Dagens update

Helt otroligt att jag faktiskt orkar blogga när jag är borta 14 timmar om dagen... Först en liten uppdatering om Shellac-lacket jag hade på naglarna igår... Det fick vi ta bort idag. Vi var tvungna att öva mer på manikyrerna. Men vi får se. Kanske att jag kan använda Shellac på fredag, vilket är sista dagen. Vi får se!

Och till roligare nyheter! Jag har fått jobb! På Synsam i Tranås! Är superglad över detta!
Chefen ringde imorse och sa att jobbet var mitt om jag ville ha det. Och jag blev väldigt glad över att höra att hon bestämde sig för mig redan förra veckan! Hon fick dock in en till tjej för intervju som faktiskt bodde i Tranås, men jag vägde tyngre! ;) Så det gjorde mig jätteglad! Så nu blir det till att börja pendla, men det gör inget! Det är ju trots allt en 75% -tjänst.

Så det verkar som om jag får lägga planerna att bli nagelterapeut åt sidan lite grann.
Utbildningen är ju uppdelad i kurser, och just nu gör jag bara manikyristkursen. Så får lära mig gelé och akryl senare helt enkelt! Jag är ung, tiden finns =) Men från och med måndag jobbar jag som säljare på Synsam!

CND Shellac - Dag 1

Ännu ett tidsinställt inlägg. Får se om jag orkar blogga när jag kommer hem från skolan...

Såhär såg mina naglar ut igår kväll när jag fotade dom. Tyvärr fanns det ju inget dagsljus kvar. Jag tog bilderna under spisfläkten och redigerade dom lite i Photoshop för att få bort den gula nyansen som det gärna blir i den belysningen... Jag och mina klasskamrater fick alltså måla varandras naglar med Shellac och låta det härda i UV-ljus. Just den färgen jag valde var lite transparent.

Jag kommer lägga upp bilder lite då och då, så kan vi se om det hållet måttet.




Shellac från CND

Detta är ett tidsinställt inlägg. När ni läser detta är jag i skolan... ;)

Jag är grymt nyfiken på CND's nagellacksserie Shellac. Det är alltså som ett vanligt nagellack, men med gelé som härdar i UV-ljus. När du lämnar salongen har du högblanka naglar som håller sig fräscha i 2-3 veckor! Detta är vad CND lovar om du använder Shellac:

- 14 dagars hållbarhet.
- Spegelblank finish.
- Noll torktid.
- Ingen som helst nagelskada.

Detta är bra om du har tunna, sköra naglar och vill göra dom starkare och tåligare.
Du kommer märka skillnad! Även om du vill ha ett nagellack som håller sig läänge. Detta finns bara att göra hos salonger. Jag och mina klasskamrater övade detta på varandra igår. Så jag kommer lägga upp bilder på mina naglar, och sen får vi se hur de ser ut! =)




Bilder lånade från CND.

Dag 2 och fransk manikyr!

Imorse var det svinkallt när jag lämnade lägenheten kl 6. Imorgon blir det tjock tröja! Idag har vi gått igenom lite manikyr, klassisk och med spa-känsla. Jag fick fransk manikyr, och jag fick massa olika dekorationer också! ;) Vi avslutade dagen med att ge varandra en manikyr med Shellac, som är ett gelébaserat nagellack som härdar i UV-ljus och håller i 2-3 veckor! Mer om detta i ett annat inlägg. Nu ska jag duscha och sen soooova!

Trött efter en lååång dag...

Ja, vad ska jag säga... Jag gick upp kl 5. Lämnade lägenheten kl 6. Åter hemma kl 20... Det var lättare än jag trodde att gå upp imorse. På grund av min förkylning (mestadels halsen) så har jag haft sjukt svårt att sova på nätterna. Inatt var inget undantag. Somnade kanske runt tre. Sen vaknade jag lite då och då ända fram tills att klockan ringde.

Sminkade mig lite snabbt och drack mitt citronpulver (som gör under för halsen).
Sen tog jag bussen till stationen. Fick vänta lite i kylan på tåget som fick 6.24. Byte i Falköping. Framme i Alingsås 7.53. Köpte kaffe och banan på Pressbyrån. Hittade direkt till skolan. Väntade utanför i ca 40 minuter när jag insåg att läraren faktiskt var där. Kände inte på dörren när jag kom, så får skylla mig själv.

Har en jättebra lärare! Hon har även en "assistent" (nagelterapeut sen två år tillbaka).
Hon hjälper till och ska så småningom också hålla i kurserna på egen hand. Har två goa klasskamrater. Vi gick idag igenom allt lite snabbt och kommer gå in mer på djupet från och med imorgon.

