Happy Halloween!

Ikväll ska det festas ordentligt! Purity har lagt upp ännu en sminkning för er som inte har bestämt er än. Sugna på Ace of Hearts? Klicka här för att se hur hon gör.

Det är en del som ska göras idag innan det blir fest. Skulle shoppat igår, men det hann jag inte. Så nu ska jag till A6, och tar med mig Helén som sällskap.

Sen blir det lite städ och plock inför kvällens festligheter!
Kommer 30 pers. Kommer bli sjukt kul!



Halloween hos Purity

Ja, Halloween närmar sig ju med stormsteg. På lördag är det dags för maskerad på många håll! =) Hos oss blir det födelsedagsfest (tre födelsedagsbarn..) med rocktema! Kommer bli sjukt kul att se hur alla kommer klä sig!

Vet du inte hur du ska sminka dig till Halloween? Purity visar en supersnygg Halloween-sminkning! Klicka här för att se hur du fixar Deadly Dame.

Idag har vi haft en elektriker på besök som satt upp tre taklampor åt oss! =) Är sjukt vad lite nya lampor kan göra! Och vilket ljus! Han hann inte riktigt färdigt, så han skulle komma tillbaka imorgon och göra färdigt.


Dödligt vaccin

Jag har varit emot vaccinet från första början. Jag tror varken på det eller på att svininfluensan är så farlig som alla påstår. Och är det något som är farligt, så är det vaccinet!

Samma företag som skickar ut dessa mängder med vaccin nu, är samma företag som i februari skickade ut dödligt vaccin till 18 länder. Det innehöll fågelinfluensa. Detta företag skickar alltså nu återigen ut vaccin till alla länder, och är dessutom immuna och kan inte åtalas för eventuella biverkningar eller dödsfall som vaccinet kan leda till...

Denna 25-åriga kvinna fick en ovanlig neurologisk sjukdom kort efter att hon vaccinerat sig mot svininfluensan. Hon kan dock gå baklänges normalt och springa normalt, och när hon springer så kan hon även prata normalt. Men i övrigt är hennes framtid som professionell cheerleader förstörd. Se klippet.



Här visar dom hur man gör vaccin, och hur mycket (...läs lite) det faktiskt hjälper...



Fyra människor har redan dött i Sverige. Kort efter sina vaccinationer.
Hur många fler måste dö innan man tar detta otestade vaccin på allvar??




Tjejsnack #29 - Reflexer

Använder du reflexer, om ej varför?
Nej, det gör jag inte. Vet faktiskt inte varför. Har aldrig liksom blivit så. Någon gång kanske jag får en av någon. Då är jag duktig och sätter fast den i jackfickan, men där blir den också liggande. Osynlig.

Vad har du/skulle vilja ha för typ av reflexer?
Skulle nog helst vilja ha en jacka isf där en del av designen är just reflexer. Vill inte ha något som dinglar från fickan runt benen när man går. Irriterande. Kanske något insytt i jackan. Hade en gång byxor med reflexband på. Tuffa tyckte jag, så syntes man ju med.

Hur reagerar du när det dyker upp någon i mörkret utan reflexer?
Blir förbannad =) Iaf om jag kör bil.

Tycker du att skolan ska dela ut gratisreflexer till barnen?
Ja, absolut. Fick för mig att vi fick det när vi var små?

När senast är du glad att du hade inbyggda reflexer?
Har väl aldrig varit "glad" över det med meningen att det kanske var tur. Sen har jag som sagt bara haft det i ett enda par byxor. Fördelen om man har det inbyggt/insytt är väl att man aldrig glömmer bort den. Den finns alltid där. Utan att irritera mig... =)

 

 

Hälsat på grannen med rexen!

Vi har snackat med en kvinna i grannhuset som har en Devon Rex. Vi skulle hälsa på hos henne och hennes familj, så Henke får känna på doften i ett riktigt katthem, inte en uppfödare med 10 katter och fyra barn varav ett spädbarn, med alldeles för lite tid till städning...

