Drar till Lund!

Då börjar man faktiskt bli klar med packningen! Har stressat hela dagen, och egentligen inte kommit någon vart.. Men nu står resväskan redo i hallen och jag går igenom en sista gång i huvudet om jag missat något. Det har jag säkert, men men...

Kommer spendera hela helgen i Lund och fira valborg där med mina nära vänner. Så det kommer vara dött på bloggen i några dagar nu =)

Ha en bra helg!

Bravo!

Åh, vad jag älskar Bravo's tropiska juice! Den är så otroligt god! Så färsk, och jag får flashbacks från varma sommardagar i Spanien. Mmmmm... Henke köpte denna för en vecka sen, och jag ääälskar att dricka denna speciellt till frukost. Nu har jag vart utan den i flera dagar efter att den tog slut, men idag åkte jag förbi Ica och köpte en tvålitare. Mums!

Dagens outfit - Shopping på stan

Det känns som om man hänger på stan varje dag numera.. Denna veckan har det blivit flera rundor.. Idag var det storasyster som ville ha shoppinghjälp. Vi drog med oss lillasyster också. Hade på mig ett par låga klackskor som jag hade på storasysters bröllop i oktober, och fick skoskav på båda fötterna.. *suck* Storasyster shoppade loss, själv köpte jag ett par billiga örhängen.
Tröja - Gina Tricot
Klänning - Minns inte? Köpt förra sommaren...

YSL Gloss Pur

Jag funderar seriöst över att köpa detta lipgloss. Jag har aldrig testat något från YSL tidigare. Det enda dyra märket jag fallit stenhårt för är Dior. Men sist jag var på A6 med Henke så gick vi in på Kicks. Minns inte varför, men något letade jag efter... Provade lite läppstift och gloss.

Henke drog fram ett lipgloss från YSL, och jag testade det. Jag blev sjukt impad.
Det kändes väldigt bra på läpparna. Nästan lite klistrigt, men absolut inte på ett negativt sätt. Utan snarare som om det verkligen satt där det satt. Efter flera timmar satt det fortfarande kvar. Även om jag haft glosset med mig så hade jag inte behövt bättra på.

Vill egentligen inte lägga massa pengar på en enda produkt, men varför inte?
Jag har jättesvårt att hitta läppstiftet/-glosset med stort L. Köper massa billiga som jag ändå slänger nästan direkt. Varför då inte köpa EN dyr produkt och hålla sig till den? Istället för att betala runt 100-150 kr om och om igen?
Tål att funderas på...

YSL Gloss Pur kostar 290 kr på Kicks och finns i 10 färger:


Jag testade Nr 1 Pure Nude. Eller var det nr 2 Pure Rose? Hmm...

Frisörbesök och shopping!

Idag har det verkligen varit full rulle mellan 11-17.30...

Dagen började med att lillsyrran skulle till frissan kl 11.
Jag gjorde henne sällskap. Hon klippte och färgade håret, och det blev verkligen supersnyggt! Passade hon jättebra i! Hon ville gärna testa min frisör, och hon blev mycket nöjd! Hela detta frisörbesök tog tre timmar. *pust*

Vidare åt vi lunch på Johans. Sen gick vi till stan för lite shopping! Jag letade efter en mindre, smidigare väska. Får så ont i axeln av den/de jag har. De är för stora och rymmer för mycket, så det blir så tungt! Hittade dock ingenting. Men jag köpte ett linne från Gina Tricot. Har svårt att hitta långa linnen, men tror detta funkar.

Köpte även en klänning på MQ som jag spanat på tidigare. Den är väldigt lik en klänning jag blev kär i på BikBok som tyvärr var helt skum i storleken! Men denna från MQ var perfekt! Så var tvungen att köpa den!

När jag kom hem runt 17.30 kom jag på att jag hade ju tvättid från kl 17! Oops..
Fick springa och hämta tvätten och springa ner till tvättstugan och slänga i två tvättar. Vila lite i soffan. Rasta hunden. Hänga upp den färdiga blöta tvätten. Värma mat. Blogga... Nu är det dags att äta och däcka framför soffan! Dagens rännande har gjort min axeln till Jordens Hämnare som bråkar något så förbannat med mig nu.. *suck* Får väl skylla mig själv när jag glömde bort att boka sjukgymnasten förra veckan...

Linne från Gina Tricot, 99 kr & spetsklänning från MQ, 399 kr.

Lite närbild på spetsklänningen. Love, love, love!

Donna i friska luften





Min nya bikini!

Har haft en fullspäckad dag idag! Och vilket vackert väder!