Det enda som krånglade var tåget hem. Jag slutade skolan 16.15. Tåget skulle gå 17.36.
Som om inte detta var nog med väntetid så pajjade ett tåg utanför Alingsås och stoppade upp heeela trafiken. Alla tåg blev försenade och det blev tågkö. Det slutade med att mitt tåg gick 18.15. Såå, två timmar sittandes på stationen och vänta på tåget är ingen hit... Hoppas resterande resor flyter på bra!

Tänkte lite snabbt nämna hur min utbilning ser ut. Den är uppdelad i kurser.
Nu går jag manikyrist/spa. Den är en vecka lång. Sen kan jag lägga till t.ex. akryl- och geléutbildningen, som är två veckor vardera. Jag gillar detta upplägg då det är intensiva heldagar. Jag hatar distansutbildningar som är en gång i veckan... Och eftersom varje del är separat kan man ta dom lite pö om pö. 

De använder sig av märket CND, som tillsammans med OPI är världsledande på marknaden.
Och jag ääälskar redan deras produkter! Det gör även mina två klasskamrater. Underbara bodylotions bland annat! Men mer om detta lär dyka upp i veckan! Ojoj, jag fattar inte att jag inte är tröttare.. Blev dåsigt runt kl 20, men nu är det lugnt. Men jag borde inte ha några större svårigheter med att somna ikväll... Oj, detta blev ett rätt långt inlägg... Nu får det vara nog! =)

CND Hand & Body Lotion

Dags att sätta sig i skolbänken...

Ja, det känns minsann lite konstigt... Nu ska jag ju förvisso inte gå en lång utbildning. Det är väl snarare "kurser", som leder till att jag kommer bli diplomerad nagelterapeut. Imorgon börjar första kursen, som bara är en vecka lång. Då blir man manikyrist.

Det kommer bli långa dagar... Tåget går 6.30 och jag är tillbaka i Jönköping runt kl 19.
Men det känns helt okey att pendla. Det gäller ju bara en vecka, och tåget tar 1 ½ timme, så man kan plugga på tåget. Usch, nu måste jag försöka varva ner och göra mig redo för sängen och morgondagen. Har haft sjukt svårt att sova de senaste veckorna pga min hals, så hoppas jag somnar innan kl 4 i alla fall... =/

Lördagens outfit för en shoppingrunda i värmeböljan (läs: åskvärme).
Tunika från Vila. Linne från Gina Tricot. Skärpet tillhörde en gammal klänning...

Död åt småkryp!

Det är bra att ha en egen liten jägare här hemma. Död åt de kryp som vågar sig hit! Duchess jagar rätt på dom, leker lite med dom och sen äter hon upp dom! Haha! Igår och i förrgår var det riktigt varmt och kvavt ute. Skumt väder. Vi öppnade alla fönster lite. I köksfönstret lös en lampa som lockade flygfän. Men Duchess låter inga kryp lämna lägenheten levande! Tyvärr såg hon mig när jag tänkte fota henne, så det blev inga vidare bra bilder...

NailTwist - Nailpolish Remover

Jag är grymt sugen på att testa denna! För mig är detta något helt nytt. Men om jag förstått saken rätt så har denna typ av produkt många år på nacken, men kanske inte just i Sverige? Just denna finns att köpa hos Lyko för 49 kr. Såhär skriver de om produkten:

"Glöm kladdiga bomullstussar. NailTwist är en praktisk nagellacksborttagare som trollar bort lacket på några sekunder. Det enda du behöver göra är att stoppa ner fingret i burken och snurra runt - efter några sekunder är lacket borta. Klibbar inte och lämnar en lätt jordgubbsdoft."

Skrytvarning!

Jag är såå himla grym! Ja, idag har jag all rätt att skryta! ;) So just hear me out. Har ju som sagt just köpt nya högtalare till stationära datorn. Jag bad Henke installera dom, men det gjorde han inte. Sen har vi vart hos hans päron ikväll. När vi stack hemåt dumpade jag av honom och Huttan och åkte hem själv. Och tänkte att, va fasiken, SÅ svårt kan det ju inte vara att koppla in några sladdar! Så jag började öppna kartongen.

Jag kände mig lite som ett barn på julafton som del för del packade upp mitt paket! Kollade lite snabbt i bruksanvisningen. Jo, det såg ju lätt ut. Jag ger mig annars aldrig på att koppla sladdar och installera program. Det är väl därför man har karlar? ;) Hur som! Det tog mig kanske fem minuter, och nu har jag ljud! Och vilket ljud sen! Ääääälska!

