg på Trassel satt Henke på altanen och jobbade på datorn.

Mysigt med tända ljus i mörkret.

Depend efter två dagar...

Såhär "vackra" är mina naglar efter endast två dagar med Depend. Borde väl egentligen inte vara förvånad, men trodde att mitt topplack skulle rädda naglarna. När jag hade OPI gjorde mitt topplack stooor skillnad. Men tyvärr kunde det inte rädda Depend-lacket.

Nu åker det bort, men jag ger mig inte. Ska testa mina andra Depend också!

Depend nr 225

Tror jag beskrev mina känslor för mina nya Depend-lack i det här inlägget... Testade den gula nr 210, som bara glittrade och rann över nagelbanden, och valde till sist den lite mer täckande gröna nr 225 som bara blev ränder...

Vad kan man då säga om just detta lack?
Färgen är verkligen jättefin. Den är lite mer täckande än de andra (eller i alla fall den gula). Den lilla penseln gör det jättesvårt att få ett fint och jämnt resultat. Det blir bara ränder, som ser ut som torra sprickor. De få naglar som jag lyckades få hyffsat fina, blev förstörda när jag avslutade med topplacket från Seche Vite...

Kan ju nämna att OPI+Seche Vite ger en hållbarhet på minst en vecka.
Depend+Seche Vite gör ingen skillnad. Nagellacken flagnar stort efter bara två dagar...

Vänster tumnagel. En av få som blev någorlunda bra.

Vänster hand.

Vänster hand igen. Man kan se ränderna och ojämnheten.

Höger tumme, som blev totalt misslyckad! Började bra, tills jag tog fram topplacket...

Höger hand. Man kan återigen se alla ränder, och ojämnheten vid nagelbanden.

Höger hand. Visst är färgen fin? Enda pluset...

Depend nr 225

Tävling hos Helen Torsgården!

Nu lottar Helen Torsgården ut ännu en palett från Kosmetikan.se! Självklart är jag med och tävlar!

Bild lånad av Helen Torsgården

Dagens shopping


The Body Shop:
Shea Body Scrub - Gratis (ord. pris 195 kr)
Shea Body Butter Big Pack - 190 kr (ord. pris 295 kr)

Åhléns:

Handväska - 299 kr
L'Oréal Subleme Bronze Self-Tanning Dry Spray - 140 kr (ord. pris 175 kr)
L'Oréal Subleme Bronze Self-Tanning Dry Mist for Face - 100 kr (ord. pris 125 kr)

Lindex:

Solglasögon - 60 kr

Kappahl:
Långt halsband - 70 kr

Hälsokraft:
Tandkräm med aloe vera - 48 kr

Bättre färgåtergivning på väskan, och lite suddig närbild på halsbandet.

Dagens outfit - Sommarkänslor

Det har varit väldigt fint väder idag, även om jag tycker att det inte känts lika varmt som det lovats.. Men men! Fikade med bästa Zandra idag. Eftersom det lovats 21 grader varmt idag, så klädde jag mig därefter!

Tog cykeln ner till stan (har jag sagt hur mycket jag ääälskar min cykel??) med spotify i öronen. Så gött att man äntligen skaffat premium!

Vi fikade som vanligt på Bernard City. Sen tog vi oss en shoppingrunda.
Jag handlade nog liiite mer än vad plånboken gillade.. *harkel* Men men, vissa saker var faktiskt nödvändiga! Mer om shopping i ett annat inlägg. Dagens outfit, om än med väldigt suddiga bilder...

Topp - Gina Tricot
Jeansshorts - New Yorker
Skor - Scorett

Testat Depend

Igår lackade jag naglarna med nytt från Depend. Men ack så besviken jag blev.. Jag äger inte så många Depend-lack, tycker de lossnar för lätt. Har en favorit som är turkos, som jag gärna använder som fransk manikyr.

Tog mitt baslack från Depend. Tog sen den gula nr 210. Den var extremt rinnigt och tunn. Blev mest glitter, knappt någon färg. Det rann ut över nagelbanden. Kämpade med ena handen, och slutförde med topplacket Seche Vite. Katastrof!