Började med att träffa min handledare kl 11 på Arbetsförmedlingen. Tog min nya cykel dit. (Åh, vad jag älskar min nya cykel!) Det gick väldigt bra. Hon blev nog förvånad över att jag faktiskt hade med mig alla papper som hon frågade om. Hehe. Tyvärr verkar det som om det inte räcker med mina sjukintyg för att min skadade axel ska godkännas, utan ett enskilt läkarintyg. Kan bli tufft.. Hade fyra läkare på två månader, varav den sista är stationerad i Stockholm... Får se, hoppas jag inte behöver läkarintyget.. Riskerar annars att tvingas söka just de jobb som gjorde att jag tvingades sluta på jobbet. Onödigt...

Hur som! Efter det tog jag en latte och gick på stan. Fikade på Bageriet med Henke och Huttan. Det var riktigt skönt, dock aningen blåsigt. De skulle senare vidare för att fiska, så jag gick en liten runda på stan helt ensam. Trevligt faktiskt. Får man gå i vilka butiker man vill =) Sökte ett jobb på stan och shoppade lite.

På Lagerhaus köpte jag en liten skål att ha nycklar i och en måttsats i lösa delar.
Sen gick jag in på New Yorker för att kolla efter en bikini. Har märkt att den envisa trenden med triangelbikini har avtagit lite, så nu finns det faktiskt annat att köpa!

Hittade en urfin bikini iaf på New Yorker.
Hade lite problem att hitta rätt storlek på underdelen, men plötsligt fanns där en. Antagligen någon annan som roffat åt sig den och sen hängt tillbaka den. Lycka!

Överdel, 139 kr. Underdel, 99 kr.

Simon's Cat in "The Box"

Haha! Denna är så rolig! Det hade lika gärna kunnat vara Duchess! ;)

Duchess nya sovplats

Duchess har fått ett nytt ställe att ligga och mysa på.. På vår nya bokhylla i datarummet, som jag skrivit om här. Högst upp vill hon gärna ligga. Och igår var hon så söt, så jag var ju bara tvungen att gå paparazzi på henne!



In the deep Forest...

Lekte lite i Photoshop (i brist på annat vettigt att göra...) med bilderna från när vi grillade. 
Själva mig fotade jag hemma, och skogen fotade jag vid grillningen. Lite fint va? =)

Bilder från grillningen

Vi var som sagt hos Huttans morföräldrar i deras sommarstuga i närheten av Bankeryd. Det är ett otroligt vackert område med skog full av vitsippor och en otrolig klar sjö. Vi satt vid deras söta lilla gula stuga och grillade. Solen stekte och det var helt vindstilla. Henke och jag promenerade till sjön och tog oss en tid. Så vackert! Blev mer bilder på naturen än själva grillningen... ;)

På väg ner mot sjön. Det doftade underbart bland alla vitsippor!

När sjön var inom synhåll kände man hur temperaturen föll några grader.

Ser ni hur otroligt klar sjön är? Lätt att man ska dit senare i år när det är varmare i vattnet!

Trappan som ledde ner till den steniga stranden.

Behöver jag säga att Donna ääälskar vatten??

Stranden...

Huttan och Henke står för grillandet. De gjorde ett mycket bra jobb! Mums!

Lite mys på gräset efter maten, och innan kaffet!

Den mysiga lilla gula stugan.

Dagens outfit - Grillning!

Idag har jag och Henke följt med hans kompis Huttan till hans morföräldrars stuga för att grilla. Verkligen supermysigt ställe! Jag kanske inte valde de perfekta grill-kläderna. Men det har varit så otroligt sommarväder idag, så då åkte min nya sommarklänning på!

Klänningen köpt på Vero Moda, 199 kr. De hade påskrea så jag betalade 129 kr =)

Nu ska jag och Henke ta en promenad runt Munksjön. Lägger upp bilder från grillningen efter det.

Nya spislock?

Funderar starkt på att köpa nya spislock. De som var här när vi flyttade in var fula blåa med en touch av sönderbränt bruna partier.

När jag fikade hos min vän Finduss så såg jag att hon hade jättefina rostfria spislock som hon köpt i Ullared tror jag. Hon trodde även att det fanns såna på torget. Nu har jag sett att även Rusta har rostfria. Kostar 49 kr.

Längtar till nya lägenheten!

Ibland trivs vi riktigt bra här på Torpa. Och ibland längtar vi bara tills vi får flytta till den nybyggda på Kålgården. Den är ju bra mycket större, så det kommer nog bli ett project bara att inreda den, men vem har något emot ett sånt projekt? =)

Jag kikade runt lite på nätet på köksprylar och hamnade bland köksbord och inredning. Då vill jag bara få flytten färdig, så man kan börja inreda! Nu kan man ju inte göra ett skvatt, eftersom vi inte vet hur det kommer se ut. Vi har ju planlösningen, men vad hjälper den egentligen? Nej, att ha inredningsshoppingförbud i två år är inte kul!

Såhär kommer vårt kök se ut, på ett ungefär. Kommer bli släta svartbetsade massiva ekluckor och turkos mosaik. Fäkten kommer bli svart med rostfri kant. Superläckert!