Henke har vart lite krasslig i veckan, så det har inte passat sig.. Men idag när jag kommit hem från jobbet gick vi dit. Det gick nog så bra som det bara går =) Lägenheten kändes ren och fräsch. Jättefin kisse. Henke kände ingenting. Han gick in i badrummet för att vara nära kattlådan. Det luktade ingenting. Men som ägarna sa; kvalitén på foder och kattsand gör stor skillnad. Sen vädrade hon mycket med.

När vi gick därifrån kliade det lite i Henkes hals. Men vi hade ju knappast förväntat oss att han inte skulle reagera alls.. Men han vart förvånad över hur bra det gick. Vi fick namnet på hennes uppfödare, så ska kika in på deras hemsida. Henke fick dessutom namn och nummer till en vän till kvinnan, som jobbar som homeopat. Många som har tipsat Henke om att besöka en homeopat, nu kanske han äntligen gör det.

Det känns hur som väldigt bra. Inget är säkert än, men på god väg =)

Fresten.. När jag kom hem idag från jobbet hade Henke städat upp i köket och bryggt kaffe. Söt han är. Dock tyckte jag att kaffet smakade konstigt. Äckligt, rent ut sagt. Smakade inte alls lika gott som Kahls-kaffet brukar... Visade sig att Henke, för ovanlighetens skull, hade använt Zoega.. Och detta kände alltså jag... Hur mycket findrickare har man blivit egentligen..? ;)



Vintertid

Nu är det dags att inse att vintern är här. *myys*
Inatt är det dags att dra tillbaka klockan.
Kl 03.00 blir klockan 02.00.








Löning. För vissa...

Igår fick många lön. Själv får man vänta till 27e.
Får en hyffsad lön, så det känns riktigt skönt.

Vart äckligt mycket folk på jobbet de senaste dagarna... Vi har haft kampanj på rapsolja. Ordinarie pris 14.90, nu 9.90. Folk har vart som galna! Försöker köpa mängder, trots att vi har maxköp på två st/kund... De kommer tio gånger och försöker lura oss. Sen på kvällen när allt är slut kommer kunder och klagar på oss för att det inte finns något kvar. Är det verkligen vårt fel??
     Usch... Nu är det slut på det iaf! Kl 13 idag tog allt helt slut. Så hela eftermiddagen idag kunde man slappna av mer. Och även morgondagen slipper man tjaffset.

Jobbar som ett as nu.. Åtta dagar i rad. Två 10-timmarspass avklarade. Åtta timmar imorgon, jobba kväll på måndag. Sen har jag två dagars ledighet. Nästan. Har inventering tisdag eftermiddag... Och helgen ledig =) Så det är totally värt denna helvetes-vecka =)

Henke har vart en ängel idag och lagat goood mat. Hasselbackspotatis med fläskfilé och grönpepparsås... *mummms* Sen tog vi en kopp Kahls-kaffe och tittade på Körslaget! =) Vilken härlig lördagkväll!



Tjejsnack #28 - Dagar

Vad gör du helst en fredagkväll?
Myser och tar det lugnt. Träffar tjejerna, går på bio, kanske äter middag ute med älsklingen eller softar med en film.

Vad gillar du måndagsmorgnar?
Hatar... Finns inget värre. Värsta tiden, värsta dagen på hela veckan.

Äter du “finare” mat någon speciell dag?
Inte någon speciell dag. Men på helgerna kanske man som sagt äter ute.

Vilken är din favoritdag?
Lördag, helt klart. Enda dagen man är fri att göra vad man vill =) En dag då man kan slappna av.

Är onsdag en lille-lördag för dig?
Nej. Har aldrig varit och kommer nog aldrig att bli. Det är en onsdag.

 

En ledig söndag

Blir alltid lika förvånad när jag faktiskt är ledig... Men som vanligt på lediga dagar får man passa på att göra massa ärenden! =)

Dagen började med att vi sov en timme längre än tänkt. Vilket ledde till lite stress. Men vi fixade det! Först åkte vi till MediaMarkt där jag skulle titta på digitalkameror. Hittade en riktigt najs 12 megapixlare för 2 000 kr. Rätt bra pris.