Det kanske inte är världens mest avancerade uppgift, men jag är så stolt över mig själv! =)

Lite nygamla dataspel

Mitt spelberoende går i vågor. Oftast spelar jag inte alls, och ibland får jag ett ryck! Nu har jag fått ett sånt ryck! Kanske för att det är smidigare att spela på en stationär än på min laptop.. Hur som! Jag har mina favoritspel: Rollercoaster Tycoon, Zoo Tycoon och Sims. 

Nu har jag fixat Rollercoaster Tycoon 2 och Zoo Tycoon 1, båda med expansionspaket. Jag gillar inte de senaste spelen i seriena som är i 3D. Det är så kass 3D-effekt. Då spelar jag hellre i 2D! Egentligen föredrar jag originalspelet av Rollercoaster Tycoon. Får såna nostalgikickar när jag spelar de banorna. Men men. Nöjer mig med 2an så länge!

Nytt ljud till datorn!

Jag har ju som sagt tagit över en av Henkes stationära datorer. Men den har inget ljud... Henke använder alltid sina hörlurar, så jag behövde fixa högtalare till min dator. Vi åkte upp till Elgiganten, där vi får personalrabatt.. ;) Jag tänkte köpa ett par relativt billiga högtalare, jag behöver inget flashigt.. Och jag ville absolut inte ha en baslåda till mina högtalare, återigen helt onödigt.

Så vad köpte jag?


Logitech Z623 Högtalarsystem 1 040 kr (ord. pris 1 490 kr)

Det blev alltså precis tvärtemot vad jag tänkt mig. Riktigt bra högtalare med grymt ljud. Och även en baslåda... ;) Men jag är nöjd! Fick ju rabatt, så den blev inte fullt så dyr. Hade nog ångrat mig om jag valt något billigare. Men jag har kommit fram till att Logitech har bra ljud!

Såhär ser min lilla datahörna ut nu! Henke har inte fixat ljudet än dock.

Eftersom nya datorn är ominstallerad så har jag inget Photoshop... Suck! Ska fixa det så fort jag kan, för jag har en del bilder som bara ligger och väntar på att redigeras och läggas ut på bloggen.

Handikappad...

Sitter här med nymålade naglar och försöker knappa på tangenterna utan att sabba lacket.. Tyckte det var dags att måla om naglarna, de såg inte så fina ut längre.. =) Men nu är jag nöjd!

Jag har "ny" dator också. Henke har köpt en ny stationär, så jag har hans andra. Den är förvisso också rätt ny. Det är lite smidigare att sitta vid en stationär än vid min laptop. som jag använder jääämt. Måste bara vänja mig vid tangentbordet... Nytt tangentbord plus nymålade naglar får mig att känna mig lagom handikappad just nu... Blir smått irriterad på mig själv när jag trycker på fel knapp...

Jag har massa ont i halsen. Igår natt kunde jag inte sova. Somnade 5.30... Har druckit två koppar te nu. Ska nog lägga mig i soffan nu, se en rulle eller nåt...

Over and out!

Inspiration från Gina Tricot

Syrran sa att Gina Tricot fått in massa fint på hemsidan. Och jo, jag hittade en del! Dessa är de jag blev mest sugen på. Speciellt den senapsgula polon och den leopardmönstrade klänningen.

Tävlar om nagellack från Misa!


Fina Ida på Adara.se anordnar en tävling där man kan vinna tre valfria lack från Misa!
Vilken underbar tävling! Har länge velat testa deras lack! Klart jag är med och tävlar!


Jobbintervju avklarad!

Ja, oj vilken dag det har varit! Åkte 12.30 och var tillbaka 16.30... Jag har ju alltså varit på jobbintervju i Tranås. Henke var snäll och lät mig ta BMW:n. Min lilla Renault är inte jätterolig att köra långt med.. Det var lätt att hitta. Väl inne i Tranås svängde jag fel, men var hamnade rätt direkt ändå.

Själva intervjun gick jättebra. Tyckte jag i alla fall. Vi pratade i 1 ½ timma! Haha. Men det kändes jättebra, och jag hoppas chefen där fick ett bra intryck av mig! Det skulle i så fall innebära en 75% tjänst. Först till december. Sen till juli om dom gillar en. Och har man tur i tre år, då det är ett vikariat för en blivande student. 