Planlösningen på hela lägenheten. Kommer bli såå härligt!

Glad påsk!

Har ägnat dagen åt att städa och göra lägenheten lite vårfin.
Påskdekorationer syns det inte ett spår av, är inte så mycket för högtidspyntning...

Musiken är på, lägenheten är städad (bara Henke som ska dammsuga) och vinet står på kylning!
Snart börjar det bli dags för att börja göra sig iordning för kvällens festligheter!

Glad påsk på er!

Såhär påskfin var jag på jobbet förra året. 
Startade en trend, så plötsligt gick alla mina kollegor med fjädrar i håret.. ;)

Vårdesign

Tänkte att det börjar bli dags att byta ut designen. Var rätt trött på den gamla. Dock hade jag väldigt svårt att hitta en design som jag gillade och som funkade som jag tänkte mig. Kan inte bestämma mig för om jag vill ha vit bakgrund eller mönstrad...

Denna gillade jag, så den kör jag nog på. Ska göra lite småändringar senare. Och byta ut headern, som jag tänkt fixa i en evighet... Aja, bättre sent än aldrig!

Seche Vite = Bäst!


Åh, detta måste vara världens bästa topplack! Har hört oerhört mycket positivt om detta topplack, så jag var ju bara tvungen att prova! Det var kärlek vid första ögonkastet!

Det torkar oerhört fort! Ni vet vanligtvis när man målat naglarna och ska t.ex. ta på sig skor tre timmar senare och man river sönder hela lacket bara för att det tar TIMMAR innan det är helt torrt genom hela nageln. Det problemet är som bortblåst med Seche Vite!

Man applicerar topplacket medan det vanliga nagellacket fortfarande är blött. Var bara inte riktigt lika optimist som jag, för jag förväntade mig att det skulle vara snustorrt direkt, så jag sabbade en nagel.. ;) Men ge det kanske 10 minuter så är det verkligen stenhårt! Då har det torkat genom hela nageln, och du kan göra vad du vill!

Såhär skriver Kicks om produkten:
"Ett snabbtorkande överlack som har vunnit en rad utmärkelser och anses av många vara världens bästa överlack. Patenterad formula ger en enastående glans och skyddar både nagellacket
och nageln."


Finns att köpa hos Kicks för 120 kr. De har just nu kampanj på Seche Vite, 99 kr!

30:e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.


Mig själv. Jag är stolt över mig själv och tänker ta hand om mig själv.

Ny cykel!

Jag har velat ha en cykel i många år nu. Hade en som jag fick på köpet när jag köpte tv på Elgiganten för längesen. Ni vet, dom hade ju en sån där drive. "Cykel på köpet". Mina föräldrar hade den på Torpa och den lyckades bli stulen precis innan jag skulle hämta hem den. Men men. Den var kass ändå, så spela roll...

Anledningen till att jag aldrig köpt en cykel är helt enkelt för att jag är snål... Vill inte lägga ut flera tusentals kronor på en cykel jag använder ibland. Så vill jag ju absolut ha en FIN cykel av nyare modell med... Och det är otroligt hur dyra begagnade cyklar är på Blocket! Nu fick jag nog! Ville fortfarande inte betala skjortan för en cykel, men smärtgränsen låg på 3 000 kr. Dags att börja leta!

För några dagar sen var jag på Team Sportia inne i stan. Pratade med en trevlig säljare och hittade en cykel jag gillade. Idag åkte vi upp till Team Sportia på Ekhagen. Träffade en superrolig säljare som fick oss att skratta gott! Provcyklade två cyklar, varav den ena var den jag spanat in några dagar tidigare. Bestämde mig för den jag spanat in tidigare, men valde att köpa den nere i stan, för då kunde jag smidigt bara cykla hem med den! =) Men jag rekommenderar varmt Team Sportia på Ekhagen! Åt dit om ni behöver ny cykel!

Detta är min nya cykel:

Sjösala Mariella 2 999 kr (ord. pris 3 699 kr)

29:e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.


Taget i lördags då jag var på stan med lillasyster.

Långklänningar från Gina Tricot

Jag gillar det här med långklänning som börjar bli populärt nu. Har bara själv svårt för att se mig i långklänning och verkligen pull it off. Men hittade en jättefin mönstrat klänning på Gina Tricot. Nu när jag tittade på hemsidan hittade jag en till. Den till höger föll jag för i butiken. Älskar tyget och mönstret. Funderar starkt på att köpa båda två...

Vivianne dress, 299 kr. Lindsey party dress, 299 kr.

Chaufför och ännu mer fika!

Oj, så mycket jag hunnit fika de senaste dagarna! ;)

Idag behövde mamma skjuts till vårdcentralen. Jag tyckte att det var onödigt att pappa skulle behöva åka hem från jobbet, skjutsa mamma fram och tillbaka och sen åka tillbaks till jobbet. Han har redan fått göra det fler gånger nu när mamma behövt åka flera trippar pga sina fötter.

