Vilket oväder!

Det bullrade till ordentligt utanför fönstret i förmiddags. Ovädret var snabbt förbi, men jeeekla vad det small! Smällarna var blixtsnabba och det ringde nästan i öronen.. Aldrig hört sån åska förut...

Våra stackars hundar var såklart livrädda. Donna gömde sig i duschen. Och Cool la sig på Donnas täcke i ena hörnet i sovrummet. Sen ville han inte ens komma upp i sängen, utan försökte krypa under sängen. Det var ju dock för lågt, så han låg på golvet med nosen under sängen... Henke och jag titta på tv i sängen tills hundarna lugnat ner sig.

Henke tog ut dom på promenad innan det värsta ovädret kom, men Donna vägrade kissa. Dom var så rädda så han kunde knappt hålla fast dom medan dom drog honom hem.

Så vi väntade extra länge till nästa promenad så Donna vart tvungen att kissa. Var ute med dom nyss, och efter en stunds tveksamhet följde Donna med. Cool var duktig. Vi gick runt kvarteret. På vägen hem fick dom upp samma spår och tryckte ner nosarna för att dofta. Bara det att Donna fick för sig att kissa på doftfläcken medan Cool fortfarande nosade, vilket resulterade i att Donna kissade på Cools huvud. Äckligt, men jag kunde inte låta bli att skratta. Det rann från hans huvud nerför nosen, så smakade han på det. Äckligt, men det såg kul ut =)

Nu har dom iaf kommit över ovädret, men Cool måste duschas (av uppenbara skäl...) och Donna behöver med duschas. Hon börjar lukta hund.. Sååå, det är bara att ta itu med det nu då...


UPDATE

Det är ju skillnad på hund och hund...

Cools dusch:

Bar honom in i badrummet. Tvinga honom in i duschen. Han försökte smita hela tiden. Försökte efteråt få honom att skaka sig inne i duschen. Han stod som förlamad och stirra på mig. Släppte ut honom från duschen, men ville ändå att han skulle skaka av vattnet vid duschen. Och det gjorde han så fort han slapp själva duschen. Bra killen! Sen skaka han av sig två gånger till, över inredningen, så jaja.. Ett steg i rätt riktning =)

Donnas dusch:

Bar in henne i badrummet. Hon gick snällt raka vägen in i duschen och var lugn och stilla hela duschningen. Hon fick ställa sig utanför duschen direkt efteråt, och skakade duktigt av sig allt. Lugnt och fint.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0