Vidare åkte vi till Rusta för att kolla mattor och fransgardiner. Vilket blev både en besvikelse och positiv förvåning. Hittade inte fransgardinen jag sett på hemsidan. Skit... Hittade en matta på rea, som duger tills vidare iaf. Är så äckligt svårt att hitta en snygg ryamatta för en bra peng!

Sen åkte vi förbi EM. Samma sak där. Inga snygga mattor. Har dessutom 50 % där, så det hade ju suttit fint... Men men...

Sen var det dags att åka till Henkes mormor för att äta middag. Det var äckligt gott! Hur kommer det sig att de äldre alltid har middag, fika och sen kaffe med kaka? Mätt blir man iaf...

Åkte hem. Fixade lite. Lyckades få ett litet ryck att plocka undan lite. Efter att ha letat efter massa rockmusik på Spotify nu behövde jag pigga upp hjärnan med lite glatt 90-tal =)
E-Type är kung! Några f.d. grannar kom och tittade på lägenheten, tog en kopp kaffe och kikade på vårt Malibu-skåp.

Blir lite ärenden imorgon med innan jobbet. Jobbar kväll, så hinner förhoppningsvis med en del under dagen. Bl.a. ringde dom från Gallerix igår. Våra tavlor har kommit! *lycklig* Så dom ska hämtas! =)

Nähä... Nu blir det åter till Spotify...

En liten notis... Vem köper ett begagnat Nintendo Wii utan garanti på Tradera för 1 800 kr, när man kan få ett nytt med garanti för 2 000 kr på Elgiganten?? Finns idioter alltså...

Imorgon börjar min 8-dagarsvecka........

Over and Out!



Tjejsnack #27 - Förväntan

Vad väntade du senast på?
Att våra möbler från BoConcept skulle komma.

Vad ser du fram emot just nu?
Att lägenheten ska bli helt färdig.
Halloween! Då firar vi 100 år! ;) Henke och hans kompis som fyllt 25 år, Helén som fyllt 27 år och Patricia som fyllt 23 år. Kommer bli sjukt kul!

Vem längtar du efter?
Tror inte det finns någon som jag längtar efter.

Vad saknar du?
En kisse att mysa med. Fan ta Henkes allergi...

Vad gjorde du förra veckan?
Jaa, vilken bra fråga.. Jobbade, som vanligt! Hämtade möblerna, kollade tavlor m.m. Vart ett himla rännande överallt sen vi fick möblerna...





The Fun Theory





Shoppingrunda

Idag har man haft en liten ledig dag. Nästa blir på söndag....
Hur som... Henke och jag passade på att åka runt och fixa lite grejjer...

Första stoppet blev BoConcept. Vi köpte inpregneringsspray till soffan. Lika bra att skydda nya älsklingen! Lånade hem tre mattprover också. Blir nog ingen matta därifrån, är dyrt, men bra att få ett hum om vad som passar...

Vidare åkte vi till Galleri 507, som ligger på Öster, och tittade på tavelramar. Måste specialbeställa en spegel eftersom ingen har måtten vi behöver.. Själva spegelglaset är inte så dyrt, men ramarna kostar mellan 2-3 000 kr... Illa... Lånade hur som hem två prover för två olika ramar.

Sen åkte vi till Jörgens Matthus. Se ifall dom hade någon matta liknande de från BoConcept fast med bättre pris. Detta utan större framgång...

Sen bar det iväg till A6. Käkade lite. Sen gick vi till Gallerix. Skulle se deras priser på ramar. Vart kanske aningen billigare än på Galleri 507. Inne på Gallerix beslutade vi även att strunta i Heroes-tavlorna som vi tänkt ha ovanför soffan. Istället blir det en annan serie från Gallerix, fick specialbeställa tre tavlor =) Naaajs!
     Fortfarande på A6 så gick Henke in på Stadium för att kolla en bräda till Sälen-resan. Han gick därifrån tomhänt. Jag tog en tur in på Village. Köpte tre gröna värmeljus för 9 kr.