Så jag sa till mamma att om hon fick en akuttid idag så kunde jag skjutsa henne. Och strax innan åtta imorse ringde hon och frågade om jag fortfarande ville skjutsa henne. Självklart, sa jag. Kvart över tio hade hon tid. Så jag skjutsade henne, och efteråt fikade vi hemma hos henne! =) Blev kaffe och cheesecake från igår. Och även lite kakor! Jag blev fruktansvärt mätt! 

Stannade hos henne kanske 2 ½ timmar. Sen vart jag trött och åkte hem. Har snackat lite med Henke och faktiskt sovit lite middag. Blev så himla trött. Funderade på att beställa nagellack från USA.. Hmm, får se hur det blir med det. Rätt sugen faktiskt...

Ska se ifall det blir en tripp till Ikea idag. Köpa skrivbordsstol till Henke. Och sen kanske vidare och köpa en cykel till mig! ÄNTLIGEN! Har velat ha en cykel i flera år, men vart för snål... Nu banne mig ska jag ha en cykel!

28:e bilden: En tokig bild.


Duchess tuttar på Donna. DET är tokigt om nåt! Duchess har tappat huvudet ;)

Arbetsförmedlingen, fika och mer fika!

Dagen började med en tripp till Arbetsförmedlingen. Var dags att skriva in sig som arbetssökande. Det gick oväntat fort. Var otroligt fint väder, så jag promenerade förbi mina päron. Eller mamma rättare sagt, pappa jobbade =)

Det visade sig att idag för 30 år sen var första gången mina föräldrar träffades. Så mamma hade bakat! Cheesecake och lite andra småkakor fanns. Gott gott! Det dröjde dock ca 1 ½ timme innan pappa var hemma från jobbet... Så vi satt på balkongen och njöt av vädret och tjötade. När pappa kom så fikade vi. 

Efter en timme var det dags att promenera till stan. Skulle träffa Zandra. Hon köpte en väska på Deichmann och jag köpte en mascara och eyelinerpensel på Kicks. Duchess har slängt ner min eyelinerpensel i handfatsavloppet, så jag behövde en ny.. De hade rabatt på mascaror + att jag hade en kupong med rabatt på valfri mascara.

Sen satte vi oss på Waynes och fikade lite. Dock började solen att försvinna och det började bli lite kyligt. Satt väl någon timme innan jag gick hemåt.

Imorgon ska jag dra med Henke för att titta på en cykel jag spanade in idag!

Max Factor False Lash Effect Mascara, 109 kr (ord. pris 175 kr)
Kicks Eyelinerpensel nr 101, 85 kr

Just nu har Kicks 20 % rabatt på flera av sina Max Factor-mascaror! Titta här!

27:e bilden: En bild på din vardag.


Sitta vid datorn och mysa med kissen.

Entrecote med klyftpotatis och svampsås

Detta bjöd älsklingen på idag efter att jag monterat färdigt möblerna! Jättegott!

Entrecote med klyftpotatis och svampsås (utan svamp för min del)

Shoppat kontorsmöbler på Ikea

Nu när vi har vårt extrarum fritt igen, efter att våra inneboenden flyttat ut, så tänkte vi köpa skrivbord och ställa in min laptop och Henkes stationära dator där. Så köpte vi en billig liten bokhylla så vi äntligen får lite ordning på våra papper!

Bokhylla Laiva 149 kr. Skrivbord Vika Amon + Curry 265 kr.

26:e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.


Några av flickorna! Sara, Helén, Memme ocn Limpan! <3

Snabbvisit till stan

Har vart riktigt seg idag. Axeln har gjort ont. Men det är bättre nu. Vaknade imorse av folk som smällde smällare och gapade och stojade. Tyckte sängen vibrerade, och mycket riktigt.. Donna hade lagt sig vid mina fötter och skakade. Stackarn. Började redan se fram emot hennes promenad... Suck...

Syster ringde och ville att jag skulle hänga med en snabbis till stan medan hon väntade på sin skjuts till Ödeshög. Vi möttes upp på Torpa och försökte kissa av Donna. Men när de brände av tre höga smällare på raken så var det kört.. Donna totalvägrade och ville bara hem. Hann kissa en gång innan iaf... 

Gick hem och bytte om en snabbis. Det var varmare ute än jag trodde! Letade efter Donna och insåg exakt var hon var. Och jag hade rätt, hon låg på badrumsmattan.. Stackarn.. Nu vet man vad man har att se fram emot under påsken....