Jag hoppas verkligen verkligen att jag får jobbet! Tror jag skulle trivas utmärkt där! Efter intervjun fick jag skynda lite till bilen, hade ju inte direkt lagt i parkeringspengar för 1 ½ timma.. ;) Tog fel väg hem, men det gick precis lika fort i alla fall. Åt middag och somnade när jag kom hem. Imorgon ska det tvättas! Och nästa veckan börjar min nagelutbildning! =)

Så söta hundar

Jag älskar att se filmklipp med hundar och barn. Se de snälla jättarna hantera bebisar.



Ännu en tävling hos Millah!


Jag tävlar hos Millah om supersuccén PERFECT FOOT från Upbrand.se!

Är så nyfiken på att testa detta, så perfekt med en tävling! =)

Tävlar hos Millah!


Jag tävlar hos Millah om fina vinster från Laptop-skydd.se!

Mer oanvänt från TiKei

Drog ihop en liten sminkning när jag skulle till A6 med syrran. Råkade återigen blanda en matt och en skimrig skugga, men det blev rätt okey i alla fall. Dessa två är också några jag tidigare inte använt. Desert var en positiv överraskning. Den är, ja vad ska man säga. Lite ljust senapsgul, men inte så skrikig. Mycket fin, och inte så vanlig bland TiKei's skuggor.

Jag har använt: Desert och Karma från TiKei. Satin från MUS.

Lite shopping

Jag följde med lillasyster till A6 idag. Hon skulle köpa en present till sin pojkvän. Nu när jag vet att jag fått OK från a-kassan, så kan jag slappna av lite. Jag behövde ganska omgående ny dag- och nattkräm, och då tajmar The Body Shop det så bra så nu har dom ett erbjudande på "Ta 3 ansiktsprodukter betala för 2". Perfekt! Även min mascara börjar ta slut, och för några dagar sen fick jag rabattkuponger från Kicks! =) Ibland har man flyt.

Från The Body Shop:
Vitamin E Face Mist - 125 kr (fick på köpet)
Vitamin E Nourishing Night Cream - 175 kr
Vitamin E Day Cream - 125 kr

Från Kicks:
MaxFactor False Lash Effect Mascara - 105 kr (ord. pris 175 kr)

Och som vanligt ville Duchess vara med. Till hennes försvar så brukar hennes matskål stå där...

IsaDora Sweet Violet

Självklart var det molnigt hela dagen då jag skulle fota naglarna. Så bilderna blev väl sådär. Men men, vad gör man? Sweet Violet är en rätt så trist lila färg faktiskt. Men den täcker bra och har ett fint skimmer. Men rätt så standard..




IsaDora nr 630 Sweet Violet

Senaste sminkningen med MUS

Igår tänkte jag testa en ny borste från elf, och använde då även en ny teknik. Det var faktiskt oerhört lätt att få det precis som jag ville ha det och borsten var helt underbar! Fluffig och mjuk. Jag svepte borsten fram och tillbaka över globlinjen med den rödlila Dramatic. Sen duttade jag den svarta Pollution i yttre ögonvrån och svepte försiktigt lite vid globlinjen.

Jag har använt dessa ögonskuggor: Stardust från TiKei. Satin, Dramatic och Pollution från MUS.

Dagens outfit - Ormmönster

Jag älskar min nya tunika från Vila. Har en till i samma modell, men annat mönster. Idag har jag fikat med Zandra. Vi var båda lite sega efter gårdagens festligheter. Men jag passade på att inviga nya tunikan. Looove! Håller på att redigera bilder nu på gårdagens smink och naglar. Så det kommer snart upp fler inlägg!

Tunika från Vila - 299 kr

Redo för fest!

Har varit duktig idag och dammsugit, dammat, tvättat speglar, gjort rent i badrummet m.m. Nu är det faktiskt andra gången som jag ska ha fest som jag faktiskt är klar och till och med hinner blogga lite innan folket kommer. Blir en liten fest på fyra pers, sen drar vi vidare till Harrys/Sliver där det är höstpremiär för Swedish Heat! Enda gången dom spelar bra musik! Alltså techno/trance... =)

Liten snabb mobilbild för hur jag ser ut idag. Skriver mer om det imorgon.

Snart rullar pengarna in!

Fick brev från a-kassan idag. Öppnade det med spänning, ville inte hoppas på för mycket. Men jag hade tur! De har beviljat mig a-kassan! Så himla gött! Äntligen! Kommer väl en klumpsumma senare, får väl brev om summa och datum senare antar jag. Men så lättad jag ääär! Inte en dag för sent!