Än var vi inte färdiga. Dags att gå in på IKEA... Där skulle vi köpt två hyllor, men struntade i det. Köpte ben till hallmöbeln, en lampa, förvaringslådor till förrådet och en stor vas.

Här trodde vi att vi var färdiga, men icke! In på Mio där vi köpte ett knippe torkade blommor och tre prydnadskuddar (ta 3 betala för 2). Naaajs.
     Jämte Mio ligger Ljusglimten. Dom har 50 % på hela sitt sortiment. Där inne vart det maaassa folk... Tog en kölapp, nr 62... Kunden som betjänades hade nr 51... Hmm. Men vi hade lite tid över till att kolla på lamporna. Henke föll för en designlampa som var dyyyr... Men rabatten underlättade ju, så den köpte vi =) Ska hämta den de närmsta dagarna...

SEN fick vi ÄNTLIGEN åka hem! Ack så ont jag hade i fötterna! 4 ½ timmar var vi ute och rände... Dock så matchar inte vasen från IKEA med de torkade blommorna från Mio, så de båda ska lämnas tillbaka.

Det börjar bli riktigt mysigt här hemma, och allt börjar komma på plats. Det enda vi inte har en aning om är valet av matta... Detta är för oss ett mysterium hur man ska kunna hitta en bra matta. Den enda vi hittat som är PERFEKT är den från BoConcept. Men pengarna börjar ta slut, så man vill inte lägga massa på en matta.. Ska se om de kan fixa ett bra pris, annars får vi nog nöja oss med en halvbra matta som duger....


Jaha, det var väl allt från idag. Ganska långt inlägg =)
Inga bilder visas förrän allt är färdigt! Och festen vid Halloween är avklarad =)
Blir läggdags tidigt ikväll. Bytte mitt kvällspass imorgon mot ett 10-timmars pass....




Konstnärligt med smink

Kollade in hos Purity, som vanligt ;) Och såg hennes inlägg om konstnärer som målar med smink. Tyckte det var så tufft, så måste ju också blogga om detta! =)







Dags för ny elektronik!

Min digitalkamera har krånglat länge. Batterierna klarar sig max två timmar, om jag stänger av den emellan. Men nu har den gett upp TOTALT! Så fort jag sätter i nya batterier blinkar den om att batterierna är slut.. GAAH!

Dags för ny elektronik!

Har en vän som jobbat på MediaMarkts fotoavdelning.
Hon ska hjälpa mig att hitta en bra och billig kamera.

Så nästa helg kanske jag blir med ny kamera =) Den här är söt:
Fresten. Dom har ringt från BoConcept för några dagar sen. Våra möbler har kommit! På måndag kommer dom hit med allt. Soffa, soffbord och sideboard. Naaajs!



Tävling: Tandblekning!

Kolla in Monias blogg, där du kan tävla om en tandblekning!

Massa hundbilder

Det har vart lite dålig update gällande hundarna.
Så här kommer massa bilder på en gång!


Tjejsnack #26 - Lärdom

Vad vill du lära dig?
Jag skulle vilja lära mig att spela piano. Vore kul att kunna mer i Photoshop. Vill köpa en systemkamera och lära mig ta sjyssta bilder.

Vad lärde du dig senast?
Lärde mig lite hur italienska språket funkar.

Vad känns onödigt att kunna?
Busstidtabeller kanske =)

Vad lärde DU senast någon annan?
Hmm.. Svårt.. Har lärt Henke att montera IKEA-möbler =)

En lärdom du fått med dig från din barndom?
Att det inte finns någon vänskap i kortspel... ;)
Att inte döma hunden efter håren, är det så man säger?

 

R.I.P. Cool...