Men men! Vi kom iväg till stan iaf. Syster ville köpa ett till par skor på Deichmann. Hon köpte ett par grå tygskor innan, och nu köpte hon ett par svarta. Blev en latte på Kahls också innan vi drog hem igen. Och vad förvånade vi blev när vi såg en av A6-tjejerna på Kalhs i stan! =) Men då vet man iaf att man får en god latte! ;)

Dagens outfit!
Skinnjacka från Once i Jönköping
Shorts från New Yorker
Skor från Scorett
Linnet minns jag inte...

25:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.


Massa lek och bus hemma på Vändgatan i Norrahammar!

Gotta love Replay!

Replay har varit ett favoritmärke i några år nu, min hittills gällande skor. Berättade ju igår att jag var på A6 med syrran och la undan ett par Replay-jeans på JC. Idag var jag uppe med Henke för att kolla på dom igen. Vi kom fram till att de var jekligt snygga, så jag köpte dom! Eftersom de var aningen för långa så sydde de upp dom åt mig! =)

Ordinarie pris var 1 299 kr. På rean kostade de 699 kr.
Så hade jag presentkort på 300 kr, så till slut betalade jag 399 kr för mina nya Replay! =) Me like!

Dramatic och Stardust

Jag älskar min nya ögonskugga från MUS, nämligen Dramatic! Otroligt fin färg!

Jag har använt den två gånger, i samma sminkning. Var så nöjd första gången att jag var tvungen att göra samma sminkning en gång till! ;)

Tyvärr har jag inga bra bilder på sminkningen. Första gången hade jag alldeles för bråttom iväg för att hinna ta några kort. Andra gången var jag också väldigt stressad iväg, så hann bara skjuta av några snabba bilder som inte blev så bra... 

Jag kommer göra om denna sminkningen när jag har mer tid, och lägga upp den igen.

Dessa skuggor har jag använt: Stardust från TiKei. Dramatic, Cookie och Satin från MUS.

Tog dessa bilder lite snabbt på toaletten på en fest... Återkommer med nya fina!

Sheldon viker kläder

Alltså, jag rådiggar denna klädvikare! Såg den i The Big Bang Theory. Vill ha!

24:e bilden: En bild som gör dig glad.


Två spinnande kissar i knät när vi besökte uppfödaren i Värnamo.

Jobbjägaren

Någon som såg Jobbjägaren på kanal 5 idag? Jag såg bara de sista minutrarna medan jag väntade på att Criminal Minds skulle börja. 

Precis när Jobbjägaren var slut så sa dom att man kunde gå in på kanal 5 där Julia, jobbjägaren, berättar hur man skriver det perfekta CV:t. Det lät ju bra tyckte jag. Alltid bra med tips.
Kan ju säga att det första jag ser är lärare och lärarstudenter som rasar över Julias påstående att alla kan bli lärare, utan utbildning. Såg som sagt inte programmet själv, men hon hade tydligen hävt ur sig massa dumheter. Tydligen fick ju killen som sökte jobb i dagens program ett ja dagen efter att han sökt, vilket tydligen aldrig skulle hända. Det debatterades vilt att kanal 5 mutat eller betalt företag för att anlita de jobbsökanden, då killen som saknade utbildning ändå fick jobb, efter en dag...

Som sagt. Såg själv inte programmet, men jag är själv av åsikten att arbetsförmedlingen är värdelösa och att jobbcoacher är världens mest överskattade latmansjobb...

Hur som! Det var ju CV:t jag ville veta mer om! Så jag klickade vidare och hittade en ytterst kort text:

"- Det är oerhört viktigt att visa vem man är, inte bara skriva vem man är.
Jobbcoachen Julia Rosqvist har lång erfarenhet av både jobbsökande och rekrytering. I videon ovan delar hon med sig av tipsen som funkat bäst för henne. 
Bland annat efterlyses kreatitivet och en gnutta påhittighet från den jobbsökandes sida. Lägg ner lite extra kraft på de där mest lovande jobben, menar Julia:
- Vi får så många vita papper med opersonliga rader. Här ska du ju ge en uppfattning om "varför ska just du anställas?" "

Jaha... Var det allt? tänkte jag... Det var ju liksom inget nytt.. Var kreativ, något mer tips jag aldrig hört förut? "Ge en uppfattning om varför just du ska anställas". Nähä?! Är det det man ska skriva om?! Wow.... Konkreta tips om detta, tack!

Kollade in videon, och det var nog det absolut mest värdelösa jag sett! Två minuter där hon tjatade om att man ska vara kreativ..... Att man ska visa vem man är.. Jaha, och HUR visar jag det då??

Jag hade LÄTT kunnat hitta flera sidor på nätet där man kan få mer KONKRETA tips på HUR man gör. Totalt värdelöst tjatande från den där tjejen.. Sen var hon riktigt tråkigt att lyssna på.....

Vad tycker ni om dagens program?