I övrigt har jag legat och sovit heeela dagen idag. Var uppe kl 16 och åt lite mackor.
Är inte riktigt kry än, försöker använda tekniken att gå i ide... Just nu är det bara hostan kvar. Önskar jag hade tänkt tidigare på att köpa hostmedicin. Hade kanske hjälpt. Aja, ska ta lite mat nu och glo på tv. Ville bara dela med mig av min glädje med a-kassan! =)

Ett varmt bad...

Innan jag blev sjuk så tog jag ett varmt bad. Invigde mina nya doftljus från Ikea. Dom var riktigt bra! Luktar gott, och håller lääänge. Som vanligt gjorde Duchess mig sällskap. Hon brukar burra ihop sig på ena badkarskanten och njuta av värmen. Ibland leker hon med badskummet. Söt hon är.




Donna hade gömt sig...

När jag satt och fikade med Erika idag så började det åska. Kanske bara en smäll, men ändå. Tänkte genast på stackars Donna som var ensam hemma... När jag kommer hem hör jag Donna, men ser henne inte. Det visar sig att hon gömt sig på den lilla toaletten. Vilket är lite fascinerande, för vi har satt gummiband från dörrhandtaget till en krok inne i badrummet så att Donna inte ska ta sig in. Duchess kattlåda är där inne, och Donna gillar att äta kattsanden...

Men åskan hade fått Donna att tvinga sig in genom den lilla öppningen till badrummet. Hon gömmer sig alltid i stora badrummet när det åskar, men den dörren var stängd. Stackarn. Så nyss envisades hon med att sitta i mitt knä, men nu har jag lagt hennes korg under skrivbordet, så nu sover hon tryckt där. Min lilla rädda kamphund...

Jobbintervju!

I förmiddags ringde en kvinna angående ett jobb jag sökt. Jag har blivit kallad på intervju! Spännande! Det är i Tranås, så det tar kanske en timme att ta sig dit. Men tjänsten är på 75%, så det kan det vara värt!

Idag har jag varit på A6 med lillasyster. Hittade en jättefin tunika på Vila som jag vill haa! Hängde undan den och ska tänka på saken till imorgon. Hittade även ett par skor på Skopunkten som jag tyckte var najs. Inte vad jag vanligtvis skulle köpa, men jag diggade dom. Det gjorde inte syster.. ;) Sen åkte jag hem och rastade Donna. Iväg igen för en fika med Erika. Hoppas min förkylning förlåter mig för dagens stim och stoj...

Till vänster: 299 kr. Perfekta klackar till hösten, OM de inte hade glappat i hälen oavsett storlek...
Till höger: 349 kr. Finare vardagsskor till hösten. Syrran dissade, men jag gillar!

Inspiration från Nelly.com

Jag är sällan inne på Nellys sida och kollar. Men fick se en annons nu och tänkte kika lite. Dom hade ett erbjudande om fraktfritt om man betalar med kort. Men nu tror jag det är det vanliga; fraktfritt när man handlar för minst 500 kr. Hur som!

Djurmönster och one shoulder-klänningar är inne i höst, och jag hittade några favoriter!
Även när det gäller skor skulle jag behöva ett par fina klackar nu när hösten kommer. Självklart föll jag helt för skorna som kostar 1779 kr, men det är nog mer troligt med ett par klassiska svarta klackar för 199 kr... =)

IsaDora Flashy Pink

Usch, jag som mådde lite bättre igår... Jag är pigg i huvudet, men halsen gör jätteont... Hoppas detta försvinner snart... Jaja, nu var det ju nagellack jag skulle skriva om! Flashy Pink är starkt neonrosa skulle jag nog vilja säga.. Kanske inte jätteskrikig, snarare lite diskretare men ändå väldigt starkt rosa.

Täckningen är inte den bästa. Jag har två lager, och man ser igenom.
Jag skulle gissa att det krävs kanske fyra lager. Men den sitter verkligen. Har nog haft detta lack i en vecka eller något, och det har knappt ens börjat flagna än. Smått imponerad...

Jag har använt Sally Hansen Diamond Strength som baslack och Seche Vite Top Coat.





IsaDora nr 81 Flashy Pink

Paket från elf!

Igår var jag och hämtade ut mitt paket från elf. Dom har ofta olika kampanjer, och nu har dom precis haft halva priset på ALLT. Kan ju lugnt säga att dom fick extremt många ordrar, så det tog ett litet tag innan man fick hem sitt paket. Stackarna slet väl som sjutton för att skicka ut alla beställningar. Detta fick jag hem i alla fall:

Allt ligger i separata förpackningar.