Tog bort det direkt och började om. Valde då istället den ljusgröna nr 225. Den täckte bättre, men även den var ganska rinnig, så tog det väldigt försiktigt. Den pyttelilla penseln gjorde det väldigt svårt att få ett jämnt resultat, utan ränder. Blev halvnöjd och avslutade med Seche Vite. Återigen, katastrof!

Helt plötsligt började Depend-lacket flyta ihop och bli jättefult.
Försökte rädda naglarna så gott jag kunde. Vet inte varför det blev så knasigt.. Ska försöka igen. Men det är helt klart värt att försöka igen, för den gröna färgen är verkligen jättesnygg! Alltid något.

En liten sneak peak. Ska göra ett mer seriöst inlägg senare.

Sovande Duchess

Imorse blev jag väldigt förvånad. Duchess kröp omkring på sängen, som hon brukar göra. Hon vill ju gärna komma innanför täcket. Men jag tyckte redan det var väldigt varmt, så hon fick inte komma under. Jag låtsades sova. Då gör katten något helt nytt... 

Hon lägger sig på mitt bröst och börjar spinna och trampa (!!). Snacka om mysfaktor! Och så låg hon faktiskt en bra stund. Sen vaknade kidsen, så då ville hon kolla läget på övervåningen.

Jaha, nu blir det nog lite frukost, och kaffe!

Ibland lägger sig Duchess bredvid min kudde när hon inte får vara under täcket.

Barnvakt över helgen

Väckarklockan ringde vid sju imorse. Borde vara olagligt att gå upp så tidigt en lördag.. Men men... Jag och Henke packade ihop oss själva och djuren för att bege oss till storasyster med familj. Var där vid åtta. Dags att vara barnvakt.

Syster och svåger åkte alltså imorse till Göteborg med sitt jobb. De kommer tillbaka imorgon eftermiddag. Dagen idag har gått väldigt bra. Ungarna har varit så snälla och duktiga. Inget tjafs alls. Vi tänkte ta med dom till stadsparken idag eftersom det varit så fint väder. Men dom började leka på gården med några grannungar, så vi skippade stadsparken.

Det har varit en lång dag, som vi avslutade med tacos och Trassel. Sen var båda kidsen väldig trötta, och jag tror minsann de somnade väldigt snabbt. Just nu sitter jag på syrrans laptop. Bloggar och tittar på film. Henke sitter på altanen med min laptop och jobbar lite.

Har tagit lite bilder med systemkameran, men slänger upp en mobilbild sålänge.

Kidsens sköna stil när de spelar Nintendo DS. Kass kvalle på mobilen, I know...

Nytt från Depend

Jag kände verkligen för att köpa lite nya nagellack. De jag har från OPI är så mörka. Och alla från IsaDora är bara lila och rosa. Jag ville ha lite annat! Depend är ju billigt, så då kan man köpa några stycken. Även om jag tycker att Depend inte håller så bra, så kan detta bli ett test på hur bra överlacket Seche Vite egentligen är!

Fick anstränga mig för att inte köpa lila, rosa och rött. Jag tänkte köpa fyra lack, det blev fem. Hittade massa fint, och kunde inte bestämma mig! Vet inte om det syns, men de två lacken längst till vänster har samma lite mer glittriga färger. De andra till höger har samma diskretare skimmer.

Depend finns att köpa på bl.a. Kicks och kostar 25 kr.


Depend nr 228, 227, 225, 210, 009

Vart hos frissan. Igen...

Jag har förvisso redan varit hos frisören nyligen. Men jag vart inte riktigt nöjd med utväxten. Medan mitt hår är ljusrött med blonda slingor så blev utväxten bara färgad mörkare röd. Hade röda slingor i håret också, men dom slukades snabbt upp av det blekta håret och försvann, medan utväxten förblev mörkt röd. 