Tripp till A6

Lillasyste störde mig i mitt maraton och tyckte att jag kunde följa med till A6. Hon var självklart ute efter en latte från Kahls. Jag ät lite middag och målade på mig ansiktet, sen åkte vi iväg.
Väl på Kalhs behövde vi som vanligt inte säga vad vi ville ha, dom kan det nu =) Sen gick vi in på JC, där de hade jeans-rea! Me like! Jag har bestämt mig för att sälja mina billigare jeans och köpa två par dyrare. Och det passar ju jättebra nu när det är typ halva priset!

Provade ett par Replay som jag la undan till imorgon. Tänkte släpa med mig Henke och se vad han tycker.

Nu ska jag fortsätta mitt maraton! Eller, det blir ett avsnitt, sen är det dags för Criminal Minds!

The Big Bang Theory

Håller för fullt på med ett The Big Bang Theory-maraton! Den serien är ju så sjukt kul! Har bryggt mig en kopp kaffe och ska nu se sista avsnittet på första säsongen. Sen går vi vidare till säsong två! =)

23:e bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.


Älsklingen!

Party in the stomach

Vet inte om jag lagt upp detta klippet innan, men det är så sjukt roligt!

Farligt smink säljs på nätet!

"Det piratkopierade sminket har nått Sverige. Produkterna, som tillverkas under undermåliga förhållanden i Asien, är nästintill omöjliga att skilja från originalen och kan orsaka allt från  hudirritationer till allvarliga ögoninfektioner.

Köparna lockas av de låga priserna hos försäljare på Ebay, men också i kända sminkbutiker online. Men ”fyndet” kan få konsekvenser då bland annat rester av kvicksilver och andra skadliga ämnen hittats i produkterna.

Ögonskuggor, mascaror och läppstift hör till de varor som kopieras mest och dyrare märken så som Chanel och Mac är vanligast."


Läs hela artikeln här.

Jag skulle aldrig få för mig att beställa smink från Ebay. Jag vet att det faktiskt finns ärliga säljare, men jag personligen kan inte se skillnad på riktigt och fejk, och därför skulle jag aldrig ta risken att beställa från en osäker källa. Jag betalar hellre mer för att få äkta vara. 

Så tänkt er noga för innan ni köper billigt smink som kan orsaka svåra infektioner!

22:e bilden: En bild på en tid du saknar.


När Cool bodde hos oss... <3

Dagens hårklipp!

Dagens outfit - Mysigt med leggings

Dagen började med ett frisörbesök. Så skönt att fräscha upp håret med lite slingor och klippa av de slitna topparna! Har äve idag hunnit med att veckohandla, rasta Donna några gånger och tanka bilen... Har vart väldigt fint väder idag, dock inte riktigt samma superväder som igår, men ändå skönt! Så jag skippade jeansen och körde på leggings istället!

Leggings från Cubus
Linne från H&M
Topp från Once i Jönköping

Nytt från Kosmetikan.se

Helen Torsgården har inspirerat mig grymt mycket när det gäller smink. Hon sminkar sig så snyggt, och några av skuggorna hon brukar använda är från paletterna från Kosmetikan.se

Jag använder mig ju oftast av TiKei's skuggor, men man testar ju gärna något nytt! Jag och en kompis beställde tillsammans och delade på frakten. Hon köpte en 88 Eye Shadow Palette Metal Mania. Jag köpte Smokey Eye Palette, 120 Eye Shadow Palette Warm & Dark och Eyeliner To Stay Party Purple.

Kosmetikan har just nu ett erbjudande. Handla för 600 kr och få en Eyeliner To Stay på köpet!



Eyeliner To Stay Blackness (fick jag gratis) och Party Purple 120 kr

Smokey Eye Palette 189 kr

120 Eye Shadow Palette Warm & Dark 269 kr


21:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.


Patricia <3

Max Factor Lipfinity

Vilket underbart väder det har varit idag! Har suttit på Waynes med flickorna och njutit av solen! Efter vår lilla fika gick vi på stan, och min lillasyster mötte upp efter en stund. Hon och jag gick till Kicks. Jag har nämligen blivit lite sugen på Max Factors Lipfinity. Hannah, som var med i Norrköping, har Lipfinity Colour & Gloss och det sitter verkligen jättebra! Hon hade det hela kvällen, hela natten och fick skrubba bort det på morgonen. Satt som berget. 

Lipfinity Colour & Gloss är läppstift och gloss. Först ett baslager av lowlight-färg och sedan ett glansigt topplager av färgskiftande highlights. Resultatet ska vara fantastiskt och färgen hålla i upp till tio timmar. Hannah använde bara själva färgbasen, och den satt..

Mac Factor Lipfinity Colour & Gloss kostar 125 kr på Kicks.

Originalet Lipfinity är ett läppstift (som mer ser ut som ett läppglans) som kan appliceras enskilt eller toppas med Lipfinity Top Coat Gloss, som är ett vårdande läppglans/läppbalsam. Enbart läppstiftet blir väldigt torrt, matt och stelt. Med läppbalsamet blir det mjukt och glossigt.