Massa nya penslar, två cream eyeliners, foundation, ögonbrynsmall, tåseparerare och nagelblock.

Lite bilder från Amsterdam

Jag har legat sjuk hela helgen, så jag har tagit lite ledigt från datorn. Men idag börjar jag må lite bättre, har till och med orkat ta mig upp ur soffan och ut i friska luften. Jag håller på att rensa bilder för fullt, så det kommer förhoppningsvis dyka upp lite nya inlägg nu. Men jag tänker börja med lite bilder från Amsterdam. Har 285 bilder, men riktigt så många orkar jag inte ladda upp! ;)


På flyget till Amsterdam. KLM har bekvämare säten, och bjuder på mat och dricka!


Torsdagen och fredagen var lugna. Lite fönstershopping, fika och lite vin på kvällen.


På lördagen var det dags för Gay Pride Festival! Båtparad istället för bilparad (bild 3+4).


Massa folk överallt. Dom sitter till och med i fönstren.


Man såg några coola människor! =)


Kvällen avslutades på Rembrandt Square (bild 4).


Söndagen spenderades med shopping och seightseeing. Högertrafik på shoppinggatan (bild 4).


Vi "lånade" toan på ett 5-stjärnigt hotell (bild 1). Holländarna har blommor på cyklarna (bild 2).


Trevånings cykelgarage (bild 2). Avslutade helgen med te, fika och en film (bild 4).

25 saker kvinnor kan bättre än män

Snodde denna listan av syrran. Listan är från moore.se. Mycket tänkvärt! ;) 

…att leva längre
Kvinnor blir i genomsnitt äldre än män. Om det beror på sunt leverne eller att de blivit uppassade hela livet låter vi vara osagt.

…att komma in på nattklubb
Inte bara kommer hon in lättare än dig, du kommer inte in över huvudtaget utan henne.

…att komma överens med svärföräldrarna
Du vet det lika bra som vi. Hennes pappa kommer alltid att ha ett horn i sidan till dig. Du sätter trots allt på hans lilla flicka. Det är svårt att snacka bort.

…heminredning
Hon: Soffa från Mio, designkuddar & specialutvalda ljusstakar. Han: Ett ps3, några pizzakartonger och en bakfull polare på bäddsoffan.

…att bli bästa vän på ett ögonblick
När två tjejer träffas för första gången låter det ungefär så här: ”Åh, men Guuud hur har du fått till håret sådär?, otroligt snyggt ” Det brukar följas av ”aaaw tack, och vilka fiiina skor du har!”Sedan är de bästisar. Två snubbar som möts första gången kisar ont med ögonen mot varandra och tänker: 1. Kan jag ta honom i fight? 2. Kan jag ta honom i Fifa? 3. Tänker han snuskigt om min flickvän? I den ordningen.

…att hålla rent på toan
Nästa gång du är ute på någon klubb, gå först och kissa på herrtoaletten, och snegla sedan in på tjejernas. Du kommer förstå vad vi vill få sagt.

…att sortera saker
Allt ligger perfekt och där det ”ska” ligga. Omöjligt att hitta sina saker om man är man alltså. Givetvis sorterade efter färg om det är möjligt. Detta gäller allt ifrån sockar till dina tv-spel.

…att vika kläder
Kolla hur dina jeans ligger i garderoben. Sedan kollar du hennes. Testet fungerar även på andra plagg.

…bröllop
Mannens bidrag till bröllopsplanering begränsas till den enda frasen: ”Ja, älskling det tycker jag låter jättebra.”Här är nämligen din åsikt lika med noll oavsett vad det gäller.

…att förstå känslor
En tjej vars husdjur precis dött uppmuntras på bästa sätt med att du tar initiativ till lite uppmuntrande spontan och vild sex. Det vet ju alla killar. Eller?

…att köra bil.
Haha bra där. Skulle bara kolla om ni som läser är uppmärksamma.

…att veta saker om folk
Tjejer har ett hemligt nätverk likt CIA där de delar med sig av information om alla, till alla. Och fort går det. Calles flickvän Anna kommer veta direkt att han råkade hångla upp den bystiga brunetten igår kväll. Ibland vet de t o m om det innan Calle själv visste det.

…att lukta gott
Mmm, blommor med en touch av lime och lavendel  eller mmm, svett med touch av öl och kiss.