Så idag skulle jag rätta till det. Jessica, min frisör, satte på en hätta och gjorde massa blonda slingor.
Håret blev aningen ljusare, och utväxten syns inte lika mycket. Innan var det ett tydligt och tvärt streck vid utväxten. Fem cm mörkt röd utväxt och sen slingat hår. Snyggt? Nej. Men nu ser det vettigare ut! =)

Söta Jessica gjorde även en fin frisyr på mig. Hon är så snäll.
Det är faktiskt inte så sällan jag får frisyrer när jag är färdig. Hon tar hand om mig! Så duktig!

Läggdags...

Jag har precis avslutat dagens hemläxa. Vet inte om jag sagt att jag går en liten kurs på Arbetsförmedling som handlar om vägledning, och kanske personlig utveckling. Intressant faktiskt. Vi följer en amerikansk professor/psykolog- nånting principer vid namn Holland. Intressant.

Gårdagens hemläxa var enkel. När du var liten, vad ville du bli när du blev stor? Drömyrken. Jag showade mycket som liten, alltid framför kameran. Modell, teaterapa, driva butik vad några saker jag alltid höll på med.

Men dagens hemläxa var svår. Jag har skjutit på den länge. Men efter dusch, Desperate Housewives och Cougar Town tog jag itu med den. Satt med papper och penna framför Cougar Town och hade noll inspiration. Sen satte jag mig vid datorn. Började knappa i ett dokument, och vips! 10 minuter senare var jag färdig! Svår start, men sen tuffade det på.

Dagens frågor handlade lite om personliga egenskaper och olika roller man har i vardagen.
Nu ska jag bara skriva ut min läxa, sen rasta Donna och sen blir det nog till att sova. Inte lägga sig vid ett som igår natt... *suck*

Bilder från Valborg

Blir nog inte allför många bilder, men slänger upp några stycken i alla fall.

Lördag morgon gick vi till stadsparken.

Drickan förvarade vi i en Blixten McQueen-ryggsäck! ;)

Madde och Emme har korkat upp dagens första.

Kajsa (som vi bodde hos) och Pernilla.

Pernilla fick minsann posa med mig också!

Våra "grannar" hade värsta feta högtalarna och spelade underbar dunka-dunka!

Solen brände på, men vi fick lite skugga av trädet som vi satt under. Skönt!

Vid scenen stod det massa folk och dansade. Vi joinade en stund, tills vi fick massa öl över oss...

Det var rätt skräpigt, och svårt att inte kliva på massa skit...

På kvällen blev det lite småfester.

Jag hittade snacksskålen.

På söndagen strosade vi runt i Lund och besökte Botaniska Trädgården.

Det var tulpaner överallt. Otrolig sommarkänsla!

Mycket vackert träd.

Visst ser det mysigt ut?

Efter Botaniska Trädgården vandrade vi vidare och köpte lite glass. Mums!

Perfekt avslutning på en rolig helg!

Hemma från Lund

Kom ju förvisso hem redan igår kväll, men då fanns inte orken till att blogga. Den finns visserligen inte riktigt idag heller, men jag slänger upp ett snabbt inlägg.

Har haft en superrolig helg i Lund! Vi grillade på fredagskvällen och tog det lugnt.

Var i stadsparken kl 9 lördag morgon. "Grannarna" hade värsta feta högtalarna med sig och spelade konstant underbar dunka-dunka-musik och humöret och vädret var på topp. Tog en siesta på eftermiddagen och fortsatte festandet på kvällen. Tre fester och ett Donkan-besök senare somnade vi runt 02.30.

Strosade runt i Lund på söndagen och åt glass. Åkte hem framåt eftermiddagen. Axeln var snäll mot mig och började inte böka förrän bilresan hem. Mindre kul, men slapp smärta under helgen i alla fall!

Just nu behöver jag vila axeln lite, men jag återkommer, förhoppningsvis, med mer bilder ikväll.

Besökte Botaniska trädgården på söndagen. Sommarkänslor med mängder av tulpaner.
RSS 2.0