Max Factor Lipfinity kostar 140 kr på Kicks.

Jag testade Lipfinity tillsammans med det tillhörande balsamet/glosset. Både jag och syster handlade lite nagelvårdande produkter. När syster betalade påpekade kassörskan att mina läppar såg väldigt fina ut och att färgen passade mig väldigt bra. Jag sa då att jag prövat Lipfinity. Hon log och sa att det var ett bra val och att det skulle sitta fast hela kvällen.

Såå, hur har min dag varit? Klockan var kanske fem när vi handlade på Kicks. Vid sju var vi hemma hos mig och jag åt middag. Efter maten noterade jag att glosset var nästan borta och mycket av färgen likaså. Runt nio såg jag mig i spegeln igen, och jag kunde knappt se någon färg alls.

De lovar att det ska sitta som berget, vilket Lipfinity Colour & Gloss gjorde på Hannah. Jag kan tänka mig att glosset måste bättras på, men att färgbasen SKA hålla. Men icke..
Färgen började försvinna efter två timmar och var helt borta efter fem timmar.

Kanske ska ge Lipfinity en chans till, och även testa Lipfinity Colour & Gloss, men just nu är jag inte så överdrivet imponerad. Men vi får se.

Återfunna kläder!

Woho! Jag har letat efter denna Gina Tricot-topp i evigheter! Har verkligen inte haft en susning om vart det försvunnit någonstans... Så blev det ju en spontan-tripp till Norrköping i helgen, så då tog jag fram min resväska. Och vad fann jag inte i den? Jo, min Gina Tricot-topp! Woho!

Hittade dessutom ett ljusblått linne som jag också noterat som försvunnet. Återfunnet! Woho! Lycka! Fast måste nog tvätta dom innan jag använder dom.. ;) Luktar instängt och dammigt...

Sista gången jag minns att jag använt min fina topp...

Återfunna, ett halvår senare!

20:e bilden: En bild på dina närmaste.


Hela släkten julafton 2009. Bror med familj saknas dock.

19:e bilden: En person som är snygg.


Orlando Bloom!

Drar iväg till Norrköping!

Igår kväll frågade min vän Lina ifall jag och en till kompis ville komma upp till henne i Norrköping och festa till det lite. Efter lite krångel med bussar, pengar, alkohol m.m. så bokade vi resan! =) Så nu har jag nästan packat klart. Ska äta lite och sen går bussen!

18:e bilden: En bild på din fritid.


Leka med smink! =)

17:e bilden: En gammal bild på dig själv.


Tror jag var 15 år eller nåt sånt...

Mysa i knät?

Nu när man inte har något att göra på dagarna längre, så tänkte jag försöka lära mig att hantera min systemkamera bättre. Har tänkt läsa igenom handboken till att börja med. Och jag har faktiskt börjat lära mig lite nya grejer!

Jag får mina små läsa-handboken-ryck när Henke lagar mat. Då joinar jag honom i köket, sätter mig vid köksbordet och läser och testar och fotar. Av någon anledning tycker Duchess att detta är det perfekta tillfället att mysa ner sig i mitt knä.. =) Ursäkta den dåliga bildkvalitén, dåligt med dagsljus...


Fler ögonskuggor från MUS!

Ja, då har man vart igång på Tradera igen! Jag råkade få syn på en skugga som jag varit riktigt sugen på ett tag, nämligen Dramatic. Passade även på att köpa den svarta Pollution av samma säljare. Som vanligt kostar dessa ca 140 kr i butik, men jag betalade mindre.
Pollution, 81 kr. Dramatic, 51 kr.

16:e bilden: En bild på ett av dina favoritintressen.


Fika och umgås med mina vänner!

15:e bilden: Den vackraste bild du tagit.


Öland. Camping. Midsommar. Vänner. Ett glas vin. Kan livet vara bättre?

Skattebesked

Ja, idag fick man besked om skatten. Förra året var första gången jag tvingades betala tillbaka. Och då jag inte riktigt visste hur man gjorde så slutade det hela med att jag betalade, fick en påminnelse, betalade igen och till sist fick ett hot om böter på 1000 kr om det inte betalades.... Hmmm...

Då min granne jobbade på skatteverket förklarade hon vad jag gjort fel. Jag hade betalat, men glömt att skicka in ett godkännande, alltså den vanliga sms-grejen... *suck* 

Grannen pratade med den tjuriga tanten som hade hand om mitt ärende (självklart var hon totalt anti 80-talister...) och förklarade att jag faktiskt betalat TVÅ gånger DIREKT när jag blivit tillsagd, men missat själva godkännandet. Så jag slapp betala 1000 kr i böter, och fick tillbaka det jag betalat extra.