…att köpa presenter
De tio senaste gångerna din bästa vän fyllt år har du gett honom en flaska whisky,  inget, inget, en flaska whisky, inget, inget, en flaska whisky, ett presentkort på en flaska whisky, en t-shirt med ”roligt” tryck, inget.

…att ta en förlust i sällskapsspel
Tjejer anordnar parmiddagar där sällskapsspel är ett självklart inslag under kvällen. De spelar för att ha roligt och umgås. Vi män spelar för att vinna, och blir sura och yrkar på fusk vid en eventuell förlust.

…att klä sig bättre till fest
Först shoppar de i tre timmar för att hitta den nya perfekta klänningen. Sedan fönar de håret och sminkar sig i ytterligare tre timmar. När de är klara drar du på en någorlunda ren t-shirt till dina slitna jeans på 1 minut och så drar ni till festen.

…att klä sig bättre över lag
Samma som ovan ungefär, fast utan den någorlunda rena t-shirten.

…att se sexig ut i tights
Har du någonsin sett en man i tights som du INTE vill slå på käften?

…att trösta
När du har en dålig dag vänder du dig till din mamma, flickvän eller farmor. Såvida du inte vill ha ett knytnävsslag på axeln och ett ”äh, det löser sig” av din bror, kompis eller pappa.

…att matcha saker
Du kanske tycker du är ett modelejon när du blandar färger på dina kläder lite sådär ”tufft och crazy”. Det är du inte, du ser ut som en idiot. Kvinnor gör inte så, det kan matcha allt från skor till örhängen och få till en perfekt balans som ser genomtänkt och snyggt ut.

…att antyda saker
Ja betyder nej. Nej betyder ja. Någon betyder du. Kvinnor är fantastiska på detta med att inte säga saker rakt ut. Moore har tyvärr inget svar på varför det är så, men vi försöker vänja oss vid det fortfarande.

…att få sin vilja igenom
Vad skulle du själv göra om hon hotade med sexförbud?

…att placera soff- och sängkuddar snyggt
Gör detta test nästa gång du bäddar sängen med en tjej i närheten: Pröva olika varianter en stund (detta tar minst 20 min), och när du känner dig nöjd, se hur hon med ett leende på fem sekunder svischar om allt till något som ser väldigt mycket bättre ut.

…att tala i telefon
Om vi hade rangordnat de här 25 sakerna hade talat i telefon såklart legat på en ohotad förstaplats.

…att lifta
Upp med kjolen och upp med tummen. Du  gömmer dig i buskarna tills bilen har stannat.

Hemma från Amsterdam

Helgen har verkligen varit toppen! Vi lyckades även pricka in Gay Pride Festival, jättekul! Det har varit intensivt, man har varit trött. Imorse ringde klockan 04.30. Vi hann precis på sekunden med tåget till flygplatsen, som tog kanske 40 minuter. Sen fick vi springa till gaten och hann nog precis med planet. Efter 1 ½ timme med flyg var det dags att sätta sig i en buss i fem timmar. Man vart ganska trött när man kom hem. Men att faktiskt komma hem till en nystädad lägenhet värmde lite i hjärtat.

På fyra dagar tog jag 300 kort. Jag bjuder på en bild nu, så slänger jag upp fler imorgon.

Vi höll till mycket på Rembrandt Square. Stor scen, massa folk och grym musik!

Amsterdam, here we come!

Nu packas det för fullt här hemma. På sängen ligger alldeles för mycket kläder och prylar. Får slänga tillbaka en del i garderoben igen... Hehe. Nee, men det här ska nog gå bra! Nervositeten kommer och går. Men inatt tar jag och min väninna bussen till Arlanda, och imorgon bitti går flyget till Amsterdam!

Får se om jag hinner/har möjlighet till att blogga där nere. Om inte, hörs på måndag!

Katter + kartonger = sant

Duchess gillade kartongen från Lyko. Den var tydligen väldigt trevlig att sitta i och bita på.

Hämtat mitt paket från Lyko!

Idag var jag och hämtade mitt paket från Lyko! Lycka! Leveranstiden var helt okey. Jag beställde i onsdags kväll. Sen vart det ju helg mitt i allt. Paketet kom fram igår, och jag hämtade det idag. Helt okey. Förra gången jag beställde var det ju massa krångel med en produkt som skulle finnas i lager, men inte fanns. Så det vart problem med både det och leveransen. Men denna gången gick det bra!