Fick idag veta att Johan har tvingats avliva Cool... Han har gjort allt för att få Cool att trivas, men han kan inte ens lämnas ensam i en timme utan att stressa upp sig. Det var ett tufft beslut för Johan, han hade inte hjärta att "tvinga på" Cool på oss igen. Så detta kom som en chock för oss. Jag började störtlipa på jobbet. Kunde inte sluta, så André skickade hem mig.

Coolis, vårt lilla monster. Du har charmat alla i vår närhet. Även de med stor respekt för kamphundar. Du blev direkt deras favorit. Vi kommer sakna dig så grymt mycket. Vårt älskade lilla monster...





Bilder från Italien

Har suttit som en galning och lagt upp bilder på facebook nu, så är skapligt trött i skallen. Sitter och myser i köket med en kopp kaffe.

Tog ca 400 bilder i Italien, men ska försöka slänga upp några här iaf.
Vi tog flyget ner till Rom på fredag morgon (25/9). Landade kl 10. Sov en natt i Rom.

På lördagen åkte vi till Toscana. Henkes äldste bror som bor i Rom hade fixat helgens festligheter. Väl där gjorde vi lite sightseeing i byn Pienza. Väldigt mysig by. Vi besökte ett Therme Spa. Pooler fyllda med vatten från heta källor. Härligt!

Bosses 60-årsmiddag i Toscana.

Toscana - Pienza.

Efter en mysig helg "på landet" for vi tillbaka till Rom. Stefan, Henkes andre bror, drog tillbaka till Spanien. Vi hade tre dagar med vandring och sightseeing i Rom. Ack, så mycket vi gick, jag har fortfarande lite träningsvärk...

Sightseeing.




Pantheon.


Il Vittoriano.



Colosseum.



Peterskyrkan.




Tjejsnack #25 - Sjukligt

Vilka barnsjukdomar har du haft?
Jag och mitt korttidsminne... Har väl haft vattenkoppor iaf...

Av vilken anledning besökte du senast ett sjukhus?
Efter Thailand i februari. Hade åkt på salmonella. Låg med nästan 42 graders feber.. Det var några tuffa dagar. Var inlagt i tre dagar. Var dålig i två dagar innan jag åkte in...

Har du några ärr på/i kroppen, varför?
Jag har ett ca 2-3 cm långt ärr på höger arm. Ca 15 cm ovanför handflatan. När jag var mindre skulle jag och lillsyrran till storasyster för att göra julgodis. Jag gick uppför källartrappan med våra stora glasburkar i varsin arm. Lillsyrran gick bakom mig med ett sånt där spel man ska fiska upp fiskar som gapar, ni vet? Hur som, jag stannade, det gjorde inte syrran. Jag fick en knuff i ryggen, ramlade med glasburkarna i famnen rakt ner i golvet. Föll på den ena som gick i tusen bitar. Det sprutade blod, gjorde svinont... Blev ett skapligt ärr.

Storasyster brukade muntra upp mig genom att rita en smilegubbe av mitt ärr. Ärret var då en leende mun. Rätt sött =) Funderade ett tag på att tatuera in den smilegubben, det är ju verkligen ett stort minne för mig. Men jag la ner det...

Hur tänker du om vaccin för svininfluensan?
Jag skiter fullständigt i det... Visst, lite respekt ska man väl ha för det, men det verkar ju inte i närheten lika dödligt som dom säger... Dessutom, företaget som skickar ut vaccinet... I februari skickade dom vaccin till 18 länder, vaccinet innehöll fågelinfluensa... Och det är dom som skickar ut vaccin nu mot svininfluensan? Fan, det är ju vaccinet man dör av! Dessutom har USA gjort en deal så att detta företag inte kan stå till svars för eventuella dödsfall pga av detta vaccin. I helvete heller att jag ska ta något vaccin. Jag vill ju inte dö...


Var går din gräns för att åka hem till någon som är sjuk?
Är någon förkyld så kan jag hälsa på. Likaså om det är något som inte smittar. Är någon mer allvarligt sjuk så kanske man stannar hemma.





RSS 2.0