I år blir andra året i rad jag tvingas betala tillbaka på skatten. Förra året var det ca 700 kr. Detta året blev det 1500 kr. *suck* Fördelen är att nu vet jag ju iaf hur jag ska gå tillväga!

14:e bilden: En person som alltid gör dig glad.


Henkes familj gör mig alltid glad!

13:e bilden: En bild på dig och en klasskompis.


Erika och jag på studenten. Vi behöver ju inte diskutera mitt hemska hår...

12:e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.


Reg. plåt på en rosa buss i Spanien! Var tvungen att leka turist och fota den! ;)

11:e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.


Mina systrar! (Ja, mycket charmig bild från storasysters möhippa!)

My name is Khan

Har just tittat på filmen My name is Khan med Henke.
Helt underbar film, och jag måste erkänna att jag fällde en tår vid några tillfällen.
Rizvan Khan, en muslimsk man från Indien, flyttar till San Francisco för att leva tillsammans med sin bror och svägerska. Rizvan, som har Aspergers syndrom, blir förälskad i Mandira och trots protester från hans familj gifter de sig och startar ett litet företag tillsammans. De är lyckliga fram till den 11 september 2001, då attityden mot muslimer förändras drastiskt. När tragedin inträffar blir Mandira förkrossad och de skiljs åt. Rizvan blir förvirrad och mycket upprörd över att hans livs kärlek har lämnat honom. För att vinna henne tillbaka påbörjar han en rörande och inspirerande resa genom Amerika.

Trailer:

Elefanten Motala

Motala är en 49-årig elefant som trampade på en landmina när hon arbetade i Burma. Hon fick gå i tre dagar till ett elefantsjukhus i Thailand, där 30 läkare och veterinärer opererade henne i fyra timmar för att amputera den del av benet där vävnaderna blivit alldeles för infekterade. Läkarna gav henne från början en trästylta att stödja benet på. Men Motala ville ändå inte stödja benet, och nu har hon fått en protes. Det är helt otroligt! 

Duchess solar

En av Duchess favoritplatser är sin Kalhs-korg i köksfönstret.




J&S Hundcenter

Jag har blivit så inspirerad på sistone när det gäller omplaceringshundar, speciellt kamphundar. Dessa kärleksfulla hundar får sällan en andra chans.

Jag har i många år hållit koll på Hundar Utan Hem, en ideell organisation som räddar hundar från Irland. De vanligaste raserna är staffeblandningar och greyhounds. Ska vi ha en till hund vill jag absolut ha en rescue från Irland. Duchess uppfödare är dessutom aktiv i djurskydsföreningen NeverNeverLand, som också räddar hundar (mestadels greyhounds och lurcher) från Irland.

Jag skrev ju om när vi försökte rädda amstaffen Ceasar, utan direkt samarbete från ägaren som var väldigt snabb på att avliva honom. Annars hade jag gärna tagit hand om honom, åtminstone tills han funnit ett permanent hem. Nu har min frisör Jessica tagit hand om en 1,5 år gammal amstaff. Otroligt vacker, och väldigt lugn!

Allt detta gör mig så inspirerad! Nu har jag hittat ett nystartat hundcenter som jag kände starkt att jag måste skriva om här! De tar nämligen hand om omplaceringshundar. Kan du inte ha kvar din hund pga allergi, flytt, ändrade förhållanden eller så kanske du bara har tagit dig vatten över huvudet med en stark ras? Behöver du snabbt omplacera din hund kan J&S Hundcenter hjälpa dig!

Hade jag fått som jag vill hade jag nog haft iaf två hundar och tre katter här hemma! Alla rescues! Men nu är det flera faktorer som gör att jag än så länge får nöja mig med en hund och en katt =) Men jag håller ögonen öppna, och kan bara uppmuntra alla andra till att hjälpa de djur som redan finns därute!

Nya halsband från Gemini





Igår var barndomsvännen Madde hemma hos mig för en liten fika. Senare ringde hennes syster och ville att vi skulle ta en promenad med henne. Sagt och gjort. Rastade Donna lite snabbt, sen gick vi iväg.

Blev dock inte så mycket promenerande som fönstershoppande =) Pernilla visade oss en mysig liten butik på Torpa som hade jättefina smycken! Hade tyvärr inga pengar med mig, men idag gick jag tillbaka dit och köpte båda halsbanden! Hjärtat kostade 99 kr och det turkosa 139 kr.

Kolla in Gemini's hemsida här! Butiken på Torpa hittar ni i hörnet av Klostergatan och Sjögatan.

TiKei's Illusion


Har tagit bild på denna skugga förra sommaren, men var inte nöjd med fotokvalitén.
Så nu tog jag en ny bild, bara för att. Illusion är en av mina TiKei-favoriter!

Duchess vill sminka sig?


Som vanligt kan jag inte fota sminket utan att Duchess ska springa framför linsen hela tiden!
RSS 2.0