Tigi Bed Head Urban Recovery 2 Shampoo & Conditioner 750 ml - 449 kr (ord. pris 998 kr)
Joico Color Endure Violet Shampoo 300 ml - 179 kr
Mane´n Tail Detangler - 79 kr (ord. pris 169 kr)
Tigi Bed Head Manipulator - 99 kr
Krest Färgkam - 39 kr

Mer smink!

Alltså, jag känner mig riktigt på G just nu! Jag fortsätter testa nya skuggor! Denna gången blev det en lite enklare sminkning, vilket egentligen är precis så som jag föredrar att ha det. Förstår inte varför jag ska krångla till det med fler skuggor samtidigt... Men men! Fick en snilleblixt... Har ju som sagt ingen koll på mina skuggor. Vilka jag använt och inte. Så jag kom på en grej! Alla som jag inte använt ska jag lägga i en skål, eller något liknande. Och när jag använt dom lägger jag tillbaka dom till övriga samligen. Blir lite smidigare så!

Jag har använt: Satin från MUS. Desire och Pacific från TiKei.

Nageln gick av...

När man börjar få lite längd på naglarna så går en av… Jag försökte rädda den, till ingen nytta… Jag måste nog börja ta hand om mina naglar mer.. De blir så sköra i kanterna, flisar sig och går av. Jag måste köpa min en nagelolja! Tror det skulle göra stor skillnad. Jahopp, får skippa den franska manikyren och måla på som vanligt istället. För jag tänker fasiken inte kapa resten av naglarna bara för det här!

Rea på Deichmann

Denna sko hittade jag just på Deichmanns hemsidan. Tycker den var läcker. Halva priset! =)

Märke: Graceland. 149 kr (ord. pris 299 kr)

Måste få ordning på sminksamlingen.

Jag har ju 54 olika ögonskuggor från TiKei. Det är svårt att ha koll på 54 provburkar i en påse. Jag får liksom ingen bra översikt, vilket har resulterat i att man snabbt får favoriter och glömmer bort resten. Därför var jag ju noga igår när jag sminkade mig med att jag enbart skulle använda mig av skuggor jag ännu inte testat.

Jag hade jättegärna velat köpa full size-burkar och göra egna paletter av dom.
På så sätt kan man lätt se alla på en gång och verkligen se alla, istället för att snöa in sig på några få. Det är dessutom svårt att se genom burken hur färgen ser ut, så man öppnar och stänger massa burkar innan man hittar en som funkar. Det kanske är en av anledningarna till att man kör samma hela tiden.

Men jag ska bättra mig! Jag ska se till att testa resterande ögonskuggor! ALLA ska testas! Eftersom jag tar bilder på burkarna vart efter jag använt dom, så tänkte jag samla ihop alla i ett inlägg, så man kan se alla färger. För precis som på många andra sajter så kan TiKei's egna bilder inte alltid göra färgerna rättvisa.

Oj, detta blev ett rätt långt inlägg... Men dessa ögonskuggor har jag använt än sålänge:

31 stycken. Plus de tre från gårdagens make som jag ännu inte fotat.
Jag äger 54 olika skuggor. Det finns 59 stycken i sortimentet. Jag har en bit kvar!

Sockersöt makeup

Känner att jag har kommit igång med sminkningarna igen, hoppas det håller i sig. Igår var det ju bio som stod på schemat, så då passade jag på att sminka mig lite. Denna gången tänkte jag se till att enbart ta skuggor som jag inte använt tidigare, vilket är ungefär hälften. Jag råkade missa att den ena var matt, så det blev en matt rosa och en skimrande ljusblå. Är inte så förtjust i att blanda matta och skimrande skuggor, men det funkade helt okey i alla fall. Tyckte själv att jag såg ovanligt sockersöt ut.

Jag har använt: Satin från MUS som highlighter på brynbenet. Gossip, Mist och Silence från TiKei.

Just hemkommen från bion

Ikväll vart det bio för hela slanten. Var med två vänner och såg senaste Harry Potter-filmen. Den sista! Såg den i 3D, men ska jag vara helt ärligt så hade jag lika gärnat kunnat se den vanliga varianten. Det är ytterst få filmer som får godkänt i 3D-kategorin om ni frågar mig, bland annat Avatar och Sanctum. Uppföljare är inte gjorda för 3D, man bara gör den så för att... 

Men men. Filmen i sig var mycket bra! En av de bästa Harry Potter-filmerna vågar jag nog påstå.
Spännande, känslosam, intensiv. Mycket bra, från början till slut! Även slutet var riktigt bra! Ett värdigt slut. Så, se den! =)
RSS 2.0